Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

In de kijker

De Fanclub laat de toeschouwer in tranen achter...

Tranen met tuiten had dit stuk kunnen heten. Van geluk en plezier wel te verstaan.  De insiders van de toneelgroep Klein Teater Bolderberg weten dat ze heel wat oplossingen hebben moeten zoeken voor allerhande tegenslagen die een vlotte productie in de weg stond.  Dat nu ook in het stuk van de De Fanclub heel wat onvoorziene omstandigheden voorkomen sluit naadloos aan. De schrijver en regisseur Willy Gilis heeft met dit stuk dan ook gescoord bij de liefhebbers van "volkstheater".  Met de vrolijke deuntjes, gecomponeerd door Jos Gilis, brengt de charmezanger Marino er meteen de sfeer in.  Nadien neemt de fanclub het over.  Iedere meegereisde fan, of niet, krijgt in Spanje naast de hitte en dorst ook levensechte vakantieperikels te verwerken.  Opgelost op hun eigen manier en met hulp van hun Belgische medereizigers. Ideale inspiratie voor een toepasselijk slotlied dat de zaal opnieuw laat meegenieten van de uitzonderlijke sfeer.

Ondernemer in de kijker: Jaguar Land Rover Metropool Hasselt

Onze rubriek “Ondernemer in de kijker” heeft een tijdje door omstandigheden stil gelegen. Maar we gaan dit terug opstarten. Dus, ondernemers die interesse hebben om op deze site te staan kunnen een bericht sturen naar bhv [at] bolderberg [dot] be.

Het nieuw ‘Jaguar Land Rover Metropool Hasselt’ gebouw gelegen aan de Herkenrodesingel, steekt de spits af.

Ondernemer in de kijker: kandidaten gezocht

Dat de rubriek “Ondernemer in de kijker” een veel gelezen rubriek is staat vast. Zo konden we tot nu toe rekenen op een gemiddelde van 2140 lezers. Er waren uitschieters bij van over de 3400. Tot nu toe waren al deze ondernemers van Bolderberg zelf. Maar BHV wil dit uitbreiden en geeft ondernemers die binnen een straal van 5 km in vogelvlucht rond Bolderberg wonen ook de kans om als ondernemer in de kijker te komen staan. Mits enkele kleine afspraken. Ben jij een ondernemer binnen deze regio en wil je in de kijker komen? Stuur dan een mailtje naar BHV [at] bolderberg [dot] be met de vermelding van de naam van de zaak, zaakvoerder, wat de core business is, adres, gsm nummer en email adres. Wij nemen dan contact met u op.


Ondernemer in de kijker: 4* B&B Casa Maran

Annick Rogiers is een geboren en getogen Boekse. Vroeger werkte ze als boekhoudster en door bij te studeren is zij doorgegroeid tot Human Resources Manager binnen deze onderneming. Alle aspecten van de HR domeinen kwamen tot zijn recht van aanwervingen, uitbetalingen, trainingen,…, tot strategie bepaling. Daar buiten was zij ook als hobby een 4* B&B begonnen samen met haar vriend. Maar na het overlijden van haar vriend zag zij zich genoodzaakt om gas terug te nemen. Nu is haar 4* B&B natuurlijk niet haar hoofdinkomen maar wel haar passie De 4* B&B zet ze verder me volle overgave. ‘Herrinner je gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag’. Dat is het motto van B&B Casa Maran. Alles staat er in het teken van gezelligheid, ontspanning en gastvrijheid en het is daarmee de ideale plek om tot rust te komen, voor het zakelijk cliënteel als de toerist.

Ondernemer in de kijker: D E F A C T O R I J

Enkel jaren geleden leerden Inge Bollen en Miet Knockaert elkaar kennen in de Ouderraad van Bolderberg. Zij wonen beiden al jaren in Bolderberg, zijn gehuwd, en hebben 'samen' vijf kinderen in de basisschool. Toen Inge op het punt stond om van haar passie haar bijberoep te maken en Miet net op zoek was naar een geschikte fotograaf als uitbreiding op haar activiteiten in 'taal en communicatie', ging de bal aan het rollen. De timing was perfect. Doordat zij al jaren samen evenementen hebben georganiseerd voor de school, weten ze goed wat ze aan elkaar hebben. De klik was er dan ook meteen, en in november 2015 werd DE FACTORIJ geboren.


Ondernemer in de kijker: MUNA Birgit Gilis

 

Birgit is geboren en getogen in Geel. Ze liep daar graag school tot het middelbaar. Voor de studie gegradueerde in de Voedings- en Dieetleer trok ze naar Leuven. Birgit leerde de Limburgse mentaliteit kennen en appreciëren toen ze in Diepenbeek ging wonen voor haar job bij Deliva in Genk. In dit bedrijf, gespecialiseerd in vacuümmaaltijden, volgde ze het proces van het verpakken van voedsel en de hygiëne op. Toen ze 15 jaar geleden in Boekt kwam wonen, combineerde ze haar beroep als diëtiste met een administratieve job bij het voedingsbedrijf Geyskens Delikatessen in Beringen. Ook vindt Birgit vanaf haar studies al plezier in het verzorgen van kooklessen, lezingen en workshops o.a. voor KVLV, NICE en in eigen beheer.

 

Ondernemer in de kijker: Cuisine Culinair

Jan Doumen van traiteurzaak Cuisine Culinair is afkomstig van Neeroeteren. Jan was voorbestemd om slager te worden. Zijn vader runde in Neeroeteren een slagerij en zijn grootvader reed rond om de bestelde vleeswaren aan huis te brengen. Al vanaf zijn vijfde jaar moest Jan mee op ronde. Eens hij op de leeftijd kwam dat hij moest kiezen wat hij wilde worden, was dit snel beslist. Hij wou naar Hotelschool Ter Duinen in Koksijde gaan. Die school had toen al een heel goede reputatie. Na zijn studies werkte hij als kok in onder meer Kasteel Sint Paul in Lummen en bij Bruno, een twee-sterren-restaurant in Brussel. Na een aantal jaren achter de kookpotten te hebben gestaan, kwam Jan terecht in de wijn-branche, maar de microbe om te koken bleef fluisteren. Daarom besloot hij na 10 jaar om zijn huis in Bolderberg te verbouwen om er een traiteurszaak te beginnen. Zo is Cuisine Culinair ontstaan . Jan bereidt er dagelijks verse maaltijden met verse producten die hij liefst elke dag zelf inkoopt. De klant wil een lekker gerecht, bereid met verse ingrediënten en gemaakt op een manier alsof zij het zélf gemaakt hebben. Het is niet mogelijk om via internet maaltijden te bestellen.

Ondernemer in de kijker: Wijnhandel Beaudega

Johan Philippaerts werd geboren in Hasselt maar woont nu ruim 22 jaar in Bolderberg met echtgenote Lieve, Koen en Katrien.  Na een kleine twintig jaar werken in een ICT-bedrijf maakte hij begin 2005 van zijn passie zijn beroep en startte Beaudega wijnhandel. Beaudega wil zorgvuldig gekozen wijnen van kleine en middelgrote ‘bodegas’ of wijnhuizen aanbieden, wijnen met karakter, eigenheid en een sterke prijs/kwaliteit verhouding. Het kritisch kiezen van de juiste producten is misschien wel zijn belangrijkste taak. Alleen zo kan hij producten aanbieden waar hij zelf volledig achter staat.  Het grote verschil van wijnhandel Beaudega met andere wijnhandels is het volgende. Beaudega is geen echte winkel maar bied op frequente basis open en gratis proeverijen aan. Er is ook de mogelijkheid om op afspraak eens wat te gaan proeven. Johan verzorgt ook avonden voor groepen over wijnen en geeft hierbij tips en weetjes over wijn bewaren, schenken of combineren met eten. Johan zijn leuze is, meer weten is meer genieten en betere en slimmere keuzes maken.

Ondernemer in de kijker: restaurant ’t Bolderke

Peter en Vanessa zijn, als uitbaters van restaurant ’t Bolderke, afkomstig uit Diepenbeek en Linkhout. Zij zijn beiden al van kindsbeen gebeten door de horeca microbe. Zo werken zij vroeger beiden in verschillende horecazaken in Hasselt. Op een bepaald moment kiest Peter ervoor om op zelfstandige basis als vloerder tegels te gaan plaatsen. Enkele jaren later gaat Vanessa werken bij de NMBS als treinbegeleidster. Maar de horeca roept zo hard en hun hart doet hier pijn van. Peter en Vanessa, gehuwd en wonende te Lummen kregen in 2012 de kans om 't Bolderke te heropenen. Zij besluiten om de stap te zetten en door middel van een grondige make over en hun jarenlange horecaervaring transformeerden zij pannenkoekenhuisje tot een volwaardig eetcafé. Alles wordt opgefrist en op het buitenterras achteraan plaatsen zij een volière met prachtig gekleurde vogels in. De bezoekende kinderen zijn hier gek van, zeker als de zoon des huizes hen verhaaltjes komt vertellen over deze vogels. Dit terwijl de ouders de menukaart doornemen op zoek naar een lekkere maaltijd. Dit zal zeker niet moeilijk zijn.

Ondernemer in de kijker: G&G verpakkingen

Gisella Grauls is afkomstig van Wimmertingen en werkte vroeger als vertegenwoordiger bij een groothandel in verpakkingsmaterialen. Haar man, Jos Meuris, werkte toen in Lummen en kwam dagelijks door Bolderberg gereden. Zo zag hij op een dag het bord staan dat er grond te koop was in de Sint-Jobstraat. Hun liefdesnestje zou er snel staan. Maar, de werkgever van Gisella besliste in 1988 om de zaak te stoppen. Daarop nam Gisella contact op met al haar klanten om hen te verwittigen van deze beslissing. Sommige klanten vroegen haar of zij dan niet voor eigen rekening ging werken. Zo besloot zij om zelf te starten met een groothandel in verpakkingsmaterialen. Maar, om dit te kunnen doen heb je veel opslagruimte nodig en die had zij niet. In het begin zat al het materiaal in hun garage en bij vrienden gestockeerd. Dit was echter niet houdbaar op lange termijn. Toevallig kwam in 1999 het huis tegenover hen te koop. Hier was ook een grote ruimte aan dat perfect als magazijn dienst kon doen. In 2000 werd het oude gebouw afgebroken en het nieuwe gebouwd.


Inhoud syndiceren
         

Wil je nieuws melden mail naar nieuws [at] bolderberg [dot] be.