Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Luchtfoto's

Bolderberg vanuit de lucht: Schoolomgeving

Op deze foto kan de sporthal, school, voetbalplein zien alsook Averbodeshof, Pastoor oomshof, Kluisstraat en helemaal links een stuk van de Sint-Jobstraat.

Bolderberg en omgeving vanuit de lucht: Het Klaverblad

Het Klaverblad in Lummen is een knooppunt tussen de A2/E314 en de A13/E313 en dateert uit het begin van de jaren zeventig en werd toen aangelegd als twee ongelijkvloers kruisende snelwegen met een ovale rotonde voor wie van snelweg wil veranderen. Daarnaast had het knooppunt ook afritten naar het nabijgelegen industrieterrein. De oorspronkelijke configuratie werd als gevaarlijk beschouwd en zorgde regelmatig voor verkeersproblemen. Dagelijks passeren er meer dan honderdduizend voertuigen. De twee hoofdassen van de snelwegen kruisen elkaar traditioneel zonder probleem door middel van een brug. Het verkeer dat van snelweg wilde veranderen moest dit echter via een rotonde doen. Van 2008 tot 2011 werd het omgevormd tot een turbineknooppunt.

Hoewel het verkeersknooppunt dus geen klaverblad is, draagt het in de volksmond toch de naam "Het Klaverblad" van Lummen.

Bolderberg en omgeving vanuit de lucht 3

Op deze foto heb je een mooi zicht op de tunnel (ingang) van circuit Zolder en de BMX track. Volgende twee weekends zullen hier de Flanders Cum BMX en de UEC BMX European Cup doorgaan.

Bolderberg en omgeving vanuit de lucht 2

Op deze foto kan je duidelijk de binnenkoer van Domein Bovy zien met de terrastafeltjes van de Pannenkoekenbakker.

Bolderberg en omgeving vanuit de lucht 1

We starten deze reeks met een foto met de Bolderberg dwars door het beeld. Mat aan één zijde ons prachtig vakantiedorp Bolderberg en aan de andere kanten de vijvers als poort tot De Wijers.

Geinteresseerden in de originele foto's kunnen een mailtje doen naar nieuws [at] bolderberg [dot] be

Inhoud syndiceren
         

Wil je nieuws melden mail naar nieuws [at] bolderberg [dot] be.