Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Home

Politie bindt de strijd aan met Straatracers.

Ook in 2017 bindt de politie de strijd aan met straatracers. Afgelopen weekend voerde de verkeersdienst snelheidscontroles uit in 6 straten die geliefd zijn bij snelheidsduivels. De actie bleek een schot in de roos ! 554 wagens passeerden het flitstoestel (dat niet meer zichtbaar flitst) waarbij 208 bestuurders de snelheidsbeperkingen negeerden. Liefst 6 straatracers werden betrapt. Hun rijbewijs wordt ingetrokken. In Sluisbamd reden 63 op 121 (50%) chauffeurs  te snel in de bebouwde kom. In Koerselsebaan reden 61 op 174 bestuurders te snel. Hiervan moeten 2 snelheidsduivels hun rijbewijs inleveren. Ook in Brugstraat flitste de politie 2 straatracers die mekaar inhaalden ondanks de onveilige weersomstandigheden rond middernacht aan 115 km/u binnen de bebouwde kom. Topsnelheden werden gemeten in Meylandtlaan. Ook hier werden 2 roekeloze chauffeurs geflitst aan 144 km/u waar 70 is toegelaten. Hun rijbewijzen worden ingetrokken. Voorts werden snelheidsinbreuken vastgesteld in Laambroekstraat (13 op 52) en in Terrillaan (7 op 60).

Danny Wendelen  - Commissaris van politie


Met Braziliaanse missie: "Donna Paula zou niet meer terugkomen"

Een halve eeuw ontwikkelingshulp in een ver buitenland zonder omkadering: je kan het je vandaag nauwelijks nog voorstellen. Toen het Limburgse bisdom Paula Houben in de jaren zestig opdroeg naar Brazilië te gaan om er een missiepost mee uit te bouwen, stelde ze geen vragen - ze vertrok gewoon. “Haar hele leven heeft Paula geleefd voor anderen.”

Bron: http://www.hbvl.be/cnt/dmf20170105_02659011/bolderbergse-weldoenster-met-braziliaanse-missie

Winterborrelwandeling naar de Kluis van Bolderberg

Naar jaarlijkse traditie organiseert de vzw Toerisme Heusden-Zolder op 22 januari 2017, de dag dat in Bolderberg de Sint-Antoniuskermis wordt gevierd, een Winterborrelwandeling naar de Kluis van Bolderberg.

Een mooie wandeling die je bovenop de berg beloont met een prachtig panorama op de vijvers en het kasteel van Terlaemen. Dit kasteel ligt in een 142 ha groot gebied waarvan 50 ha vijvers. De overige 92 ha omvatten dennen- en loofbossen en prachtige stukken heide. Niet voor niets is dit unieke verzicht een sterrenplekje van Heusden-Zolder.

Als de wandeling dat tikkeltje meer mag hebben, trek dan door naar de Kluis van O.L.-Vrouw van Loreto. De Kluis is de stille getuige van een zeer vrome geschiedenis die start in 1673. Je kan er genieten van een moment van stilte en aangepaste muziek. Kluisbewoner Pieter trakteert de bezoeker met subtiele psalmen en hymnen gezongen in de stilte van de kluis.

Bron: http://www.vzw-toerisme-heusden-zolder.be/

Kersthappening Bolderberg is terug en hoe!

Dit jaar hadden we opnieuw een kersthappening in Bolderberg. Na een jaartje te zijn weggeweest en de nodige brainstormsessies zijn we dit jaar terug gestart met de traditie. En het mag gezegd zijn de sfeer op het plein was super. Na het toekomen van de fakkeltochten zat de grote tent gezellig vol. Ook aan de verschillende standen stond een gezellige drukte.

Rond 21u ging het vuurwerk van start. De vele aanwezigen waren verrast en tevreden over de vuurwerkshow die we voorzien hadden.  Waarna er nog een ganse avond plezier was te zien op het plein. . Zowel de bezoekers als de standhouders die we al gehoord hebben waren lovend over hun avond.

Vanuit de werkgroep “kersthappening” willen we iedereen die aan deze editie heeft meegewerkt bedanken.  We hopen dat diegene die dit jaar twijfelden om deel te nemen komen kijken zijn en overtuigd zijn om volgend jaar deel te nemen. Op deze manier kunnen we nog een aantal standen extra plaatsen en het ganse plein opvullen.

Het vuurwerk kan je bewonderen op https://youtu.be/-T-MYoEB6og 


Wie heeft voorstellen voor op Domein Bovy?

De gemeente is samen met u op zoek naar goede voorstellen voor het gebruik van een of meerdere gebouwen, voor delen van de buitenruimte, voor tijdelijke activiteiten, workshops en dergelijke.

De voorstellen dienen gericht te zijn op de centrale doelgroepen ‘kinderen en gezinnen’ en te passen binnen de thema’s ontspanning, educatie en natuur. Belangrijk is ook de aandacht voor het vijvergebied De Wijers, waar Domein Bovy deel van uitmaakt. De Wijers is een landschapspark van ca. 26.500 ha., dat zich uitstrekt over Genk, Hasselt, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Zonhoven, Diepenbeek en Lummen, met een waardevolle natuur.

Al de voorstellen kunnen gericht worden aan willem [at] valuepartners [dot] be. Of aan domeinbovy [at] bolderberg [dot] be


Wie is kandidaat op Domein Bovy?

Het gemeentebestuur zoekt kandidaten om de gebouwen en de buitenruimte in te vullen vanaf april 2017. Zij zal over een periode van twee jaar trachten om een duurzame invulling te geven aan de gebouwen met kandidaten die passen in het definitieve concept. Het gemeentebestuur laat de organisatie van de selectie van kandidaten uitvoeren door Value Partners nv. Geïnteresseerden kunnen daar een informatiebrochure opvragen via willem [at] valuepartners [dot] be. De kandidatuurstellingen dienen uiterlijk zondag 15 januari 2017 binnen te zijn


Snelheidsduivel gevat aan 100 km/u

De snelheid van 1128 voertuigen werd gecontroleerd. 214 bestuurders negeerden de snelheidsbeperking in Brugstraat (167), St.-Jobstraat (31), G. Gezellelaan (12) en Nieuwstraat (3). Eén rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken : de snelheidsduivel reed 100 km/u waar slechts 50 mag.


Ondanks kerstmarkten weinig positieve ademtesten

De politie voerde in 4 straten alcoholcontroles uit. 290 bestuurders legden een ademtest af. 7 personen hadden lichtjes teveel gedronken en speelden hun rijbewijs 3 uur kwijt. Opmerkelijk dat niemand véél te diep in het glas had gekeken of voor een BOB had gekozen wegens de verschillende kerstmarkten in de gemeente.


45 spelertjes op TC Bolderberg kidstour

Op zaterdag 18 december stond TC Bolderberg volledig in het teken van de jeugd! Maar liefst 45 kinderen vanuit heel Limburg zakten af naar de tennishallen van TCB. In de voormiddag traden de witte, blauwe en rode spelertjes aan voor enkele uren sport en spel onder het toeziend oog van de jeugdtrainers en enkele van onze eigen jeugdleden. Namiddag namen de oranje spelertjes het over, en was de tennishal het strijdtoneel van enkele spannende wedstrijden! Na afloop kregen alle deelnemers een welverdiende medaille en een diploma.


Kerststal

Zaterdag 10 december hebben de sterke mannen van het KWB en de decorbouwers van het toneel, traditiegetrouw de kerststal opgebouwd voor onze kerk. Op de foto mankeert Roger. Die was niet snel genoeg terug van het “vogeltje” om er zelf op te staan !


Inhoud syndiceren
         

Deze website is eigendom van BHV (Bolderbergse Handelsvereniging) voor nieuws mail nieuws [at] bolderberg [dot] be voor al de rest bhv [at] bolderberg [dot] be