Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Home

Stal Sp 1 - Bolderberg FC 0

Het was zeker geen verdiende overwinning voor Stal tegen een zwaar gehandicapt Bolderberg. Integendeel, de betere kansen waren weggelegd voor BFC. Niet alleen Bram, Matti, Jeroen, maar ook stopper Tom ( ziek) stonden langs de zijlijn.

Bovendien met Jan, onvolledig genezen. Er was wel een lichtpunt. De vijf minuutjes van de herop tredende Jeroen laten het beste verhopen voor de toekomst, na drie maanden blessureleed. Enkele uitstekende voorzetten van Ivan hadden beter verdiend, zo ook de vrijschop tegen de dwarslat. Het enige doelpunt viel in een geharrewar aan de verkeerde zijde. Een draw was een juistere weergave van deze wedstrijd. Een erg actieve Ivan en een prima wedstrijd van Andrea en Gert Jan in het centrum van de verdediging. Op de foto Ivan, hardwerkend.

Bron: Tekst Marcel Gijbels - Foto Yves Maes

Carnaval in de Bolderbergse Vrij Basisschool

De laatste dag voor het carnavalverlof. De ideale dag om de kinderen alvast in de sfeer te brengen voor de carnaval. Het is een mooie traditie die echter, zoals dit tegenwoordig meer is, stilaan verdwijnt. Wij zitten nu eenmaal in een maatschappij die alles wil veranderen en geen respect heeft voor de waarden en tradities van onze voorouders.

Hopelijk vind deze generatie deze traditie zo fijn dat zij er binnen 20 jaar nog van kunnen genieten.


Lichtmis

Op 31 januari vierden we Lichtmis met de dopelingen van het voorbije jaar tijdens de eucharistieviering.

Na de viering was er een gezellig samenzijn met de ouders van de dopelingen, met een pannenkoek en een drankje.


Ondernemer in de kijker: Nurse@Home

Kathy en Marleen leerde elkaar kennen in 2010 tijdens hun opleiding tot verpleegkundige. Voordien deden ze beiden iets heel anders. Marleen studeerde af als graduaat A1 informatica en is afkomstig van Sint-Joost-ten-Node. Katty studeerde af in de richting handel en is afkomstig van Oost-Vlaanderen. Beide, alleenstaande mama’s werkten voordien in een andere branche.   Ze wilde zich omscholen en waren gemotiveerd om een andere weg in te slaan. Een job in de gezondheidszorg om te werken met en voor mensen gaf hun meer voldoening.

Kathy studeerde af als psychiatrisch verpleegkundige en deed de nodige ervaring op in een psychiatrisch ziekenhuis, als thuis zelfstandig verpleegkundige en in een rusthuis. Marleen studeerde af als verpleegkunde specialisatie ouderenzorg en werkt sindsdien als verpleegkunde in het Sint-Franciskus Ziekenhuis te Heusden (cardio-pneumo)

Omdat ze beide graag in de thuiszorg willen werken en hun patiënten zorg willen bieden op maat in hun eigen vertrouwde omgeving zijn ze sinds 1 januari opgestart in de regio Heusden-Zolder.


Lagere school Bolderberg maakt kennis met Limburgs kampioenschap oriëntatielopen

Gisteren, vond in Hengelhoef het Limburgs kampioenschap oriëntatielopen voor scholen plaats. Voor de meeste van Bolderberg was ditt hun 1ste deelname en dus een kennismaking met deze sport. We kunnen van een groot succes spreken. Cedric Zwerts (5de lj) behaalde de 2de plaats, broer Xander (3de lj) werd 5de.

Het duo Indeherberg Mathias (3de lj) en Mangelschots Stef( (3de lj) zorgden voor een overwinning. Als je weet dat de jongens van het 3de lj met de pupillen (5-6 lj) moesten meelopen kunnen we hen zeker bewonderen voor hun prestatie.

Bedankt mama's voor de begeleiding en gemotiveerde uitleg.

Voor mij was het de 1ste kennismaking met deze sport. Super!

Voor herhaling vatbaar!

Bron: Tekst Juf Jenny, foto Mieke Mallants

Historiek: Volley VCK Bolderberg

Opgestart op een wat lucratieve manier in 1973 door de jeugdclub Kajoba, speelden in 1977 reeds ALLE kompetitieploegen van de club kampioen in hun reeks. Zowel herenploegen als de dames. Het was een unicum in Limburg en het begin van een lange traditie die VCK uiteindelijk in eerste nationale van het volleybal bracht. De afkorting verwijst dan ook naar de stichting Volleybalclub Kajoba 1973, wat zelf reeds een samentrekking van de naam KajottersBar was. Daar waar de parochie, onder pastoor Ooms, reeds een kleine sporthal bouwde voelde de gemeente door het succes van de volleybal zich verplicht een grote sporthal bij te bouwen. Deze nieuwe vergrote sporthal in Bolderberg werd in gebruik genomen in 1978.

Doorheen de jaren is de herenploeg een vaste waarde gebleven in de nationale reeksen. Heel België van Oostende, Sankt Vith tot Namen waren vaste ritten. Een erg goede jeugdwerking van VCK heeft steeds een meerwaarde voor ons dorp betekend.

Er is momenteel nog één speelster van toen die nu nog in kompetitie speelt, namelijk Jenny Vanhex (4de van links).

Bron: Marcel Gijbels

Pizzabakker Bartolomeo Gennaro veroordeeld voor 12 jaar

De pizzabakker van Da Gennaro kreeg vandaag in de Hasseltse correctionele rechtbank 12 jaar cel 30.000 euro boete. Hij organiseerde cocaïnetransporten vanuit Bolderberg naar Zuid-Amerika. Zijn handlangers de Colombiaanse Marlene Aurojo Gomez bijgenaamd La Tia kreeg 12 jaar en de voortvluchtige Hondurees zal 9 jaar brommen. Boekhouder Di Passio ook uit Bolderberg kreeg 5 jaar cel.


Kienen ten voordele van het goede doel.

Vrijdagavond 12 februari 2016 organiseert Ellen ‘s Jongers samen met 5 andere klasgenoten een kienavond ten voordele van hun pop-up store. De kienavond begint om 19 u en vindt plaats in de Agora van de Universiteit in Diepenbeek. Aangezien zij van hun school geen startkapitaal krijgen, zijn zij op het idee gekomen een kienavond te organiseren om zo geld in het laatje te krijgen! Ze hebben mooie prijzen voorzien en er is ook een tombola met tal van prijzen! Tijdens het kienen is er een ruime keuze aan drank en versnaperingen. Hun pop-up (Gin&Fashion) in de Molenstraat in Genk is geopend van 11 maart tot 26 maart 2016. Hun concept is een gin-tonic bar aangevuld met accessoires en kleding voor vrouwen en mannen! De uiteindelijke opbrengst van de pop-up gaat naar het goede doel. Kom dus samen met vrienden en familie kienen en steun zo hun pop-up!


… met de pelgrimsweg in het hart

 

Op dinsdag 16 februari om 20 uur zal de Kluizenaar van Bolderberg (Pieter Stevens) een persoonlijke getuigenis brengen over zijn over de reden en de bronnen van zijn geloof. In de vorm van een pelgrimsweg zal zal Pieter ons leiden langs de Kluis van Bolderberg, jongerenpastoraal, sacrale muziek, zijn bezoek aan het Heilig Land en het Jaar van de Barmhartigheid. Deze trip zal doorgaan in de parochiekerk van Bolderberg.


Proficiat Sven Nys vanwege Bolderberg

Bij de aankomst van Sven Nys als vierde in het wereldkampioenschap veldrijden te Heusden-Zolder, was er een bijzondere groet aan de grootmeester van het veldrijden. Een finish in het veldrijden is zo wie zo al iets om de haren te berge te laten rijzen. Nu duurde het salvo nog wat langer. Sven groette ook het publiek dat hem jarenlang heeft gesteund. Het was niet alleen het laatste WK dat Sven reed, het was ook de laatste keer dat hij in Zolder een wedstrijd reed. Maar wij zullen Sven zeker nog terug zien in de toekomst.


Inhoud syndiceren
         

Powered by www.HostYou.be & www.SycroCMS.com 

Comments