Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Home

Ondernemer in de kijker maand april; kinderwinkel NEUZE NEUZE Kluisstraat 8 te Bolderberg (tegenover witte zaal)

Kluisstraat 8 tegenover de Witte zaal bevindt de kinderwinkel Neuze Neuze waar Caroline de zaakvoerdster is. Mooi en stijlvol modern ingericht waar iedereen zijn gading vindt voor kinderen tussen 0 en 12 jaar. Zij verkoopt hippe en stijlvolle kinderkleding als mayoral, Billieblush, Petrol, Le Chic, Neuze Neuze, Bess, moodstreet, Quapi.Steun onze Bolderbergse handelaars.

Website; www.neuzeneuzekleding.be, mailadres; info [at] neuzeneuzekleding [dot] be; facebookpagina; @neuzeneuzekleding

de redactie van bolderberg.be

 

 


Weekmenu van 24/04 tem 27/04

  • Dagsoep
  • Americain frietjes
  • Koffie of dessert

€ 13,50 per persoon 

info Benny Smeets


Politie H-Z: glaasje op en té snel : 5 intrekkingen !

In het kader van de aanpak  van weekendongevallen voerde de politie op diverse plaatsen alcohol-, drug- en snelheidscontroles uit. Op 4 controleplaatsen legden 209 bestuurders een ademtest af. Liefst 11 personen hadden teveel alcohol op. Eén rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Eén chauffeur legde een negatieve speekseltest af.

Het flitstoestel betrapte 4 straatracers. In Meylandtlaan en G. Gezellelaan reden 2 bestuurders aan 123 km/u waar 70 mag. In Terlaemenlaan werden snelheden gemeten van 121 en 141 km/u. In totaal negeerden 141 bestuurders op 1561 de snelheidsbeperkingen.

Een dronken chauffeur die 2 geparkeerde wagens aanreed en vluchtmisdrijf pleegde werd opgepakt nadat hij tegen zijn eigen woning botste. De agressieveling was weerspannig en werd bestuurlijk aangehouden.

Danny Wendelen, Commissaris van politie

Wijk- & verkeersdienst, Rectorstraat 2, 3550 Heusden-Zolder

011450111

011450119

danny [dot] wendelen [at] heusden-zolder [dot] be


KATTENBOS 0- BOLDERBERG FC 2 KAMPIOEN

Als het echt moet, kan het ook .Om kampioen te spelen, moest Bolderberg vandaag absoluut winnen  De ploeg speelde één van haar betere wedstrijden met zeer veel druk op het doel van Kattenbos. Een erg beweeglijke voorlijn met Taifun, Seppe , Bart en Ivan lieten de thuisverdediging alle kleuren van de regenboog zien, open doelkansen aan de lopende band maar de scoringsmachine liep niet gesmeerd. Een bedrijvige Jeroen en Marijn bleven de aanvallen maximaal ondersteunen en heersten als koningen in het middenveld. Het kon niet uitblijven. Bart wandelde door de verdediging en een eerste geruststellend doelpunt hing in de touwen. Het hadden er toen al drie mogen zijn. In verdediging gaven Boris, Piet, Maxim en Jordi geen geschenken weg, bovendien was er nog Kristof als laatste hindernis voor Kattenbos. Het onbeschikbaar zijn van stopper Gert Jan werd degelijk opgevangen. Dat het Taifun was die de kroon op het werk zette met 0-2, hoeft niet te verwonderen. Hij is altijd gevaarlijk.


KFC BOLDERBERG kampioen en gaat naar 2de provinciale !!!

We zijn kampioen! Iedereen welkom op de after-party op de club! 


Pro-move rijvaardigheidscursus zijn er nog 16 pl vrij op zondag 29 april

Er zijn momenteel nog een 16 tal plaatsen vrij om op zondag 29 april om extra rijervaring op te doen op het PROMOVE parcours
 
Met de basiscursus Car Control ligt gedurende vier uur de focus op defensief- en anticiperend autorijden, maar ook op ongevallenpreventie. De opleiding vindt plaats op de terreinen van ProMove gelegen aan het Circuit van Zolder.
Na een opfrissing van de verkeersregels springen de cursisten in de wagen bij hun instructeur en krijgen ze persoonlijk advies bij het uitvoeren van de verschillende oefeningen. Deze werkwijze biedt meer ruimte voor vragen en interessante tips om later veilig de baan op te gaan. Elke deelnemer krijgt na afloop van de cursus een attest van rijvaardigheid.
Door het aanbieden van deze cursus doet het gemeentebestuur extra inspanningen op vlak van verkeersveiligheid. Dat vertaalt zich in een financiële tussenkomst in het inschrijvingsgeld. De kosten voor de deelnemer bedragen slechts 20 euro i.p.v.

School Bolderberg: opruimen zwerfvuil in de Bolderbergse straten

Afgelopen vrijdag zijn onze schoolkinderen het zwerfvuil langs Bolderbergse straten gaan oprapen. En dat deden ze met veel zwier en plezier, waarbij toch menige zakken gevuld werden. Bravo kids !

Moraal van het verhaal: als wij allemaal even naar ons zelf kijken moeten we er voor zorgen dat onze kinderen dit niet hoeven te doen ZWERFVUIL oprapen.....


VCK Bolderberg – VC Geel: 1-3

Om het in voetbaltermen te schrijven: Een einde seizoenswedstrijd tussen twee ploegen uit play-off 1.

Manusje van alles, Jefke Goris, kon voor één keer in het ganse seizoen niet aanwezig zijn aan de tafel en werd vervangen door Eddy Polus. Was me dat een hartelijk weerzien. Dank U, Eddy.

De wedstrijd dan maar. VCK moest Jasper Wouters nog missen en daarbovenop moest ook Lieven Vanhoudt verstek geven wegens een kwetsuur aan zijn wijsvinger. Tel daar ook nog bij dat Daan Palmers voor de wedstrijd de hulp van de kiné moest inroepen en normaliter niet had gespeeld. Van het goede te veel voor VCK.

Opslagfouten aan VCK-zijde zorgden ervoor dat de eerste set alles behalve een aangenaam kijkstuk was. De jonge uit de kluit gewassen tegenstrevers, met in de hoofdrol de boomlange Cedric Geenen, beheersten het luchtruim en haalden de eerste set makkelijk binnen met 18-25.


Bolderberg: 20 vormelingen in de kerk van Boekt

Yoran Diepstraten, Marie-Elise De Wit, Lucka Fierro, Dorien Decoster, Hannes Dejong, Aukelien Broux, Robin Aerts, Liese Gielen, Sien Clauwers, Laura Willems, Stef Kempeneers, Lotte Onkelinx, Elien Nouwen, Liana Stulens, Kaylen Pluymers, Niemke Vanderhoydonck, Jarne Wouters, Renée Van de Haterd, Anna Mondelaers, Simon Roussard zijn de 20 vormelingen die samen met de vormheer de kracht van de heilige geest vonden om hun geloof standvastig te kunnen belijden.

De vormelingen deden dat sereen, aandachtig, in groep ondersteund door hun ouders, meter en peter, en vele familieleden en vrienden.

Een prachtige zonnige viering die door de vormelingen mooi voorbereid en beleefd werd, ondersteund door mooie gezangen met prachtige muziekinstrumenten als een gitaar, accordeon, klarinet en een mooi harpspel. De laatste 2 waren trouwens vormelingen.

Alle aanwezigen in de volle kerk gaven op het eind de 20 vormelingen een zeer warm applaus, en kon iedere familie aan zijn feest beginnen….


Bolderberg school: Reus Lambert Hoelen op bezoek in het derde leerjaar !

De leerlingen hadden in februari een geheimzinnige brief ontvangen van een man die eigenlijk al meer dan 300 jaar geleden gestorven was, Lambert Hoelen.

Ze zaten met de handen in het haar en hadden een heleboel vragen. Daarom schreven onze vriendjes ook een briefje terug. Zou deze brief Lambert Hoelen wel bereiken? Ze wachtten vol spanning! Deze week was het eindelijk dan zover! De klassen van meester Bart en meester Johny kregen het bezoek van enkele leden van de reuzengilde uit Bolderberg. Ze waren niet alleen prachtig uitgedost, maar hadden ook een deel van reus Lambert Hoelen meegebracht. De hele reus is 5 meter groot en kan natuurlijk ons klasje niet in. De mensen van de gilde vertelden alles over reuzen, kluizenaars en Lambert Hoelen. De jongens en meisjes waren super enthousiast. Wat kan die Marcel toch mooi vertellen! En eindelijk was het geheim ontrafeld!

De reuzengilde maakte meteen ook een afspraak om op 17 juni met de volledige reus en in vol ornaat naar ons schoolfeest te komen, zodat ook de andere kinderen van onze school kunnen genieten van het schouwspel.

meester Bart en meester Johny


Inhoud syndiceren
         

Wil je nieuws melden mail naar nieuws [at] bolderberg [dot] be.