Home

Inbraak in De Kluis

Rechtzetting: Inbraak in de Kluis van Bolderberg

Afgelopen woensdag werd er ingebroken in de (historische) Kluis van Bolderberg. De houten omheining werd vernield en een raam van de woning werd ingegooid om toegang te krijgen tot het pand. In tegenstelling tot eerdere berichten is de Kluis wel degelijk bewoond. Bij een eenvoudige kluisbewoner valt echter weinig buit te maken waardoor de inbrekers van een kale reis moesten terugkeren.
De kapel van de Kluis staat open voor iedereen die op zoek is naar een moment van stilte, gebed of bezinning… De bewoner van de Kluis betreurt dan ook vooral het gebrek aan respect en de schade die werd aangebracht aan dit unieke stukje erfgoed dat onze gemeente rijk is.
De inbrekers konden ontkomen omdat de kluisbewoner om dat moment niet in huis was en het voorziene alarm niet was afgegaan. De nodige veiligheidsmaatregelen worden echter getroffen om potentiële inbrekers alle kansen te ontnemen.
Wie op woensdagnamiddag verdachte bewegingen opmerkte rond de Kluis van Bolderberg wordt gevraagd om dit bij de lokale politie te melden.

Bron: Pieter Stevens

De speeltuin op Domein Bovy is terug open.

Brasserie Kerosy heeft niet stil gezeten. Nadat eerder de speeltuin was afgekeurd. Hebben zij de bestaande spelen hersteld of aangepast en van een likje verf voorzien. Verder zijn er ook enkele nieuwe toestellen bij geplaatst. Alles is juist op tijd klaar om de bezoekers te ontvangen tijdens de paasmarkt. Casa de Locos organiseert samen met Brasserie Kerosy deze paasmarkt. Buiten de 20 standhouders voor jong en oud zijn er voor de kinderen een grimeur, springkasteel, 2 workshops, snoepketting & vrolijk vogeltje en er is de paaszoektocht. Als nu het weer nog meezit kan het niet anders of dit moet een prachtige kinderdag worden.


Brasserie Kerosy pakt uit met het witte goud.

Sinds een paar weken werkt er een heuse chef met jarenlange ervaring in restaurants zoals het golfhotel in Genk. Hij heeft onmiddellijk een hele nieuwe kaart samen gesteld. Als dat geen nieuwe wind is. Chef Ahmed Senoussi laat er geen gras over groeien of moeten we zeggen asperges? Want hij pakt tijdens de Paasperiode uit met een overheerlijke Paasbrunch & een culinair aspergemenu. Chef Ahmed Senoussi gaat dit witte goud zelf steken in Kinrooi, de plaats met de beste asperges ter wereld.


Vlaanderen vakantieland op bezoek bij de Kluizenaer van Bolderberg

Vlaanderen Vakantieland zal volgend weekend op zaterdag om 18u10 en op zondag om 17u15 een opname over De Wijers uitzenden. Het gaat hier meer bepaald om de lange afstandswandeling van maar liefst zesenzeventig kilometer. Deze wandeling tussen de vijvers, heidelandschappen en langs de Herckenrode Abdij brengt je ook langs de Kluis van Bolderberg. De reporter Vincent Verelst heeft er een gezellig gesprek met onze kluizenaer Pieter Stevens.

Alle wandelingen van De Wijers zijn verzameld in een handige wandeldoos met 7 wandelkaarten voor 200 km wandelplezier en er is ook de overzichtskaart voor de Lange afstandswandeling. Deze wandeldoos is te verkrijgen bij de Dienst Toerisme.

Meer info over het programma kan je vinden op http://www.een.be/programmas/vlaanderen-vakantieland/wandelen-door-de-wijers

Bron: Vlaanderen Vakantieland

Amerikaanse BMX team doet mee aan EK in Zolder

Volgende vrijdag 3 tot 5 april mag Circuit Zolder, voor het eerst in de geschiedenis, het Amerikaanse BMX team verwelkomen. Het zal ook de eerste keer in de geschiedenis zijn dat het Amerikaans team zal deelnemen aan de UEC BMX European Cup. Zij doen dit niet zo maar. Neen, zij doen dit als voorbereiding op het WK BMX. Dit WK zal doorgaan van dinsdag 21 juli tot zaterdag 25 juli ook op Circuit Zolder. Tijdens het WK zullen alle deelnemers en supporters de gelegenheid krijgen om een rondleiding bij te wonen op Circuit Zolder. BHV heeft een flyer klaar gemaakt in 6 talen om de teams en supporters tijdens het EK en WK te wijzen op de mogelijkheden om een restaurant, bakker, warenhuis of tankstation in Bolderberg te bezoeken.


BHV nodigt alle handelaars en zelfstandigen uit op de algemene vergadering

Aanstaande maandag 30 maart zal de Bolderbergse Handelaarsvereniging, als vzw, haar jaarlijkse algemene vergadering houden. Nu BHV een officiële vzw is geworden zijn zij verplicht om jaarlijks een algemene vergadering te houden voor al haar leden. Vermits al de handelaren en zelfstandigen van Bolderberg leden zijn, worden zij dan ook allemaal uitgenodigd op deze vergadering die door gaat in BoCasa om 20 uur. Op het programma een overzicht van de voorbije 5 jaar. Er zal ook door Nick Inghelbrecht, Adjunct-diensthoofd van de afdeling welzijn en lokale economie een toelichting gegeven worden op het commercieel plan van Heusden-Zolder. Nadien kunnen de aanwezigen voorstellen doen en vragen stellen. Als laatste punt staat de bestuursverkiezing op het programma. Bij deze doet BHV dan ook een warme oproep naar alle handelaars en zelfstandigen om massaal aanwezig te zijn.


Dit weekend gaan we terug naar het zomeruur.

In de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 maart 2015 wordt opnieuw overgeschakeld naar het zomeruur. De klok wordt dan 1 uur vooruit gezet: 2 uur 's nachts wordt 3 uur. We zullen dus moeten toekomen met 1 uur minder slaap. Het zal dan 's morgens iets later klaar zijn. Maar, daar staat tegenover dat het 's avonds iets langer klaar is. Bij mooi weer kunnen we dan iets langer op het teraas zitten.


Onoplosbaar met snelheidscontroles

Naar aanleiding van klachten van bewoners voerde de verkeersdienst snelheidscontroles uit. 879 voertuigen passeerden het flitstoestel. 175 bestuurders negeerden de snelheidsbeperking in  Everselkiezel (40),  Westlaan (25), Zandstraat (16) en Kapelstraat (4). Tijdens schooleinde reden in Ringlaan 90 van de 437 voertuigen te snel !

 


Dauwtrip basisschool tot in de puntjes verzorgd.

Afgelopen zondag was ons Kluisgebied ingenomen door Bolderbergse kunstenaars. Deze hadden op diverse plaatsen hun atelier uitgestald...
Het was immers de KUNSTeditie van de dauwtrip van de basisschool. De leerkrachten en ouderraad hadden opnieuw het onderste uit de kan gehaald om de kinderen met hun ouders/grootouders een prachtige tocht te bezorgen.
De snijdende wind werd snel vergeten tijdens dankzij leuke en originele opdrachten bij juffen en meesters. Het is de kinderen dan ook gelukt om het meesterwerk van Emilio en zijn kunstgenoot af te werken.

Nadien konden de bijna 400 wandelaars genieten van een heerlijk en gezond ontbijt in de Witte Zaal. 

Bron: Dank aan Inge voor de foto's.

Brengt de witte kraai geluk of ongeluk?

Enige dagen geleden konden we deze witte kraai fotograferen. Het is geen albino maar wel een vogel die niet de nodige kleurpigmenten heeft. Vroeger waren er veel verhalen en legenden over witte raven en witte merels. Ook van een witte kraai is er een verhaal dat ons binnen leidt in de ijle wereld tussen droom en werkelijkheid van een jongen wiens enige echte vriend een mysterieuze tuinman is. Hier ervaart de jongen de samenhang van al het bestaande en tussen mensen onderling. Hij beleeft ook hoe deze verbondenheid gekwetst en verbroken kan worden.


Inhoud syndiceren

         

Powered by www.HostYou.be & www.SycroCMS.com