Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

 

Home

Win een BBQ of één van de andere prijzen bij Spar Bolderberg.

Momenteel lopen bij de Spar in Bolderberg enkele wedstrijden waarbij de klanten mooie prijzen kunnen winnen. Zo zijn er 2 bbq’s en 1 rookoven te winnen (op 15/8 zal een onschuldige hand 3 winnaars loten) . Er valt ook nog 1 houten luxe parasol te winnen. Verder loopt er ook een actie waarbij de klanten “win for life” krasloten kunnen krijgen door 4 producten van unilever te kopen.

De winnaars zullen nadien ook op deze site komen staan. 

Bron: Spar Bolderberg

Vandalen beschadigen voetbalveld K. Bolderberg FC

Gisterenmorgen heeft een bestuurslid van K. Bolderberg FC, vast gesteld dat er op het A-plein vernielingen zijn aangebracht op het speelveld. Vandalen zijn met auto of auto's op het voetbalveld gaan rodeo rijden. Hierdoor hebben zij diepe sporen in het veld geploegd.
Het voetbalveld was nog maar enkele weken geleden bewerkt en bij ingezaaid! De club had special voor dit seizoen extra inspanningen gedaan, om een mooi en
degelijk speelveld te krijgen. Normaal had K. Bolderberg FC zondag hun 1ste match op dit veld moeten spelen tegen Herk FC, voor de beker van Limburg. Zij hadden echter al gevraagd aan Herk om daar te mogen spelen, zodat ze het veld nog konden sparen.
En nu dit!
Van de daders is natuurlijk geen spoor te bekennen!
Markant feit !
De laatste 2 a 3 jaar hebben we last van hangjongeren op de parking. Zij troepen daar elke avond samen! Laten hun vuil achter en vernielen spandoeken. Het gaat hier wel over een openbare parking, die ook gebruikt wordt door de school en door wandelaars die de kluis gaan bezoeken. Dus afsluiten mag de club dit niet van de gemeente! 

Bron: PVD

Om 21 uur zullen de kerkklokken een kwartier luiden.

Vandaag om 21 uur is het juist honderd jaar geleden dat de Belgische jongeren gemobiliseerd werden voor de oorlog van 14-18. Het Belgisch leger telde plots 190.000 soldaten in plaats van 65.000. Op 1 augustus 1914 vertrokken vanuit alle kerkdorpen de jongeren om hun eenheden te vervoegen. Om dit te herdenken heeft de provincie gevraagd aan alle parochies om, zoals toen, de klokken een kwartier lang te luiden. Het zullen dus alle drie de klokken zijn die gaan luiden. Ook de kleine herstelde klok.

6 bestuurders blazen positief tijdens Zomerbob.

Tijdens de eerste helft van de verkeerscampagne "ZomerBOB" legde de Lokale Politie 231 ademtesten op. 6 bestuurders bliezen positief. Dat is 2%. Eén rijbewijs werd ingetrokken. Van 16 bestuurders die in een verkeersongeval met lichamelijk letsel waren betrokken bleken er 3 onder invloed. Bij 13 ongevallen met stoffelijke schade bliezen ook 3 chauffeurs positief. Bij ongevallen blijkt dus 1 op 5 of 20% te veel op te hebben.
Tijdens de vorige 2 weken stelde de politie bijkomend 17 verkeersinbreuken vast wegens gsm'en aan het stuur (1), niet dragen van de gordel (3), niet gebruiken van de richtingaanwijzer op een rotonde (2), parkeren op een mindervalidenparking zonder speciale kaart (4), foutparkeren (2), negeren van eenrichtingsverkeer (3), niet voldoen aan de voorwaarden van het voorlopig rijbewijs (1) en misbruik van een proefrittenplaat (1). 

Bron: Politie Heusden-Zolder

Wie kan hier nog aan uit?

Vandaag kregen we plots een telefoon dat de plaat van Bolderberg terug netjes op haar vroegere plaats stond. Raar maar waar. Weliswaar is dit niet de goede plaats. Maar beter een plaat die enkele meters verkeerd staat dan geen plaat.

Wat moeten we hiervan denken. Graag kennen we uw versie van het verhaal op nieuws [at] bolderberg [dot] be.

UPDATE: Volgens Albert Palmers, als Bolderbergse vertegenwoordiger in de meerderheid heeft men mij gevolgd! De juiste plaats kan achteraf, in onderling overleg, nog bepaald worden. 

Bolderberg Live zichtbaar in het straatbeeld.

Wie na valavond Bolderberg binnen rijd vanaf de berg kan er niet langs kijken. Een grote lichtkrant lmaat de voorbijgangers weten wanneer Bolderberg Live doorgaat en dat dit gratis is. De regering kan niets meer gratis geven aan haar burgers. De Bolderbergse Handelaars Vereniging samen met de horeca daar en tegen blijkbaar wel.

Zwemmende reeën

Een ree en water zijn twee zaken die eigenlijk niet goed samen gaan. Een ree zal wel door een plas waden. Maar deze twee zwommen meer dan 200m van de ene oever naar de andere. ook dit is Bolderberg.

BOLDERBERG, veroverd door Viversel ( deel 2 van …)


Wij horen uit goede bron dat Bolderberg zijn reservetroepen reeds gemobiliseerd heeft. Deze blazen verzamelen aan de Alvermanskuilen en langs de kant van de Vossenranen tegenover de Sacramentskapel. Ook worden de karabijnen van de vroegere Schuttersgilde vanonder het hooi op de hooizolder gehaald. Vanuit het bejaardentehuis roept de negentigjarige Fiel Jaemers de schutters op tot de strijd! Het waren “goei schutters” zegt Fiel, ze schoten raak als ze maar genoeg gedronken hadden... De voorzitter van de dorpsraad van Bolderberg, Marcel Gijbels, die van Viversel is, is reeds bezig met pakken. "Ik verhuis naar mijn buitenverblijf, het kasteel van Terlamen", zegt hij. "Dan kan ik eindelijk gaan vissen!"
In Bolderberg is men er nog niet uit tegen wie men de strijd moet voeren. De plaat Viversel staat daar juist, alleen aan de beek mankeert Bolderberg.
Schepen Schops en Burgemeester Borremans zijn zwaar verdacht, Wegen en Verkeer zeker, De Baerts’en, Gilis en Lamots van Viversel ook. Kortom iedereen. Het wordt een Gaza-achtige bedoening. 

Bron: Dorpsraad Bolderberg

Wonen wij nog in Bolderberg?

Aan het kasteel van Terlaemen is het bord met de plaatsnaam Bolderberg verwijderd. Feit is dat dit bord op plaats niet juist stond. De grens is sinds mensenheugenis de beek. Maar wat heeft de gemeente op vraag van de dorpsraad in Viversel met Lode Schops gedaan? Simpelweg een bord geplaatst met Viversel op. Nu lijkt het alsof je Viversel binnen rijdt en dat Bolderberg niet meer bestaat. Dit zal nog een staartje krijgen. De dorpsraad van Bolderberg kan hier helemaal niet akkoord mee gaan. Zij gaan dan ook officieel de vraag stellen wie deze opdracht heeft gegeven en geen rekening houdt met Bolderberg. Hopelijk gaan onze twee vertegenwoordigers ook eens op hun achterpoten staan voor Bolderberg. 

Bolderberg FC start de trainingen

Gisterenavond begonnen, op de B-plein van Bolderberg FC, de trainingen opnieuw. De vaste spelers aangevuld met enkele nieuwe individuen gaan proberen om het dit seizoen opnieuw zo spannend te maken als vorig seizoen voor de supporters.

Inhoud syndiceren

         

Powered by www.HostYou.be & www.SycroCMS.com 

Comments