Home

Veel te snel

De verkeersdienst voerde snelheidscontroles uit in het kader van meldingen van bewoners. 747 voertuigen passeerden de flitscamera. 143 bestuurders negeerden de snelheidsbeperkingen. Vooral in Nieuwe Dijk werd gevlamd : 46 overtreders op 102. In Westlaan werd ook geracet met 61 overtreders op 197. Voorts werden inbreuken vastgesteld in OLV-straat (23) en Kanaalweg (10). In De Hoeven reed, ondanks de meldingen geen enkele van de 29 bestuurders te snel.

In Koolmijnlaan-cité werden in één week 46 369 voertuigen door de onbemande camera op snelheid gecontroleerd. 41 chauffeurs reden meer dan 50 km/u.

Bron: Politie Heusden - Zolder

Inbraak in de Witte zaal

Gisterenmorgen stelden de verantwoordelijken van de Witte Zaal vast dat er weer was ingebroken. Ditmaal hadden de dieven zich een weg geforceerd via een raam. Iedereen weet dat er in de Witte zaal nooit geld aanwezig is. Toch braken deze onverlaten binnen enkel en alleen om een aantal flessen drank te bemachtigen.


De eerste schooldag in Bolderberg.

Dinsdag 1 september in de ochtend: ouders van de jongste kleuters, sommigen wat onwennig, op de speelplaats. Kinderen van lagere school reeds rondcrossend met de vrienden... Enkelen kleuters zoeken de vertrouwde hand van de kleuterjuffen en meester Bert. De meeste kindjes zijn weer blij hun kameraadjes terug te zien.

8u40 de schoolbel rinkelt... Door de boxen weerklinkt de stem van meester Jaak met de oproep aan alle kids en ouders om te verzamelen voor het directiebureel. Meester Jaak verwelkomde alle ouders, de leerkrachten en .. de meisjes   ;-)    Ook had hij nieuws! Drie nieuwe kindjes voor de basisschool in de Bolderberg! En deze hadden iets bij, een thema, een oproep en een wens: een hart voor elkaar! Extra speciaal dit jaar, een hart voor elkaar maar ook voor alle kindjes in Sri Lanka. Enkele kleuterjuffen droegen tijdens de vakantie hun steentje bij in kleuterklassen te Sri Lanka. Ook onze Bolderbergse kinderen zullen gedurende het schooljaar en tijdens activiteiten rond dit thema werken. 

Bron: Tekst Jo Martens - Foto's Meester Johny

KVLV gaat naar Luik op 17 oktober

KVLV Bolderberg nodigt uit voor een daguitstap naar Luik, een stad die bulkt van prachtige 
architectuur en heerlijke restaurantjes
Dat vraagt gewoon om ontdekking.

We ontdekken eerst het bijzondere TGV station van de hand van de beroemde Spaanse architect 
Santiago Calatrava, een architecturaal hoogstandje!
Vervolgens met de trein naar het centrum van de stad.

Na een smakelijke en verzorgde lunch trekken we onder leiding van 
een gids door de historische kern van de stad.
Nadien is er vrije tijd om op een terrasje te genieten van een drankje, wat te winkelen, …

DAGINDELING:


KVLV Bolderberg leert sjaals knopen

Met een workshop 'Sjaals in de knoop' leren liefhebbers van sjaals hoe je die het beste moet dragen.

Lesgeefster José Beckers leert iedereen de 'knopen' van het vak op dinsdag 6 oktober om 19.30 uur in de Witte Zaal.

Vind je het heerlijk om sjaals te dragen, maar weet je niet hoe? Dankzij deze workshop leer je maar liefst 30 verschillende manieren om je sjaal te knopen. Wil je aan deze workshop deelnemen breng dan een langwerpige en een vierkante sjaal mee en een spiegel.

Bij deze les hoort het boekje, sjaals in de knoop van Sarah Miny. De prijs is 15 euro per boekje. Dit is niet verplicht maar wel handig in de les en om naderhand de knopen in te oefenen.

 

Inschrijven bij de wijkverantwoordelijke of                            Leden: 3 euro


Ondernemer in de kijker:

Vanaf september starten we met een rubriek "Ondernemer in de kijker". Dit is een samenwerking tussen BHV en deze website. Dit in navolging van de affiche die tijdens de grote wedstrijden op Circuit Zolder zijn uitgedeeld. Deze affiches vermelden in 6 talen dat de mensen in Bolderberg terecht konden in de horecazaken, winkels en benzinestations. Dit was een groot succes. Maar we moeten ook vaststellen dat er nog vele Bolderbergse handelaars onbekend zijn in Bolderberg. Daarom gaan we Bolderbergse handelaars de kans geven om hun activiteit en natuurlijk hun zaak wat meer bekendheid te geven. Dit artikel zal niet een pure reclamecampagne zijn. Wel gaan we kijken naar de persoon en familie achter deze zaak. Zoals hoe zijn zij hieraan begonnen? Wat waren de drijfredenen? Wat met het familieleven? Zijn zij van plan om hun zaak nog verder uit te breiden? Zijn zij ook van plan om via internet en de sociale netwerken te verkopen?


TC Bolderberg & Kimmer Coppejans

Onlangs, op 25 juni, kon TC Bolderberg op haar terreinen al genieten van een trainingssessie van Kimmer Coppejans onder het alziend oog van Johan Van Herck, coach van het nationale tennisteam. Iedereen herinnert zich zeker Kimmer’s dubbelwedstrijd in de Davis Cup ontmoeting tegen Canada in juli. Een schitterende prestatie!

TC Bolderberg is zeer fier te kunnen melden dat ze ondertussen een overeenkomst gesloten hebben met Kimmer Coppejans. De eerste resultaten van deze samenwerking zijn reeds merkbaar. Onder impuls van de MARIS Group uit Heusden-Zolder, één van TC Bolderberg's belangrijkste partners, beschikt Kimmer vanaf heden over een gepersonaliseerde wagen ter publiciteitsvoering voor de MARIS Group!

Bron: TC Bolderberg

Overlijden: Mevrouw Alice Poncelet

Op 22 augustus jl. overleed Mevrouw Alice Poncelet, geboren op 15 maart 1925 en echtgenote van wijlen de Heer Joseph Sterkendries. Zij verbleef in rusthuis Bocasa. De uitvaart - liturgie vond plaats op donderdag 27 augustus jl. Wij betuigen ons oprecht medeleven aan deze beproefde families.


Volgens Noa Neal is de 24-uren een paradijs.

Noa Neal schreef voor de 24 Hours de catchy song ‘Poison in Paradise’, oftewel het paradijs voor racepiloten. Deze Vlaams zangeres en presentatrice bij Anne, de muziekzender van VTM. Zal ook te horen zijn tijdens de start van de 24-uren om 16 uur. Volgens Noa wil zij de ultieme adrenaline kick van de piloten verwerken in haar song. Iedere raceliefhebber zal zich dan ook kunnen vinden in dit lied. De song “Poison in Paradise” zal zaterdag officieel voorgesteld worden aan het grote publiek. De 24-uren zal dan ook gebruikt worden als decor voor de videoclip. Misschien sta jij volgende week wel op de videoclip!


Bolderbergse younster doet voor de tweede maal mee aan de 24-uren.

Steve Raymakers uit De Slogen kiest er dit jaar voor om voor het team van Davy Convents te rijden. Met een BMW 3 zullen zij uitkomen in de club Sport. In deze reeks starten 9 wagens die allemaal dezelfde motor, ophanging hebben en ook allen met semi slicks van Yokohama rijden. Wie er van het team de start gaat nemen staat nog niet. Maar hoogstwaarschijnlijk zal het Davy Convents zijn uit Lummen die vergezeld is van zijn 17-jarige zoon Vincent, Olivier Hermans en natuurlijk Steve Raymakers. Zij zullen rijden onder het nummer 9 en telkens stints van anderhalf tot twee uur doen. Wij duimen alvast voor hun samen met hun sponsors Verzekeringen Charon, Poels schrijnwerkerij en Fiat Convents.


Inhoud syndiceren
         

Powered by www.HostYou.be & www.SycroCMS.com