Home

Wandelmeters en peters komen samen.

De wandelmeters en peters van het wandelgebied Bolderberg zijn deze morgen om 8h30 samen gekomen voor een wandeling op domein Bovy waarna zij samen genoten hebben van een heerlijk ontbijt in Brasserie Savarin. Een wandelmeter of peter heeft zich vrijwillig opgegeven om de wandelpaden, in dit geval van Boldelderg, regelmatig af te wandelen en te controleren of alle bordjes er nog staan, of er geen vandalen bezig geweest zijn en of er geen zwerfvuil langs de weg ligt. Zij staan in nauw contact met de gemeentelijke diensten. Deze mensen controleren elke maand de wandelpaden en dit al 9 jaar, proficiat


Nieuws van de parochie

Op 07 mei houden we onze traditionele kapelletjestocht in Bolderberg. We vertrekken voor de wandeling, aan de kerk om 19.00 u. We doen 4 kapelletjes aan, resp. dat aan de ingang van domein Bovy, het vernieuwde kapelletje op de parking van “ Hostellerie de Kluis” en vervolgens nog 2 kapelletjes aan de school. De volgorde zien we wel bij het  vertrek. Als we rond zijn ontmoeten we mekaar in de kerk. We hopen op een grote opkomst. Als het weer wat meezit moet dat lukken ?


Dienst voor Toerisme is bijna klaar.

De laatste schroefjes worden momenteel in de kasten geschroefd, en de laatste kabeltjes hangen bijna tegen het plafond. Daarmee is de nieuwe Dienst voor Toerisme van Heusden-Zolder bijna klaar. 

Nieuwsgierige toeristen zullen deze zomer dus nogal eens een verwelkoming krijgen. Het bestaande pand langs de Vrunstraat in Bolderberg kreeg daarvoor een grote opknapbeurt. Het waren de Cursisten van het Centrum voor Volwassen Onderwijs (CVO) die daarvoor mee de handen uit de mouwen staken. De bezoekersruimte is nu groter en beter toegankelijk geworden. De drie troeven van Heusden-Zolder: de Wijers, het Circuit Zolder én het mijnerfgoed zijn beter zichtbaar in het aanbod. Nieuw is tenslotte dat bezoekers zelf digitaal één en ander kunnen opzoeken. Na de paasvakantie moeten de werken helemaal klaar zijn.

Bron: Het Nieuwsblad

Politie plant vandaag een actie met tuimelwagen.

Wie vandaag van de weg gehaald zal worden in Heusden-Zolder door de Politie en een overtreding heeft begaan maakt veel om in de tuimelwagen terecht te komen. De Politie plant namelijk op 16/4 een controle-actie in samenwerking met de tuimelwagen. Mensen die dit al eens hebben meegemaakt noemen dit een angstaanjagende ervaring. Dus let op de verkeersregels is de boodschap.

 

Bron: Politie Heusden-Zolder

Ook Steenmarters voelen de lente.

Heb je kippen of eenden in een ren? Zorg dat de omheining voorzien is op een bezoek van de steenmarter. Want ook de steenmarter moet zijn jongen voeden en is dus minder schuw. Hij maakt er geen probleem van om uw kippenhok te bezoeken en alle dieren te doden. Hij zal niet het hele beest meenemen, maar de beste stukjes eten en meenemen. Hij neemt ook eieren mee naar zijn nest en niet alleen gewone eieren maar ook nep-eieren. Het resultaat van het bezoek van een steenmarter kan je op bijgaande foto zien.


Kluisbewoner, Pieter op vredesactie in Moskou

Taizé in Moskou, Kiev, Minsk en Wit-Rusland

De gemeenschap van Taizé stuurt broeders naar Moskou en Kiev, evenals Minsk in Wit-Rusland. Tijdens het avondgebed op de Europese Taizéontmoeting in Praag nodigde prior Alois van de gemeenschap van Taizé, de 30.000 deelnemers uit om met een groepje naar Rusland, Oekraïne en Wit-Rusland te gaan om daar het orthodoxe Paasfeest te vieren op 12 april.

“Met de missie naar Rusland, Oekraïne en Wit-Rusland stelt de gemeenschap een gebaar van vrede”.

De prior hoopt om in de drie landen het licht dat Christus bracht, de vrede, de hoop zichtbaar te maken en te delen met de gelovige jongeren.

Pieter is mee!

Onze kluisbewoner Pieter heeft direct op deze vraag geantwoord en mocht met de kleine groep mee naar Moskou. Vorige week dinsdag is hij op het vliegtuig gestapt richting Rusland en zal deze avond weer terug zijn boven op de berg. Een speciale ervaring kan iedereen zich wel inbeelden. Zeker met de recentelijke gebeurtenissen in oosten.


86 inbreuken op gsm'en aan het stuur.

In het kader van de provinciale verkeersthema-actie "gordel & gsm" die plaats vond vanaf 2 maart tot 6 april verrichte de Lokale Politie volgende vaststellingen :

  • We deden 94 vaststellingen wegens gsm'en aan het stuur.
  • 3 gerichte controles leverden in een mum van tijd respectievelijk 21, 25 en 40 inbreuken op wegens gsm'en
  • Inzake gordeldracht werden 18 vaststellingen verricht
  • 4 jongeren-processen-verbaal werden opgesteld voor het niet dragen van de gordel
  • 1 proces-verbaal (€ 165) werd opgesteld wegens niet gebruiken van het kinderzitje
Bron: Politie Heusden-Zolder

Overlijden Madeleine Kenis

Op zaterdag 04 april jl. overleed Mevrouw Madeleine Kenis, geboren op 09 april 1920 te Linkhout en echtgenote van wijlen de Heer Albert Jaemers. Zij woonde in de Sint Jobstraat maar verbleef de laatste jaren in het rusthuis “De Bloemelingen”. De gebedswake vond plaats in de Sint Jobkerk op donderdag 09 april jl. Wij betuigen ons oprecht medeleven aan deze beproefde families.


Nieuws van de parochie

VORMSELVIERINGEN

Tussen Pasen en Pinksteren beleven geloofsgemeenschappen overal in ons land hoogdagen. Kinderen doen hun eerste communie. Jongeren kiezen ervoor om als christen verder te groeien en ontvangen het vormsel. Met het ontvangen van het vormsel sluit de initiatie in het geloof zich af. Wie gedoopt is, gevormd en deelneemt aan eucharistie hoort helemaal bij de Kerk, het gelovige volk, de christenen. Een mooi teken in deze tijd maar geen eenvoudige keuze. Zeker niet om ze waar te maken in het dagelijks leven. In Bolderberg worden op zaterdag 25 april om 17.00 u, 27 jongeren gevormd door E.H. Vicaris Augustin Champagne. Omwille van het grote aantal vormelingen gaat de vormselviering door in de kerk van Boekt. Dit betekent dat er veel plaats is in de kerk en dat ook mensen uit onze geloofsgemeenschappen, die deze jongeren willen aanmoedigen en steunen in hun keuze, welkom zijn om met ons mee te vieren. Het vormsel is maar een moment. Christen worden doe je, je leven lang. Niemand kan het alleen. We hebben de steun van andere christenen nodig en de gave van de heilige Geest. We wensen alle jongeren en hun familie een mooie dag toe!


KVLV Paasviering

De dinsdag van de Goede Week is bij KVLV steevast voorbehouden voor ‘de Paasviering’. Geen paasfeest. We laten ons opnemen in de sfeer van de Goede Week: van pijn, duisternis en lijden over naar opstanding, verrijzenis. Dit jaar stonden we stil bij de 7 laatste woorden van Jezus aan het kruis, een meditatie bij het kunstwerk van pater Meinrad Dufner dat in de kerk van Kolderbos Genk hangt. Bij elk woord lichtte deel van het schilderij op, was er een vertaling naar ons leven en een kort gebed om samen te bidden. Naast het bezinnende deel genoten we van een eenvoudige broodmaaltijd met heerlijk zelfgebakken wittebrood en rozijnenbrood, met eieren en kaas. Een lekkere toetje maakte het af. Het zou KVLV niet zijn ware er ook geen heerlijke sfeer van ontmoeting en vriendschap aan de tafels. Het was fijn om weer samen te zijn. Zalig Pasen aan iedereen!


Inhoud syndiceren
         

Powered by www.HostYou.be & www.SycroCMS.com