Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Home

Opnieuw 7 ouders met parkeerboete aan schoolpoort.

Aan de schoolpoort van basisschool Bolderberg negeerden 7 ouders het parkeerverbod voor de schoolpoort. Zij mogen zich verwachten aan een fikse boete.


Zilver voor Pieter Deferme op Technologie Olympiade

De basisschool van Bolderberg is weer een zilveren medaille rijker.  Pieter Deferme van 6A werd geselecteerd, samen met 45 andere jongens en meisjes,om deel te nemen aan de technologie olympiade te Leuven. Liefst 15 000 kinderen deden mee aan de voorselectie. Op 3 december was het finaledag. Pieter behaalde een schitterende zilveren medaille. Daarbij kreeg hij nog een elektrische trein, een boek met technologische proefjes, stiften,...

Nogmaals een dikke proficiat voor Pieter Deferme.


Zal parochie Bolderberg verdwijnen?

In de uitgave van Kerk & Leven konden we volgende zaken lezen. 2 jaar geleden is er de start gegeven voor de Federatie Zolder. De bedoeling is om van de parochies Bolderberg, Viversel, Boekt en Zolder één parochie te maken. Er staat te lezen dat er vier kerken en kerkfabrieken blijven. Maar verder lezen we ook dit een overgangstijd is naar één vaste zondagskerk. Als we zien dat nu de communies al doorgaan in Boekt, kunnen we al vermoeden dat de kerk van Bolderberg zal verdwijnen. Misschien moeten we als parochianen van Bolderberg dan de eer aan onszelf houden en zelf bepalen wat er met onze prachtige kerk gaat gebeuren.

Vanaf 01/01/2017 zal je in januari en februari op zondag naar Viversel te kerk moeten gaan. In maart en april zal dit in Zolder zijn. In mei en juni zal dit in Boekt doorgaan en in juli en augustus, tijdens de vakantiemaanden zal de zondagsdienst in Bolderberg doorgaan. Nadien zal er waarschijnlijk een evaluatie gebeuren.


Onrust tijdens infovergadering over het R.U.P Domein Bovy.

De dorpsraad ais niet te spreken over het feit dat zij niet geconsulteerd werden over het R.U.P over Bovy waar de gemeente aan werkt. Er was hier erg veel weerstand, verwarring en onbegrip over de mogelijkheid tot het bouwen van een hotel op Domein Bovy. Iedereen was het erover eens dat het evenementenpark moet blijven. Wanneer het hotel er langs de Sint Jobstraat zou komen, zal onvermijdelijk de natuurlijke waterbron verdwijnen. Bijna de voltallige vergadering vond dit een zware aantasting van het park. De dorpsraad wenst inzage en vraagt het dossier op bij Schepen Lode Schops. 


KINDERAMBASSADEURS IN CC MUZE

Sinds kort zijn er enthousiaste kinderambassadeurs aan de slag in CC MUZE. Amaury, Sien, Lua Eva, Victor, Tessa, Renée, Merel en Aukelien zijn tussen 10 en 12 jaar en komen naar alle familievoorstellingen en laten weten wat ze ervan vonden. Ze ontdekken ook alles over het leven voor en achter de schermen. Siel Claes helpt hen mee om deze plannen uit te voeren. Misschien komt u hen wel tegen op één van de familievoorstellingen.

http://kinderambassadeursccmuze.blogspot.be/


Win een Landrover Experience Day tijdens de kersthappening in Bolderberg.

Je zal bij het binnen gaan van het Castellopleintje tussen twee wagens moeten gaan. Namelijk een Landrover Evoque Convertible en een Jaguar Fpace. Deze auto’s zullen er geplaatst worden door Jaguar Land Rover Metropool Hasselt. Zij verloten tijdens de Bolderbergse kersthappening op 10 december 2016 van 18 uur een voucher uit voor een Land Rover Experience day. Deze voucher heeft een waarde van € 290. Wil jij dit winnen? Stuur dan als de bliksem een mail met je naam, woonplaats en gsm naar bhv [at] bolderberg [dot] be

Meer info over Jaguar Land Rover Metropool Hasselt op  http://www.landrover-dealer.be/land-rover-metropool-hasselt

Meer info over de Land Rover Experience day http://www.landroverexperience.be/nl/lrenl.html 

 

 


Wie heeft het bedieningspaneel van het scorebord mee?

Het is nu meer dan één week geleden dat iemand het bedieningspaneel van het scorebord in de sporthal al of niet moedwillig heeft ontvreemd. Dit is natuurlijk verschrikkelijk ongemakkelijk voor de ploegen die er competitie spelen en hun supporters. Er wordt dan ook gevraagd door al de verenigingen om dit bedieningspaneel terug te brengen.


Zes ouders krijgen boete wegen parkeren aan de schoolpoort.

Dat de veiligheid aan de schoolpoort en omgeving een prioriteit is voor de politie van Heusden-Zolder weet iedereen. Toch zijn er nog steeds ouders die vinden dat de reglementen er niet zijn voor hun. Met als gevolg dat 6 ouders een boete kregen wegens parkeren voor de schoolpoort.

Op de infovergadering van de Dorpsraad gisterenavond was de verantwoordelijkheid van ouders één van de heikel punten.


Skaters gaan dossier opmaken voor skatepark

Er waren op de infovergadering van de dorpsraad een 8-tal jongeren opgedaagd, dit ondanks de examenperiode, om hun vraag kracht bij te zetten. Vanuit de dorpsraad is hun gevraagd om een volwassene te zoeken die de kar wil trekken. Verder werd hun ook gevraagd om een dossier op te maken met een opsomming van de toestellen die zij willen, hoe groot het skatepark zou moeten zijn. Hierin zou ook een raming moeten staan van de totale kosten en wat zij aan sponsoring hebben.

Er zou enkele jaren geleden al een dossier zijn opgesteld door de sportdienst voor een skatepark waar een budget van 250.000 euro aan vast hing. De vraag was natuurlijk: “wat is hiermee gebeurd”?

De jongeren willen samen met de dorpsraad ook te weten komen of er nog jongeren uit de buurt interesse hebben. Zij kunnen hier de petitie tekenen.


Veiligheid fietsende schoolkinderen hot item op infovergadering dorpsraad Bolderberg.

Er stonden verschillende punten op de agenda van de infovergadering van dorpsraad. De 30 aanwezigen waren getuigen van een geanimeerd gesprek over de veiligheid van onze schoolkinderen op weg van en naar school. Er werden verschillende voorstellen gedaan zoals:

  1. De Kluisstraat éénrichtingsverkeer maken.
  2. De grote poort sluiten en de kinderen via de voetbal laten in en uit gaan.
  3. De Kiss en Ride zone verschuiven naar de voetbal.
  4. Een suggestie oversteek maken van De Slogen naar de Vrunstraat zodat de kinderen weten waar ze op dit gevaarlijk punt mogen oversteken
  5. Er werd ook de vraag gesteld wat de lange termijnvisie van de gemeente en de dorpsraad was.

Op een bepaald moment vroeg Gijs Dayers het woord. Hij is werkzaam als verkeersdeskundige en had speciaal voor deze vergadering een eerste analyse gemaakt over het verkeer in De Slogen. Deze analyse was klaar en duidelijk en had verschillende voorstellen. Er werd aan Gijs gevraagd om een volledig mobiliteitsplan uit te werken samen met Jaak Myny directeur van de Vrije Basisschool.


Inhoud syndiceren
         

Deze website is eigendom van BHV (Bolderbergse Handelsvereniging) voor nieuws mail nieuws [at] bolderberg [dot] be voor al de rest bhv [at] bolderberg [dot] be

Comments