Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Home

Wil je graag je kindje laten dopen in Bolderberg of Viversel

De dopen in de kerk van Bolderberg gebeuren op de derde zaterdag van de maand om 16u30.  Voor Viversel is dit op de eerste zaterdag van de pare maanden om 16u30. Er worden maximum 3 kindjes tegelijkertijd in één viering gedoopt. Ouders die een kindje willen laten dopen, worden vooraf op een ouderavond uitgenodigd.

Tijdens deze voorbereidingsavond gaan we wat dieper in op de betekenis van de doop, geven we concrete informatie over hoe de doopviering  verloopt en praten we samen met de andere gezinnen over onze keuze. Vooraf  krijg je  een persoonlijke uitnodiging. Wij vragen aan beide ouders aanwezig te zijn.

Wil je in de komende maanden  je kindje laten dopen , dan kan je uit één van de voorgestelde doopdata kiezen.

Doopdata 2014:

Viversel:    4/10 en  6/12

Bolderberg:   20/09  18/10  15/11  20/12  

Oudersamenkomsten 2014:

Bron: Bert Houbrechts

De Slogen heeft ook dit jaar weer een geslaagd buurtfeest.

Dat dergelijke feestjes waar de buren nog eens kunnen uchteren bij elkaar, gesmaakt worden is te zien deze avond in de Slogen. Er waren 185 mensen ingegaan op de vraag van de vier organisators om naar het straatfeest te komen. Buiten een tent tegen de regen was er ook vanalles voor de kinderen voorzien. Zo was alles afgesloten zodat de kinderen niet weg konden. Wel konden de kleine en de grote kinderen hun energie kwijt op de springkastelen of op de dansvloer. De ouders konden ondertussen op hun gemak de andere buren leren kennen of beter leren kennen.

Frank Beliën op kop in de 24-uren van Zolder.

Al van bij de start liet Bellarosa van het team met het nummer 45, Wolf Racing Cars met een Wolf GB08 van de groep Longin/Kumpen/Beliën/Bellarosa weten aan hun concurrenten dat zij gingen voor de zege. Na een goed uur rijden hebben zij al verschillende andere deelnemers op een ronde geplaatst. Maar ook de ploeg van Peter Beliën/ De Weerdt/VanKouwen/Lammens met het nummer 70 en een wagen van Skylimit Yokohama met een RT Porsche 997 GT4 zitten nog vooraan in de gelederen. Net zoals de jongste telg van de Beliën familie namelijk Christof met het nummer 41 in een Renault Clio van Hoppa Racing samen met Servranckx/Crabbe zitten goed in de wedstrijd.

Dit kan spijtig genoeg niet gezegd worden van Steven Raymakers en zijn ploeg Ooms/Dupont/Bammens die al voor de start problemen hadden met hun Lotus Elise van B&T Racing met het nummer 103. Zij hadden bij de opwarming vanmorgen een lek in de benzinetank. Hierdoor verloren zij enorm veel tijd met het vervangen van deze tank. De wedstrijd was al twee ronden bezig voordat zij konden starten als allerlaatste.            

Gezien in De Wijers

Een boomvalk is aan het bidden boven haar zoekgebied.

Kumpen-Longin-Beliën-Bellarosa pakken pole-positie in herboren MENZO 24 Hours of Zolder

De MENZO 24 Hours of Zolder zijn terug en na de kwalificaties van donderdag wordt die stelling alleen maar bevestigd. Na de administratieve en technische keuringen kwamen er 49 wagens op de startlijst, meer dan het dubbele van de voorbije jaren en weer het getal dat wedijvert met de hoogdagen van de periode 1995-2005. De regen speelde wat spelbreker tijdens de nachtelijke kwalificaties, maar dat deerde Bert Longin, Anthony Kumpen, Frank Beliën en Ivan Bellerosa duidelijk niet, want zij starten zaterdag om 17u00 op pole-positie voor de 36ste uitgave van de Limburgse klassieker. Ook in de andere races, zaterdag vanaf 9u50, wordt vuurwerk verwacht. 

Brasserie Gasthof noemt nu Brasserie Kerosy

Vanaf nu noemt het vroegere Gasthof Brasserie Kerosy. Deze naam is een samentrekking van Kenny, ronald en Silvana Huysmans.  Silvana en haar zoon Kenny staan voor het reilen en zeilen in Gasthof Kerosy. Zij willen opnieuw feesten gaan geven en meetings, koffietafels, zakenlunches, babyborrels, ... De zaak is 7 op 7 geopend vanaf 10 uur.

Je kan hun bereiken op gsm 0497/390004 en via mail op silvanahuysmans [at] gmail [dot] com.

Veel suc6

20 bestuurders reden te snel op de Sint-Jobstraat.

De verkeersdienst voerde in het kader van het verminderen van de letselongevallen snelheidscontroles uit op plaatsen waar ongevallen, veroorzaakt door overdreven snelheid werden vastgesteld . 1410 voertuigen passeerden het flitstoestel. 145 bestuurders reden te snel in Beringersteenweg (102),  Koolmijnlaan (19) en St.-Jobstraat (20). 1 rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Hij reed 130 in Beringersteenweg waar een beperking geldt van 70 km/u.

 Opmerkelijk is wel dat van de 9 bestuurders die eerder deze week een snelheidsovertreding begingen in de De Slogen er 8 van de onmiddelijke buurt zijn.

Bron: Politie Heusden-Zolder

Gezien in De Wijers

De Grauwe Kiekendief op zoek naar een prooi

Meerderheid vertelt leugens over de sporthallen

Op de gemeenteraad stond onder punt 14 de concessieoverkomst met de sporthallen geagendeerd. Volgens Burgemeester Mario Borremans mogen er geen VZW’s meer zijn volgens een nieuwe wet. Volgens Sonja Claes is dit niet waar. Want hoe zit het met de VZW Het Veen en de VZW Terlaemen dan? Hier kwamen geen antwoorden op.

Binnen dit punt stond ook dat de vzw van Bolderberg 15.086,61 euro verlies heeft op dit moment.  Heusden – 172.432,87, tegenover Berkenbos 8.378,76 en Eversel 13086,61 positief.Op de vaststelling van Annette Palmers dat de gemeente in tijden van besparing  200.000 euro wegschenkt en nog eens 200.000 voor de sporthal van Zolder die in faling is en  beheerd werd door Schepen Peter Tielens, werd niet  vermeld.

Dat de vzw van Bolderberg geld heeft moeten uitgeven aan de renovatie van het cafetaria omdat dit door de brandweer was afgekeurd. Terwijl dit normaal door de gemeente had moeten bekostigd worden was voor de Burgemeester geen punt. Dat de vzw dit in eigen beheer en met eigen middelen deed was omdat anders het cafetaria tijdelijk zou dicht zijn en er geen inkomsten zouden zijn.

Schepencollege wil schoonmaakbedrijf inhuren.

Op de gemeenteraad stond onder punt 4 het inhuren van de opdrachtencentrales Infrax en Proclim. Deze centrales mogen opdrachten doen zonder dat er een gunningsprocedure moet uitgeschreven worden. Het puntje A ging over het inhuren van een extern schoonmaakbedrijf voor het poetsen van allerlei gemeentegebouwen. Sonja Claes wilde niet dat alleen het schepencollege kon beslissen over het wel en wee van het gemeentepersoneel en vroeg om dit punt uit de raamovereenkomst te halen en in een aparte overeenkomst te plaatsen zodat de voltallige gemeenteraad hierover moest beslissen. Volgens Schepen Peter Tielens doen zij aan sociale economie waarop Sonja Claes reageerde dat de Winning die nu een deel van het onderhoud doen blijkbaar ook teveel kosten. De meerderheid stemde voor, CD&V tegen en NV-A onthield zich.

Inhoud syndiceren

         

Powered by www.HostYou.be & www.SycroCMS.com 

Comments