Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Home

De eerste schooldag

Zoals overal in België was het gisteren ook in Bolderberg de eerste schooldag voor onze kinderen. Om dit te vieren had de school gezorgd voor enkele bekende BV's. Dit moest het weerzien met de school alvast een beetje aangenamer maken. Zo waren Astrid Bryan, Marouane Fellaini en K3 op bezoek. De kinderen genoten duidelijk en waren aangenaam verrast.

Geniet van de foto's die Meester Johny ons bezorgde, waarvoor onze dank.

Bron: Foto's Meester Johny

Onthouden en vergeten

Ziekenzorg Bolderberg organiseert op dinsdag 9 september een vormingsnamiddag “Onthouden en vergeten”. Ouder worden en vergeten worden vrijwel in één adem genoemd. Vaak roept dit ongerustheid op en te snel wordt de link gelegd naar geheugenverlies en dementie. Tijdens de vormingsnamiddag krijgen we zicht op hoe het geheugen werkt en welke processen er spelen naarmate we ouder worden. Er worden ook tips aangereikt om het geheugen te oefenen.

Wil je deze namiddag meemaken dan wordt je om 14 uur in de witte zaal verwacht.

Bron: Piet Dejong

Schepen Tielens geeft informatie aan de gebruikers van de sporthal.

Maandag 1 september neemt de gemeentelijke sportdienst de sporthal over. Schepen van sport Peter Tielens zakte af naar de sporthal van Bolderberg. Hier waren alle voorzitters en secretarissen van clubs die de sporthal gebruiken uitgenodigd. De schepen zou een volledige toelichting geven over de toekomstige werking, prijzen en manier van betalen. Feit is dat het duurder zal worden, voor de meeste verenigingen, om te sporten in Heusden-Zolder. Maar of duurder ook betere service zal zijn moeten we nog afwachten.

Hopelijk zal de sporthal niet dezelfde weg opgaan als het Domein van Bovy slordig, vuil en op sommige plaatsen zelfs onveilig voor kinderen.

VZW Sporthal reageert op negatieve uitspraak van de gemeente.

Onze sporthal is 38 jaar oud. Als voorzitter heb ik mee aan de wieg mogen staan van onze sporthal.

De sportieve visie van de gemeente was lovenswaardig.

In andere gemeenten plaatste men een mastodont van een sporthal, bijvoorbeeld in Genk en Zonhoven.

In Heusden-Zolder had de gemeente een goede visie en men bouwde in iedere regio een betaalbare sporthal. Het patrimonium werd dan verder beheerd door een VZW, die met de financiële steun van de gemeente kon werken.

Tot 1998 verliep de werking van de sporthal heel vlot en goed.

TURKSE FC 1– BOLDERBERG FC 1

Je kan niet zeggen dat de kennismaking met derde provinciale in moeilijke omstandigheden verliep. Turkse fc wordt tot de kanshebbers op de titel gerekend, wel, ze zijn er tegen Bolderberg niet in geslaagd ook één enkele doelkans te forceren. Onze verdediging was echt superieur en liet weinig ruimte aan Turkse FC. Wij forceerden bovendien een drietal niet te missen doelkansen ( tweemaal op de lijn gered ) maar alleen Valentino Hadiri wist met een luckey goal de score te openen. Een misverstand tussen keeper Kristof en verdediger Bram bracht de gelijkmaker op het scorebord. Was het goed ! Niet echt ! Turkse is een goede thuisploeg De aansluiting tussen middenveld en de flanken toonde bij ons te veel hiaten. Maar het is een goed begin !

Volgende wedstrijd thuis tegen Lommel Kolonie 15 u

Bron: Marcel Gijbels

Winst voor Frank Beliën en pech voor Steven Raymaekers en hun ploeg

Enkele ronden voor het einde van de 24 hours of Zolder moest de Wolf van Frank Beliën ook naar de pits met remproblemen.  Toen stond de auto van Steven Raymakers en zijn ploeg Ooms/Dupont/Bammens al even in de pits. Bij een inhaalmaneuver juist voor de Villneuve-bocht kwam Steven in aanraking met een andere deelnemer. Met als gevolg problemen aan het voorwiel en het achterwiel. Voor het voorwiel waren er genoeg reserve onderdelen. Maar een rollager van betere kwaliteit was niet meer te vinden in Antwerpen. Met als gevolg een gedwongen opgave. Frank Beliën en zijn team  Longin/Kumpen/Bellarosa konden toch nog beslag leggen op de tweede plaats algemeen en hadden de eerste plaats bij de prototypes. Dat dit ook een goede reden was om te vieren voor Frank kan nje op de foto zien. Onze andere twee Bolderbergenaren haalden ook de finish, respectievelijk op de 10 en 21ste plaats algemeen.

Meer foto’s kan je vinden op facebook door hier te klikken

 

Wil je graag je kindje laten dopen in Bolderberg of Viversel

De dopen in de kerk van Bolderberg gebeuren op de derde zaterdag van de maand om 16u30.  Voor Viversel is dit op de eerste zaterdag van de pare maanden om 16u30. Er worden maximum 3 kindjes tegelijkertijd in één viering gedoopt. Ouders die een kindje willen laten dopen, worden vooraf op een ouderavond uitgenodigd.

Tijdens deze voorbereidingsavond gaan we wat dieper in op de betekenis van de doop, geven we concrete informatie over hoe de doopviering  verloopt en praten we samen met de andere gezinnen over onze keuze. Vooraf  krijg je  een persoonlijke uitnodiging. Wij vragen aan beide ouders aanwezig te zijn.

Wil je in de komende maanden  je kindje laten dopen , dan kan je uit één van de voorgestelde doopdata kiezen.

Doopdata 2014:

Viversel:    4/10 en  6/12

Bolderberg:   20/09  18/10  15/11  20/12  

Oudersamenkomsten 2014:

Bron: Bert Houbrechts

De Slogen heeft ook dit jaar weer een geslaagd buurtfeest.

Dat dergelijke feestjes waar de buren nog eens kunnen uchteren bij elkaar, gesmaakt worden is te zien deze avond in de Slogen. Er waren 185 mensen ingegaan op de vraag van de vier organisators om naar het straatfeest te komen. Buiten een tent tegen de regen was er ook vanalles voor de kinderen voorzien. Zo was alles afgesloten zodat de kinderen niet weg konden. Wel konden de kleine en de grote kinderen hun energie kwijt op de springkastelen of op de dansvloer. De ouders konden ondertussen op hun gemak de andere buren leren kennen of beter leren kennen.

Frank Beliën op kop in de 24-uren van Zolder.

Al van bij de start liet Bellarosa van het team met het nummer 45, Wolf Racing Cars met een Wolf GB08 van de groep Longin/Kumpen/Beliën/Bellarosa weten aan hun concurrenten dat zij gingen voor de zege. Na een goed uur rijden hebben zij al verschillende andere deelnemers op een ronde geplaatst. Maar ook de ploeg van Peter Beliën/ De Weerdt/VanKouwen/Lammens met het nummer 70 en een wagen van Skylimit Yokohama met een RT Porsche 997 GT4 zitten nog vooraan in de gelederen. Net zoals de jongste telg van de Beliën familie namelijk Christof met het nummer 41 in een Renault Clio van Hoppa Racing samen met Servranckx/Crabbe zitten goed in de wedstrijd.

Dit kan spijtig genoeg niet gezegd worden van Steven Raymakers en zijn ploeg Ooms/Dupont/Bammens die al voor de start problemen hadden met hun Lotus Elise van B&T Racing met het nummer 103. Zij hadden bij de opwarming vanmorgen een lek in de benzinetank. Hierdoor verloren zij enorm veel tijd met het vervangen van deze tank. De wedstrijd was al twee ronden bezig voordat zij konden starten als allerlaatste.            

Gezien in De Wijers

Een boomvalk is aan het bidden boven haar zoekgebied.

Inhoud syndiceren

         

Powered by www.HostYou.be & www.SycroCMS.com