Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Home

De organisatie van de sportdienst in de sporthal is een farce.

Sinds de gemeente in september officieel de sporthal heeft overgenomen regent het klachten. Blijkbaar verhuurd de gemeente de sporthal binnen de uren van een andere vereniging zonder deze te verwittigen. De zaalwachters komen niet opdagen om de sporthal te openen of te sluiten. Zij durven wel te vragen aan anderen om de sporthal elke .... te openen of te sluiten. Geregeld werd er toch beroep gedaan op mensen die geen ambtenaar of niet aangesteld zijn door de gemeente. Zij moeten dit dan wel laten controleren. Maar, daar wringt het schoentje. Met als gevolg dat er al enkele malen kinderen voor een gesloten deur hebben gestaan. Ouders denken dat de sporthal open is en zetten hun kleine kinderen af aan de deur. Het gevolg is dat de kinderen op de straat geraken of soms de beslissing nemen om op eigen houtje naar huis te gaan.

We willen het dan nog niet hebben over de technische problemen allerhande.

Reuzengilde hield zaterdag haar Groot Kapittel.

De Reuzengilde van de Kluizenaar van Bolderberg hield zaterdagavond haar groot kapittel. Tijdens een plechtighied werden nieuwe leden of ereleden geïntroniseerd. Die moeten niet alleen het zwaard van Gildedeken Marcel Dumon trotseren, maar ook trouw beloven aan de beginselen van de reuzengildes, de reus en de kluis. Als effectief lid werd Marina Knaepen geïntroniseerd, zij treedt daarmee in de voetsporen van wijlen haar man die een zogenaamde 'ondercruyper' was in de reus. Verder werden 3 mensen geïntroniseerd als ere-commandeur omwille van hun maatschappelijke verdiensten en inzet voor het reuzenwezen. Die eer ging naar Jan Van Broekhoven uit Gruitrode, Philippe Liesenborghs uit Tienen en Marcel Veltjen, bekend als gewezen wijkagent in Berkenbos en lid van de reuzengilde van de Putheks

Bron: Tekst en foto Louis Hauquier

Pitslampentocht KWB laat kinderen genieten van de Bolderbergse pracht...

Zaterdagavond was weer feest voor de kinderen... En niet omdat de Heilige man in het dorp was, toch wel omdat vele kinderen opnieuw op een ludieke wijze de prachtpaden van ons natuurgebied de Kluis konden betreden.

Er was iets ergs gebeurd...
Een hevige knal in de ruimte had alle planeten dooreengeschud... Via een zoektocht in de duisternis konden de kinderen tips vinden om de planeten opnieuw in de juiste volgorde te plaatsen. Via diverse aanduidingen in het thema 'licht/donker' konden de kinderen met hun ouders een uitgestippelde route volgen om zo met behulp van 9 kijkdozen de nodige info te verzamelen: een naam, volgorde nummer, symbool, kleur.

Onderweg, na de beklimming naar de Kluis, werd er soep, een borrel en een fruitsapje aangeboden.

De meer dan 100 kinderen slaagden erin om de planeten weer gepositioneerd te krijgen en konden achteraf genieten van een pannenkoek, soep of een broodje braadworst aan een knetterend kampvuurtje. Voor de mama's en papa's was er het bekende KWB bier van Leon en heerlijke bubbels in een fluitjesglas.

En zo werd deze avond in alle gezelligheid afgesloten ...

Bron: Jo (met dank aan Inge voor de foto's)

Waar nationale politieke besluiteloosheid toe leidt….

Zoals we allen weten is het niet uitgesloten dat komende winter de elektriciteit in bepaalde zone’s van het land wordt afgesloten. De meningen verschillen of dit nu een reële dreiging is of enkel gestuurd wordt door speculatie en stemmingmakerij van de stroomproducenten. Is dit niet een ideale manier om een tariefverhoging door te voeren? Zijn er geen andere alternatieven? Gaat het niet om een manipulatie? In dit laatste geval zou dit totaal ongepast zijn!! Dat we hier toe geraakt zijn is het gevolg van jaren gebrek aan nationale politiek moed. Een welvarend land dat genoodzaakt is de stekker uit te trekken…..

Geheel anders gaat het hier tekeer in ons dorp.

Bron: Van onze lezers

VK Gestel - Bolderberg FC 3 - 1

Eén van de mindere wedstrijden van BFC. De ploeg zit op dit ogenblik zeker in een dipje. BFC was de eerste 25 minuten zonder twijfel de betere ploeg, na een own doelpunt van Gestel. Maar een nutteloze penaltyfout en een misverstand in de verdediging gaf Gestel vleugels. Een onzekere Bolderbergse verdediging ging hier niet vrij uit en kreeg moeilijk vat op een snelle vinnige Gestel voorhoede..

Anderzijds, een onmachtige Bolderbergse voorhoede kon de verdediging van Gestel ook maar geen enkele keer uit verband halen . En in de steriele druk naar doel slikte BFC nog een derde doelpunt. Met twee wedstrijden tegen de top op het programma zal er stevig gedokterd moeten worden door trainer Filip.

Volgende wedstrijd thuis tegen de WIJCHMAAL.Misschien eens tijd voor een verrassing !! 

Bron: Marcel Gijbels

VCK Bolderberg – Warsco Eisden 3-1

Setstanden :  18-25, 25-22, 25-22, 26-24

Bron: Eddy Polus

Klasfoto's op de site van school

Wie graag de foto's van de verschillende klassen wil zien kan dit op de website van de school www.vbbolderberg.be of door hier te klikken.

35 hectare natuur langs de Laambeek erkend

Half november kregen we het heugelijke nieuws vanuit Brussel dat het uitbreidingsdossier van de Laambeekvallei is goedgekeurd. De minister geeft daarmee toestemming om bijkomend zo’n 35 ha te beheren als erkend natuurreservaat en maakt daarvoor de nodige subsidiegelden vrij. Het betreft gronden verspreid over de gehele vallei van Laambeek in de gemeentes Heusden-Zolder, Zonhoven, Lummen en Houthalen-Helchteren.

Limburgs Landschap vzw beheert er ondertussen meer dan 234 hectare natuur in de natuurgebieden Bolderberg, de Laambroeken, de Laambroekvijvers, Waterlozen, Brelaarheide, Kolveren, Geelberg en Thiewinkel.
Waardevolle natuur zoals de bronzone van de Rode Beek met relicten van natte heide zijn nu gevrijwaard en het achterstallig beheer kan er worden weggewerkt. Naast waardevolle natte graslanden en (broek)bossen spreken we hier ook over de nieuwe speelzone in Bolderberg.

Bron: Limburgs Landschap

De klas van 1977 hield een reunie.

De leerlingen van de Vrije basisschool Bolderberg die van het geboortejaar '77 zijn. Hebben afgelopen vrijdag een reunie gehouden na. 20 jaar na de 18-jarige fuif en 25 jaar na het afzwaaien aan de Vrije Basisschool Bolderberg is het hun eindelijk gelukt om een 16-tal oud-leerlingen van de klas van geboortejaar '77, terug samen te krijgen. Er werden reeds meerdere pogingen ondernomen, maar wegens te weinig gegeven van sommige, is dit steeds verwaterd. Mede dankzij Facebook, hebben we nu bijna alle contactgegevens gevonden van onze schoolkameraden. Op vrijdag 14 november hadden we afgesproken in De Pits. Daar hebben we bij een lekker pastabuffet kunnen bijkletsen. We hebben ook afgesproken om in de toekomst eens per jaar samen te komen. Zeker aangezien er op het laatste moment een paar mensen zich ziek hebben moeten melden.

Bron: Foto en tekst Jim Broux

Algemene vergadering Dorpsraad BOLDERBERG

Indien je ergens een probleem hebt waar wij U als dorpsraad kunnen mee helpen, ben je zeker welkom op de Jaarlijkse Algemene Vergadering van de dorpsraad.

Wij kunnen U niet beloven voor een oplossing te zorgen, maar we kunnen het wel bestendig opvolgen en de politiekers achter hun veren zitten.

Maandag 24 november 20 u Witte zaal Vergaderlokaal

Bron: Dorpsraad
Inhoud syndiceren

         

Powered by www.HostYou.be & www.SycroCMS.com 

Comments