Home

Eerste groepen voor Bolderberg Live 2016 bekend.

Bolderberg Live zullen in 2016 minimum 8 deelnemende Bolderbergse horecazaken zijn tijdens Bolderberg Live. Zijnde Brasserie Savarin, Brasserie ’t Bolderke, Cafetaria sporthal, Taverne Sint Job, Bistro d'a Cote , Cafe Road House en Brasserie The Wheels. Hopelijk komen hier nog enkele zaken bij. Het is nog lang, maar groepen boeken moet je ook lang op voorhand doen. In 't Bolderke weten ze dit en zij hebben dan ook al twee groepen vast gelegd voor 13 augustus 2016. Als opwarmer zal Ladiescover zorgen voor de nodige ambiance en sfeer. Nadien zal Silk Stalkings zorgen iedereen uit de bol gaat. Op de evenementenpagina van facebook kan je aangeven dat je wil komen. Dit zal de deelnemende zaken en de organisators een riem onder het hart plaatsen.

 


VCK Bolderberg verliest in Geel met 3 – 1

De A ploeg verloor met de volgende cijfers 26/24, 25/22, 16/25, 25/16. De reserveploeg verloor met 2 – 1 en de volgende cijfers 25/17, 25/17, 14/16


Vzw Pinocchio krijgt 16.540 Euro van Marieke Vervoort

Boegbeeld Marieke Vervoort van vzw Sky High For All overhandigde gisteren de cheque aan Vzw Pinocchio, een organisatie die zich inzet voor kinderen met brandwonden, een cheque van 16.540 Euro in het M-hotel in Genk. De bezielers van Vzw Pinocchio, zijn Wielemie - Marieke Vervoort , Lieve Bullens en Walter Callebaut van IDLB in Bolderberg en zus Bullens Anita, samen namen zij een cd op Sky High For All. Marieke Vervoort en haar ploeg kregen veel steun van BV's zoals Phara de Aguirre, Gella Vandecaveye, Eva Daeleman en vele anderen die mee achter deze prachtige organisatie stonden. De bezielers Lieve Bullens en Walter Callebaut dankten de vele onmisbare vrijwilligers. Gella Vandecaveye noemde dit een verwarmend initiatief waarvoor zij een diepe buiging maakt. Marieke Vervoort genoot nog van de rijkelijk vloeiende dafalgan.


BBC Kajoba verliest thuis tegen Optima Tessenderlo

Gisterenavond speelde basketclub BBC Kajoba thuis in de sporthal van Bolderberg tegen BBC Optima Tessenderlo. Maar, zij konden het thuisvoordeel niet verzilveren en verloren met 64 – 76 tegen BBC Optima Tessenderlo. In de stand staan zij voorlaatste gerangschikt in 3e Provinciale Heren A.


Volleybal is dringend op zoek naar bestuursleden.

Op de website van VCK Bolderberg kunnen we het volgende zien. Wij zijn héél dringend op zoek naar nieuwe bestuursleden om het voortbestaan van volleybalclub VCK Bolderberg te kunnen vrijwaren! Eigenlijk is dit toch ongelooflijk. Dat de grootste vereniging van Bolderberg met enorm veel jeugd en een zeer goed jeugdwerking in de problemen komt. Iedereen zou verwachten zo een grote club genoeg vrijwilligers zou vinden om een bestuursfunctie te ambieeren en de club te helpen. Moest jij interesse hebben neem dan contact met Gert Ketelslegers via gsm: 0477 22 34 34 of via mail: gert [dot] ketelslegers [at] skynet [dot] be


Kleuterspeelplaats zal in 2016 heraangelegd worden.

Vorig schooljaar heeft de school van Bolderberg een dossier ingediend voor het heraanleggen van de kleuterspeelplaats en verfraaien van een deel van de grote speelplaats. Enkele weken geleden kreeg de Vrije Basisschool van Bolderberg het verlossende antwoord dat het dossier is goedgekeurd door Agion (Agentschap Infrastructuur Onderwijs).

In de periode dat er gewacht werd op de goedkeuring restaureerde de familie Gorremans alvast de kapel op de kleuterspeelplaats. Het subsidieerbaar bedrag van de werken in het dossier werden geraamd op 48 000 euro. In het totaal zullen de werken zo'n 80 000 euro kosten.  De uitvoer van de werken is gepland voor de zomer van 2016.


Afwijkingen wekelijkse rustdag en avondsluiting 2015 en 2016

Het schepencollege heeft voor een aantal periodes een afwijking toegestaan op de rustdag en het sluitingsuur aan de handelaars van Heusden-Zolder. Dit betekent dat de winkels die dat wensen ook op deze rustdagen klanten kunnen ontvangen. Voor de nachtwinkels geldt enkel de afwijking op de rustdagen, niet op de openingsuren.


Opletten voor mogelijke inbraken in Bolderberg

De laatste dagen is er verschillende keren ingebroken bij mensen wonende op de Halveweg. Dit is niet zover van Bolderberg. Eergisteren is er dan een Volvo gestolen in de Sint Jobstraat en vandaag krijgen we melding via de BIN groep dat er merktekens geplaatst zijn aan huizen in de Sint Jobstraat. Het is zeker niet de bedoeling om de mensen in de Sint Jobstraat en omgeving ongerust te maken. Neen, zeker niet. Wel om iedereen er attent op te maken, zodat er meer opgelet gaat worden naar vreemde gedragingen in Bolderberg. Zie je vreemde gedragingen meld het aan iemand van de BIN groep. Zij staan allemaal met elkaar in verbinding via WhatsApp samen met de politie. Zie je echter iets heel verdacht verwittig eerst de politie via 112 zodat zij onmiddellijk actie kunnen ondernemen.


Wilde dieren op komst: De wolf

In 2011 is er terug een wolf gespot op Belgische bodem en dit na ruim een eeuw weggeweest te zijn. In Duitsland en Frankrijk op amper 200 km van onze grens bleek dit grote roofdier goed te overleven. Gaat deze toppredator het Roodkapjestrauma in ons naar boven halen, of geven we hem een eerlijke kans? Nederland zou het de kroon op hun natuurbeleid vinden moest de wolf aanvaardt worden. Want een wolf ruimt oude en zwakke dieren op. Dat willen ze doen door mythes en sprookjes van waarheid te leren onderscheiden. Zo willen zij de boeren leren hoe zij hun vee kunnen beschermen. Op die manier willen zij er voor zorgen dat eventuele schade beperkt blijft en wolven niet alleen welkom zijn in de natuur, maar ook in de hoofden en harten van mensen. Mocht je ooit een wolf in het wild tegen komen dan mag je jezelf erg gelukkig prijzen. Het zijn namelijk zeer schuwe dieren die zelden gezien worden. In Duitsland leven gemiddeld 2-3 wolven per 100 vierkante kilometer. Een wolf jaagt op allerlei prooidieren: van wisenten, elanden en zwijnen tot aan knaagdieren, zoals muizen, ratten en bevers. Een wolf eet 3 tot 4 kilo vlees, merg en ingewanden per dag.


Bestuurder met rijverbod vlucht voor politie.

De politie controleerde de boorddocumenten van 86 voertuigen en stelde inbreuken vast wegens niet-inschrijving, niet dragen van de gordel (3), kale banden, defect dimlicht (2), niet-conforme reproduktiekentekenplaat en niet-gekeurd voertuig. Eén bestuurder wilde zich onttrekken aan de controle, sloeg op de vlucht en werd door de politie verschillende kilometers achtervolgd en vervolgens onderschept. De roekeloze overtreder bracht daarbij andere weggebruikers in gevaar en pleegde diverse verkeersovertredingen. Het voertuig was niet ingeschreven en liet een oliespoor achter op de rijbaan. De overtreder was geseind wegens een rijverbod.

Bron: Politie Heusden-Zolder

Inhoud syndiceren
         

Powered by www.HostYou.be & www.SycroCMS.com