Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Home

Bolderberg krijgt pop-up store in Holiday

De familie Broux gaan hun pand dat gelegen is tussen de krantenwinkel en Charon verhuren als pop-upstore. Een pop-upstore is een tijdelijke winkel die opeens in het straatbeeld verschijnt. Zo kan men er tijdelijke winkels van maken waar producten worden verkocht zoals kleding, make-up of kunst. Soms is een pop-upstore zo'n hit, dat de uitbaters beslissen om door te gaan met hun zaak. Een tijdelijke winkel is een goede manier om aandacht te verkrijgen, zonder veel geld te hoeven investeren in een pand. Het is dan ook ideaal om als starter te beginnen.

Meer info is te verkrijgen via bhv [at] bolderberg [dot] be


Scouts eten gezond op kamp

 

Bron: Miet Knockaert

Een afwisselende fietsroute door bossen en weides

Op 15 augustus organiseert de VZW Toerisme Heusden-Zolder voorafgegaan door een fietswijding een fietstocht door Heusden-Zolder. Het is een unieke gelegenheid om Heusden-Zolder beter te leren kennen. De fietsroute loopt door bossen en weiden, langs domeinen, kastelen en restanten van een rijk mijnverleden, een tocht waarbij het natuurschoon de groene draad vormt, alle troeven voor een gezellige uitstap.

We komen samen aan de Brasserie “The Wheels” vlak bij de BMX-piste op het Circuit Zolder waar de tocht ook eindigt. Stipt om 11:00u begeven we ons naar de Sacramentskapel, gelegen midden in het domein Circuit Zolder. Hier houden we even stil voor een korte bezinning en een fietswijding om zo onze fietstocht veilig verder te zetten. Men kan ook deelnemen aan de openluchtviering aan de Sacramentskapel welke start om 10.30u. De viering wordt vooraf gegaan door een Processie die vertrekt aan de kerk van Viversel om 9.30u.

Bron: http://www.vzw-toerisme-heusden-zolder.be/

Lambert Hoelen te gast in Nieuwpoort

Zondag 10 juli heeft de reus van Bolderberg, samen met 129 soortgenoten deelgenomen aan het verjaardagsfeestje van Jan Turpijn, de reus van Nieuwpoort. Jan Turpijn is de grootste reus ter wereld met een hoogte van 10,80 m en een gewicht van 750 kg. Er zijn niet minder dan 27 sterke mannen nodig om hem te dragen !!  Het werd een "reuze" feest.  De reuzengilde van Bolderberg was vergezeld van de muzikanten van de Verenigde Vrienden uit Heusden. Zij zorgden voor de aangepaste muzikale noot.  


Is BolderbergLive werkelijk gratis?

Hoe is het mogelijk dat in deze tijden van besparingen een dorpje zoals Bolderberg een, laten we zeggen, dorpsfestival organiseert zonder inkom te vragen. Dit is mogelijk door de samenwerking van de verschillende horecazaken en de Bolderbergse Handelsvereniging BHV. BHV zorgt voor de vergunningen en het kader. Tevens zorgen zij voor de nodige reclame. De horecazaken beslissen elk voor zich welke groep zij nemen en wat zij hier aan uitgeven. Op die manier blijven de kosten binnen de perken en kunnen we samen Bolderberg ook buiten Heusden-Zolder bekend maken. Het zou natuurlijk fijn zijn moest de gemeente hier wat meer aandacht aan besteden, zoals zij ook doen bij andere organisaties die van algemeen belang zijn. Ook jij als individu kan ons helpen door ons te steunen via ons event op facebook https://www.facebook.com/events/1513037605690614/ nodig zeker uw vrienden uit.

13 augustus vanaf 15 uur beginnen de feestelijkheden voor jong en oud. Meer info op www.bolderberglive.be


Jachthonden aan het werk op Domein Bovy

Zondag zijn er op Domein Bovy wedstrijden voor jachthonden. Het zijn de Nimrod vrienden van Domein Bovy die deze wedstrijd organiseren. Zo kan je zien dat ook jachthonden perfect kunnen luisteren. Verder zullen deze honden ook zogezegd aangeschoten wild gaan apporteren en dit zowel op land als op het water. Vermits het zeer warm zal worden is dit een mooie uitstap en zullen de honden zeker genieten wanneer ze de Sint Jansvijver moeten overzwemmen om hun apport te gaan halen.


Jef Brown ex. Sweet en Anna Schenk in de OTObar

 


Bezoek uit Nieuw Zeeland voor museum Circuit Zolder

Gisteren in de voormiddag waren er twee bezoekers op Circuit Zolder die bij kennissen op bezoek waren hier in België. Zij hielden eraan om ook het museum van Circuit Zolder met een bezoek te vereren. Niets bijzonders zal u zeggen. Toch wel, want dit was de familie Norman uit Nieuw Zeeland.


Maak voor drie euro kennis met Circuit Zolder

Naar jaarlijkse traditie organiseert de VZW Toerisme Heusden-Zolder gedurende de zomermaanden juli en augustus elke donderdagnamiddag een begeleide rondleiding op het Circuit Zolder behalve op donderdag 21 juli.

De wandeling begint en eindigt bij de Brasserie The Wheels vlak naast de vernieuwde BMX-piste. Na een kennismaking met deze piste gaat het richting paddock zone. Onderweg ontdek je dan het verhaal achter de Sacramentskapel gelegen binnen het circuit. Aangekomen in de paddock zone krijg je de kans om een kijkje te nemen achter de schermen. Je wordt rondgeleid in de controlekamer waar elke cm van het circuit zorgvuldig in de gaten wordt gehouden. De trainingen op donderdagen maken het extra interessant. Na het bezoek aan de esplanade begeven we ons naar het museum. Hier kan je kennismaken met en genieten van een rijk gevuld verleden van deze mooie omloop en zijn rijke traditie.


De wereldburgers zamelen 1215 euro in voor De Wijers.

Het team van Natuurpunt Heusden-Zolder “De wereldburgers” genaamd, komen als eerste aan in Muizen tegen Mechelen. Zij vertrokken aan het Schulensmeer met een kayak voor een avontuur vol spanning. Zo moesten zij door de hoge waterstand onder heel lage bruggen door. Soms zelfs de oever opklauteren en te voet met kano naar de andere zijde van de brug. Deze 60 km over Demer en Dijle werden in twee dagen afgelegd. Hiermee verdienden zij € 1215 om in het natuurreservaat De Wijers te besteden.


Inhoud syndiceren
         

Deze website is eigendom van BHV (Bolderbergse Handelsvereniging) voor nieuws mail nieuws [at] bolderberg [dot] be voor al de rest bhv [at] bolderberg [dot] be