Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

 


 

Home

2 op 11 bestuurders rijden te snel in De Slogen.

Naar aanleiding van klachten van bewoners van Koerselsebaan en ten gevolge van enkele ongevallen voerde de verkeersdienst een snelheidscontrole uit. 378 voertuigen passeerden het flitstoestel. 10 bestuurders reden sneller dan de toegelaten 70 km/u. In De Slogen reden 2 van 11 chauffeurs te snel.

Tijdens een kalme multiculturele markt werden 2 verkeersinbreuken vastgesteld wegens fietspadparkeren en parkeren op een verdrijvingsvak. Eén marktbezoeker werd het slachtoffer van een gauwdief : haar brieventas werd gestolen.

Bron: Politie Heusden-Zolder

Bolderberg in de ban van huilende weerwolf!

Op zaterdag 25 oktober is het weer griezelen in de bossen van Bolderberg! Er is een griezeldorp met tal van randanimatie voor groot & klein. Als de klok 17 uur slaat, gaat dit griezelfeest van start op Bovy, Galgeneinde 22 in Bolderberg, Zolder. Er is een unieke reptielen- & spinnenshow, een duivelse steltloper, kinderen kunnen zich griezelig laten grimeren of krijgen een horrorkapsel. Op het plein is er doorlopend een vuurspuwspektakel. Huiveringwekkend ontbindt Halloween zijn duivels. De duistere wateren van Bovy worden in rook gehuld, op de muren van het plein dansen oogverblindende kleuren. Muziek hitst de heksen op, ze dansen en springen. De nacht wordt akelig en als de zwarte kraaien krijsen, ontwaken de griezels. We hebben spoken, griezels en monsters gevonden waarvan wij het bestaan zelfs niet durfden dromen. Ambiance verzekerd! Deelnemers aan de tocht krijgen voorrang bij de start als je via www.wakasa.be inschrijft, je kan voor deze dodentocht tot 21 uur starten. Deelname aan de tocht kost €5 in voorverkoop en €7 aan de kassa. Na de tocht krijg je een overheerlijke gratis pannenkoek bij De Pannekoekenbakker. Kom af als je durft!

Bron: Wakasa

Doe jij ook mee aan de kersthappening in Bolderberg?

Ondertussen zijn we al aan de vijfde uitgave toe van onze Bolderbergse Kersthappening. Die dit jaar zal doorgaan op 20 december. Ook dit jaar zal de kersthappening aangevat worden met een fakkeltocht. Op vier verschillende locaties vertrekken er mensen met fakkels onder begeleiding van een interventiewagen van Race Rescue. Dit om de veiligheid in deze donkere dagen te garanderen. Maar de fakkelstoet brengt het licht uit de vier hoeken van Bolderberg naar het pleintje Castello. Hier gaan alle fakkels in hiervoor voorziene vuurkorven en zorgen dat er een warme en heldere gloed over het pleintje schijnt. Aan de meer dan 20 kraampjes kan je allerlei lekkers vinden zoals snoep, gebak, oesters, bieren, jenevers en cava. Maar ook standjes met juwelen, sjaals en hoeden, nestkastjes en allerlei andere zaken. Ook de kerstman zal dit jaar de kinderen komen verrassen met allerlei fijne dingen. Gezelligheid troef dus.

Ham United - Bolderberg FC 1 - 0

Weer eens zo een wedstrijd, kansen voor Bolderberg om twee wedstrijden te winnen maar de ploeg die éénmaal scoorde won ook ditmaal. OK Ham is geen doetje op eigen veld , het is één van de beter ploegen in de reeks. We waren echter de ganse wedstrijd de betere ploeg, maar daar koop je niks voor. De verdediging met Zander, Gert Jan, Tom en Sam hielden goed de deur dicht en Kristof speelde een vlekkeloze partij in doel. Ook Gert ,Steven en Bram leverden een goede prestatie af. Goede invalbeurt van Andrej. Maar zonder goals kan je deze wedstrijd niet winnen.. Met Marijn in de spits werd de druk groter, maar het wedstrijdeinde was te dicht bij. om resultaat op te leveren.

Volgende wedstrijd thuis tegen Grote Brogel te 15.00 h

Bron: Marcel Gijbels

Poging tot inbraak in Delhaize Bolderberg

Gisteren werd er een auto gestolen in Runkst die later op de avond waarschijnlijk is gebruikt om een ramkraak uit te voeren op de Proxy Delhaize in Bolderberg. Enkele mannen probeerden om de zijdeur van het warenhuis open te krijgen door middel van een auto. Een attente buurtbewoner betrapte hen echter waardoor zij op de vlucht sloegen. Kort na deze poging tot ramkraak is er een auto gedumpt in het Albertkanaal. Of deze auto gebruikt werd voor deze ramkraak is nog onderwerp van onderzoek.

14 ouders gevat voor het niet dragen van de gordel aan de schoolpoort

De Lokale Politie verzamelde de resultaten van de provinciale verkeersthema-actie "veilig schoolverkeer" die liep van 15 september tot 10 oktober. Doelstelling van de verkeersactie was te werken aan een veiliger schoolverkeer. Politie lette hierbij vooral op verkeersinbreuken in de onmiddellijke schoolomgeving zoals parkeren, niet dragen van de gordel of een kinderbeveiligingssysteem en te snel rijden. De controles werden gespreid over alle scholen in de politiezone, zowel het middelbaar als het lager onderwijs.

Vooral ouders begingen inbreuken zoals het niet dragen van de gordel (14) of gebruik van een kinderzitje (3), gsm'en aan het stuur (11) en fout parkeren aan de schoolpoort (6).

Andere overtredingen waren negeren van een gewichtsbeperking (2), rijden zonder rijbewijs (1), rijden met mistlichten (1) en onaangepast rijgedrag (1). 2 niet verzekerde voertuigen werden op een schoolparking in beslag genomen.

Voorts werd aandacht besteed aan overdreven snelheid en dit zowel aan de schoolpoort als op de schoolroutes. 336 bestuurders hielden zich op deze plaatsen niet aan de snelheidsbeperking en krijgen een boete.

Bron: Politie Heusden-Zolder

Bolderbergse U8 laten STVV zien hoe het moet.

Afgelopen zondag werd een hoogdag voor de U8 van Bolderberg FC, ze speelden namelijk tegen STVV in het echte stadion STAYEN.

Spelertjes en ouders waren duidelijk iets zenuwachtiger dan voor een andere 'normale' competitiewedstrijd. De eerste kennismaking met het stadion was overweldigend voor de spelertjes. Het is dan ook een klein beetje anders als op de 'heilige grond' van Bolderberg.

Ook nog even aanpassen aan het kunstgras en dan begonnen ze eraan. Eenmaal de aftrap gegeven en duidelijk zeer gemotiveerd werd het een sportieve wedstrijd op het scherp van de snee. STVV technisch iets beter met de bal aan de voet kreeg echter geen voet aan de grond tegen het sterk combinerende team van de U8. Al snel vlogen de doelpunten je om de oren met als ruststand 1-9! Na een verdiende drankpauze werd de tweede helft op gang gefloten. Bolderberg speelde de bal nog goed rond maar het was duidelijk dat er in de eerste helft wel wat kruid was verschoten, sommige spelertjes hadden het fysiek een beetje moeilijker.

Bron: Rob Rossel

Dronken bestuurders trachten te vluchten.

Lokale Politie voerde zaterdagnacht alcoholcontroles uit in het kader van Slim. Aan 122 bestuurders werd een ademtest opgelegd. Liefst 12 bestuurders hadden (veel) teveel gedronken. Het merendeel trachtte de controleplaats te ontvluchten. Eén dronken bestuurder reed rechtdoor op een rotonde, anderen werden na een korte achtervolging staande gehouden. 11 rijbewijzen werden ingetrokken. Een dronken buitenlander moest ter plaatse € 450 ophoesten. Bijkomend werden inbreuken vastgesteld wegens gsm'en aan het stuur (2) en overschrijden van een volle lijn (1).

Een niet verzekerde ijskar met kale band werd tijdens de Belgian Masters in de omgeving van Circuit Zolder in beslag genomen en getakeld.

Bron: Politie Heusden-Zolder

Laurens Vanthoor wint op zaterdag de kwalificatierit.

Al ging alles niet van een leien dakje. Bij de start was zijn ploegmaat René Rast sneller en nam de leiding. In de Jacky Ickx bocht wilde Vanthoor zijn ploegmaat voorbij. Maar deze deed de deur dicht ondanks de afspraak binnen het team dat de wagens elkaar niet zouden blokkeren. Samen met ploegmaat César Ramos reden zij nadien op een drafje naar de zege.

Morgen zullen we in de finales zien of de nummer op zijn auto ook het nummer op het podium zal zijn. Dat het er morgen spannend aan toe zal gaan staat buiten kijf. Hiervoor zal het internationale deelnemersveld voor zorgen zoals de russen, italianen, Brazilianen, Austenrijkers, Duitsers, enz. Foto's van al de deelnemers kan je terug vinden op de facebook pagina van Bolderberg.

VC Zoersel B - VCK Bolderberg 0-3

Setstanden : 21-25, 21-25, 21-25

 

Daan Hermans zorgde voor het openingspunt in de eerste set. Een killblok van Dries Berckmans bracht VCK op 1-3. VCK kon gemakkelijk uitlopen to 2-6. Dankzij aanvallen van Steven Vanderzande en Koen Claes kon VCK bij 4-8 een vierpuntenkloof behouden. Onder impuls van Spechstadt ging Zoersel bij 9-8 erop en erover. Van Der Aa bracht Zoersel zelfs op 12-10. Een sterk blokkerend VCK (Steven Vanderzande en Tom Hoebers) nam bij 12-15 de leiding over. Maar ook De Cnodder liet zien dat Zoersel een sterk blok in huis heeft en zo werd het 14-15. Tot 21-22 zagen we dan 2 ploegen aan het werk, die aan elkaar gewaagd waren. Dan kwam Koen Claes aan de opslag. Hij zette de receptie van Zoersel zwaar onder druk, waardoor Zoersel fouten maakte. Bij 21-25 hadden we onze eerste set beet.

Bron: Eddy Polus
Inhoud syndiceren

         

Powered by www.HostYou.be & www.SycroCMS.com 

Comments