Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Home

Commissie sporthallen niet bekend in Bolderberg.

Was het een vergetelheid, onzorgvuldigheid of moedwil? Feit is dat de vzw Sporthallen en heel Bolderberg niet op de hoogte was gebracht van de commissievergadering van gisterenavond. Toevallig moesten wij dit horen van CD&V mandatarissen en in laatste instantie ook van N-VA. Zelfs onze eigen vertegenwoordigers repten met geen woord. Wat we kunnen onthouden uit deze vergadering die ook onderbroken werd om extra kopieën te maken is het volgende:

  • Dat er met de brouwerijen is gepraat maar nog niet alles rond is.
  • Dat de uitbating van de cafetaria’s aangepast gaat worden.
  • Dat de prijzen in de sporthallen uniform zullen worden.
  • Dat Bolderberg apart zal geëvalueerd worden. Hiervoor gaan kerkfabriek, vzw en gemeente nog rond de tafel zitten.

We moesten wel vaststellen dat vzw Bolderberg steun kreeg uit onverwachte hoek. CD&V en N-VA in de persoon van Bruno Buysse hadden heel wat vragen en bedenkingen rond dit dossier. Bruno Buysse stelde dan ook dat er in dit evaluatiedossier andere mogelijkheden moeten zijn voor Bolderberg. 

Voetbalsupporters op post

Aan al de voetbalsupporters groot en klein. Zo beginnen sprookjes nogal eens. Maar dit sprookje kan waarheid worden voor de voetbalploeg van Bolderberg. Indien zij vanavond zouden kunnen winnen is de eerste stap gezet. Zij roepen dan ook alle voetballiefhebbers in Bolderberg op om vanavond, donderdag 24/04, te komen supporteren. De wedstrijd zal aanvangen om 19 uur op de A-plein in de Kluisstraat.

SVS Voetbaltornooi

Op de pleinen van FC Bolderberg, die de school en SVS ter beschikking kregen, gingen gisteren de voetbalwedstrijden door tussen de scholen van Heusden-Zolder en eentje van Kermt. De organisatie lag in handen van de Stichting Vlaamse Schoolsport of kortweg SVS genoemd. Zij zorgden ervoor dat de 45 ploegjes elk 5 of 6 wedstrijden konden spelen. Voor al de scheidsrechters die hiervoor nodig waren had Meester Johny gezorgd. De school van Bolderberg en meer in het bijzonder Juf Jenny oefende stiekem onder de turnles en Meester Johny onder de middagspeeltijd met de kinderen. Dit resulteerde dan ook in een eerste plaats voor de jongens van 3B, Jongens 5A, meisjes 3 en 6. Een dikke proficiat aan alle deelnemers. 

Bron: Juf Jenny

Toprijders bevestigen deelname aan de E-MX Race of Champions

Enkele van de beste motorcrossers hebben hun deelname aan de 2e editie van de E-MX Race of Champions reeds bevestigd. Ze kunnen het Stefan Everts knap lastig maken op 29 april aanstaande in zijn strijd om de 2e titel van deze wel erg bijzondere wedstrijd. E-MX Race of Champions is een unieke motorcrosswedstrijd voor elektrische motoren, waarbij de E staat voor Electric. Dat scheelt hem in decibels, maar niet spektakel.

Jonge wolven kunnen het Stefan Everts knap lastig maken. Vorig jaar ging de tienvoudige wereldkampioen met de allereerste E-MX titel aan de haal. En hoewel Stefan Everts, ook wel ‘The Legendz’ genaamd, heeft aangegeven zijn titel niet zonder slag of stoot af te staan, wacht hem toch geduchte concurrentie van volgende kleppers:

Heusden-Zolder ontduikt massaal verkeersbelasting.

In samenwerking met Agentschap Vlaamse Belastingdienst voerde de Lokale Politie controles uit op het niet betalen van verkeersbelasting. 765 voertuigen werden gescand. 18 bestuurders reden met een auto waarvan in totaal nog € 14682 verkeersbelasting niet was vereffend. Het blijkt echter maar het topje van de ijsberg te zijn. Volgens AVB worden in vergelijking met andere Limburgse gemeenten in Heusden-Zolder massaal vaststellingen verricht inzake het niet-betalen van verkeersbelasting. 1 wagen werd geïmmobiliseerd met een wielklem tot de achterstallige belasting is betaald. Voorts werden overtredingen vastgesteld wegens niet-dragen van de veiligheidsgordel (4), negeren van een toegangsverbod (1) en rijden zonder "L" op de achterruit (1).
De politie betrapte ook nog een bestuurder die 7 jaar zonder rijbewijs reed. 

Bron: Politie Heusden-Zolder

U6 van FC Bolderberg naar Tornooi in Heusden

Zaterdag 19 april trokken de voetballertjes van U6 naar Heusden voor een heus tornooi. Enthousiast als altijd hebben ze zich, in 3 wedstrijden, uitstekend geweerd tegen Gestel, Tervant en Ham. Moe maar voldaan werden de medailles mee huiswaarts genomen. Dankjewel trainers!   

Bron: eMKa

Eindronde BFC - Vroenhoven

Spelers en bestuur doen een warme oproep naar alle supporters van FC Bolderberg om aanstaande donderdag om 19 uur te komen supporteren. BFC miste nipt de zege in 4de provinciale en is hierdoor aangewezen op de eindronde om alsnog te kunnen promoveren. Laten we donderdag de afwas maar eens staan op het aanrecht en onze mannen vocaal gaan steunen. Dit mag natuurlijk met toeters en bellen. Laat horen dat Bolderberg leeft.

Wetenschapstocht voor kinderen met buitenlandse professoren.

Volgende week zondag op 27/04 kunnen alle kinderen tussen 3 en 10 jaar oud meedoen aan de wetenschapstocht. De startplaats is aan de scoutslokalen in de Vrunstraat voor een tochtje van ongeveer 1 uur. Gedurende de wandeling zal je een aantal eigenwijze, geleerde buitenlandes professoren ( Engeland, Frankrijk en Duitsland) tegen komen. Zij zullen allerlei wetenschappelijke proefjes uitvoeren. Maar zij hebben wel de hulp van de kinderen nodig hierbij.
Inschrijven is noodzakelijk en kan via deze link waar je ook meer info krijgt.
https://docs.google.com/forms/d/1Yz72-_bCJb3eqV2ygahQjnMmCGIHQoTYPGhh1RRnndk/viewform 

Wij wensen jullie een vrolijk Pasen.

  

Volle grid met mogelijk wachtlijst!

Op iets meer dan 4 maanden van de 24 Hours of Zolder, we zouden er bijna een studentikoze 100 dagen van kunnen maken, heeft Circuit Zolder 49 deelnemers op de entry list staan. Het intensieve werk van de afgelopen maanden, lijkt zijn vruchten af te werpen en alvorens in detail op de deelnemers in te gaan, bekijken we de wedstrijd nog eerst even in zijn geheel.

Bron: cz
Inhoud syndiceren

         

Powered by www.HostYou.be & www.SycroCMS.com 

Comments