Home

Nieuws van de parochie

HUWELIJK

Op zaterdag 23 mei jl. beloofden Bo Tijskens en Ruben Vanswijgenhoven elkaar eeuwig trouw in de kerk van Bolderberg. De huwelijksinzegening gebeurde door E.H. Jan Philippe. We wensen het jonge paar alle geluk en voorspoed in hun verdere leven.


Mooiste bolides te zien tijdens Blancpain Sprint Series op 5, 6 en 7 juni.

Op 5, 6 en 7 juni is er de derde manche van de Blancpain Sprint Series GT-wagens de deelnemende bolides spreken nog steeds tot de verbeelding. Iedere autoliefhebber houdt van een Ferrari 458, kijkt om naar een Mclaren die in de straat voorbijrijdt of droomt zelf stiekem van een Audi R8 of Porsche 911. Als die wagens, met de snelle rijders achter het stuur, dan neerstrijken op Circuit Zolder om er elkaar te bekampen, zijn er geen excuses meer om afwezig te zijn. Zeker niet voor de inwoners van Heusden-Zolder die kunnen GRATIS van dit superevent genieten.

Zeker als thuisrijder Laurens Vanthoor aan de start staat, in een Belgische WRT Audi R8 LMS. Laurens woont inderdaad zo goed als op het circuit, Sterrenwacht, en hij is leider in het kampioenschap. Zijn teamgenoot Robin Frijns, uit Nederlands Limburg, mag zijn fans trouwens zeker ook meebrengen naar ons circuit, voor een prachtig internationaal weekend.”


Politie takelt niet verzekerd voertuig

Van 27 april tot 25 mei participeerde de Lokale Politie aan de verkeersthema-actie "motorrijders". Tijdens het preventieve luik werden 2 motorscreenings georganiseerd waarbij zowel theoretische kennis als praktische rijvaardigheden aan bod kwamen. Tijdens het repressieve luik werden 3 inbreuken vastgesteld : 2 motards reden zonder de reglementaire verplichte handschoenen en 1 bestuurder reed met een niet-verzekerde motorfiets. De 2-wieler werd in beslag genomen en getakeld.

Bron: Politie Heusden-Zolder

Ziekenzorg Bolderberg bezoekt NHC Opglabbeek.

Met een veertigtal personen ging Ziekenzorg Bolderberg op bezoek naar het natuurhulpcentrum in Opglabbeek. Bij aankomst kregen we een film te zien over het ontstaan en de werking van het natuurhulpcentrum. Voor de rondleiding met uitleg van de dieren werden we in 2 groepen verdeeld. Daana volgde de koffie met een broodje en taart.


Fietsbehendigheidsparcour

Vandaag kregen de leerlingen van het 4de en 5de leerjaar de fietsproeven voorgeschoteld op, over en tussen de hindernissen door. Op deze manier kunnen de leerkrachten zien of de kinderen goed met hun fiets overweg kunnen. Het was duidelijk te zien dat er grote verschillen waren tussen leerlingen van dezelfde ouderdom. Er waren kinderen bij die grote moeite hadden met de aangeboden hindernissen terwijl anderen dezelfde hindernissen spelenderwijze deden. Morgen komt het derde leerjaar aan de beurt.


Rijden onder invloed van alcohol in 2015

De Lokale Politie neemt deel aan de nationale gedragsmeting "rijden onder invloed van alcohol 2015". Zo verzamelen de inspecteurs tijdens 3 alcoholcontroles op diverse plaatsen en tijdstippen in de politiezone waardevolle informatie over de omvang van de killer in het verkeer "rijden onder invloed". Via een invulformulier worden de metingen later overgemaakt aan het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid voor verdere analyse. 179 wagens passeerden de controles. 46 bestuurders legden een ademtest af en waren bereid mee te werken aan de enquête. 2 personen bestuurden een niet-verzekerd voertuig. De auto's werden getakeld.

Tijdens de Slim-controle in de weekendnacht  werd op 4 plaatsen een alcoholdispositief opgezet. 102 bestuurders legden een ademtest af. 8 chauffeurs hadden teveel alcohol gedronken. Voorts werden verkeersinbreuken vastgesteld wegens niet dragen van de gordel (4), rijden zonder verzekering (2), geen geldig keuringsattest kunnen voorleggen, geen drager van een rijbewijs en onreglementaire kentekenplaat.

 

 

Bron: Politie Heusden - Zolder

Hoe moet de lokale handel/horeca inspelen op de toekomst?

Blijven we traditioneel winkelen, kiezen we resoluut voor de e-shop? Volgens trendwatcher Herman Konings zijn de "fygitale ruimtes" de toekomst. De 'fygitale' ruimte, een samentrekking van 'fysiek' en 'digitaal', is daarop het antwoord. In een fygitale ruimte wordt iets aanbevolen of kan je iets beleven. Het digitale krijgt een ondersteunende en subtiele rol. Het persoonlijk contact blijft cruciaal." Herman Konings is een van de meest gewaardeerde en professionele trendwatchers van de Lage Landen. Hij werd geboren in 1964 te Hasselt, is master in de theoretische psychologie (KU Leuven) en is trendwaarnemer van beroep. Hij is eigenaar van het Antwerpse trend- en toekomstonderzoeksbureau Pocket Marketing/nXt. Herman Konings vertelt ons op dinsdag 26 mei om 20u in CC MUZE.  over de “Trends in consumentengedragingen / - verwachtingen” en hij geeft aan hoe de lokale handel / horeca hier kan op inspelen. Inschrijven doe je best via mail naar jos [dot] put [at] stebo [dot] be. Betalen (10 euro) kan de avond zelf.

Bron: Ondernemersloket

Bolderbergse Kluizenaer krijgt bezoek van Pelgrim

Pelgrim Wim en z'n tochtgenoot Moyo de ezel zijn al enkele dagen op weg en dachten een deugddoende overnachting te vinden op de camping van Circuit Zolder. Wim verheugde zich al op een verkwikkende douche en een lekkere maaltijd in een nabijgelegen restaurant. Maar hij komt voor de gesloten deur. Een toevallig voorbijrijdende mountainbiker, Sam, weet met enige moeite een overnachting te regelen bij Pieter, een kluizenaar die helemaal alleen woont naast een kapel, in een bos boven op de berg. Hij wandelt me tegemoet met een indrukwekkende bijl in de hand, maar de lange baard ontbreekt, en het blijkt een jonge vriendelijke man te zijn. Pieter geeft Wim de Pelgrim een lekkere kom soep en vers een omeletje als avondmaal. 

Bron: Pieter

Pupil van Werner Daemen wint de Superstock 1000

De Duitser Markus Reiterberger van het team Van Zon-Remeha-BMW mocht vandaag de overwinning op zijn naam schrijven op Circuit Zolder. Zijn manager Werner Daemen, mede eigenaar van de motorsportschool was dan ook in de wolken. Niet alleen door het feit dat zijn pupil de wedstrijd won. Maar Markus reed ook nog eens de supersnelle rondetijd van 1 min 30 seconden en 641 duizendsten. Op plaats 2 en 3 was het Ducati met Lorenzo Lanzi en Xavi Forés van de stal 3C-Racing team, die het podium mochten vervolledigen.


Finland boven in de IDM Supersport 600

In de Supersport 600 was een en al spanning tot het einde. De Fin Tatu Lauslehto met een Suzuki met het nr 25 trok aan het langste eind en behaalde de zege. Deze zege behaalde hij voor Christian Stange met nr 45 op een Suzuki en Jan Bühn met nr 45 op een Yamaha.


Inhoud syndiceren
         

Powered by www.HostYou.be & www.SycroCMS.com