Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Home

BHV bezoekt nieuwe uitbaters Baseline

Vorige zaterdag hielden Leen en Gregor hun receptie voor de leden van de Bolderbergse tennisclub en hun vrienden van onder andere de tennisclub van Koersel. Gregor is afkomstig van Bolderberg. Zijn familie is gekend als marktkramers op vele markten. Nu baat hij samen met zijn partner Leen de kantine uit. Zij zullen er naast een pintje ook lekkere dingen serveren. Leen is dan ook gekend als frituriste naast Dancing De Ark in Hechtel. Dat zij niet de eerste de beste frituriste is bewijst de prijs die zij behaalde als beste frituur van België. Zij zal dan ook haar friet met goulash en vidé met de grootste liefde bereiden. Net als de croques en de spaghetti ’s die je er kan verkrijgen. Gisterenavond hielden de leden van de Bolderbergse Handelsvereniging er hun vergadering. Nadien gingen zij nog even kennis maken met de nieuwe uitbaters. Op de foto herken je van links naar rechts de voorzitter van BHV Frederik Maris, de ondervoorzitter Carlo Deferm en de penningmeester Benny Andries.


De Bolderberg anders bekeken

 

Bron: Romain Raemaekers

Bolderbergse leerlingen mogen niet op de bus van De Lijn.

Vandaag ging een klas van het 5de leerjaar naar het medisch schooltoezicht in Heusden. De juf en haar 20 leerlingen vertrokken vanmorgen met de bus in Bolderberg. Omstreeks 13 uur 41 zouden ze terug opstappen in de Rode Kruisstraat. Wanneer de bus komt aangereden steken de 20 kinderen gekleed in fluovestje hun hand op. De juf doet hetzelfde en gebaart de chauffeur om te stoppen.

De chauffeur maakt hen echter duidelijk dat hij niet zou stoppen door met een opgeheven hand zijn wijsvinger even van links naar rechts te laten gaan: "Neen, ik stop niet!" 

De juf belt naar de directeur van de school en vertelt het verhaal. De directeur neemt op zijn beurt contact met het 070 nummer van De Lijn. Men traceert de chauffeur op GPS, belt de man op maar de verbinding blijkt niet zo goed te zijn. Er is dus klaarblijkelijk geen contact.

De vriendelijke mijnheer aan de lijn stelt voor om de volgende bus te nemen!? Een uur later!! Ja watte!!! En als die niet stopt???

De school heeft dus vliegensvlug enkele bereidwillige leerkrachten opgetrommeld en zijn de kinderen dan maar zelf gaan halen.


Opleiding groenarbeiders Circuit Zolder

Gisteren kregen de groenarbeiders van het circuit Zolder een opleiding over het bestrijden van exoten. Peter en Bart van het Regionaal Landschap Lage Kempen leerden de arbeiders de juiste technieken aan om Amerikaanse vogelkers te bestrijden. Het circuit wil de komende jaren samen met het Regionaal Landschap Lage Kempen het beheer van de bossen en bufferzones op het domein van het circuit ecologisch aanpakken zodat inheemse soorten weer alle kansen krijgen. Dit project wordt financieel ondersteund door Europa (2B Connect). Met het project is reeds veel vogelkers behandeld, maar door het aanleren van de juiste technieken van de eigen arbeiders kan een duurzame aanpak van deze soort gegarandeerd worden.


Domein Bovy op de agenda van de gemeenteraad.

Op donderdag 27 oktober komt het gemeenteraad samen. Eén van de punten gaat over Domein Bovy. Op het schepencollege is de terugkeer van het domein naar de gemeente al goedgekeurd. Nu is het aan de gemeenteraad om dit eens zo prachtige domein terug naar de gemeente te laten komen. Vanaf dat moment kunnen al de diensten zoals de groendienst, dienst gebouwen en toerisme in actie schieten. Maar, een domein dat jaren verwaarloost is, is niet op één twee drie terug gefatsoeneerd en opgebouwd. Laten we met zijn allen hier wat geduld mee hebben. Dit alles natuurlijk in de hoop dat er geen spelbrekers in de gemeenteraad zitten.

Voorstellen rond Domein Bovy kunnen altijd verstuurd worden naar domeinbovy [at] bolderberg [dot] be


Guy's Dorpscafé brengt ontbijt.

Vanaf morgen zaterdag 15 oktober, kan je in het weekend en op maandag naar Guy's Dorpscafe voor een lekker ontbijt vanaf 9 uur. Bij het ter perse gaan was niet bekend of Guy en/of Anita ook ontbijt op bed brengen.

Buiten het feit dat je er kan sporten en aan gewichtheffen doen, kan je ook alle voetbalwedstrijden op groot scherm volgen. Regelmatig heeft Guy verrassingen onder de pauze.


Hamont 3 – Bolderberg FC 0

Zo vlot het vorige week verliep in Hechtel, zo stroef werd er door BFC gevoetbald in Hamont. Hadden we de drie niet te missen open kansen tijdens de eerste helft gebruikt dan…maar ja… ze werden gemist. En het gebeurt maar al te vaak, Hamont komt slechts enkele keren voor onze goal, met het gekende resultaat. De stand is uiteraard overdreven omdat je met man en macht gaat aanvallen en je de verdediging opoffert. Maar het moet gezegd dat we dit jaar grove steken laten vallen in verdediging. Maar ook in de afwerking falen we te veel en dat gaat gevolgen hebben. Uitzicht op de eerste vijf plaatsen is er nog steeds maar grondige beterschap moet er dan wel snel komen.

Volgende zondag thuis tegen Kaulille.


Nog meer uit de tijd van toen.

 

Bron: Roamin Raemaekers

Na de Nascar komt nu ook de Transam naar Circuit Zolder en Europa.

Vanaf volgend jaar kunnen we in Europa ook de bolides van de Transam Euro Racing aan het werk zien. Deze wagens zijn in tegenstelling tot de Nascar aangepast aan de Europese Circuits en niet alleen aan de ovals. Er zijn 8 wedstrijden gepland die doorgaan tijdens de FIA Truck Racing weekens.

Voor de liefhebbers nog enkele cijfers: In de Transam Euro Racing serie wordt gebruik gemaakt van silhouette wagens met een buizenchassis die aangedreven worden door een centraal vooraan geplaatste 6,2 liter Chevrolet V8-LS3 motor die 525 pk levert. De bolides zijn 4,97 m lang, 2,03 m breed en 1,22 m hoog en wegen 1150 kg. De brandstoftank heeft een inhoud van 96 liter. Er is keuze uit drie mogelijke koetswerken, Ford Mustang, Chevrolet Camaro en Dodge Challenger.


De tijd van toen met vele bekende personen van weleer.

 

Bron: Romain Raemaekers

Inhoud syndiceren
         

Deze website is eigendom van BHV (Bolderbergse Handelsvereniging) voor nieuws mail nieuws [at] bolderberg [dot] be voor al de rest bhv [at] bolderberg [dot] be

Comments