Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Home

Sportkamp voor helden en heldinnen van 8 tot 14 jaar

Tijdens de zomervakantie, van 12 tot 15 juli, gaat de volgende editie door van het Play-On-Wheels sportkamp. Dat dit geen gewoon sportkamp is, en zal zorgen voor een onvergetelijke herinnering voor uw kinderen zal je wel duidelijk zijn. De kinderen zullen overdonderd worden door de adrenaline met BMX initiatie cursus, crossen op de e-dirtbikes, boogschieten 4 kids, karting, racen met remote control autootjes en nog meer leuke dingen.

De activiteiten staan gepland van 10:00 tot 16:00. Er is gratis voor en na opvang van 8:30 tot 17:30. 's Middags krijgen alle deelnemers een warme lunch en ook een vieruurtje is voorzien. Dit alles zal doorgaan op het domein van Circuit Zolder rond Taverne The Wheels. Interesse? Schrijf je snel in want de plaatsen zijn beperkt!

Meer info op www.PlayOnWheels.be


Historiek: De Kluizenaarsput

Misschien heb je hem wel eens gezien, de put onderaan de kluis. Van horen zeggen zou hij 9 meter diep zijn, bovenaan een betonnen buis, onderaan gemetst uit uit gestapelde bergsteen, ijzerzandsteen. Nu wel volledig dicht geslipt. Boven op de berg (60 m boven zeespiegel) is geen er water Bewoners van de kluis moesten met een juk, zoals ossen, meermaals per dag water halen voor mens en dier. En dat bleek meestal vrouwenwerk. De put bevatte buitengewoon lekker en fris water, en na een voetbaltraining op de berg, was dat gewoon verrukkelijk ! Volgens priester Jef Ulburghs zou de gestolen klok van de kluis hier nog rusten. Drie jongeren van Boekt hadden de klok gedumpt in de put. De dader heeft dat op zijn sterfbed bekend aan Jef. Maar ze is onherroepelijk verloren door instortingsgevaar De put zou gegraven zijn rond 1910. Daarvoor ?? Water uit de vijvers, zeker !


Schoolproject Sri Lanka

Kom zeker de kinderen steunen van Juffrouw Sabine in Scri Lanka. Het ingezamelde geld, van u, zal zeker goed besteed worden. Het geld zgaat rechtstreeks naar het project in Scri Lanka om de kinderen in de plaatselijke school meer kansen te geven. Alles gebeurt onder toezicht en met de medewerking van juffrouw Sabine (vorig schoolhoofd in Bolderberg).


In de natuur: De Waterhoen

Het waterhoen is een algemene broedvogel in België. Opvallend is zijn rode snavel met gele punt, hetgeen hem onderscheid van de Meerkoet met zijn witte bek. Deze schuwe watervogel vlucht bij gevaar de oeverbegroeiing in. Zwemt schoksgewijs, waarbij het hoofd op en neer gaat. Op het land loopt het waterhoen als een echte heer met rustige grote passen. Loopt bij gevaar snel weg. Vliegen zelden grote afstanden. Tijdens het zwemmen of lopen is zijn staart omhoog gericht. De witte onderstaartdekveren zijn dan goed zichtbaar. Jonge waterhoentjes (het zijn echte punkers om te zien), volgen deze witte signaalveren. Het waterhoen broedt in alle vochtige biotopen, als kleine sloten en vijvers, ook in dorpen en steden. Met hun typische moerasvogelpoten kunnen ze over drijvende watervegetatie lopen zonder al te diep weg te zakken. Waterhoentjes zoeken elkaar in de wintermaanden op in de buurt van grote vijvers en sloten. Hier moeten ze wel voldoende voedsel en dekking kunnen vinden.


Nieuwe algemeen directeur voor Circuit Zolder

De Raad van Bestuur van Circuit Zolder heeft Sven Pribylla als nieuwe algemeen directeur benoemd. Pribylla komt op 23 mei aan het roer van de vzw Terlamen, uitbater van het circuit. 

Sven Pribylla (37) volgt Thierry Deflandre op, wiens contract in onderling overleg werd beëindigd in december 2015. 

Sven Pribylla werd geboren in Genk en is woonachtig te Lummen. Van 2013 tot voor kort was hij Vestigingsmanager in de nieuwe vestiging van Groep JAM te Dilsen-Stokkem en Certified AMG Expert bij Groep JAM, eerder was hij Vestigingsmanager voor Garage Hermod – Groep JAM. Daarvoor vervulde hij een gelijkaardige functie bij Jaguar Hasselt. Een uitgebreide commerciële loopbaan in de Automotive gaat dus aan deze functie vooraf. Sven Pribylla is gehuwd en vader van 2 kinderen. 


Wie durft meedoen aan de “Dwars door Bolderberg”?

Op zondag 22 mei 2016 organiseert de Jin van scouts Bolderberg de tweede editie van ‘Dwars door Bolderberg’! Iedereen is van harte welkom om mee te lopen doorheen het mooie Bolderberg” zeggen de Jin. Zij hebben verschillende routes voorzien met verschillende afstanden. Zo kunnen zowel de genieters als fanatieke lopers genieten van de heerlijke en prachtige Bolderbergse natuur. De routes lopen doorheen heel Bolderberg en passeren zo langs de meest mooie plaatsjes van het magische vakantiedorpje, zoals de kluis en het spectaculaire uitzicht over de vijvers van Terlaemen.

Alle afstanden starten tussen 14u00 en 15u30. De start van de parcours zal plaatsvinden aan de scoutslokalen van Bolderberg in de Vrunstraat 66B. Deelnemen aan de 1 km of de 3 km kost 5 euro, aan de 6 km of 12 km kost 7.

Bron: Ruben Cartuyvels

De heks van Bolderberg, Belle Fleur

Wie kent er het verhaal van Belle Fleur de heks van Bolderberg? Zij werd ook de hellehond van Herckenrode genoemd. De heks van Bolderberg was zo’n 100-tal jaar geleden verjaagd geweest uit haar woonplaats in Bolderberg door een paar moedige trainers van de plaatselijke voetbalclub. Helaas heeft men daarna geen spoor meer van hen teruggevonden…

De heks van Bolderberg had zich terug getrokken in de onderwereld na haar ontdekking aan het voetbalplein. Vooral de grootste manskerel had haar goed gesmaakt en nu kon ze er weer een tijdje tegen. Ze zou de eerste 150 jaar geen honger meer krijgen; de kracht van dat feestmaaltijd had door haar oude lichaam geraasd. Als ze er nu nog aan terug dacht, likte ze nog steeds haar knobbelige vingers af.

Het volledige verhaal kan je terug vinden op http://online.fliphtml5.com/jubv/wjpf/#p=2

Bron: Marcel Gijbels

Historiek: De Bolderiaan

Wel eens gehoord van de " Bolderiaan" zeker ! Nee, niet de jenever van Luc Vanesch, ook niet te versmaden. Geologisch is de Bolderiaan naamgever aan een speciaal tijdperk uit de geologische tijdschaal, het " Bolderiaan" gelegen op de grens tussen Mioceen en Plioceen in het Tertiair tijdvak, zo'n 35 miljoen jaar oud. Het bolderiaan komt enkel aan de oppervlakte in het dorp Bolderberg, het is een grondsoort van wit, gelig zand met rolkeien en daarin schelpfossielen van zeedieren, die nu in de warmere Indische oceaan te vinden zijn.

Het werd aangevoerd door de DIESTIAANZEE, die half Belgie en heel Nederland bedekte en waarin de “getuigenheuvels Bolderberg, Willekensberg … enz” ontstaan zijn. Het Bolderberg van 35 miljoen jaar geleden vormde een zacht glooiend strand, maar jammer, geen Eva’s te bemerken . Ze waren er nog niet !

Hoe we dit weten ? Rond 1860 logeerden onderzoekers van de uniefs van Leuven, Parijs en Gent jarenlang in Bolderberg en het bovenstaande was hun conclusie ! Zodoende kennen alle geologische faculteiten ter wereld de naam "Bolderiaan " Gesnapt !! Zeg dus nooit meer dat je MAAR van Bolderberg bent

Bron: Marcel Gijbels

Jim Broux is niet langer voorzitter van N-VA Heusden-Zolder

Na bijna 4 woelige politieke jaren, zet Jim Broux er een punt achter. Hij heeft zijn ontslag gegeven als voorzitter en als bestuurslid van de N-VA in Heusden-Zolder. De toekomst leek alvast mooie vooruitzichten te bieden, nadat hij in februari laatstleden door de leden opnieuw werd verkozen als voorzitter voor N-VA Heusden-Zolder. Maar na klachten waar Jim op dit moment liever niet wil over spreken, werden deze verkiezingen niet bekrachtigd door de partij. De afdeling van Heusden-Zolder stevent na bemiddeling van de partij, af in een richting waar Jim niet langer achter kan staan.

Dit is de zoveelste calamiteit binnen de N-VA in Heusden-Zolder. Wie gaat de volgende opstapper zijn?


Twee auto’s getakeld tijdens Race Wars

Tijdens het tuningevenement Race Wars was de verkeersdienst van Heusden-Zolder ook actief rond dit event. Tijdens controles werden 2 auto's getakeld wegens niet verzekerd. Blijkbaar waren er ook nog 5 motards die het nodig vonden om aangepaste en beschermende motokledij te dragen. Zij gaan dit voelen in de geldbuidel. Eén voertuig was niet voorzien van een reproduktiekentekenplaat.


Inhoud syndiceren
         

Deze website is eigendom van BHV (Bolderbergse Handelsvereniging) voor nieuws mail nieuws [at] bolderberg [dot] be voor al de rest bhv [at] bolderberg [dot] be