Home

Rijden ondanks rijverbod

In het kader van het toezicht op het rijden met een voertuig ondanks een rijverbod observeerde de verkeersdienst een aantal personen die een rijverbod hadden opgelopen maar toch nog met een voertuig reden.  Eén bestuurder kon betrapt worden.  Het voertuig werd in beslag genomen en getakeld.

Bij een controle van een wagen met 2 duplicaatkentekenplaten bleek dat het voertuig niet verzekerd was. De bestuurder verklaarde slechts een testrit te maken. De auto werd in beslag genomen en getakeld.

2 bestuurders die reden met gsm aan het stuur krijgen een boete van € 110.

Bron: Politie Heusden-Zolder

Eind dit jaar starten bouwwerken wielerbaan.

Tegen eind dit jaar zal op de plaats waar nu de helihaven en het medisch centrum staan de bouwwerken aanvatten voor de wielerpiste. Er is 16,7 miljoen van de nodige 18,75 miljoen voor de bouw van de wielerpiste gevonden. Het zal een overdekte wielerbaan worden van 250 meter. Op de middenplein komen vier sportterreinen voor allerlei balsporten. Ook zijn er lokalen voorzien om medische begeleiding te doen en herstellingen. Ook zal er een fitness centrum komen in de catacomben van deze velodroom. Marc Wauters hoopt dat zijn droom af zal zijn tegen de winter van 2017. Dan kunnen zijn pupillen korter bij huis trainen.

Dit zal na de verlichte omloop en de BMX track reeds de derde verwezenlijking op wielergebied zijn die Marc op zijn conto mag schrijven.


26 maart tweede actieve BBQ workshop

Na een eerste succesvolle editie in 2014, houdt de KWB nu de tweede actieve workshop BBQ op donderdag 26 maart. Nieuwe lekkere en eenvoudige tips/ideëen voor op de BBQ. Niet alleen theorie, maar ...hands on! Vanaf 19u00 zullen de geuren zich verspreiden rond de Witte Zaal er zal ongeveer 300 gr vlees per persoon geproefd kunnen worden.
Leden betalen : 10 euro en niet leden 13 euro. Vooraf inschrijven is wel verplicht. Snel zijn is de boodschap want de plaatsen zijn beperkt.
 

Bron: KWB

Spar Bolderberg verkoopt alle Bolderbergse bieren.

Sinds vandaag kan je ook bij Euro Spar Bolderberg de Zonderik en de Bolderiaan verkrijgen. Is het niet mooi dat het vakantiedorp Bolderberg prat kan gaan op verschillinde bieren? Nadat de Bolderbergse Trippel en het Wijersbier te verkrijgen was in de Spar kan je vanaf nu ook de verschillende Zonderikken en de Bolderiaan verkrijgen in de Spar van Bolderberg. Momenteel kan je ter introductie profiteren van de uitzonderlijke 5+1 Promo Zonderik & Bolderiaan aan € 7.29.


Eerste kienavond van de Gezinsbond een groot succes

Vrijdagavond ging de allereerste kienavond van de Gezinsbond Bolderberg door. Er waren 144 mensen, groot en klein, ingeschreven. De eerste deelnemers stonden al 10 minuten voor het openen van de deuren op de parking! Uiteindelijk kwamen er nog meer mensen opdagen en zat de zaal bijna vol! Het was behoorlijk druk aan de kassa's. De kienkaarten gingen vlot van de hand. Na een korte uitleg gingen we van start. Er werden 8 reeksen van 3 rondes gespeeld. Goed voor 23 winnaars. Alle kinderen gingen met een prijs naar huis. Onze hoofdprijs, een IPad mini, werd gewonnen door Sandra Rizzuto.

We kijken terug op een geslaagde en gezellige avond!

Bron: Debby Braekers

VCK jeugd onder de loep

Zondagvoormiddag werden alle VCK spelers op de rooster gelegd. Niet letterlijk natuurlijk...
De training van onze starters in de grote zaal werd hiervoor verplaatst naar de kleine zaal. Hier bekampten onze 20 jongste volleyers elkaar met estafettes, behendigheid om te eindigen met leuke spelvormen tegen elkaar. Zondag 15 maart vinden in Eisden immers de Vollympics plaats, de "volleybal Olympische Spelen" voor kids.

In de grote zaal werden na een gezamenlijke opwarming alle spelers onderworpen aan 9 of 11 proeven die de volleyvaardigheden bij de spelers moesten vaststellen. Onder leiding van 7 trainers werden de toets, slagvaardigheden, bovenhandse en onderhandse contacten geëvalueerd. Tussen negen en half elf passeerden de 2x2's en miniemenploegen de revue. Vanaf half elf tot twaalf was het de beurt aan de kaddetten en scholierenploegen.

Bron: VCK jeugd

VCK - Mavo Dilsen Stokkem 3-1

VCK Bolderberg – Mavo Dilsen-Stokkem 3-1

Setstanden :  20-25, 25-19, 25-20, 25-17

Deze keer beginnen we ons verslag met een andere insteek. In de reservencompetitie hebben onze mannen het commando overgenomen van Zonhoven.

Door de 3-0 winst komt VCK aan de koppositie en hopelijk geven we die plaats niet meer af.

In de hoofdwedstrijd nam Mavo onder impuls van Gofflo en Louwette een blitzstart. In geen tijd stond de 3-8 op het scorebord. Het ging van kwaad naar erger toen Dalemans met 2 bloks bij 3-11 voor een 8-puntenkloof zorgde. Vanaf dat moment begon VCK ook mee te draaien, doch bij 8-16 hadden we nog niets van de kloof kunnen dichten. Met een ace van Tom Hoebers kregen we bij 12-16 Mavo in het vizier. En toen Daan Palmers aanvallend een tandje bijstak hadden we Mavo bij 15-17 bijna ingehaald. Bijna werd echter niet helemaal. Gofflo gaf met een killblok Mavo bij 18-22 opnieuw ademruimte. Ondanks enkele mooie aanvallen van Dries Berckmans kon VCK niet meer naderen en bij 20-25 had Mavo een eerste setwinst beet.

Bron: eddy P.

Renovatie van het kapelletje op de speelplaats.

Tijdens de WOII was er een trucking bedrijf waarvan de Duitse bezetter de truck wou in beslag nemen. Omdat men dat niet wou, heeft men de motoren van de trucks onder de grond gestopt, waar de Duitsers ze niet konden vinden. Dat is goed gelukt, men heeft de motoren dan na de oorlog terug uit de grond gehaald en als dank aan de parochie, van wie de grond was, daar een kapelletje gebouwd. Dat is dan later de speelplaats voor de school geworden.

Al een tijdje is het kappelletje in slechte staat. De hagelbui van enkele jaren terug heeft veel schade aangericht. Het dak is vervangen geweest met verzekeringsgeld en de pilaren werden regelmatig door de school opgelapt met wat sterke cement, maar tegenwoordig werd het te erg. De school heeft dan rond de pilaren een afscherming geplaatst, er moest maar eens en stuk afbrokkelen en op een van de kleuters terecht komen.

Met de hulp van Alain Gorremans die het kapelletje wil opknappen zijn ze op de school dan ook heel blij. Nu de speelplaats ook gerenoveerd wordt, zal het binnenkort prachtig zijn.


Snelheidscontroles

Naar aanleiding van meldingen voerde de verkeersdienst snelheidscontroles uit in 6 straten. De snelheid van 1761 voertuigen werd gecontroleerd. De inspecteurs betrapten 89 overtreders in Terlaemenlaan (12),  Koolmijnlaan (24), Schansstraat (24) en Beringersteenweg (27). Een motorfietser ontwikkelde in Beringersteenweg een snelheid van 126 km/u. Zijn rijbewijs wordt ingetrokken. In Lindelaan en Galgenbergstraat reed niemand van de 105 gecontroleerde bestuurders te snel.

Bron: Politie Heusden - Zolder

Paashappening op Domein Bovy

De huidige uitbaters van het vroegere Gasthof nu Brasserie Kerosy blijven niet bij de pakken blijven zitten. Zij werken wel degelijk aan de toekomst van Domein Bovy en vooral aan Brasserie Kerosy. Zo organiseren zij nu ook een Paahappening op zondag 29 maart. Het is hun bedoeling om het domein terug leven in te blazen. Hiervoor hebben zij ook een tuinman aangenomen die de buurt van de Brasserie terug wat groen en leven moet in blazen. Ook aan de speeltuin zal gewerkt worden om deze terug te kunnen openen op een veilige manier voor de kinderen.

Bron: Brasserie Kerosy

Inhoud syndiceren

         

Powered by www.HostYou.be & www.SycroCMS.com