Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

 

Home

De vliegenzwam

De Vliegenzwam zal je meestal vinden in de omgeving van een berk, den, eik of beuk. De hoed is 5-20 cm groot, oranjerood met witte stippen die kunnen afspoelen bij regen. Steel met ring en knolvormige voet. De plaatjes van de vliegenzwam zijn spierwit en zijn sporenpoeder is wit.
weetje: de naam vliegenzwam is ontstaan door het gebruik van de paddenstoel om vliegen te verdelgen. De vliegenzwam heeft een hallucinogene werking, maar is ook giftig en kan de dood tot gevolg hebben.

Bron: Info Natuurpunt

Dit weekend is het spectaculairste weekend van het jaar op Circuit Zolder.

Op 19 en 20 september is het de beurt aan de trucks op Circuit Zolder om te laten zien wat zij kunnen. Dat dit niet altijd even ongevaarlijk is en dat er niet alleen bij de rijders heel wat adrenaline door de aders vloeit. Maar ook bij de toeschouwers kan je op het filmpje zien. Maar het is niet alleen truckrace. Neen, painting en accessoires voor de truck, drifting. Tijdens dit weekend kan je ook genieten van onder andere de KIA Race Series, de Porsche GT3 Cup Challenge en de Lotus Cup

Deze mensen mogen de lucht in van BHV tijdens De Wijersdag

    

De winnaars van de ballonvlucht tijdens de Dag van De Wijersz op 28 september zijn bekend. Zij hebben op de mail van BHV gereageerd dat zij paraat zijn of hebben iemand anders afgevaardigd.

Liefsoens Liam gaat mee in plaats van Helga Guisson die haar lotje mee kreeg in Hotel-Brasserie Savarin, Marc Maes kreeg zijn lotje bij Bloemen Daisy, Romain Beerten mag de Delhaize van Bolderberg danken voor het goede lotje. Eddy Evens kreeg zijn lotje bij ’t Brasserieke en liet weten dat hij niet kon. Hierdoor werd de eerste reservepersoon Marie-Paule Aerbeydt gecontacteerd. Zij kon wel en was wel bereid om de lucht in te gaan.

Neem die dag echter de tijd om ook op de andere plaatsen in de onmiddellijke omgeving te gaan kijken. Zo kan je samen met natuurpunt en de Imkers van Bovy de wondere wereld van de bij leren kennen. Wat dacht je van de volgende zin: een bij heeft geen vader en geen zoon, wel een grootvader en eventueel een kleinzoon.

Stuur het kroontje naar Jolien Adamczyk

Vrijdag is het eindelijk zo ver! Dan weten we wie naar huis mag met het kroontje van Miss Limburg! Hopelijk wordt het de uit Bolderberg afkomstige Jolien Adamczyk, die alles in huis heeft om de perfecte miss te zijn!!! 
Na maandenlange promo hopen we allemaal dat zij de nieuwe Miss Limburg wordt! Daarom wil zij jullie vragen om haar nog een laatste keer te steunen door een smsje te sturen MLI08 naar 6665! Heel erg bedankt en vrijdag allemaal duimen voor Jolien! 

20 hardrijders gevat in de Zandstraat.

Naar aanleiding van klachten van bewoners en in het kader van de gemeentelijke prioriteit om overdreven snelheid aan te pakken werd de snelheid van 900 wagens gecontroleerd. 142 bestuurders reden sneller dan toegelaten in OLV-straat (18), Westlaan (77), Zandstraat (20) en Koolmijnlaan (27). In Barrierstraatje reed niemand van de 14 gepasseerde voertuigen te snel.

Bron: Politie Heusden-Zolder

Jordy in de lucht.

Op de foto zie je een MD-80 van Allegiant Air die gisteren parallel opsteeg met het vliegtuig waarin Jordy zat. Beide toestellen kregen bijna gelijktijdig de toestemming om op te stijgen. Jordy genoot ervan om naast zo een groot toestel te kunnen opstijgen. Op dat moment zat hij aan de stuurknuppel. Nadien heeft hij zelf nog enkele foto’s van een grote zandstorm gemaakt die eraan kwam. Gelukkig raasde de zandstorm langs hen door. Wel hebben zij veel regen gehad met overstromingen tot gevolg. Hij laat ons nog weten dat hij enorm geniet van het vliegen en de prachtige zichten.

De poort van De Wijers bij avondrood.

Wie vanavond oog had voor de vijvers toen hij/zij Bolderberg binnen reed via de Poort van De Wijers kon er niet naast kijken. Het avondrood boven de bomen en de bomen die op hun beurt glansden in het water. Op de voorgrond bloemen die mee doen in dezelfde kleurenpracht.

Zondag open deurdag bij de Scouts.

Aanstaand zondag is het weer zover. Een nieuw Scoutsjaar vangt aan met hopelijk vele nieuwe leden. Om de eventuele kanditen en hun ouders te laten zien wat de werking van de scouts inhoudt en welke sfeer er heerst houden zij elk jaar een opendeur. Tijdens deze open deur kunnen de kinderen en de ouders kennis maken met enkele spelen. Ook is er tijd om vragen te stellen. Dus, mensen heb je avontuurlijke kinderen? Aarzel dan niet en reserveer zondag van 14 tot 17 uur en ga in de Vrunstraat aan de scoutslokalen eens kijken en luisteren. maar vooral genieten.

Volleybal: Beker van Limburg VCK Bolderberg – Wara Genk B 3-1

Setstanden : 25-27, 25-20, 26-24, 25-15

Voor de eerste officiële ontmoeting van het nieuwe seizoen had coach Evert Van De Perre onmiddellijk met heel wat afwezigen te rekenen.

Hierbij het lijstje, ontbraken deze avond

  • De gekwetsten Niels Vanesch, Hans Hoeyberghs en Frank Dethier
  • Genietend van een verdiende vakantie Daan Palmers
  • Genietend van een feestje Koen Claes

Het resultaat was dat VCK 8 namen op het wedstrijdblad kon invullen.

Dit was in schril contrast met Wara Genk die, zonder problemen, 12 spelers op het wedstrijdblad hadden.

Qua kwantiteit had Wara Genk al een eerste (morele) overwinning binnen.

Het volledige verslag op www.vckbolderberg.be

Bron: Eddy Polus

FIA Truck Grand Prix: Topsensatie op Circuit Zolder

In 2013 was er een stevig crash tijdens de FIA Truck Grand Prix op Circuit Zolder. Dit was ongezien in de geschiedenis van Circuit Zolder. Dat de mastodonte racetrucks niet verlegen zijn om een bocht metersbreed af te snijden, dat waren ze al gewend. Maar dat ze er eentje zouden bijmaken? Het gebeurde nochtans ei zo na. En nog wel op het rechte stuk pal voor de tribune! De onfortuinlijke piloten kwamen er gelukkig met wat lichte verwondingen vanaf. Binnen 2 weken zakken ze opnieuw af naar Circuit Zolder, en wel op 20 en 21 september. 

Zolder is de 7e manche van het kampioenschap en elk jaar voelt men hier reeds de druk en de spanning tussen de toprijders. De ‘Le Mans’ finale is niet zo ver af en niemand kan zeggen wie kampioen zal worden. Voor Most (vorige manche) was voor de meeste de uitslag als duidelijk:, Norbert Kiss op één, Antonio Albacete op twee en Jochen Hahn op drie. Maar in Most werden de kaarten opnieuw geschud en zien we Albacete op de leidersplaats met slecht 12 punten voorsprong op de nummer 2 Hahn. Kiss staat momenteel derde. De strijd zal dus zeer interessant zijn. 

Inhoud syndiceren

         

Powered by www.HostYou.be & www.SycroCMS.com