Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Home

32 eerste communicanten in Bolderberg

Op zondag 1 mei om 11 uur deden maar liefs 32 communicantjes van Bolderberg hun eerste communie in de H. Hartkerk van Boekt.
De Feestvierders zijn Bosmans Mats, Van Grootel Mila, Cuyvers Annabel, Bonneux Paulien, De Cock Dina, Vaesen Lukas, Koster Jules, Volbragt Daan, Van Langendonk Tom, Polleunis Toon, Bosmans Febe, Willems Lenthe, Lemmens Emilie, Van Helden Esmée, Maris Alixe, De Wit Helena, Pluymers Gaetan, Vega Valverde Pablo, Smoorenburg Matthias, Boons Anais, Mondelaers Kasper, Gielen Dieter, Demsey Julia, Janssen Lisa, Theunis Noah, Bogaerts Loena, Laenen Brit, Bruyninckx Yanalina, Kenis Bastian, Schots Nienke, Verboven Leen en Depuydt Milan


EK kwalificatiematch op scherm in de Witte Zaal

Als sluitstuk van het solidariteitsproject voor dit schooljaar nodigt K Bolderberg FC met de medewerking van BHV (Bolderbergse Handelsvereniging) en de vzw Witte Zaal, de voetbalsupporters uit op woensdag 22 juni om naar de EK kwalificatiematch tegen Zweden op groot scherm bij te wonen in de Witte Zaal. Ook zij zullen de opbrengst afstaan aan ‘eenhartvoorSriLanka’, de aktie die door de Vrije Basisschool van Bolderberg georganiseerd is. Dit met de bedoeling Juffrouw Sabine (de vorige directrice) te steunen om de kinderen in Scri Lanka de engels taal te leren.


De mei kermis verdwijnt in Bolderberg.

Op 14,15 en 16 mei zal het stil blijven naast de kerk. Normaal zou er dan de tweede kermis van het jaar doorgaan. Maar, er hebben zich geen foorkramers gemeld. Misschien moet er werk gemaakt worden rond de eerste kermis van het seizoen in ons Bolderberg om die op te krikken en terug. Want een kermis is toch ook een sociale traditie. Misschien is dit wel iets om, onder impuls van de dorpsraad, BHV en het toerisme, hier werk van te maken tegen volgend jaar. Anders zal er binnenkort weer een traditie sneuvelen en zullen we zelf onze smoutebollen moeten maken.


De Wereldburgers steunen natuurgebied De Wijers

Een expeditieteam “de Wereldburgers” uit Heusden-Zolder steunen het boomkikkergebied op een wel bijzondere manier. Op 25 en 26 juni 2016 zet Natuurpunt onze Vlaamse wildernis in de kijker. 50 teams van 4 personen leggen per fiets, te voet of per kano een tocht af waarmee ze 1500 euro willen inzamelen voor een natuurproject naar keuze. Slapen doen de natuurliefhebbers in open lucht.

Wij als natuurpunt Heusden-Zolder willen natuurlijk een steentje bijdragen aan dit goede doel, zegt Jean-Pierre Deroo. 4 bestuursleden, Trees, Koen, Johan en Jean-Pierre, zullen de 2 daagse kano-tocht, van Zichem op de Demer en de Dijle naar het Mechels Rivierengebied, voor hun rekening nemen, en proberen de kaap van 1500 Euro sponsering op te halen voor ons natuurgebied, De Wijers.

Steunen kan door te klikken op, of door te surfen naar http://expeditienatuurpunt.be/project/1513h

http://expeditienatuurpunt.be/project/1513/participants


DE TOEKOMST IS VANDAAG!

De toeristische troeven van Limburg zijn sterk, en ze zijn gekend: onze groene, gastronomische en goed bereikbare provincie is een trekpleister voor actieve genieters uit alle segmenten en doelgroepen. In een snel veranderende wereld, is stilstaan echter geen optie. Het Limburgs Toerisme Congres op dinsdag 31 mei heeft daarom als thema: de toekomst is vandaag! Tijdens een goed gevulde dag brengen boeiende sprekers een waaier aan onderwerpen: Limburg-marketing, digitale aanwezigheid en e-commerce, gebruik maken van de kracht van Google, yield marketing en consumer trends … Het unieke aan het Limburgs Toerisme Congres is, dat de voormiddag-presentaties in de namiddag gevolgd worden door kleinere, pragmatische workshops mét de sprekers.  Informatief, inspirerend maar ook praktisch bruikbaar, met een flinke portie netwerken: dat is het Limburgs Toerisme Congres.

OPGELET! WEES ER SNEL BIJ. HET LIMBURGS TOERISME CONGRES IS REEDS VOOR 70% UITVERKOCHT (27/04/2016)


Prehistorisch ven omloop

Je wist al dat je niet de eerste inwoner in Bolderberg was. Maar dat er 15 000 jaar geleden in ons dorp pré-historische jagers een pleisterplaats hadden is niet meer zo alledaags. In 1962, bij de aanleg van de omloop vond meester Rogiers pijlpunten en bijlen rond de vijver binnen de omloop. Reeds in 1940 had Remy Renaers pijlpunten en krabbers gevonden uit het Mesoliticum, 6000 jaar voor onze tijdrekening, onder aan de Galgeberg ,ook in de omgeving van de vijver. Er was dus daar een kampplaats geweest van jagers, dicht aan het water. Geen permanente woonplaats, want dan waren er meer sporen geweest. Het ven is intussen dicht gegooid voor een motocrossparkoers. In 1936 gaven de Fraters in Zonhoven les over de préhistorie aan de hand van vuistbijlen. De 13 jarige Pier Carolus van de Halvenweg reageerde " met zo'n stenen ligt thuis het patattenveld vol" De klas reageerde met hoongelach.... Maar ... vervolg volgende week. Marcel G.

Bron: Marcel Gijbels

Nieuw in Bolderberg ambachtelijk schepijs!!!

Op 1 mei 2016 heet 'T BOLLEKE u van harte welkom om van een heerlijk vers schepijsje te genieten op hun gezellig terras of om mee te nemen. U kan kiezen uit een ruim assortiment van smaken, milkshakes, coupes en nog veel meer...

Voor een liter ijs graag min. 1 dag op voorhand bestellen op tbolleke [at] telenet [dot] be of 011/72 45 05 Volg ons ook op: www.facebook.com/tbolleke Tot snel!

Lina en Jeffrey

Openingsuren:

DI - VR 14u tot 22u

ZA - ZO 13u tot 22u

Gesloten op Maandag

Adres: 'T BOLLEKE - Sint-Jobstraat 49 - 3550 Bolderberg


Grand Prix voor wielertoeristen

Naar goede jaarlijkse gewoonte organiseert ons wielerclubje TTHZ de Grand-Prix voor Wielertoeristen op Circuit Zolder. Deze leuke wedstrijd is een opwarmertje voor onze Esssec Endurance Cycling Series. En zoals de naam het zegt is deze wedstrijd enkel toegankelijk voor niet-licentiehouders ! Door het succes van de voorgaande jaren hebben we het concept dit jaar een beetje aangepast. Vorig jaar waren we met meer dan 160 renners aan de start en dat was echt de limiet of zelfs misschien iets te veel. Dus tijd voor een kleine aanpassing …

We organiseren op zaterdag 30 april dus niet 1 maar 2 wedstrijden. De wedstrijden gaan over 15 ronden of 60km. De 2 wedstrijden worden opgedeeld volgens leeftijd.

De eerste wedstrijd wordt gereden om 16u30 en is voorbehouden aan renners geboren in 1981 of nadien ( dus 35 jaar of jonger… ). De echte binken dus ;-) !


Ondernemer in de kijker: Kind aan huis

Deze op het eerste zicht opmerkelijk naam voor een zaak, is toch wel dat wat de lading dekt. Bij Kind aan huis kunnen kinderen, jongeren en ouders terecht voor individuele coaching, workshops en trainingen.

Nathalie Tuch is als geboren en getogen Bolderbergse de zaakvoerster van deze coachpraktijk. Nadat zij haar diploma als Licentiaat Vertaler en Postacademische opleiding Communiceren voor Organisaties behaalde, deed zij 15 jaar ervaring op binnen de wereld van werving en selectie. Maar op een bepaald moment sloeg het noodlot toe en werd zij ziek. Tijdens die periode had zij genoeg tijd om na te denken over haar leven en wat zij wilde op professioneel vlak. Zij zocht zelf hulp bij een coach om een nieuwe richting te geven aan haar loopbaan. Zij herschoolde zich in Nederland tot Kindercoach. Nathalie licht dit toe: "Coaching is een laagdrempelig en oplossingsgericht proces waarbij kinderen, jongeren en/of ouders op een interactieve manier worden aangezet om hun talenten, kennis en vaardigheden te ontdekken en/of beter in te zetten. Op die manier komen zij tot nieuwe inzichten en vinden ze, onder begeleiding van de coach, antwoorden op hun hulpvraag." Nathalie behaalde ook de licentie van de kindercoachmethode COACHEE!®, volgde een opleiding rond ‘Verlies en emotionele pijn van kinderen’ en studeert momenteel in Gent voor Integratief Verliescounselor.

Voor wat kan je bij Nathalie terecht:

 

  • Angst
  • weinig zelfvertrouwen
  • Rouw, verlies, verdriet
  • Slaapproblemen
  • Pesten of gepest worden
  • Leerproblemen of studiekeuzes
  • Ontwikkelen van veerkracht
  • Verbeteren van sociale en emotionele vaardigheden

Meer info kan je vinden op:

www.kindaanhuis.be

https://www.facebook.com/coachpraktijkkindaanhuis/?fref=ts

 

Je kan Nathalie Tuch bereiken via

nathalie [at] kindaanhuis [dot] be (nathalie [at] kindaanhuis [dot] be)

0475/462561

Extraatje voor de ouders: Ook voor loopbaanbegeleiding (met VDAB-cheques) kan je bij haar terecht.

http://makemefly.be/nl/nathalie-tuch/

 


Bolderberg vanuit de lucht: Schoolomgeving

Op deze foto kan de sporthal, school, voetbalplein zien alsook Averbodeshof, Pastoor oomshof, Kluisstraat en helemaal links een stuk van de Sint-Jobstraat.


Inhoud syndiceren
         

Deze website is eigendom van BHV (Bolderbergse Handelsvereniging) voor nieuws mail nieuws [at] bolderberg [dot] be voor al de rest bhv [at] bolderberg [dot] be