Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

 


 

Home

Grootouderdag

Vandaag was het naar jaarlijkse gewoonte grootouderdag voor de kleinsten in de school. Zij hebben enkele maanden hard geoefend om de grootouders te kunnen verrassen met hun kunnen. De leerkrachten hebben zich uitgesloofd om iets in elkaar te steken nadat zij eerst hoofdpijn hebben gehad van het nadenken, wat zij zouden brengen. Maar, dit alles loonde zich. De kinderen en de grootouders waren heel tevreden.

Bron: Foto's Inge Bollen

Bolderberg behaalt 6 gouden, 1 zilveren en 1 bronzen medaille.

Vandaag organiseerde SVS de Provinciale veldloop in Hechtel voor de lagere scholen. Naar jaarlijkse traditie doe ook Bolderberg hier aan mee. Ook traditioneel is dat Bolderberg het hier niet slecht doet. Maar dit jaar slagen zij toch wel alle records. Goud 6de leerjaar Beerten Lucas, Goud 5de leerjaar Goethals Jéröme (foto van Caroline), Goud ploegenklassement jongens 1ste leerjaar, meisjes 2de leerjaar, jongens 3de leerjaar, jongens 5de leerjaar, Zilver 6de leerjaar Jansen Jonas (in bijlage), Brons 2de leerjaar Olivia Limonta Scull (zou Bart Swinnen nog naar mij sturen)
 
Ook had de school van Bolderberg de meest actieve leerlingen. Van de 33 basisscholen die meeliepen had Bolderberg met 40 leerlingen de meeste deelnemers aan de start.
 
Proficiat aan alle deelnemers.
Bron: Jenny Vanhex

BoCasa zoekt onderhoudsmedewerkster.

BoCasa wil een beleid voeren inzake betrokkenheid tussen de gemeenschap van Bolderberg en ServiceResidentie BoCasa. Zo wil de directie een bepaalde regionale gebondenheid met potentiële werknemers.

Zo is BoCasa momenteel op zoek zoek naar een Onderhoudsmedewerkster voor 19 uur per week ten behoeve van de ServiceResidentie BoCasa. Kandidaten kunnen zich melden bij: Jos Houben MHA, Directeur ServiceResidentie via het nummer 011/246600 of via mail  Jos [dot] Houben [at] bocasa [dot] be

Bron: BoCasa

2 op 11 bestuurders rijden te snel in De Slogen.

Naar aanleiding van klachten van bewoners van Koerselsebaan en ten gevolge van enkele ongevallen voerde de verkeersdienst een snelheidscontrole uit. 378 voertuigen passeerden het flitstoestel. 10 bestuurders reden sneller dan de toegelaten 70 km/u. In De Slogen reden 2 van 11 chauffeurs te snel.

Tijdens een kalme multiculturele markt werden 2 verkeersinbreuken vastgesteld wegens fietspadparkeren en parkeren op een verdrijvingsvak. Eén marktbezoeker werd het slachtoffer van een gauwdief : haar brieventas werd gestolen.

Bron: Politie Heusden-Zolder

Bolderberg in de ban van huilende weerwolf!

Op zaterdag 25 oktober is het weer griezelen in de bossen van Bolderberg! Er is een griezeldorp met tal van randanimatie voor groot & klein. Als de klok 17 uur slaat, gaat dit griezelfeest van start op Bovy, Galgeneinde 22 in Bolderberg, Zolder. Er is een unieke reptielen- & spinnenshow, een duivelse steltloper, kinderen kunnen zich griezelig laten grimeren of krijgen een horrorkapsel. Op het plein is er doorlopend een vuurspuwspektakel. Huiveringwekkend ontbindt Halloween zijn duivels. De duistere wateren van Bovy worden in rook gehuld, op de muren van het plein dansen oogverblindende kleuren. Muziek hitst de heksen op, ze dansen en springen. De nacht wordt akelig en als de zwarte kraaien krijsen, ontwaken de griezels. We hebben spoken, griezels en monsters gevonden waarvan wij het bestaan zelfs niet durfden dromen. Ambiance verzekerd! Deelnemers aan de tocht krijgen voorrang bij de start als je via www.wakasa.be inschrijft, je kan voor deze dodentocht tot 21 uur starten. Deelname aan de tocht kost €5 in voorverkoop en €7 aan de kassa. Na de tocht krijg je een overheerlijke gratis pannenkoek bij De Pannekoekenbakker. Kom af als je durft!

Bron: Wakasa

Doe jij ook mee aan de kersthappening in Bolderberg?

Ondertussen zijn we al aan de vijfde uitgave toe van onze Bolderbergse Kersthappening. Die dit jaar zal doorgaan op 20 december. Ook dit jaar zal de kersthappening aangevat worden met een fakkeltocht. Op vier verschillende locaties vertrekken er mensen met fakkels onder begeleiding van een interventiewagen van Race Rescue. Dit om de veiligheid in deze donkere dagen te garanderen. Maar de fakkelstoet brengt het licht uit de vier hoeken van Bolderberg naar het pleintje Castello. Hier gaan alle fakkels in hiervoor voorziene vuurkorven en zorgen dat er een warme en heldere gloed over het pleintje schijnt. Aan de meer dan 20 kraampjes kan je allerlei lekkers vinden zoals snoep, gebak, oesters, bieren, jenevers en cava. Maar ook standjes met juwelen, sjaals en hoeden, nestkastjes en allerlei andere zaken. Ook de kerstman zal dit jaar de kinderen komen verrassen met allerlei fijne dingen. Gezelligheid troef dus.

Ham United - Bolderberg FC 1 - 0

Weer eens zo een wedstrijd, kansen voor Bolderberg om twee wedstrijden te winnen maar de ploeg die éénmaal scoorde won ook ditmaal. OK Ham is geen doetje op eigen veld , het is één van de beter ploegen in de reeks. We waren echter de ganse wedstrijd de betere ploeg, maar daar koop je niks voor. De verdediging met Zander, Gert Jan, Tom en Sam hielden goed de deur dicht en Kristof speelde een vlekkeloze partij in doel. Ook Gert ,Steven en Bram leverden een goede prestatie af. Goede invalbeurt van Andrej. Maar zonder goals kan je deze wedstrijd niet winnen.. Met Marijn in de spits werd de druk groter, maar het wedstrijdeinde was te dicht bij. om resultaat op te leveren.

Volgende wedstrijd thuis tegen Grote Brogel te 15.00 h

Bron: Marcel Gijbels

Poging tot inbraak in Delhaize Bolderberg

Gisteren werd er een auto gestolen in Runkst die later op de avond waarschijnlijk is gebruikt om een ramkraak uit te voeren op de Proxy Delhaize in Bolderberg. Enkele mannen probeerden om de zijdeur van het warenhuis open te krijgen door middel van een auto. Een attente buurtbewoner betrapte hen echter waardoor zij op de vlucht sloegen. Kort na deze poging tot ramkraak is er een auto gedumpt in het Albertkanaal. Of deze auto gebruikt werd voor deze ramkraak is nog onderwerp van onderzoek.

14 ouders gevat voor het niet dragen van de gordel aan de schoolpoort

De Lokale Politie verzamelde de resultaten van de provinciale verkeersthema-actie "veilig schoolverkeer" die liep van 15 september tot 10 oktober. Doelstelling van de verkeersactie was te werken aan een veiliger schoolverkeer. Politie lette hierbij vooral op verkeersinbreuken in de onmiddellijke schoolomgeving zoals parkeren, niet dragen van de gordel of een kinderbeveiligingssysteem en te snel rijden. De controles werden gespreid over alle scholen in de politiezone, zowel het middelbaar als het lager onderwijs.

Vooral ouders begingen inbreuken zoals het niet dragen van de gordel (14) of gebruik van een kinderzitje (3), gsm'en aan het stuur (11) en fout parkeren aan de schoolpoort (6).

Andere overtredingen waren negeren van een gewichtsbeperking (2), rijden zonder rijbewijs (1), rijden met mistlichten (1) en onaangepast rijgedrag (1). 2 niet verzekerde voertuigen werden op een schoolparking in beslag genomen.

Voorts werd aandacht besteed aan overdreven snelheid en dit zowel aan de schoolpoort als op de schoolroutes. 336 bestuurders hielden zich op deze plaatsen niet aan de snelheidsbeperking en krijgen een boete.

Bron: Politie Heusden-Zolder

Bolderbergse U8 laten STVV zien hoe het moet.

Afgelopen zondag werd een hoogdag voor de U8 van Bolderberg FC, ze speelden namelijk tegen STVV in het echte stadion STAYEN.

Spelertjes en ouders waren duidelijk iets zenuwachtiger dan voor een andere 'normale' competitiewedstrijd. De eerste kennismaking met het stadion was overweldigend voor de spelertjes. Het is dan ook een klein beetje anders als op de 'heilige grond' van Bolderberg.

Ook nog even aanpassen aan het kunstgras en dan begonnen ze eraan. Eenmaal de aftrap gegeven en duidelijk zeer gemotiveerd werd het een sportieve wedstrijd op het scherp van de snee. STVV technisch iets beter met de bal aan de voet kreeg echter geen voet aan de grond tegen het sterk combinerende team van de U8. Al snel vlogen de doelpunten je om de oren met als ruststand 1-9! Na een verdiende drankpauze werd de tweede helft op gang gefloten. Bolderberg speelde de bal nog goed rond maar het was duidelijk dat er in de eerste helft wel wat kruid was verschoten, sommige spelertjes hadden het fysiek een beetje moeilijker.

Bron: Rob Rossel
Inhoud syndiceren

         

Powered by www.HostYou.be & www.SycroCMS.com