Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Home

Hoe gaat het verder met het RUP Bovy?

Volgens het Schepencollege is er nog niets definitief en kunnen alle inwoners van Bolderberg nog hun mening, opmerkingen en grieven laten weten over het RUP Bovy. Hiervoor zal er in de loop van Maart een infovergadering gehouden worden in de Witte Zaal. In mei – juni gaan deze opmerkingen/bezwaarschriften naar Gecoro om te verwerken. In augustus zou dan de definitieve vaststelling plaats vinden. Vervolgens zal vermoedelijk in november alles verschijnen in het staatsblad.


Vanavond Bovy op de gemeenteraad

Vanavond, donderdag 23/02/2017 om 19 uur, staan er enkele punten op de agenda die de Bolderbergenaar nauw aan het hart ligt.

  • punt 9: Grondgebiedzaken -  ruimtelijke ordening, huisversting en GIS - RUP Bovy (Bovy en de wijk) - voorlopige vaststelling.
  • punt 10: Vrije tijd - Domein Bovy - reaffectatie tot het openbaar domein - goedkeuring.

Via deze weg doet de dorpsraad en BHV een oproep naar alle inwoners van Bolderberg om aanwezig te zijn op de gemeenteraad.


Overlijden van oud-voorzitter Volleybal - Roger Cosemans

Bedroefd melden we jullie het overlijden van onze oud-voorzitter Roger Cosemans. Roger was de gedreven leider van onze club van 1984-1995.
Wij bieden Georgette, Elke, Tom en de rest van de familie onze oprechte gevoelens van medeleven aan.

Bron: VCK Bolderberg

Het RUP Bovy versus democratie.

Sommige politiekers laten duidelijk verstaan dat zij de bevolking van Bolderberg oerdom vinden. Want op de commissievergadering gisterenavond wilden zij ons laten geloven dat het RUP waar van 2006 tot nu 2017 aan gewerkt is, nog kan aangepast worden. Want volgens deze schepen is er nog niets beslist over het Domein Bovy en omgeving en kan alles nog aangepast worden.

Dat hij dan maar onmiddellijk begint om het dorpszicht te bewaren en niet het gebouw van Prêt-à-Goûter liever kwijt dan rijk is. Want “die hoek moet meer potentie krijgen”.

Dat hij dan eens zijn berekening gaat maken over het hotel. Dit zou 4200 m2 worden verdeeld over 4 verdiepingen. Dit is een 1000 m2 per verdieping. Dus gaat dus een gebouw zijn van ongeveer 25 op 40 m. Dat is al een serieuze lap grond weg.

60 kamers wil zeggen 60 auto’s tel daar de werknemers nog bij en je hebt al snel een parking nodig voor 90 auto’s.

Zou het niet beter zijn om op de plaats van Villa Mozart een hotel te plaatsen als dit nodig zou blijken. Dan heeft de hoek meer potentie.

Wij blijven als dorp met veel vragen zitten.

Gaat het horecagedeelte terug naar één uitbater?

Wat kan er nog gedaan worden in het natuurgebied? Want blijkbaar zou 2/3 van Bovy natuurgebied worden.

Ware het niet eerlijker geweest moest er eerst met de Dorpsraad en BHV gecommuniceerd zijn om nadien aan de plannen te werken. Dan wist deze politieker en zijn dienst wat er leefde in Bolderberg.

Waar is de democratie gebleven in Heusden-Zolder? Aan de inwoners van Bolderberg vragen we dan ook om donderdagavond om 19 uur massaal aanwezig te zijn op het gemeentehuis tijdens de gemeenteraad. Laat niet met u sollen.


Pannenkoekenbakker failliet

Gisteren konden we vernemen dat na de C&S van de Nederlands groep pannenkoekenbakkers die al eerder failliet gingen en waardoor de gemeente terug eigenaar geworden is van Domein Bovy, nu ook de pannenkoekenbakker die in de schuur actief was de deuren heeft moeten sluiten.

Lang zal de zaak echter niet dicht zijn. Want de gemeente heeft al een screening gedaan van kandidaten die het hotel Herenhuis, bruin cafe, Gasthof 1800 en De Schuur willen uitbaten.


Weekmenu Hotel-Brasserie Savarin

Weekmenu van 21/02 tem 24/02

  • Dagsoep
  • Rumsteak / pepersaus / Frietjes
  • Koffie of dessert

€ 13,50 per persoon


Ochtendwandeling Vrunstraat

Gisterenmorgen (19 februari) om 8h30 hebben  bewoners van de Vrunstraat verzameld aan de sporthal om een ochtendwandeling te maken van een uurtje door de bossen van Bolderberg om daarna gezamenlijk te genieten van een lekker ontbijt in Guy's Dorpscafé, er waren meer dan veertig buren aan de ontbijttafel die nog enkele uurtjes hebben bijgepraat. Het was weer een gezellige boel.

Bron: Louis Hauquier

RUP Bovy op de gemeenteraadscommissie

Aanstaande maandag 20 februari 2017 om 19 uur zal in de raadzaal van het gemeentehuis het RUP Bovy (voorlopige vaststelling) voorgesteld worden. In deze gemeenteraadscommissie wordt de voorlopige RUP (Ruimtelijk uitvoeringsplan) Bovy voorgesteld aan de gemeenteraadsleden door de schepen van grondgebiedszaken en de verantwoordelijke van deze dienst. Deze commissies is openbaar en dus mag iedereen hierbij aanwezig zijn om te luisteren.

Wie wil weten wat er van het hotel waar is en wat er met Villa Mozart kan gebeuren. Heeft hier de mogelijkheid om het allemaal uit de eerste hand te horen.


Welkom in brasserie Savarin

Weekmenu van 15/02 tem 17/02

  • Dagsoep
  • Bouletten / Tomatensaus / Frietjes
  • Koffie of dessert
 
€ 13,50 per persoon
Bron: Savarin

BOLDERBERG FC 1- HAMONT 3

Hamont heeft ons toch opnieuw met de voetjes op de grond geplaatst. We dachten al dat er niets meer kon mislopen, maar zonder Gert Jan en Piet was de structuur in de ploeg wat zoek. Er zat geen lijn meer in BFC, vooral nadat Santi, de bedrijvigste speler in de voorlijn, met een zware kwetsuur uitviel. De start van BFC kon niet beter, na een minuut scoorde Ivan met een schicht nummer één. En toen viel het stil. Hamont won het pleit in ons middenveld en de gelijkmaker viel logisch aan hun kant.

Het vervolg laat zich raden. Doelloos aanvallen van BFC en doelpunten slikken bij tegenaanvallen. Kansen genoeg voor BFC, maar ze moeten over de doellijn.

Volgend week naar Kaulille.

Op de foto : Ivan, schitterend doelpunt, maar te vroeg !

Bron: Tekst Marcel Gijbels. Foto Yves Maex

Inhoud syndiceren
         

Deze website is eigendom van BHV (Bolderbergse Handelsvereniging) voor nieuws mail nieuws [at] bolderberg [dot] be voor al de rest bhv [at] bolderberg [dot] be