Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

 

philtjensr [at] skynet [dot] be ()
 

Home

Kleuters en schoolkinderen genieten van Halloweentocht

Vanavond hield de tennisvereniging een halloweentocht speciaal op maat geschreven voor kleuters. Het was dan ook griezelen op kindermaat. Een tocht van iets meer dan een uur bracht de kinderen en hun ouders via een twaalftal standjes waar spelletjes gedaan werden terug naar de tennisterreinen. Onderweg gingen zij ook over de prachtig verlichte wandelbrug op Domein Bovy. Jolien en Annelien hadden samen met de Chiro van Boekt een prachtig parkoer uitgestippeld. De kinderen en hun ouders genoten dan ook enorm van hun werk. Ook dit jaar groeiden het aantal deelnemers weer. Zo waren er niet minder dan 150 inschrijvingen te noteren. Na de tocht kon er nog genoten worden in cafetaria De Baseline van een natje en een droogje voor groot en klein.

Meer foto's op de facebookpagina van Bolderberg

Limburgs Landschap nodigt u uit op de officiële opening van het speelbos voor de Scouts.

Graag nodigt Limburgs Landschap vzw en Scouts Bolderberg u uit op zaterdag 15 november op de officiële opening van speelbos Bolderberg en de hernieuwde infrastructuur van natuurgebied Bolderberg.

Vrijwilligers van Limburgs Landschap vzw en scoutsjongeren gaan ’s ochtends aan de slag met beheerwerken in het gebied om de Amerikaanse vogelskers te bestrijden. Geïnteresseerden kunnen meewerken of om 10 uur deelnemen aan een geleide wandeling in het gebied. Om 12 uur start de officiële opening van het nieuwe speelbos met aansluitend een receptie in het bos.

Programma:

Bron: Limburgs Landschap

Ken jij het teken van een dove weggebruiker?

Moesten jullie straks of morgen een fietser, bromfietser of rolstoelgebruiker tegen komen met dit teken. Bedenk dat deze persoon een dove of slechthorende weggebruiker is. Let dus op en geef extra aandacht. Hoe meer mensen dit bordje herkennen hoe veiliger het wordt voor hen. Daarom vragen wij u vriendelijk dit bericht te delen.

Zwarte zwanen gespot.

Gisteren konden we een stel Zwarte Zwanen spotten. Of deze vogel ook van Brugge afkomstig weten we niet. Wat we wel weten is dat zwanen monogaam. De zwarte zwanen vormen rond hun tweede levensjaar een koppel voor het leven. De zwarte zwaan is in België vrij zeldzaam. Dat hij hier te zien is, is omdat de zwarte zwaan niet honkvast is. Bij zwerftochten kan hij afstanden van honderden kilometers overbruggen en zorgt zo ook zelf voor zijn verspreiding. Kenmerkend is de klagende, trompetterende roep bij hun avondlijke of nachtelijke vluchten.

Toeristisch infokantoor zal opnieuw ingericht worden.

Vandaag werd bekend dat minister van Toerisme Ben Weyts van N-VA de dienst toerisme in de Vrunstraat 56.504 euro schenkt. Dit moet gebruikt worden om het gebouw en de inrichting een meer moderne look te geven. Zo zal er rond de thema’s De Wijers, Circuit Zolder en het mijnverleden gewerkt worden. BHV gebruikt bij zijn Paashazen al voor Bolderberg de benaming “ Wijersdorp” en “Poort van De Wijers”. Bolderberg is binnen Heusden-Zolder dan ook het kerkdorp dat het meest verbonden is met De Wijers en Circuit Zolder. Daarom zijn we dan ook benieuwd waar de Euro’s gaan gebruikt worden voor het mijnverleden vermits Bolderberg hier weinig of niets mee te maken heeft gehad. Misschien dat er een kolenwagon voor de toeristische dienst komt staan vol water en een racebolide die de wagon trekt. Maar misschien dat dit beter past op het rotonde.

Bolderberg FC - Grote Brogel 4 - 2

Eindelijk werden de kansen ook eens afgewerkt. Nog altijd zonder Bram Dayers en Jeroen , met een herschikte verdediging, nam BFC het eerste kwartier de touwtjes stevig in handen. Dit resulteerde in een strafschap. Bram Vangeel liet er met plezier geen gras over groeien.. Brogel antwoordde nog voor de rust met een vrijschop en een strafschop, beiden binnen.. Trainer Flip vertimmerde de ploeg en van dan af was het al BFC dat de klok sloeg; Tom, twee hoekschoppen met kopbal en Bram Vangeel legden verdiende eindcijfers vast; Stevige wedstrijd van de ganse ploeg, maar een bank vooruit voor Gert, Martino en Ivan.. Een verkwikkende zege voor BFC. Er werd opnieuw gevoetbald in de voorlijn.

Volgende zondag : geen kompititie, wel vriendenwedstrijd tegen Godske ( Godsheide ) Opgelet 14.30 Wintertijd

Bron: Marcel Gijbels

VCK Bolderberg – Amigos Zoersel C 1-3

Setstanden : 25-20, 22-25, 23-25,14-25

Tegen het ongeslagen Amigos Zoersel ging het in de eerste set tot 3-3 gelijk op. Steven Vanderzande zorgde dan bij 7-4 voor het eerste kloofje. Tom Hoebers en Dries Berckmans hielden Amigos Zoersel bij 11-7 op afstand. VCK bleef op haar elan verder gaan en met eerst een enig legballetje en daarna een ace van Tom Aerden werd het 19-13. Via Verbrugghen kon Amigos Zoersel nog tot 21-18 terugkomen. Gelukkig kon Dries Berckmans het tij keren, zodat VCK in één ruk naar 24-18 uitliep. Amigos Zoersel sputterde, met een blok van De Vijlder, nog eventjes tegen en kon zo 2 setballen redden. VCK vond het toen welletjes en maakte bij 25-20 een einde aan de eerste set.

Bron: Eddy Polus

Wakasa griezelt op Domein Bovy

Halloween op Domein Bovy was gisteren echt om te griezelen. Zeer mooi in elkaar gestoken. Terwijl je wachte om te vertrekken kon je de kinderen en de ouders hun haren laten doen bij de kapper of laten sminken in een toepasselijk uitzicht. Wie het nog wat echter wilde laten lijken kon een slang rond de nek laten hangen of een baardagaam in de hand nemen. Op de binnenkoer kon je ook genieten van een vuurspuwer en de steltenman. De uitbaters van Kerosy het vroegere Gasthof 1800 verzorgen de inwendige mens met spijs en drank. Maar de wandeling zelf was er eentje om werkelijk te griezelen. Je kon in de bossen van Domein Bovy dan ook overal de angstige stemmen van kinderen en mama's horen. Ja ook verschillende mama's verschrokken hun zodanig dat het niet anders kan dan dat er druppels gevloeid hebben.

Gezellige "kleuter-griezel-wandeling" bij TC Bolderberg.

Naar jaarlijkse traditie organiseert Tennisclub Bolderberg volgende week vanaf maandag haar Herfst- & Halloween Jeugdkamp. Als apotheose wordt er op donderdagavond 30 oktober weerom een supertoffe Halloweenhappening georganiseerd. Naast de traditionele borreltjes en Amerikaanse Halloweenversnaperingen is de hoofdact zeker de griezelwandeling voor kleuters. Tal van spookjes, lieve heksen en andere leuke griezels verwelkomen jullie in onze naburige bossen. De wandeltocht neemt ongeveer 1,5 uur in beslag; de eerste groepen starten omstreeks 19u. Inschrijven op www.tcbolderberg.be en dit uiterlijk dit weekend. Iedereen welkom in ons clubhuis "de Baseline"; zelfs indien je te bang bent om te wandelen...

Grootouderdag

Vandaag was het naar jaarlijkse gewoonte grootouderdag voor de kleinsten in de school. Zij hebben enkele maanden hard geoefend om de grootouders te kunnen verrassen met hun kunnen. De leerkrachten hebben zich uitgesloofd om iets in elkaar te steken nadat zij eerst hoofdpijn hebben gehad van het nadenken, wat zij zouden brengen. Maar, dit alles loonde zich. De kinderen en de grootouders waren heel tevreden.

Bron: Foto's Inge Bollen
Inhoud syndiceren

         

Powered by www.HostYou.be & www.SycroCMS.com