Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Home

Word Management Trainee bij Proximus

Proximus is op zoek naar laatstejaars masterstudenten om hun verschillende departement te versterken. Dit jaar zoeken ze maar liefst 22 nieuwe Management Trainees die in september 2015 aan de slag kunnen.

Studenten die in de zomer van 2015 afstuderen en een masterdiploma hebben in engineering, sales, marketing, ICT, Finance, Technology, Data Analysis, … Het is niet nodig om al een expert te zijn. Door een intensief trainingsprogramma en verschillende interne assignments (hetzij binnen hetzelfde, hetzij binnen verschillende domeinen) wordt de expertise hier opgebouwd. Een unieke kans dus om je loopbaan te starten!

Voor meer gedetailleerde info over het programma kan je terecht op de jobsite. Solliciteren kan tot 28 februari via www.belgacom.com/trainee

Bron: Proximus

Controles op verkeersbelasting brengen 4581 euro op.

In samenwerking met het Agentschap Vlaamse Belastingdienst voerde de Lokale Politie controles uit op verkeersbelasting. 65 voertuigen werden gescand. 12 bestuurders hadden samen een openstaande belastingschuld van € 4581.

Bijkomend legden 18 bestuurders een ademtest af. Niemand blies positief. 2 personen bleken na een speekseltest te rijden onder invloed van drugs. Eén persoon reed sedert geruime tijd gewoon met de wagen zonder in bezit te zijn van een rijbewijs. Voorts werden verkeersinbreuken vastgesteld wegens negeren van de verkeerslichten aan de werken in Graaf de Theuxlaan (4) en niet verlenen van voorrang. 

Bron: politie Heusden-Zolder

Fakkeltocht en Kersthappening

De gezelligheid begint eigenlijk bij de fakkeltocht. Voor gezinnen met kinderen is dit een leuke bedoening. Al die brandende fakkels die stilaan afstevenen richting dorp om te eindigen aan het Castellopleintje waar de kersthappening plaats vind.

De fakkels zijn te bekomen bij de volgende handelaars:

  • Eurospar
  • Proxi Delhaize
  • Krantenwinkel
  • Bakkerij Peeters
  • Kapper Castello

Vertrek van de fakkeltocht:

  • Eurospa Sint-Jobstraat
  • Hoek Galgeneinde - Koedrieshof
  • Hoek De Slogen - Waterlozen
  • Scouts Vrunstraat 70

Er zullen zoals de vorige jaren 21 kraampjes van allerlei pluimage staan. De traditionele kraampjes met jenevers en bieren. Maar ook hapjes van oesters, hotdog, worstenbroodje, soep, sate's en nog veel meer. Voor de mensen die nog moeten rijden is er ook frisdrank, koffie, chocomelk enz.

Zij die zich hebben laten verleiden en te diep in het glas zonder bodem hebben gekeken, kunnen blijven overnachten in één van de Bolderbergse hotels.

Winterborrelwandeling naar de Kluis van Bolderberg

Naar jaarlijkse traditie organiseert de VZW Toerisme op 18 januari 2015, de dag dat in Bolderberg de Sint-Antoniuskermis wordt gevierd, een Winterborrelwandeling naar de Kluis van Bolderberg.

Een mooie wandeling die je bovenop de berg beloont met een prachtig panorama op de vijvers en het kasteel van Terlaemen. Dit kasteel ligt in een 142 ha groot gebied waarvan 50 ha vijvers. De overige 92 ha omvatten dennen- en loofbossen en prachtige stukken heide. Niet voor niets is dit unieke verzicht een sterrenplekje van Heusden-Zolder.

Als de wandeling dat tikkeltje meer mag hebben, trek dan door naar de Kluis van O.L. Vrouw van Loreto. De Kluis is de stille getuige van een zeer vrome geschiedenis die start in 1673. Je kan er genieten van een moment van stilte en Pieter Stevens, bewoner van de Kluis, zal zorgen voor een muzikale meditatie met religieuze gezangen uit diverse tradities.

Warm je buiten op met overheerlijke streekdranken die de VZW Toerisme tussen 13.00 en 16.00 te koop aanbiedt. Glühwein, koolputterke, gagelborrel, soep, warme choco en hotdog zullen het innerlijke van de mens helpen te versterken, gezelligheid troef.

Bron: vzw Toerisme

Kerstmarkt op Domein Bovy

We verschrokken ons toch even bij het opkomen van de binnenkoer van Domein Bovy. Onmiddellijk volgden er enkele vragen. We zien toch geen kraampjes staan. Zou de kerstmarkt gisteren geweest zijn? Dan zien we aan de overzijde enkele vuren branden aan wat vroeger het pannenkoekenhuisje noemde. Daar stond wat volk en dan zien we ook volk uit de paardenstal komen. Nu wordt het ons duidelijk dat de markt binnen doorgaat. Een aantal standen in de paardenstal en een aantal standen in de veranda van Brasserie Kerosy. De standhouders vonden het een succesvolle dag en waren tevreden. Of de Kerstman en zijn twee vrouwelijke helpers tevreden waren weten we niet. Zij zagen er alvast goed uit. Volgende week gaat de Kersthappening van BHV door voor de vijfde maal. Hopelijk zijn de weergoden goed gezind zoals het eerste jaar. Niet te koud en wat sneeuw zorgt direct voor een kerstsfeer.

Jongste volleyers van VCK geven zich volledig op het regio-tornooi in Eisden

Op zondag 14 december namen zo goed als alle jongste VCK volleyballers deel aan het REGIO-tornooi in Eisden. De jongste spelertjes, tussen vijf en zeven jaar jong, scoorden eerst zoveel mogelijk punten op de drie volley vaardigheidsproeven.

Een eerste: werpen naar een supergrote strandbal van 1 m doormeter; een tweede: werpen naar de gekleurde parachute en vervolgens je bal vangen opnieuw vangen. De laatste was smashen naar grote hoepelringen. In al deze disciplines schitterden onze jonge talentjes.

Na de pauze speelden zij wedstrijdjes tegen spelers van andere clubs. Zo kampten ze onder andere tegen Maaseik, Genk en Hasselt. Met volle inzet pasten ze de geleerde technieken toe.
De vreugde was te lezen op de kindergezichtjes. Ook de trainers water tevreden over de prestaties van onze kids! Goed gedaan hoor!

Meer foto's op: http://regio-volley.be/Foto's/Fotoalbum/Regio-Volleytornooi14december2014/index.html

De volgende clubactiviteit is het familietornooi op 27 december. Het volgende tornooi vindt plaats op 25 januari!

Bron: Jo (met dank aan Inge voor de foto's)

Bolderberg FC 5 - Statie Sport 0

Wat een derby hoorde te zijn maakte bitter weinig indruk op Bolderberg. De verliesmatch op Statie vorig jaar zat nog vers in het geheugen en op veel kompassie hoefde Statie  dan ook niet te rekenen. Het werd ook een wedstrijd zonder veel erbarmen. Harde duels op het scherp van de snee  in het middenveld,  een erg aanvallend ingesteld BFC. Jeroen opende met een vrijschop, hard in de benedenhoek. Wat dan volgde was het recital van Ivan Kryutchkov. Met vier doelpunten liet hij even merken wie  “de patron ” is. Zowel links als rechts uitwijkend was hij  gewoon ongrijpbaar voor de verdediging van Statie Sport.  Stevige wedstrijd van BFC van de volledige ploeg, maar een  speciale vermelding voor verdedigend werk van Steven en Marijn.

Volgende week pakken we Turkse aan.

Bron: Marcel Gijbels

VCK Bolderberg – Wara Genk B 3-1

Setstanden :  25-17, 25-17, 20-25, 25-21

De match begon met twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Onder impuls van de gebroeders Palmers voor VCK en Franssen voor Genk ging het tot 11-10 gelijk op. Met opslagen van Tom Hoebers en aanvallen van Gert Palmers en Dries Berckmans kon VCK zonder veel problemen uitlopen tot 16-11. Conings en Franssen milderden voor Genk tot 19-17. VCK liet niet begaan. Met 2 bloks van Tom Hoebers, 2 aanvallen van Gert Palmers en een volledige en halve ace van Stijn Raymaekers  ging VCK in één ruk naar 25-17 en setwinst.

Bron: Eddy Polus

Sportieve Mechelse herder

Vanavond was er een sportieve Mechelese Herder die wilde mee gaan supporteren voor onze Heren volleybal. Dit werd echter niet erg geaprecieerd door de aanwezige bezoekers. De terreinverantwoordelijk contacteerde Francis Holsteyns als kenner en bezitter van twee Mechelse herders. Momenteel is deze teef bij hem op logement tot de sukkelaar opgehaald zal worden door de politie. Deze hond maakt er een gewoonte van om op goede plaatsen te verschijnen. Zo was hij vorige maandag op de receptie van BHV op te gast bij Prêt-à-Goûter .

Het is met grote waarschijlijkheid een hond die buiten zit en nooit gekamd is geworden. Maar, het uitzicht zegt niets over het karakter van de hond want dat is zeer zacht, te zacht voor een Mechelse Herder.

Info via nieuws [at] bolderberg [dot] be of 0477/25.51.51

UPDATE: de hond is terecht. Via de chip kon de hondenvanger te weten komen van wie de hond was.

Inbraak in de Reeenlaan

Het nadeel van een mooi dorp dat kort bij de autostrades ligt, is het voordeel voor mensen met slechte bedoelingen. Zo was er ook een inbraak in de Reeenlaan vrijdag avond rond 18U15. Ook hier doen we een beroep op buren en oplettende burgers. Heb je iets gezien dat verdacht is voor u, aarzel niet, bel de politie. Zij hebben niet liever dan dat je hun informeert. Wij komen liever dat we één keer teveel moeten komen dan dat we een keer niet moeten komen met dit resultaat. Dit zijn de woorden van de Politie.

Misschien kan de gemeente ook een camera plaatsen aan de op en afritten van de autostrade om nummerplaten te herkennen.

Inhoud syndiceren

         

Powered by www.HostYou.be & www.SycroCMS.com 

Comments