Home

Zoek mee naar de onrustwekkende verdwijning van Louis Vanherck.

Op zondag 26 juli 2015 omstreeks 21u, werd de 73-jarige Louis VANHERCK laatst opgemerkt in zijn woning in de Kleuterweg in Heusden-Zolder. Sindsdien werd hij niet meer opgemerkt. Louis is in de streek bekend als het “Mollerke” omdat hij vroeger als molenaar werkte. Louis VANHERCK is 1m70 lang en mager gebouwd. Hij heeft wit haar en voorhoofdskaalheid. Hij draagt vermoedelijk een bleke lange broek en een lichtgrijze pet. Hij rijdt met een grijze OPEL Meriva met nummerplaat 1-DWZ-903.

Hebt u meer informatie, bel dan de politie op het gratis nummer 0800-30.300.

Bron: Politie

Hoop voor Madagascar

Mercy Ships is een internationale, christelijke liefdadigheidsorganisatie die hoop en genezing brengt naar de allerarmsten in Afrika. Ze doen dit op een unieke manier, namelijk door gratis operaties (heelkunde) aan te bieden aan de Afrikaanse bevolking, en dit op een ziekenhuisboot, de Africa Mercy.

Bron: Deborah Beliën

Nieuws uit de parochie

OVERLIJDENS

Maddy Noë (foto 1)

Op 6 juli jl. overleed Mevrouw Maddy Noë, geboren op 29 oktober 1920 en echtgenote van wijlen de Heer René Plehiers en van wijlen de Heer Albert Blondé. Zij woonde in rustoord Bocasa. De uitvaart - liturgie vond plaats op 13 juli jl. 

Jacqueline Luyck (foto 2)

Op 21 juli jl. overleed Mevrouw Jacqueline Luyck, geboren op 31-08-1950 en echtgenote van wijlen de Heer Ghislain Kenis. Zij woonde in de Galgeneindestraat . De uitvaart - liturgie vond plaats op 25 juli jl.

DOOPSELS

Op zaterdag 04 juli jl. werden gedoopt:

Hannelore Vloemans (foto 3), dochtertje van Marc en van An Van Lishout uit de Kuilberg nr. 44 te Bolderberg

Noah Lommers (foto 4), dochtertje van Wim en van Kim Valkenborgh uti de Sint Jobstraat 60 D 69 te Bolderberg

Finn Lommers (foto 5), dochtertje van Els en van Wim De Keyser, uit de Sint Jobstraat 60 B 54 te Bolderberg

 


Gevaarlijk toestanden in de bossen van Bolderberg

Wie even door de bossen van Bolderberg loopt kan op verschillende plaatsen rare, soms zelfs ronduit gevaarlijk toestanden zien. Petroleumkaarsen aan een boom, kampvuurtjes aan rustbanken in de bos. We moeten er niet aan denken dat dit overslaat op het droge dennenhout. Met een beetje wind kan dit onmiddellijk een grote vuurzee worden. Het lijkt me dat Bolderberg op zijn kop staat. De bomen en planten in de natuur willen ze verbranden. Van de andere kant willen ze planten kweken in kelders.

Bron: via nieuws@bolderberg.be

Wietplantage ontdekt in kelders Hollidayshopping van Bolderberg.

Namiddag deed de politie een inval in de kelder, die vroeger dienst deed als dancing, binnen in de Hollidayshopping. Zij ontdekten er een plantage van een 1000-tal planten. Deze inval kwam er nadat buurtbewoners in dit appartementsblok regelmatig stroom uitval hadden. Zij alarmeerden de politie hiervan. Een ploeg van Infrax die samen met de politie op onderzoek werd gestuurd vonden het punt waar de stroom op een amateuristische manier was afgetakt. Deze mensen waren verwonderd dat er nog geen brand is ontstaan hierdoor. De ramp zou niet te overzien zijn geweest. Momenteel is de Civiele bescherming van Brasschaat bezig om alles te vernietigen. Het verdere onderzoek zal gevoerd worden door de plaatselijke politie.


OPSPORING! Paolo GUARRAGI (65) uit Genk is vermist

Op vrijdag 24 juli 2015 rond 21.45 uur, verliet Paolo GUARRAGI, een man van 65 jaar oud, het woonzorgcentrum Menos in de Stalenstraat te Genk. Sindsdien is er geen spoor meer van hem.
De man is mager gebouwd en 1m61 groot. Hij heeft een getaande huidskleur en een opvallend bolle neus. Hij heeft kort grijs haar met zijlijn.
Op het ogenblik van zijn verdwijning droeg hij een rode fleece, een roze polo, een stoffen lichtkleurige broek en blauw/gele sportschoenen.
Paolo GUARRAGI kan verward en gedesoriënteerd overkomen.
Wie heeft meer info? Bel de politie: 0800.30 300.

Bron: Politie

Er werden 41 snelheidsovertreders geflitst op de Sint-Jobstraat

De verkeersdienst voerde snelheidscontroles uit naar aanleiding van klachten van buurtbewoners. 864 bestuurders passeerden het flitstoestel. Er werden snelheidsovertreders betrapt in de St.-Jobstraat (41), Koerselsebaan (12), Belikstraat (12) en Nieuwstraat (5). In het kader van de opvolging van de meldingen rond onaangepaste snelheid werden tijdens het eerste halfjaar 3348 overtreders beboet.

Bron: Politie Heusden-Zolder

Duitse wagen met amper 3000 km brand uit.

Gisterenmiddag vatte een wagen van een Duitse supporter van de BMX-kampioenschappen vuur in de Zwembadstraat. Gelukkig heeft hij zijn beweging niet kunnen afmaken en stond hij nog op de weg. Moest hij de parking hebben kunnen oprijden was de schade waarschijnlijk niet te overzien. De toegesnelde interne brandweerdienst van het Circuit kon in afwachting van de brandweer vermijden dat het vuur oversloeg naar de langs liggende tuin en parking. De bestuurder heeft de wagen veilig kunnen verlaten en er werden nog enkele belangrijke spullen uit het voertuig gehaald voor het vuur in alle hevigheid losbarstte. In afwachting van de politie werd de man opgevangen door de aanwezige parkingbegeleiders van het Circuit die ook onmiddellijk een veiligheidszone afzette. 


Circuit van rust en natuur

Dit is de slagzin van Bolderberg. In deze enkele woorden ligt eigenlijk heel Bolderberg vervat. Je hebt het circuit met zijn evenementen op wielen. Iets verder van het Circuit kan je genieten van de rust en de prachtige natuur die Bolderberg rijk is. In Bolderberg kan je ’s avonds ook het nachtleven induiken net zoals de dieren in de natuur. Want ook ’s nacht leeft de natuur op zoek naar prooi. De meesten weten wel dat de egel het liefst ’s nachts op zoek gaat naar zijn prooi. Maar ook de Vos en de Steenmarter komen dan tot leven. Wij konden vorige nacht deze dieren spotten in de omgeving van de voetbalplein.


Openingsceremonie WK BMX

Gisterenavond om 18 uur werd het WK BMX officieel geopend door de UCI en onze Burgervader die met een opname in het Engels de mensen toesprak. Zij werden echter vooraf gegaan door cheerleaders die een dans ten tonele brachten met de hulp van de Volkswagen mascotte. Nadien was er ook een opzwepende percussieband die het volk in de stemming bracht, moest dit nog nodig zijn. Er waren gisteren zomaar eventjes 7500 toeschouwers voorbij de ingang gepasseerd. Bij de voorstelling van de landenteams kon je aan het lawaai onmiddellijk horen welke landen er een grote schare toeschouwers bij hadden. Natuurlijk was België het luidruchtigst. Maar ook Nederland en vooral de UK hadden als Europese landen een groot aantal toeschouwers bij. Maar ook Australië en Nieuw Zeeland lieten zich goed horen. Dit alles gebeurde onder het goedkeurend oog van de jury en de staf van Circuit Zolder. Op het einde van de ceremonie werd de grondlegger van het BMX Scott Breithaupt, die onlangs overleden is, nog herdacht met een daverend appluas.


Inhoud syndiceren
         

Powered by www.HostYou.be & www.SycroCMS.com 

Comments