Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Bovy: De Winning, wie zijn zij en wat doen zij allemaal op het domein ?

Over De Winning …

De Winning is een sociale onderneming die werkt aan een arbeidsmarkt waarop plaats is voor iedereen. Personen die niet (of niet meteen) aan de slag kunnen op de reguliere arbeidsmarkt, helpen wij hun arbeidskansen te ontdekken en ontwikkelen. Dat doen we via begeleiding, opleiding, werkervaring en bemiddeling, zodat een duurzame tewerkstelling mogelijk wordt. De Winning beschikt hiervoor enerzijds over een eigen werkvloer. Anderzijds zijn wij voor bedrijven, via onze partnerorganisatie Emino, een ondersteuning in hun zoektocht naar deskundige medewerkers en verzorgen wij een kwaliteitsvolle begeleiding van personen met een arbeidsbeperking op hun werkvloer. Bij zijn activiteiten en dienstverlening spitst De Winning zich toe op de domeinen: natuur- en groenbeheer, biologische land- en tuinbouw, voeding en distributie en duurzame horeca. Met de oprichting van de business unit duurzame horeca creëren we een doorstroom tussen sociale economie en het NEC (normaal arbeiderscircuit) en anderzijds is het een extra afzetkanaal voor onze producten. De horecazaken zijn ondergebracht in coöperatieve ondernemingen (cvba’). Werken onder het paritair comité horeca geeft ons de mogelijkheid om flexi jobbers en studenten in te schakelen.

Over KarWij …

Onder de merknaam KarWij brengt De Winning al haar diensten en producten onder die te maken hebben met voeding. KarWij is een bijzonder merk in de voedingssector. Want, in tegenstelling tot andere slow food brands en bio-initiatieven ziet KarWij eerlijk eten niet alleen als een doel maar vooral ook als een middel om nog veel meer te realiseren dan enkel lekker en gezond eten.

KarWij wil mensen aanzetten tot nadenken in een ontspannen sfeer. Alles wat we doen, doen we op een open en eerlijk manier. We stippen dingen aan die anders moeten en nemen daarbij geen blad voor de mond. Maar we laten wel altijd een beter alternatief zien en brengen een positief en constructief verhaal. We zijn doeners en staan met onze voeten in de actie. Soms is dat klei voor onze bio-groenten, soms achter een frigo om ijsjes te scheppen. In alle geval op plaatsen waar we verschil maken. We willen bewuster en verantwoordelijk omgaan met onze maatschappij. Zodat mens en natuur er de vruchten van kunnen plukken. En dat nog lang kunnen blijven doen. We bedenken en doen alles vanuit ‘samen’. Mensen maken onze onderneming, en aan de andere kant zijn er mensen die ervan kunnen genieten. Samen kunnen we dingen veranderen en verbeteren voor iedereen.

Waarvoor staat “bistro Bovy” en wat gaat zij hun klanten aanbieden ?

Over Bistro Bovy

Bistro Bovy staat voor lekker, puur en eerlijk eten. Wij geloven in korte keten, in lokale en kleinschalige productie, in authentieke en eerlijke producten en in weten wat je eet. Bistro Bovy is niet alleen eerlijk eten maar ook een middel om nog veel meer te realiseren dan enkel lekker en gezond eten. Alles wat we doen, doen we met bijzondere aandacht en omkadering voor onze medewerkers. Hen laten groeien, is onze grootste realisatie.

samen ondernemen

Bistro Bovy is een cvba, een coöperatieve onderneming met sociaal oogmerk. We geloven sterk in de kracht van de lokale gemeenschap. Wil je dus, als vereniging, bedrijf, klant, stad en/of gemeente, … mee investeren dan is dat mogelijk! Je kan één of meerdere van deze aandelen kopen en dan ben je ‘mede-eigenaar’ van de coöperatieve. Als coöperatieve vennootschap met sociaal oogmerk worden geen hoge dividenden uitgekeerd: dit mag wettelijk niet maar is ook niet de bedoeling van de onderneming. Als er winst wordt gemaakt zal dit opnieuw geïnvesteerd worden. De Winning wil graag zoveel mogelijk partners betrekken in dit verhaal. Door samen te ondernemen maken we van Bovy immers een succes!

1. Wanneer wordt het zomerterras achteraan klaar gemaakt, wat is de bedoeling en hoe de verbinding met binnen ?

Er zal in de komende jaren een zomerterras achteraan komen. De exacte datum hiervan hangt af van diverse factoren: vergunningsprocedure, aannemingswerken, plannen architect.

2. Wie en hoe onderhoud de nieuwe mooie speeltuin ?

Het gemeentebestuur - team jeugd en gemeentelijke werkplaatsen - zijn verantwoordelijk voor het onderhoud van de speeltuin.  

3. Wie en hoe onderhoud de dierenweide en zijn dieren ?

Het onderhoud van de dierenweide en de zorg voor de dieren is via een overheidsopdracht gegund aan de Winning. Zij hebben de ervaring van hun boerderij in Lummen waar ook veel dieren gehouden worden.

4. Wie en hoe worden de beemden en het beemdenpad onderhouden ?

Er is een plan harmonisch parkbeheer opgemaakt waar het volledige onderhoud van het domein Bovy is in opgenomen. Het gemeentebestuur heeft een samenwerkingsovereenkomst met Regionaal Landschap Lage Kempen die het (groen)beheer van het domein op zich neemt. Regionaal Landschap Lage Kempen doet dit in samenwerking met verschillende partners. De partners worden gekozen in functie van hun kennis, ervaring en beschikbaarheid. Voor meer specifieke vragen - over wie, wat en hoe - kan contact genomen worden met de heer Peter Roosen van RLLK (peter [dot] roosen [at] rllk [dot] be)

5. De imkers verhuizen naar de plaats waar de geitenboerderij staat of ?

De imkers verhuizen in 2019 naar de plaats waar de oude geitenboerderij staat. Deze wordt in 2018 afgebroken.

6. Gaat de winning bepaalde evenementen in de toekomst zelf organiseren of wacht men op voorstellen van derden om bepaalde evenementen op te zetten en mogelijk te ondersteunen ?

In overleg met de lokale stakeholders (gemeente, Bolderbergse handelaarsvereniging BHV, …) worden bepaalde evenementen gepland.

Derden kunnen via het gemeentelijk huurreglement voor domein Bovy onder bepaalde voorwaarden ook het binnenplein en de evenementenweide huren. Het gemeentebestuur geeft de definitieve goedkeuring of een evenement op domein Bovy kan of niet.

Bistro Bovy staat uiteraard open voor initiatieven van derden en zullen daar waar mogelijk ook de nodige ondersteuning bieden.

Info De Winning

         

Wil je nieuws melden mail naar nieuws [at] bolderberg [dot] be.

Comments