Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Home

Bezoek vorstenpaar 24 mei - extra info

Na een rondleiding in ZLDR Luchtfabriek, een kennismaking met de werking van CVO de Verdieping en een verwelkoming op het gemeentehuis, nemen de koning en de koningin de tijd om kennis te maken met onze inwoners.  Vanaf 13.30 uur begroeten ze jong en oud op het Heldenplein tijdens het zogeheten volksbad.

Ter voorbereiding van het bezoek is het Heldenplein op woensdag 23 en donderdag 24 mei niet bereikbaar voor alle verkeer. De parking achter het gemeentehuis is op woensdag 23 mei enkel beschikbaar tot 18 uur. Op de dag van het bezoek sluit het gemeentehuis uitzonderlijk de deuren om 11 uur. Vanaf 14 uur helpen onze medewerkers je graag weer verder.

Wil ook jij het vorstenpaar begroeten tijdens het volksbad op het Heldenplein? Met de fiets geraak je er makkelijk en snel. Onze gemeenschapswachten voorzien een fietsparking op het Heldenplein. Zorg dat je erbij bent!

info gemeentebestuur


Savarin Weekmenu 22-05 tot 25-05

  • Dagsoep
  • Varkensgebraad champignonsaus, boontjes, kroketten
  • Koffie of dessert

€ 13,50 per persoon

Info Benny Smeets


Domein Bovy: voltreffer voor de keramiekmarkt en demonstratie schapen scheren

De keramisten hadden een mooi weekend uitgekozen om hun 25 jarig jubileum te vieren en en de bezoekers een mooie markt met mooie hebbedingetjes aan te bieden. Ondergetekende heeft zelf ook gekocht..

Het was warm maar dat belette niet dat de markt door vele mensen bezocht en geappreciëerd werd, en het groot terras van de Bistro Bovy zat afgeladen vol waarbij de lekkere biertjes en andere dingen vlot besteld werden. En de kinderen vonden het natuurlijk hemels op hun speeltuin.

Achteraan bij de oude geiteboerderij presenteerde men een leuke "show", namelijk schapen scheren, iets wat je niet elke dag ziet. En ik moet zeggen, de schapen "bleitten" van plezier toen hun dikke winterjas uitgedaan werd.... Kijk op de videofilm onderaan.

De redactie, Bolderberg.be

 


Domein Bovy: demonstratie schapendrijven van zaterdag 19 mei

Afgelopen zaterdagnamiddag bij een heerlijke temperatuur maakten de bordercollies zich klaar om enkele uren demonstratie "schapendrijven" ten beste te brengen achteraan Bovy ter hoogte van de oude geitenboerderij. Mooi om te zien hoe deze slimme opgeleide honden naar hun baasjes bevelen en fluitje luisterden en 4 schapen achteraan de weide gingen ophalen en naar hun baas dreven.

Zie hieronder een korte videofilm van een demonstratie.

Bekijk ook de prachtige foto 's van het mooie groen en nieuw leven op domein Bovy, de moeite zeker waard om te bezoeken.

De redactie, bolderberg.be

 


Bert Houbrechts uit Bolderberg geeft zijn ontslag als voorzitter open VLD Heusden-Zolder

Foto Open VLD H/Z Bert  Houbrechts die in oktober 2016 het voorzitterschap overnam van Patrick Schroyen
Hierbij wil jullie in kennis stellen dat ik met onmiddellijke ingang stop als voorzitter van ‘Open Heusden-Zolder’, de lokale Open Vld afdeling van Heusden-Zolder.  
Het is niet mijn stijl om de vuile was buiten te hangen, maar het was al langer een publiek geheim dat ik met bepaalde bestuursleden niet meer door dezelfde deur kan. Bovendien voel ik geen vooruitgang en heerst er een algemene apathie. Natuurlijk steek ik zeker ook de hand in eigen boezem. De kloof tussen de oude en nieuwe garde is niet overbrugd en dan faal je ook als voorzitter. En misschien is mijn houdbaarheidsdatum ook wel sneller verstreken als verwacht. In ieder geval, als iedere minuut vrije tijd opgeofferd aan politiek, je twee minuten negatieve energie geeft, ben je verkeerd bezig.


Domein Bovy: zaterdag 19 mei demonstratie schapendrijven en pinkstermaandag 21 mei schapen scheren

Aanstaande zaterdag 19 mei is er op Bovy, achteraan ter hoogte van de visvijver, een demonstratie schapendrijven waarbij gespecialiseerde honden ingezet worden. Dit tussen 9.00 en 17.00 uur.

info gemeente Heusden-Zolder

En op pinkstermaandag 21 mei is er tussen 13.00 en 17.00 een demonstratie schapen scheren, en de eerste lammetjes. KOM KIJKEN EN GENIETEN !

info gemeente Heusden-Zolder


Domein Bovy: 20-21 mei Keramiekdagen

20-21 mei Keramiekdagen

Pinksterweekend wordt Domein Bovy zoals gewoonlijk het toneel van keramiek.

De keramiekdagen gaan door op zondag 20 en maandag 21 mei, telkens van 10 tot 18 uur.

Alle kleuren en vormen: een lust voor het oog op het binnenhof van het domein. Demonstraties  pottendraaien, raku, bakmethodes enz. Het resultaat van vele kunstenaars. Pik daarbij ook eens een gezellig terrasje mee.

Dit weekend KERAMIEK 2-DAAGSE | doorlopend demonstraties van raku, draaien en handopbouw ... meet special guest Bob Vincke ... | GRATIS TOEGANG

De keramiekdagen is een organisatie van 'De keramisten' 
Info: Albert Castermans, 011 53 69 55

Info Gemeente H-Z


Limburgse IT-reus Cegeka; CEO André Knaepen geeft eind dit jaar het roer door

André Knaepen wonende in Bolderberg, Heusden-Zolder, geeft eind dit jaar het CEO-schap door na een schitterende carrière van oprichting en uitbouw IT-reus Cegeka. Opgericht in 1992 met enkele partners in de periode koolmijn-reconversie, ging André al snel zijn eigen weg en leidde het bedrijf tot wat het nu is. Momenteel is Cegeka bedrijvig in 11 landen met een totaal personeelsbestand van ca 4200 gemotiveerde mensen. André gaat verder zetelen als voorzitter raad van bestuur.

Met zijn opvolger Stijn Bijnens, 10 jaar algemeen directeur bij LRM, is een geschikte persoon gevonden om het bedrijf op zijn elan verder uit te bouwen. Succes aan Stijn Bijnens vanaf 1 januari 2019.

De redactie

Bolderberg.be


Bistrotmenu week 20

Het Bistrotmenu van €37 van deze week wordt: 

  • Salade van rode biet en haring met een mieriksworteldressing
  • Parmentier van kabeljauw op een bedje van spinazie met mousselinesaus en asperges
  • Chocaladeijs van Joanna met meringue

Met smakelijke groeten,

aLma

Le Bistrot du Prêt-à-Goûter  |  Sint-Jobstraat 83  |  B-3550 Bolderberg 

Tel: 011/20.16.80  | Email: info [at] pretagouter [dot] be (info [at] pretagouter [dot] be)  |  www.pretagouter.be  |  Like us on FB


Bolderberg sporthal; vernieuwen vloeren

De bestaande vloeren in de grote EN kleine sporthal worden straks vernieuwd daar deze serieuze gebreken vertonen, na beslissing en goedkeuring gemeente.

Wanneer ? De dag na het schoolfeest van 17 juni starten de werken en heeft men per hal 3 weken nodig om alle werken uit te voeren. Qua timing ideaal daar de sporthal zowiezo sluit in juli.

Ook de externe petanquevelden vooraan worden grondig aangepakt. Wanneer dit gebeurd moet men nog bepalen.

Info Marcel Gijbels


Inhoud syndiceren
         

Wil je nieuws melden mail naar nieuws [at] bolderberg [dot] be.

Comments