Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

 

Home

Waarom staat er niets van de truckrace in de krant?

Liefhebbers van de autosport op Circuit Zolder vragen zich toch af; waarom staat er zelden of nooit een artikel in HBvL over sportmanifestaties op Circuit Zolder? Zoals het event van de truckrace dit weekend. De volledige wereldtop van de truckrace was aanwezig in soms bloedstollende races, waar closeracing eerder normaal is dan uitzondering. Toch zal je zelden iets zien verschijnen van de grootste eventlocatie in Limburg in de Limburgse krant.


Domein Bovy staat in bloei

We kregen van verschillende bezoekers van Domein Bovy de vraag wanneer het onkruid eens zou bijgewerkt worden. Sommige paden beginnen stilaan opnieuw overwoekerd te geraken. Het is wel een feit dat op verschillende plaatsen de brandnetels goed in de hoogte zijn geschoten. Bij nat weer kunnen die brandnetels natuurlijk over de wandelpaden komen, hetgeen vooral voor vrouwen niet zo aangenaam is. Er zijn echter ook heelwat bloemen gezaaid, voor de bijen op het domein. Deze bloemen worden vrij hoog en ook hun kopje zal gaan hangen bij nat weer. Of de gemeente het nog zinvol vind om hier geld en mankracht aan te besteden is de vraag. Want weldra treed de herfst en de winter in en zijn de brandnetels en de bloemen verdwenen.


Naam gezocht voor rockband

Patrick Van Houtvin, onze topadvocaat uit Bolderberg, is sterk muzikaal aangelegd, met eigen ogen gezien trouwens....

Hij speelt akoestisch met 2 collega's gitaarwerk en zang, en aangevuld met bas en drum het steviger rockwerk. Dit doet hij met collega-ondernemers bij officecenter. Hij is op zoek naar goede band-namen voor zowel het 3- als de 5- koppige rockband. De naam officecenter zou er mee moeten kunnen in verwerkt worden. Iemand voorstellen ? Sturen naar nieuws [at] bolderberg [dot] be.

Wie weet volgende Bolderberg live een optreden ???

Bron: Ludo Steemans

Onaangepast rijgedrag op de Zandstraat

Naar aanleiding van meldingen van buurtbewoners inzake onaangepast rijgedrag voerde de verkeersdienst snelheidscontroles uit in de Zandstraat. Er werden 22 snelheidsduivels met een overdreven snelheid op de bon gezet.


Dries Vanthoor verliest titel in laatste rit.

Dat sport soms erg wreed kan zijn heeft Dries Vanthoor dit weekend mogen ervaren. Op tien minuten van het einde van het seizoen in de Blancpain GT Series Sprint Cup waren Dries Vanthoor en zijn Zwitserse teamgenoot Marcel Fässler de kampioenen, maar een drive through ten gevolge van een inbreuk tegen het pitstopreglement maakte een einde aan de titeldromen van de beide rijders in de kleuren van de Belgian Audi Club. Een titel die meer dan verdiend was geweest, een titel die een bekroning zou geweest zijn van een fantastisch seizoen waarin Dries Vanthoor de revelatie van het Europese GT-seizoen is geworden. Ook tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen van de Blancpain GT Series Sprint Cup zette Dries Vanthoor tweemaal de snelste tijd in de vrije trainingen neer en reed de jonge Belg naar de polepositie. Of zoals een collega-rijder van het team het verantwoordde net na de finish: “Dries is dit weekend weer de snelste van het hele lot, er was niets tegen te doen. Zijn tijd komt zeker nog.”


STOP ongewenste telefonisch reclame

Velen onder ons weten het nog niet. Maar, je kan van die vervelende reclame telefoontjes afgeraken. Hoe? Surf naar https://www.bel-me-niet-meer.be/ en registreer je. Alle bedrijven die telefoonoproepen doen voor marketingdoeleinden moeten deze lijst respecteren. Krijg je nadien toch nog vervelende reclametelefoontjes. Vraag hun dan om je te verwijderen uit hun database, en vraag hier een bevestiging van. Doen ze dit niet, dan kan je een klacht indien bij de Economische Inspectie van de FOD Economie via hun website: http://meldpunt.belgie.be, kies rubriek "Vervelende telefoontjes". 


VK GESTEL 0 - BOLDERBERG FC 7

Tja ! Moet er nog zand zijn. Wedstrijd tussen twee leidende ploegen in de rangschikking en dan een eindstand van 0-7?

Wij waren niet gerust over de uitslag van deze wedstrijd. VK Gestel is nooit een hapklare brok geweest. Onze linkerflank Taifun startte razendsnel, zijn assist werd door Bart in de volley op de slof genomen en de bal hing in de touwen. Even later verdubbelde een goed gevolgde Jeroen de stand en ging daarmee de rust in, niet zonder dat Kristof een nochtans goedgeplaatste strafschop uit de hoek borstelde. Opnieuw assist Taifun, Bart met nummer drie, gevolgd door Jeroen hard in de linkerhoek met vier.

Bart kon niet achterblijven,nummer vijf, Taifun himself en Ivan vervolledigden de stand. Prima prestatie van BFC, sterke verdediging en halfs, maar de vier assists en een doelpunt van Taifun, en de drie doelpunten van Bart  verdienen toch wel een eervolle vermelding.

Met onze oprechte gevoelens van medeleven met onze vroegere trainer Flip voor deze fameuze klopping. Het leven kan hard zijn !

Bron: Foto Yves Maex - tekst Marcel Gijbels

Truckrace trekt duizenden truckliefhebbers naar Circuit Zolder

De liefhebbers van allerlei trucks en trekkers kwamen zeker aan hun trekken tijdens de truckdays dit weekend op Circuit Zolder. Bij het binnen komen aan de hoofdingang kon je niet langs de grote verzameling trucks voorbij. Er waren allerlei trucks aanwezig, van de gewone trekker over de bulk- of frigowagen tot de kipper, alles was aanwezig en de een al mooier beschilderd dan de andere. Ook de sfeer onder de truckers op de showplein was prachtig om te zien.

Op da baan ging het er heelwat ruiger aan toe. Deze grote mastodonten die geen duimbreed toegeven aan elkaar en zelfs durven om wat te duwen in het bochtenwerk, zorgen voor de nodige adrenaline bij de toeschouwers. Zie filmpje op https://youtu.be/Ht7IXFt9RI8

Nadien zouden de showtrucks in kolonne het circuit verlaten en richting Viversel rijden. Maar net als bij het defilé donderdag hadden de truckers hier blijkbaar geen oren naar. Want menige trucker was al weg voordat de wedstrijd afgelopen was.


TC Bolderberg behaalt de Belgische titel!

TC Bolderberg won vandaag in de hoogste Limburgse reeks (Heren 440 punten) de nationale titel.
Uniek voor TC Bolderberg: de eerste keer dat een Belgische titel in interclub behaald werd.
 
Na een spannende finale op de terreinen van TC Wingfield in Mechelen werd de uitslag van de enkelwedstrijden 1-5 voor TC Bolderberg. De dubbelwedstrijden hadden dus geen zin meer.
Deze klinkende overwinning was te danken aan het superspel van Ilario, Nick, Maarten, Jo, Siemen, Alessio en invaller Pieter.
 
Op de foto ontbreken nog Lennert, Dieter en Niels die in de vorige rondes ook hun opwachting maakten.
 
Op 28 oktober 2017 zal er een gigantisch kampioenenbal georganiseerd worden in de Baseline om de titel te vieren!
 

BK telegeleide Buggy's op 24-09-2017

Wat wil dit allemaal zeggen? De meeste omwonenden van Circuit Zolder weten zelfs niet dat er binnen de omheining van het autocircuit nog een kleine piste ligt. Deze piste is echter voorbehouden voor de liefhebbers van telegeleide auto’s. De club RC@CZ is hier gevestigd en heeft er een circuit aangelegd in kunstgras van 240 m. lang en 3 m.  breed met tal van hindernissen. De kunst is om je telegeleide auto zo snel mogelijk het parkoers te laten afleggen zonder uit de baan te vliegen. Spektakel voor jong en oud. Op 24 oktober zal er het Belgisch Kampioenschap door gaan voor buggy’s op een schaal van 1 op 10. Zeker iets om met de kinderen en/of kleinkinderen naar te gaan kijken. Je kan hun vinden achter Brasserie The Wheels en de BMX piste. De toegang is bovendien gratis.


Inhoud syndiceren
         

Deze website is eigendom van BHV (Bolderbergse Handelsvereniging) voor nieuws mail nieuws [at] bolderberg [dot] be voor al de rest bhv [at] bolderberg [dot] be

Comments