Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Wara Genk B – VCK Bolderberg: 3-2

Bolderberg-trainer Peter Ruttens kreeg enkele dagen voor deze derby nog een flinke knoop door te hakken. Hoek-aanvaller Tommy Aerden werd op zijn werk slachtoffer van een arbeidsongeval en kon onmogelijk aantreden in Genk. Na de laatste training vond hij de oplossing. Omme Lemmens nam de libero-positie in en zowel Steven Vanderzande als Daan Palmers stoffeerden de aanval. Een goede zet bleek al snel want de kluisjongens heersten in de eerste set. Via het vernoemde duo sloeg VCK Bolderberg dadelijk toe en liet een 5-12 tussenstand noteren. Door een killblock van Stijn Raymakers en een prachtig afgewerkte steekbal van middenaanvaller Jasper Wouters werd het 5-15.Gert Palmers en Evert Vandeperre hielden de kloof op 10 punten. Spelverdeler Stijn Raymakers plaatste het setpunt op het parket en de eerste set was binnen: 14-25.

De tweede set verliep anders, spannender. VCK liep aanvankelijk weer uit tot 1-4. Opposite Leroy Reymen bracht Wara Genk weer op gelijke hoogte: 5-5. De kansen wisselden. Het werd een spannende set, niet omwille van uitstekend volleybal maar er werd wel aan een degelijk tempo gespeeld. De bezoekers, onder leiding van Gert Palmers en Evert Vandeperre, zetten de 9-13 tussenstand op het bord. Genk nam daarna weer meer initiatief en sloeg ditmaal terug via hoekaanvaller Joris Molemans en Leroy Reymen: 21-16. VCK kon daar even niet veel tegenover zetten. Giel Joris kwam in de ploeg. Stijn Raymakers plaatste een mooi block en Evert Vandeperre liet ook niet zo maar begaan en begon samen met zijn maats aan de achtervolging. Zij brachten Bolderberg weer in de running om ook deze tweede set te winnen: 22-21 en 24-23 stonden achtereenvolgens op het scorebord. De thuisploeg trok hier aan het langste eind omdat zij attenter reageerden op sommige situaties: 25-23.

In de derde set was het weer VCK Bolderberg dat het best uit de startblokken schoot. Via een nog steeds vlot scorende Evert Vandeperre werd het 4-9. Daan Palmers en Jasper Wouters hielden een ruime voorsprong vast: 9-15. Een enig mooi killblock van Gert Palmers/ Jasper Wouters bracht VCK dichter bij een zeker winstpunt: 14-20. Het mag gezegd en geschreven dat de nieuwe VCK-libero Omme Lemmens zich uitstekend kweet van zijn taak. Het werd dan ook weer een vlotte setwinst voor onze kluisjongens dankzij snedige smashes van Steven Vanderzande en de broers Palmers. 19-25.

De vierde set moest normaal de kers op de taart worden voor VCK. Gemotiveerd als ze waren sloegen Evert Vandeperre, Gert Palmers, Jasper Wouters en Steven Vanderzande de aangereikte ballen op het parket. Daan Palmers vergemakkelijkte de rol van libero Omme Lemmens door zijn klare kijk op het spel. Het werd 10-16 en de 1-3 leek in de maak. Juist dan is het steeds gevaarlijk voor Bolderberg. Te zelfzeker? Te ongeconcentreerd? Wie zal het zeggen? Feit is dat de misverstanden en missers mekaar opvolgden. De thuisploeg kwam op kousenvoeten terug. VCK-trainer Peter trachtte de Genkenaren te destabiliseren en bracht Lieven Vanhoudt in de ploeg.  Genkenaars Joris Molembergs en Jochen Louwette hielden het hoofd koel: 19-18, 22-22 en 24-24. VCK Bolderberg liet deze set te gemakkelijk aan de tegenpartij na een zes-punten voorsprong. 26-24.

De vijfde set moest uitsluitsel brengen over het aantal punten dat VCK kon meenemen naar huis. Ik ga hier direct het resultaat met enkele tussenstanden meedelen omdat er over het spel niet veel goeds viel te vertellen. Spijtig voor de “zeer” talrijk opgedaagde supporters! 8-2, 10-7, 11-9 en uiteindelijk 15-11.

Met puntenwinst over de gehele wedstrijd is men niets! Het zijn de sets die tellen! Toch geef ik ze: Genk 99- VCK Bolderberg 108.

Bron: Josée en André.
         

Wil je nieuws melden mail naar nieuws [at] bolderberg [dot] be.

Comments