Circuit Zolder: burenbrief, info circuit

Circuit Zolder: burenbrief, info circuit

20/07/2020

Beste buren,

Laten we om te beginnen onze bezorgdheid uitdrukken om jullie gezondheid en algemeen welzijn. We hopen van harte dat u van leed gespaard bleef. Ook in de bubbel van Circuit Zolder voelen we heel sterk de impact van de coronacrisis en hopen we, samen met u, dat de zwaarste hindernissen achter ons liggen.

Tijdens de eerste weken van verplichte sluiting hebben we geprobeerd de economische schade te beperken door de voorziene renovatiewerken op de piste eerder aan te vatten. We mogen tevreden zijn met het resultaat, dat bewijzen ook de talrijke positieve commentaren na individuele oefenritten. Maar dat het volledig stilleggen van de verhuur van ons circuit en vooral van de eventlocaties zwaar weegt op onze werking, daar moeten we geen tekening bij maken.

Ons mannetje staan

Zo vindt het vertrek van onze directeur Sven Pribylla in heel andere omstandigheden plaats. Dé openingsrace van het seizoen, de DTM, zou op de vernieuwde piste de bekroning van zijn carrière geweest zijn, zoals een vuurwerk na een lang feest. Die spectaculaire opener zou ook de bevestiging zijn geweest van de inzet van heel het personeel én een mooie wissel van de wacht, met uitzicht op een prima voorbereid seizoen met een breed aanbod over alle disciplines. Helaas besliste Covid-19 hier helemaal anders over. Het vuurwerk werd een brandhaard van onzekerheid met het personeel zo goed als volledig in tijdelijke werkloosheid. En terwijl alle circuits in Europa hun seizoen alsnog probeerden te redden, moesten we als Omloop in die moeilijke omstandigheden ons mannetje staan.

Op dit moment zijn er gelukkig opnieuw activiteiten op het domein, weliswaar onder strikte beperking zoals in het aantal deelnemers.

Maar zoals altijd zijn we blijven vechten voor het bestaan van het Circuit en is er hard gewerkt om een nieuwe kalender samen te stellen. Daarbij hebben we geprobeerd om alle series alsnog een plaats te geven en hebben we ons soepel opgesteld om in de markt te blijven voor de volgende jaren.

Nieuwe directeur Harry Steegmans

De aansturing van de toekomst is ondertussen verzekerd met de komst van Harry Steegmans als nieuwe algemeen directeur. Harry is geen onbekende van ons Circuit.  Als piloot heeft hij er met passie talloze rondjes gereden. Naast die band als racer heeft Harry ook de commerciële ervaring. We zijn ervan overtuigd dat Harry de juist persoon is om er met het hele team terug in te vliegen. En vliegen gaan we zeker doen met een goed gevuld najaar. Voor de sport maar uiteraard ook om met toonbare resultaten het jaar af te sluiten.

De nieuwe kalender (onder voorbehoud van wijzigingen)

De herschikte kalender vindt u hieronder terug. Of alles nu met of zonder publiek zal gereden worden, blijft ook voor ons grotendeels een vraagteken. We hopen alvast dat velen zullen meegenieten van de mooie events met voor de eerste maal een speciale wintereditie van het koningsnummer, ‘onze’ 24 Hours of Zolder. We nodigen jullie als buren graag uit om deze vernieuwde editie samen met ons te beleven.

Voor DTM hebben we vorig jaar gewerkt met een mobiliteitsplan met de bedoeling dit te kunnen uittesten bij een nog ruimer bezoekers aantal. Dat grotere bezoekersaantal zal op dit moment zo goed als zeker niet aan de orde zijn. De DTM-piloten rijden in de nieuwe kalender met een beperking van de nevenreeksen en evenmin animatie. We hopen stiekem dat we alsnog een beperkt aantal bezoekers mogen ontvangen. Dit wordt vervolgd.

Met veel sportieve buren groeten,

Het voltallige team Circuit Zolder

klik op "lees verder" en vind je de kalender on voorbehoud tot eind dit jaar, behoudens wijzigingen

Kalender 15/07/2020 onder voorbehoud van wijzigingen:

August 08-09                                           Zolder Superprix

August 16                                                 Essec 12 Hours Cycling

August 22-23                                            Zolder Fun Festival  

September 12-13                                      FIA ETRC Belgian Truck Grand Prix  

September 19-20                                      European Solar Challenge

September 26-27                                      Nations Cup BMX

September 26                                            Zolder Cycling Cup

October 03-04                                            American Festival Nascar

October 10-11                                           DTM (Deutsche Tourenwagen-Masters)            

October 17-18                                           DTM (Deutsche Tourenwagen-Masters)

October 31- November 01                       UEC BMX European Cup

November 07-08                                       24 Hours of Zolder

November 20-21                                       1000 km of Zolder

December 26                                             Telenet Superprestige veldrijden 

P.S. Pnze meest recente kalender kunnen jullie altijd terug vinden op website waarop tevens de meest recente dagkalender is terug te vinden speciaal voor jullie als buren. https://www.circuit-zolder.be/dagelijkse-kalender/