Een gesprek met Harry Steegmans de nieuwe directeur van Circuit Zolder

Een gesprek met Harry Steegmans de nieuwe directeur van Circuit Zolder

03/09/2020

Gisteren 02/09/2020 hadden we, Ludo Steemans als voorzitter van de Dorpsraad en Francis Holsteyns als stichter en eigenaar van jullie website www.bolderberg.be een aangenaam gesprek met David Vanderbeek en de nieuwe directeur van Circuit Zolder Harry Steegmans. De nieuwe directeur is de 49-jarige Harry Steegmans woonachtig in het Antwerpse maar met roots in Limburg meer bepaald, Diepenbeek en Hoeselt. Hij is de trotse vader van 2 prachtige kinderen van 6 en 8 jaar. Door zijn voormalige jobs in de bouwmaterialenwereld en zijn ervaring als Belcar-rijder in de 24 Uur van Zolder in 2007 waar hij tweede eindigde, met aan zijn zijde de legendarisch Albert Vanierschot, is hij de geknipte persoon voor deze job.

Harry heeft zeker bakken ervaring en niet alleen in marketing en manegement maar ook als ex-piloot. Hij weet wat beide partijen willen. Het circuit als organisator enerzijds als en de piloot als deelnemer anderzijds. Als autoliefhebber en piloot kent hij dan ook de geschiedenis van Circuit Zolder van de andere zijde.

Als nieuwe directeur is hij echt verrast door het werk dat er de laatste jaren verricht is geweest door de vorige directeur Sven Prybilla en zijn gemotiveerd team. Denken we hierbij maar aan de Nascar, DTM, werldkampioenschap BMX, de velodroom voor topwedstrijden, het vernieuwde asfalt en de geluids- en camerainstallatie. Harry wil er werk van maken dat de gewone man/vrouw met een klein budget de kans krijgt om zijn/haar eerste stappen te zetten in het racegebeuren. Hij wil dan ook inzetten op de trackday’s van Andy Jaenen zodat de autoliefhebber via een trackday bij Skylimit events goedkoop kan kennis maken met het rijden op een circuit al of niet met de eigen auto. Ook voor bedrijven zijn er verschillende mogelijkheden om een aangepaste teambuilding te doen.

Tevens wil hij nog meer inzetten het hele fietsverhaal met Marc Wauters als trekker van de Velodrome, BMX kampioenschappen, de cyclocross, een familiedag, …

Volgens Harry moeten we het circuit blijven op de kaart zetten in Limburg maar ook in de ons omringende provincies en landen. Hij hoopt dan ook niet alleen op een goede samenwerking met de plaatselijke dorpsraden en de gemeente maar ook op een goede samenwerking met Provincie Limburg en Vlaanderen. Hij doet dan ook een warme oproep aan de dorpsraden, gemeente, Provincie Limburg en Vlaanderen, vooral Limburgs minister Zuhal Demir om het circuit mee te ondersteunen en uit te dragen. De positieve effecten die het succes van het circuit hebben overstijgen het domein. Hotels, restaurants, winkels, toeleveranciers, ... en verenigingen ze pikken allemaal een graantje mee van onze evenementen zo verteld hij. Het circuit is met meer dan 150.000 bezoekers per jaar een belangrijke toeristisch en economische motor in limburg en Vlaanderen.

Meer info over de trackdays via https://www.skylimitevents.com/