Bolderberg: INBRAKENPLAAG !

Bolderberg: INBRAKENPLAAG !

23/06/2018

Aan alle inwoners: WEES ALERT EN OPLETTEND want er is een inbrakenplaag aan de gang. Sluit u zeker aan bij de WBP-groep en HOPLR zodat vele ogen in de verschillende straten veel kunnen zien en voorkomen. Verdachte voertuigen, personen, bewegingen kunnen eerst gemeld worden bij de politie en daarna in de WBP-groep zodat andere bewoners op de hoogte zijn.

BELANGRIJK = probeer via de inkijk van buitenaf alles zo normaal mogelijk te laten gelijken zodat inbrekers denken dat je thuis bent. Ga je toch de deur uit 's avonds, laat binnen voldoende verlichting branden wat weer de indruk geeft dat je thuis bent. Doe gordijnen, rolluiken op de normale tijden dicht. Als je op vacantie gaat hetzelfde. Via een timer kan je stekkerverlichting (salonlamp, kastplamp) laten aan- en uitspringen op logische tijdsptippen dat je dit normaal doet. Ook bij vacanties. Verwittig uw naaste buur dat je bepaalde tijd weggaat. Verwittig de politie via mail dat je op vacantie gaat via een ingevuld formulier te downloaden hier. stuur dit ingevuld naar pz.heusden-zolder@police.belgium.eu.

Wees zelf alert, sluit alles goed af en zorg voor onopvallendheid.....

VEILIGHEID! Maak zeker gebruik van de aanwezige tools die kunnen gebruikt worden bij verdachte en mogelijke inbraakpogingen.

WHATSAPP WBP: gebruik dit op een gepaste manier. het maakt buren en inwoners alert wanneer er wat gaande is.

De gemeente H-Z heeft op allerlei invalswegen zichtbare borden geplaatst ivm de whatsapp WBP-groepen (noemt niet meer BIN-groep). Verhoogd de veiligheid.

Volg de procedure omschreven in dit artikel. IS GEEN CHATSET OVER DE DAGDAGELIJKSE DINGEN !

https://www.bolderberg.be/nl/dorp/wbp-bolderberg

HOPLR:

Het nieuwe buurtnetwerk waarbij we voor ons dorp Bolderberg een gesloten groep zijn. Zie de ontvangen brief van het lokaal bestuur met de code. maak een accout aan en lees de gemakkelijke handleiding. En niet alleen voor melding inbraak.

Bij calamiteiten, ga naar hoplr, maak een bericht via de knop 'melding'. Hier vul je kort en bondig wat er voorgevallen is, post dit en diegene die aangesloten zijn lezen dit bericht onmiddelijk en zijn gewaarschuwd. Het is dus noodzakelijk om met zoveel mogelijk inwoners aan te sluiten.

https://www.bolderberg.be/nl/post/1208/opstart-hoplr-en-infosessies-voor-onze-inwoners-hieromtrent#.YYZb6LE7uPU.link

 

de redactie bolderberg.be