Circuit Zolder: werken aan het groen

Circuit Zolder: werken aan het groen

22/02/2021

In deze aanhoudende verwarrende tijd kijken we toch ook naar de toekomst en in dit geval een verre toekomst om ons Circuit in het groen alle waarde aan te doen voor deze en volgende generaties.

Tevreden mag ik aankondigen dat we de laatste fase van het project ‘Groenbuffer Circuit Zolder’ deze week aanvatten, een project opgestart in 2015 en onder blijvende begeleiding van Regionaal Landschap Lage Kempen zal beheerd worden. Opnieuw zullen de oude en beschadigde bomen gekapt worden en de Amerikaanse vogelkers bestreden worden, waardevolle bomen blijven behouden. In het najaar zal een nieuwe aanplanting gebeuren met inheemse bomen en planten die op termijn een blijvende groene gordel zullen garanderen rond en deels binnen het Circuit.

De laatste zones die nu worden aangepakt liggen langs de toegangsweg van het Circuit, de zone tussen Jagerspad/Sacramentspad/Kanaaldijk/Circuit, de zone achter de Wheels en een deeltje langs het Herderspad.

Op de foto hiernaast kunnen jullie het situatieplannetje terug vinden en de informatiefolder die bij de opstart van het project verdeeld werd vindt je hieronder.

Drieluik_circuitFolder1

 

info David Vanderbeek circuit Zolder