kerk Bolderberg: geopend zondag 29 augustus

kerk Bolderberg: geopend zondag 29 augustus

29/08/2021

Zondag a.s. 29 augustus zullen alle kerken van Heusden-Zolder geopend zijn, minimaal van 13 tot 18 uur. Het gemeentebestuur en de kerkfabrieken nodigen je uit om dan een bezoekje te brengen, zeker aan jouw parochiekerk.

Ingevolge een Decreet van de Vlaamse Regering, is elk gemeentebestuur verplicht een plan op te stellen (= “Kerkenbeleidsplan”) omtrent het gebruik van de parochiekerken op lange termijn. Zo werkt ons gemeentebestuur, samen met de kerkfabrieken en de parochieteams, aan een toekomstvisie voor de 8 kerkgebouwen in Heusden-Zolder. Je hebt mee kunnen bepalen wat met de kerk van Bolderberg in de toekomst gebeurd via de enquëte gehouden begin dit jaar door de dorpsraad waarbij elke inwoner een papieren versie ontvangen heeft of de mogelijkheid had een digitale versie in te vullen.

Je kan nu zondag 29-08 kennis maken met de verschillende voorstellen die per kerkgebouw werden geformuleerd. Tijdens je bezoek kan je ook nog je eigen voorstellen doen; je kan bovendien je naam opgeven wanneer je geïnteresseerd bent en bereid bent hieraan in de toekomst mee te werken. In het najaar zullen alle voorstellen verder uitgewerkt worden en samengebracht worden in het nieuwe Kerkenbeleidsplan voor Heusden-Zolder.

We hopen je zondag te mogen ontmoeten in één van de parochiekerken.

Dorpsraad Bolderberg

Ludo Steemans

voorzitter dorpsraad

info nieuws Heusden-Zolder waarvoor dank

de redactie bolderberg.be