Hoplr: buurtnetwerk Bolderberg; sluit je aan !

Hoplr: buurtnetwerk Bolderberg; sluit je aan !

07/09/2021

Hoplr een online buurtnetwerk voor al onze inwoners in Bolderberg. Ook de andere dorpskernen van H-Z hebben een eigen gesloten buurtnetwerk.

We zijn intussen met 211 aangesloten buren, of 14% van de inwoners sinds dit buurtnetwerk in Bolderberg online is.

Maar het moeten er meer worden !

KOMAAN SLUIT JE AAN ZODAT WE MET Z'N ALLEN EN ALLEEN VAN BOLDERBERG VERBONDEN ZIJN EN MAKKELIJK KUNNEN COMMUNICEREN OP EEN POSITIEVE MANIER. Lees hieronder meer hierover. installeer via https://www.hoplr.com/nl ook beschikbaar voor smartphone en tablet

Moest je de unieke code voor Bolderberg kwijt zijn, stuur een mailtje naar kluizenaer1970@gmail.com en ik stuur jou de code.

Uiteraard is met de buren en dorpsgenoten gewoon praten het voornaamste en moeten we blijven doen, en aan de activiteiten deelnemen die georganisserd worden. Maar dikwijls is er geen tijd of plaats voor en is deze communicatie-chat een goed alternatief om iets te vragen, zoeken of te melden. Dan is hoplr een goed nuttig programma en gesloten binnen onze dorpsgrenzen. Lees even de brief en info erover en overtuig uw buren of andere inwoners om een account te activeren. Het maakt de verbinding in het dorp veel groter.

In september start het lokaal bestuur van Heusden-Zolder met Hoplr. Hoplr is een digitaal buurtnetwerk waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten, vragen stellen en helpen. Dit netwerk is eenvoudig in gebruik dus je hoeft niet veel van computers te kennen om hiermee te kunnen werken!

In september zal ieder huishouden een uitnodigingsbrief (zie foto hiernaast) met login ontvangen om zich te registreren op Hoplr.  Om iedereen, jong en oud, van welke afkomst ook zo goed mogelijk te informeren en hen te helpen om zich op Hoplr te registreren, organiseren we drie identieke informatienamiddagen.  Men kiest dus 1 datum en locatie die het best past.

Waarvoor kan je deze buurtwebsite zoal gebruiken? BV:

  • om je buren beter te leren kennen.
  • om een ladder of boormachine te lenen.
  • om zorg te dragen voor je buren en solidariteitsacties op te zetten.
  • om een goede loodgieter of betrouwbare babysit uit de buurt te vinden.
  • om mee de inrichting van een nieuw speelpleintje te bepalen.
  • om verkeersproblemen of wegenwerken in de straat of buurt te bespreken
  • om een garageverkoop of buurtfeest aan te kondigen.
  • en menige andere zaken

Lees de brief goed die een tijdje geleden in uw brievenbus gestoken is. Elke inwoner heeft deze ontvangen. En download de app volgens de instructies en probeer het uit met een buur bv.

 

 

info lokaal bestuur H-Z

de redactie bolderberg.be  LS