Bolderberg: eikenbomen-lanen opkuis

Bolderberg: eikenbomen-lanen opkuis

22/12/2021

Afgelopen jaar hebben we als dorpsraad geprobeerd een compromis te vinden tussen het helpen bij opruimingen in de herst, afspraken maken met de groenambtenaar Wim Gijbels en de milieudienst van onze gemeente.

Hoe moet het nu verder met de eikenbomen ? Wel, volgens afspraak krijgen deze bomen een onderzoek en een regelmatige onderhoudsbeurt-snoei. Zo is er een evenwicht tussen behouden van het noodzakelijk groen, schaduwrijke bomen en met vereende krachten gezorgd voor opruimingen.

Enkele mensen van de dorpsraad samen met jongere bewoners gaan zoveel mogelijk oudere mensen helpen die het niet meer zelf kunnen met het opruimen in de tuin, terwijl de milieudienst zorgt voor het opruim-veegwerk op de straat en de bladkorven leeg maakt.

Langs deze weg willen we dan ook als dorpsraad en in naam van bewoners de groenambtenaar en de volledige ploeg van de milieudienst, maar ook de medewerkers van vzw Alternatief bedanken voor hun inzet en zorg om de wijken netjes en veilig te houden tijdens de afgelopen periode waarin onze laanbomen hun bladeren verloren. Ook de vrijwillige helpende handen heel erg bedankt. Hopelijk zijn er ieder jaar helpende handen kandidaat.

Het werk van de milieudienst maakt dat het ook voor de oudere bewoners aanvaardbaarder wordt om onze laanbomen te behouden. Daarom hebben we trouwens met onze dorpsraad via Hoplr een actie opgezet om die mensen te ondersteunen. Zo hebben we met ons allen een steentje bijgedragen in onze strijd tegen de klimaatopwarming.

De dorpsraad

de redactie bolderberg.be  LS