Daphne uit Bolderberg speelt de hoofdrol in een nieuwe Vlaamse film

Daphne uit Bolderberg speelt de hoofdrol in een nieuwe Vlaamse film

26/11/2022

Het lijkt wel of er in het vijverwater van De Wijers ook een acteermicrobe zit. De vorige twee Limburgse actrices die een hoofdrol mochten spelen in een film, waren Francesca Vanthielen (Licht) en Charlotte Timmers (Zillion), beiden uit Zonhoven. En nu is er weer eentje, met Bolderbergse roots.

Deze week werden de opnames afgerond van ‘Holy Rosita’. Voor deze film sloegen productiehuis ‘De Wereldvrede’ (o.a. ook verantwoordelijk voor ‘Bevergem’ en ‘Roomies’ op televisie) de handen in elkaar met regisseur Wannes Destoop. Dezelfde tandem kaapte in 2021 met Albatros (te zien op Canvas) nog de prestigieuze Prix Europa voor beste fictie-reeks weg. De serie kreeg ook 14 Ensor-nominaties. Destoop won in 2011 op het festival van Cannes de Prijs van de Jury voor zijn kortfilm ‘Badpakje 46’. Holy Rosita (voorlopige werktitel) is zijn allereerste langspeelfilm, en dus wordt er met hoge verwachtingen naar uitgekeken.

De prent vertelt het verhaal van Rosita, een buitenbeentje met een grote kinderwens. Haar omgeving gelooft echter niet dat ze in staat is een goede moeder te zijn. Wanneer Rosita toch zwanger wordt, besluit ze dit te verbergen. De hoofdrol – het sterke vrouwelijke personage zal te zien zijn in elke scène – wordt vertolkt door Daphne Agten (32) die afkomstig is uit Bolderberg. Voor Daphne is dit trouwens haar grote debuut op het witte scherm. Ze zegde er haar job in de reclamesector voor op. Eerder dit jaar kreeg ze nog lovende kritieken voor haar hoofdrol in het theaterstuk Gilgamesh van de Koninklijke Vlaamse Schouwburg en platform 0090. In 2023 zal ze onder meer acteren in Penthesilea van Internationaal Theater Amsterdam.

Wanneer deze ontroerende film in de bioscopen komt is nog niet geweten.

Daphne uit Bolderberg speelt de hoofdrol in een nieuwe Vlaamse film