Verslag Dorpsraad van 27 augustus 2018

Verslag Dorpsraad van 27 augustus 2018

29/08/2018
  1. Ontslagnemende leden Eddy Evens en Bart Aerts 
  1. Inzake verjonging worden zowel voorzitter als secretaris vervangen door jongeren.
  1. de toegangsweg scouts
  1. afsluiten van de Vrunstraat
  1. slagboom aan de parking van Bovy
  1. Parkeren aan de visvijvers is beter. 
  1. aanleg van voetpaden naar de school en Bocasa
  1. het gebrek aan informatie naar de dorpsraad toe door de mobiliteitsambtenaar
  1. aanplant van okkernoten en kastanjes
  1.  “brainstorming” door de Winning over de uitbating van het hotelletje op Bovy
  1. De naam “ Hazenpad” vonden de leden van de dorpsraad ronduit onzin.
  1. de dorpsraad en de voetbalploeg vergaderd met de Sportraad
  1. Infovergadering door de gemeente grote rioleringswerken in de Sint Jobstraat.
  1. Ontslagnemende leden Eddy Evens en Bart Aerts , wegens werkomstandigheden, worden bedankt voor hun inzet in de dorpsraad. Zij blijven steeds zonder verwittiging welkom wanneer ze problemen in hun straat ervaren.Gezien de na te streven verjonging wordt hun plaats ingenomen door Jo Martens( scouts en voetbaljeugd) en Ruben Mangelschots ( scouts) Als uitgenodigde neemt ook Gijs Dayers ( verkeer) deel aan de vergadering van de dorpsraad. De steun voor deze mensen was unaniem. Volgens het huishoudelijk reglement was 50% +1 voldoende. De verjonging wordt verder uitgebouwd !
    Een voorstel van de voorzitter om nieuwe leden enkel te aanvaarden als ze lid zijn van een Bolderbergse vereniging werd door de vergadering als te verregaand beschouwd. De kans aan iedereen laten, wel beperken tot een dorpsraad van 20 leden, anders wordt vergaderen onmogelijk !
  1. Inzake verjonging worden zowel voorzitter als secretaris vervangen door jongeren.
    Marcel en Roger voeren gesprekken met hun opvolgers. Wij hebben bepaalde mensen op het oog maar dit is iets voor na de verkiezingen .
  1. De vergadering drong aan om een brief te sturen naar het Schepencollege i.v.m de situatie aan het kerkhof. Opmerkingen over de toegangsweg scouts, toegangsweg lijkt in orde Het grasperk is erg oneffen, met diepe gaten , en vooral het groenonderhoud van de scoutsterreinen( hagen-gras) laat te wensen over. Het grasveld dient zeker genivelleerd over zijn geheel en eventueel opnieuw bij ingezaaid.
    Een richting aanwijzer “ kerkhof” aan de rotonde is nodig.
    Ook een beter onderhoud van de slokkers langs Reeênlaan, Galgeneinde was een urgente vraag. Wij begrijpen dat het bij een zware stortbui een probleem is, gezien de vele bomen.
    Correctie : Volgens Marleen kunnen de scouts tot 50 % subsidie ontvangen voor deze werken indien deze door een sociaal werkagentschap uitgevoerd worden. Goeie tip ! De scouts organiseren zelf een werkdag om de zaken eens grondig op te ruimen. Maar hagen scheren (op gemeentegrond) is toch geen werk voor scouts of beheerraad. 
  1. Er lopen gesprekken over het afsluiten van de Vrunstraat aan beide zijden Vogelsanck bos om de auto’s te weren. Een degelijk fietspad in één van de mooiste streken in Limburg is toch niet echt teveel gevraagd. Het is nu bij regenweer één drekkerige smurrie vol gaten !
  1. Voor een slagboom aan de parking van Bovy was de vergadering niet te vinden. Duur voor de gemeente en niet efficiënt.
    Wel een betere verdeling zoals Danny voorstelde voor de mobilhomes. Zeker een beperkte duur instellen !
  1. Parkeren aan de visvijvers is beter. Zeven bestuursleden ontvingen een sleutel. Wel de poort achter U sluiten, heren. Maar het geheel is een flinke verbetering !
  1. De aanleg van voetpaden naar de school en Bocasa is een mooie verwezenlijking waarvoor wij de gemeente dankbaar zijn. Onze bezorgdheid voor de rolstoelgebruikers aan Bocasa ging nog verder. Wij hadden een breder voetpad gewenst om de veiligheid voor de bejaarden nog hoger te leggen, enkel aan de zijde van Bocasa.
    Vooral het oversteken van de Vrunstraat is en zal een probleem blijven.
    De dorpsraad zal de situatie op de voet volgen.
  1. Er was toch nogal wat ontevredenheid over het gebrek aan informatie naar de dorpsraad toe door de mobiliteitsambtenaar. Gebeurt er iets in de Zandstraat en de Irislaan of niet. Als wij ons moeten baseren op de info die wij doorkrijgen gebeurt er niks ! Ook van de werken op de berg-geen info van de gemeente. Info begin werken voetpad school – geen woord voor de inwoners.
    Als Ludo het niet ging uit de neus peuteren wist niemand van iets. Er zijn toch kanalen genoeg ! Dat hoort bij het werk.
  1. Inzake de aanplant van okkernoten en kastanjes zullen wij een briefje sturen naar Regionaal Landschap. Zij gaan nieuwe aanplanten, nadat ze de onze onbewust afgezaagd hebben. We gaan eens rond de tafel moeten zitten.
  1. Naar de “brainstorming” door de Winning over de uitbating van het hotelletje op Bovy sturen wij drie man nl Ludo, Francis en Jim. Wij dringen aan om in de zomerperiode jeugdkampen toe te laten op de evenementenweide. Past in het kader van Bovy en in de doctrine van de Winning. Komt trouwens ook sympathiek over voor Bovy.
  1. De naam “ Hazenpad” vonden de leden van de dorpsraad ronduit onzin. Daar zit geen verhaal in, de kinderen en ouders lopen er langs door naar de kabouters. Een pad dat in heel Limburg bekend is ! Wie gooit dat weg ?
    Hazen zijn beelden zonder een verhaal, dixit de leden van de dorpsraad.
  1. Op 17 september vergadert de dorpsraad en de voetbalploeg met de Sportraad van de gemeente. Drie afgevaardigden van dorpsraad en drie van BFC.
    De gemeente pakte de volledige jeugdsubsidie van Bfc af, (3000 euro) omdat papieren een paar uur te laat binnen waren. De dorpsraad neemt dit niet en de leden vinden dat dit zeer onrechtvaardig is . Politici nemen het voetbalplezier van kinderen af. De bestraffing is niet aangepast aan de fout. Wij zullen dit niet aanvaarden naar het verenigingsleven toe. Wij zijn er om het verenigingsleven , dat het al zeer moeilijk heeft, onder alle omstandigheden te verdedigen.
  1. Infovergadering door de gemeente in de de Witte zaal voor de ganse bevolking. Er gaan grote rioleringswerken met nogal wat hinder uitgevoerd worden in de Sint Jobstraat. Hopelijk krijg je een rechtstreekse uitnodiging van de gemeente
    Datum 24 september te 19.30 u

Voor verslag Marcel-Roger