Bladkorven

Bladkorven

06/10/2018

Vanaf 9 oktober begint onze groendienst weer de bladerkorven te plaatsen in buurten met veel laanbomen.

De bladerkorven dienen dan enkel om de bladeren van deze laanbomen in te storten. Als een korf vol is, kunnen er ook bladeren rond de korven verzameld worden.

Er mag uiteraard geen ander afval, dus ook geen bladeren afkomstig van privébomen, in of rond de bladerkorven gedeponeerd worden.

Als de bladerkorf vol is kan je dit melden bij de gemeentelijke werkplaats. Voor het ledigen van de korven wordt ook rekening gehouden met in de omringende bladerkorven.

Naar het recyclagepark

Van 1 november tot en met 31 januari kan je met bladafval van laanbomen gratis terecht op het recyclagepark. Het moet gaan om zuiver bladafval van bomen op openbaar domein en niet om ander fijn tuinafval of snoeihout. Wie tussen zijn bladafval ander afval vermengt, krijgt dit wel aangerekend op zijn quotum groenafval. De parkwachters zullen hierop toezien.

Hoe de aanlevering van het bladafval registreren?

  • verzamel zuiver bladafval in een zak of bak
  • registreer je bij het oprijden van het recyclagepark met je eID
  • druk op de knop BLADAFVAL (is niet het ganse jaar door zichtbaar)

Tip:  Laat gevallen bladeren gewoon liggen tussen de perken. Ze vormen een prima isolatie voor de plantjes en composteren vanzelf. Je bespaart bovendien een hoop werk. De natuur ruimt zichzelf op!

info gemeente