circuit Zolder: blinden en slechtzienden rijden fantastisch op het circuit

circuit Zolder: blinden en slechtzienden rijden fantastisch op het circuit

27/11/2018

Gisteren konden zestien blinden en slechtzienden voor het eerst kennis maken achter het stuur van een auto. Dat ze dit konden meemaken is een initiatief van rijschool De Lust uit Roeselare, Client Match, Pro Move en circuit Zolder. Er waren veel aanvragen en de organisatie heeft een selectie moeten maken. De zestien uitverkorenen kregen eerst een briefing in de gebouwen van ProMove.

Na de briefing konden eerst de blinden in de auto stappen. Dit wordt de rit van hun leven of beter nog straks als op het circuit een paar rondjes mogen rijden. Er zijn er bij die nog met een auto gereden hebben. Op de terreinen van de Slipschool mochten ze kennis maken met de auto. Ze kregen eerst een deskundige uitleg van de instructeurs van beide rijscholen. "Ze leren snel" was de uitleg van één van de instructeurs.

Na de nodige ervaring opgedaan te hebben mochten ze het circuit van Terlaemen op. Sara, een van de slechtziende vond het heel vreemd , je kan het niet geloven. Leuk was het wel." toen haar vroeg hoe het schakelen mee viel antwoordde ze dat het heel moeilijk was. " Als ik bij iemand in de auto zit heb ik niet rap bang, wel in het verkeer" zei ze. Prachtige gezichten gezien. Deze mensen zijn weer een ervaring rijker, en zullen er nog lang over napraten.

info Rudi Coomans