Winterborrelwandeling naar de Kluis van Bolderberg: zon 20 januari begin 14.00 uur

Winterborrelwandeling naar de Kluis van Bolderberg: zon 20 januari begin 14.00 uur

07/01/2019

Naar jaarlijkse traditie organiseert de vzw Toerisme Heusden-Zolder op 20 januari 2019, de dag dat in Bolderberg de Sint-Antoniuskermis wordt gevierd, voor de 30ste keer een Winterborrelwandeling naar de Kluis van Bolderberg.

Een mooie wandeling die je bovenop de berg beloont met een prachtig panorama op de vijvers en het kasteel van Terlaemen. Dit kasteel ligt in een 142 ha groot gebied waarvan 50 ha vijvers. De overige 92 ha omvatten dennen- en loofbossen en prachtige stukken heide. Niet voor niets is dit unieke verzicht een sterrenplekje van Heusden-Zolder.

Als de wandeling dat tikkeltje meer mag hebben, trek dan door naar de Kluis van O.L.-Vrouw van Loreto. De Kluis is de stille getuige van een zeer vrome geschiedenis die start in 1673. Je kan er genieten van de rust met aangepaste muziek. In de stilte van de kluis trakteert Kluisbewoner Jonas de bezoeker met veelzijdige klassieke zang gebracht door sopraan Helena Schoeters ( http://www.helenaschoeters.be/).

Warm je buiten op met overheerlijke streekdranken die de vzw Toerisme tussen 13 en 16 uur te koop aanbiedt. Glühwein, Koolputterke, Gagelborrel, warme soep, choco en hotdog zullen het innerlijke van de mens helpen versterken: gezelligheid troef!

De wandeling start om 14 uur aan het infokantoor Toerisme, Vrunstraat, 6. Er kan vrij naar de Kluis gewandeld worden of onder begeleiding via een korte of een langere route.

Nagenieten doe je in de gezellige horeca waar Bolderberg rijk aan is. Of kan de kermis aan de kerk je ook bekoren?

En laat de auto en BOB maar thuis. Bolderberg is immers ook vlot bereikbaar met De Lijn (51).

Organisatie: vzw Toerisme Heusden-Zolder, www.vzw-toerisme-heusden-zolder.be

Info: Bert Rodiers: 011 53 85 59 of 0498 79 31 55 of bert.sr.rodiers@gmail.com

 

info Yves Maex