Justitie, politie en burgers samen tegen drugscriminaliteit

Justitie, politie en burgers samen tegen drugscriminaliteit

19/06/2019

Gisterenavond vond in het Provinciehuis in samenwerking met Parket Limburg en de provincie Limburg een studieavond plaats over de gevaren van drugsproductie. De BIN groepen van Limburg en de wijkagenten waren hierop ook uitgenodigd. Dat de productie van vooral synthetische drugs een steeds groter probleem wordt, ook in Limburg bewijzen de regelmatige berichtgevinden over de gevonden drugslabo’s en drugsafval. Die productie heeft een impact op ieders veiligheid, gezondheid en leefomgeving.

Drugsproductie is schadelijk voor iedereen. Daarom roept het Parket in Limburg ook burgers op om alert te zijn en uit te kijken in hun buurt naar mogelijke drugslabo’s. Hoe je ze kan herkennen kan je terug vinden op http://www.limburg.be/drugsmeldpunt

Er is hiervoor ook een meldpunt met een gratis nummer gecreerd. Op 0800 208 77 krijg je een automatisch bericht te horen en kun je anoniem een bericht inspreken.

De gegevens van de oproep worden niet geregistreerd, maar je kunt uiteraard je naam en telefoonnummer inspreken, als je graag wordt gecontacteerd om bijkomende informatie te geven.

Op de website van de provincie Limburg (http://www.limburg.be/drugsmeldpunt) kan je meer info vinden over:

  • Hoe herken ik drugsafval?
  • Welke signalen kunnen wijzen op drugsproductie?