Heidestrand moet sluiten: UPDATE

Heidestrand moet sluiten: UPDATE

05/08/2019

UPDATE:

Uitbater Anton Bijnens (60) kondigt aan in beroep te gaan, waardoor alles nog minstens dertig dagen geopend blijft. “We gaan door tot alle vergunningen in orde zijn”, klinkt het vol zelfvertrouwen.

Recreatiedomein Heidestrand in Zonhoven moet zijn zwembaden en vijvercomplex sluiten. Dat heeft de correctionele rechtbank in Hasselt zonet beslist.

Het Heidestrand is al jaren niet in orde met de milieuwetgeving. De sluiting gaat niet onmiddellijk in, omdat het vonnis nog niet definitief is. De uitbater heeft nog 30 dagen de tijd om in beroep te gaan.
Door een nalatigheid beschikt het recreatiedomein al sinds 2012 niet meer over een milieuvergunning. “Al die tijd is het Heidestrand uitgebaat zonder over de nodige papieren te beschikken. Dat is hetzelfde als het rijden met een wagen zonder over een rijbewijs te beschikken.

En intussen verdienen ze hier geld mee”, hekelde de procureur op het proces. De miserie voor uitbater Antoon Bijnens (61) en co begon door het nalaten van een nieuwe milieuvergunning in 2012 aan te vragen.

De verdediging vroeg op het proces bij monde van advocate Greet Schreurs aan de rechtbank om een uitspraak uit te stellen om zo de administratieve mallemolen te kunnen doorlopen. Maar het jarenlange geduld bij de rechtbank was op. Bovenop de boetes en verbeurdverklaring krijgt uitbater Bijnens nu het verbod om het groot zwembad (450 m²), het peuterbad (25 m²), het bad rond de duiktoren en zwemgelegenheid en de waterrecreatiezone in de vijver uit te baten totdat hij alle vergunningen heeft bekomen.

Voor de uitbating van de camping en andere faciliteiten heeft het vonnis geen gevolg, die activiteiten kunnen gewoon verdergaan.

info HBVL