De kracht van de BIN, Buurt Informatie Netwerk

De kracht van de BIN, Buurt Informatie Netwerk

06/12/2019

Elk jaar opnieuw gebeuren er meer diefstallen tijdens de donkere dagen terwijl de bewoners:

  • Nog niet thuis zijn van het werk
  • Een avondje uit zijn met vrienden
  • Genieten van een deugddoende vakantie

Zou het dan ook niet fijn zijn moesten je naaste buren een oogje mee in het zeil houden op je huis (thuis)? Zodat het ook een thuis kan blijven na je werk, avondje uit of na die deugddoende vakantie. Binnen Bolderberg kan je hiervoor terecht in de WhatsApp groep BIN Bolderberg. 

Hoe het werkt? Simpel, je ziet iets verdachts in uw buurt. Meld dit aan de politie via 101 of 112 en nadien plaats je een berichtje in de WhatsApp groep. Onmiddellijk zien alle aangesloten leden van Bolderberg, momenteel dik over de 200, dit bericht en zijn op de hoogte dat er een verdachte persoon of wagen zich in Bolderberg bevindt. Buren of andere dorpsgenoten die relevante informatie hebben over dit bericht kunnen dit ook plaatsen in de groep. Het is NIET de bedoeling om duimpjes of andere nutteloze informatie te plaatsen. Dit zou de groep ongeloofwaardig laten overkomen bij de politie. Hierover later meer. Het zorgde in het verleden ook dat er inwoners/buren zich verwijderen uit de groep omdat zij te veel NUTTELOOS gealarmeerd worden dat er iets mis zou zijn. 

De korpsoverste en de wijkagent zien ook elke melding. Zij doen navraag de volgende werkdag en volgen niet alleen deze berichten op, maar ook de acties van de politie na het telefoontje. Zo zijn er onlangs drie jonge Nederlanders opgepakt na een telefoontje uit de BIN-groep van Wijveheide Zonhoven (HBvL van 6/12/2019). 

Wil jij ook lid worden van deze BIN-groep? Doe dan een mailtje naar bin@bolderberg.be met de vermelding van je volledig naam, adres en gsm-nummer. Deze gegevens worden enkel gebruikt i.v.m. de BIN-groep en worden niet aan derden bezorgt. Wij plaatsen je dan zo snel mogelijk in de groep.

Meer info over- en adressen van deze en andere BIN-groepen van Heusden-Zolder kan je terugvinden op de website van Bolderberg onder de tab “Dorp” en “bin-bolderberg” of via deze link https://www.bolderberg.be/nl/dorp/bin-bolderberg