Dorpsraad Bolderberg; verslag van volksraadpleging gehouden om 20.00u op ma 2 december 2019 witte zaal

Dorpsraad Bolderberg; verslag van volksraadpleging gehouden om 20.00u op ma 2 december 2019 witte zaal

09/12/2019

Hieronder vind u het verslag van de volksraadpleging op 2 december in de Witte zaal.

klik op "lees verder".

Verslag van de volksvergadering op maandag 2 december 2019 om 20.00 uur in de Witte Zaal.

Aanwezigen i.v.m. de problemathiek Irislaan, en de eikenbomen Reeënlaan.

Onze voorzitter gaf een korte toelichting betreffend het probleem Zandstraat, Irislaan, Heidestraat, Wolverik en Zandstraat.

1                    Onze voorzitter heeft de betrokken inwoners ook uitgenodigd om op 23 januari 2020 om 19.00 uur in de Witte Zaal aanwezig te zijn op de toelichting die de gemeente komt geven betreffend dit probleem.

2                    De eerst gestelde vraag uit het publiek was: Hoe zijn de metingen gebeurd en er waren grote twijfels over de passage van 1800 wagens bij de metingen. Voorzitter meldt dat dit 23 januari zal aangetoond worden.

3                    De vergadering vond het belangrijk om meer correcte metingen te doen in verschillende straten.

4                    Er werd door de bewoners van de Bloemenwijk en omgeving een enquête afgegeven die aan de gemeente is/zal worden overgemaakt, hierin staan ook een heel aantal voorstellen die kunnen leiden tot een definitieve oplossing op termijn.

5                    Hier volgen nog een aantal bijkomende opmerkingen en voorstellen van de aanwezigen: Versmalling van de weg (voorbeeld in Tuilt).

6                    Het lange aanschuiven in de Zandstraat op bepaalde ogenblikken en zeker ‘s morgens geeft veel problemen en creëert soms gevaarlijke toestanden.

7                    Het te hard rijden in de Zandstraat kwam ook veel aanbod.

8                    De opstelling van de blokkade op het kruispunt Heidestraat – Irislaan is gevaarlijk voor de fietsers en zeker voor de kinderen met de fiets, dit bleek al bij het fietsexamen van de school, omdat de opstelling voor de kinderen verwarrend is. ( de blokken staan te gevaarlijk opgesteld. )

9                    De aanwezigen vonden ook dat het afsluiten van een woonwijk geen goede oplossing is.

10                Er werd ook gemeld dat de ambulance en de mug zich al een paar keer hebben vastgereden.

11                De volgende opmerking was als deze opstelling is onderzocht door een studiebureel en de opstelling nadien niet goed lijkt te zijn of dan de gemeente ook moet betalen.

12                Er werd ook gepleit voor een totale aanpak voor de ganse problemathiek,nl.  Bloemenwijk/Irislaan/Heidestraat/Wolverik/Zandstraat. Stond iedereen achter.

13                De fietspaden in de Zandstraat zijn te smal, er werden een aantal oplossingen aangereikt: bredere fietspaden – afzonderlijke fietspaden indien mogelijk.

14                Er werd voorgesteld om een rondpunt aan te leggen op de Sint Jobstraat met aansluiting op de Zandstraat, zodat de doorstroming vlotter kan gebeuren en veiliger. Zoals rond punt centrum.

15                Er werd voorgesteld om als tussenoplossing een veilige oversteekplaats te voorzien, vb. een zebrapad.

16                Trajectcontrole zeker te voorzien in de Zandstraat.

17                Op alle wegen in Bolderberg verkeersborden voorzien 50 km / uur en een zone 50 instellen zoals bij de andere kerkdorpen.

18                Er werd ook gevraagd om in de Bloemenwijk de slokkers regelmatiger te ledigen en waar grachten voorzien zijn deze regelmatiger te onderhouden.

19                Wat de eikenbomen in de Reeënlaan betreft: deze opmerkingen werden al in het algemene verslag van de dorpsraad aangehaald.