Participatieraad Bolderberg van start: rond probleem Irislaan/Zandstraat/Wolverik en veiligheid schoolfietsers.

Participatieraad Bolderberg van start: rond probleem Irislaan/Zandstraat/Wolverik en veiligheid schoolfietsers.

26/01/2020
Samen zoeken naar oplossingen

Om het sluipverkeer in de bloemenwijk aan te pakken, werd afgelopen zomer een proefopstelling ingericht op het kruispunt van de Irislaan en de Heidestraat. In een volgende fase nodigden wij de buurtbewoners uit voor een participatietraject, om zo tot een gedragen eindoplossing te komen.

Het traject wordt georganiseerd volgens het LaMA-concept, wat staat voor Laboratoria Mobiele Alternatieven. Het is een uitgewerkte methode waarbij inwoners in co-creatie op een actieve en constructieve manier concrete oplossingen bedenken. In dit participatietraject zoeken we een oplossing voor de volgende uitdagingen:

  • Hoe maken we van de hele bloemenwijk een aangename en rustige woonwijk zonder sluipverkeer?
  • Hoe creëren we veilige en kindvriendelijke fietsverbindingen tussen de school, sportclub, jeugdbeweging en de verschillende woonkernen in Bolderberg?

Maar liefst 75 buurtbewoners stelden zichzelf kandidaat om rond de tafel te zitten en samen tot een gedragen oplossing te komen. Na de eerste werksessie van donderdag 23 januari komt er een vervolg op dinsdag 11 februari. Wij zijn alvast benieuwd naar de voorstellen, zodat we van Bolderberg een verkeersveilige en leefbare buurt maken.

Voorzitter en secretaris dorpsraad waren aanwezig en zagen dat het goed was.

info gemeente H-Z

redactie LS