gemeente H-Z mondmaskers: UPDATE 21-08-2020

gemeente H-Z mondmaskers: UPDATE 21-08-2020

04/06/2020

UPDATE 21.08

Er een versoepeling van de mondmaskerplicht in onze gemeente waardoor het dragen van een mondmasker in bossen en natuurgebieden niet meer verplicht is. Belangrijk is wel om een mondmasker op zak te hebben, want de regel blijft gehandhaafd op het overige openbaar domein. Als je bijvoorbeeld op het binnenplein Bovy loopt dien je jou mondmasker op te zetten. Gebruik uw gezond verstand en bescherm uzelf of iemand anders door TIJDIG HET MONDMASKER OP TE ZETTEN wanneer je op een plaats komt waar meerdere mensen samen zijn en de vereiste afstand van 1,5 m niet kan gehandhaafd worden.

info website H-Z https://www.heusden-zolder.be/mondmaskers-overal-verplicht

De burgemeester heeft een bijkomende uitzondering goedgekeurd voor wie extreem zware arbeid moet verrichten. Bovendien zal ook de gemeenschapswacht-vaststeller mee toezicht houden op de correcte naleving van dit reglement en eventuele overtreders bestraffen met een GAS-boete.

UPDATE 28.07.2020

Info vanwege lokaal bestuur Heusden-Zolder:

Vanaf morgen, 29 juli 2020, is het dragen van een mondmasker altijd en overal verplicht op het ganse grondgebied van Heusden-Zolder, behalve:

  • wanneer je je verplaatst met de fiets, de bromfiets of met de auto
  • wanneer je aan het sporten bent. Onmiddellijk na de sportactiviteit zet je je mondmasker terug op: bv. wanneer je van je fiets stapt, tijdens de cooling down of stretching, …
  • wanneer je een medisch attest kan voorleggen.

Het samenscholingsverbod van meer dan 10 personen tussen 22 uur en 6 uur blijft behouden.

De politie geeft bij overtreding geen waarschuwing geven maar onmiddellijk verbaliseren bij overtreding.

Maar toch deze algemene oproep aan iedereen: HOU U AUB AAN DE REGELS EN VOORSCHRIFTEN, want als dat niet gebeurd stevenen we weer af naar de te verwachten 2de golf besmette en zieke en stervende mensen met alle gevolgen vandien.... En denk niet , dat geldt niet voor mij... Het geldt voor IEDER VAN ONS ALLEN, jong en oud!

Wees zeker alert in onze gemeente H-Z, waar de besmettingen afgelopen dagen plots de hoogte ingeschoten zijn.

Ludo Steemans, voorzitter dorpsraad Bolderberg.

 

Klik op deze link; https://www.info-coronavirus.be/nl/faq/ en je vindt op de coronavirus-19 van de Belgische overheid heel veel informatie.

Info en bron B-alert.be

de redactie bolderberg.be  LS