Bolderberg; snelheid deel St Jobstraat aangepast & Zandstraat: UPDATE 19-06-2020 controles in Bolderberg...

Bolderberg; snelheid deel St Jobstraat aangepast & Zandstraat: UPDATE 19-06-2020 controles in Bolderberg...

17/06/2020

UPDATE 19-06-2020.

Wat we eergisteren als waarschuwing hadden meegegeven heeft de politie onmiddelijk in praktijk gezet.

De verkeersdienst heeft het snelheidsvoertuig ingezet en konden 1491 bestuurders verspreid over 7 locaties controleren op hun snelheid.  473 bestuurders werden betrapt op te snel rijden en mogen zich aan een boete verwachten.  Onder deze bestuurders zijn ook 3 die in aanmerking komen voor een intrekking van hun rijbewijs.  Zij reden namelijk tussen de 87& 90 en tussen 116&120 op de Bieststraat alwaar de snelheid beperkt is tot 50 km/u gezien dit de bebouwde kom is.  Een derde bestuurder reed tussen de 97&100 ipv 50km/u op de Zandstraat.

Er is dus gecontroleerd in de Zandstraat en St Jobstraat omdat er recent een nieuw snelheidsbeleid werd ingevoerd. De gemeente heeft hierover gecommuniceerd via haar kanalen, de aanhangwagen van onze zone heeft er gestaan en de digitale snelheidsmeters met smiley’s hebben er gestaan om de mensen hierop attent te maken.  De metingen hebben aangetoond dat er nog veel overtreders waren, waarop de gemeente extra borden heeft laten plaatsen waarop de beperking tot 50 km/u duidelijk zichtbaar is. 
Gisteren werden 173 bestuurders gecontroleerd in de Zandstraat en 74 (42%) waren in overtreding.  In de St Jobstraat werden 336 bestuurders gecontroleerd en 167 (49%) waren in overtreding.

Dus moraal van het moraal; ophouden met zeuren over deze snelheidsbeperkingen en doe een kleine moeite, hou u daaraan. Goed voor de fietsende (uw) kinderen en fietsers algemeen. het bespaart jou veel geld.

Je hebt het misschien al gemerkt of niet, maar AWV die de gewestweg St Jobstraat beheert heeft een stuk van deze straat de snelheid van max 70km/uur gewijzigd naar 50 km/uur. Als je uit Bolderberg-centrum komt is de max snelheid van 50 km/uur verlengd na de Zandstraat tot aan de Kabienstraat of Heidestraat, en achter deze straten blijft dat 70. Zie foto.

Omgekeerd als je van Stokrooie komt begint de max. 50 km/uur vanaf de Heidestraat. Dit vooral met als doel de vele fietsende kinderen richting school en de andere fietsers natuurlijk te beveiligen tegen te hoge snelheden.

Men weze gewaarschuwd....

info van commissaris van politie Kris Janssen

de redactie bolderberg.be  LS