Domein Bovy

Domein Bovy is een parel, groots in zijn eenvoud. In het uitgestrekte wandelpark van 34 ha geniet je volop van de natuur en verwen je je smaakpapillen in een sfeervolle bistro of op een zonovergoten terras. Gelegen binnen De Wijers, is dit een streek met een rijke culturele geschiedenis. Zo gaat de historiek van Domein Bovy terug tot in 1134. De graaf van Loon stichtte toen de Norbertijnenabdij in Averbode. Twintig jaar later schonk hij aan de abdij een landgoed van 27 ha in Bolderberg. De witheren bouwden er een prachtige vierkantshoeve.

Op het binnenplein is er een pad aangelegd dat volledig rolstoeltoegankelijk is en in de picknickweide hebben we gezorgd voor een rolstoelvriendelijke picknickbank. De bedoeling is om op termijn ook een rolstoeltoegankelijke wandellus aan te bieden. Verkies je toch liever een terrasje boven de picknick? Bistro Bovy nodigt je met veel plezier uit voor een lekker hapje of drankje, terwijl de kleinsten zich amuseren op de vernieuwde speeltuin.

Onze dieren leven als God in Frankrijk. Samen met De Winning realiseerden we een nieuw dierenpark waar ze wachten op jouw bezoekje. Bovendien zijn honden ook zeer welkom. Op het domein vind je een hondenlosloopweide, waar onze trouwe viervoeters zich naar hartenlust kunnen uitleven.

Ga zeker bij de Cosmogolem op bezoek. Deze reus is een grote kindervriend, die alles over je dromen en wensen wil weten. Iedereen heeft talent, jij ook.

Wandelen kan volop in en rond Domein Bovy want over het domein lopen er 2 kortere lussen. Het Hazenpad is een traject van 1,2km en is een kunstverwonderwandeling: werkjes van kinderen van onze Academie zijn hier levensgroot uitgewerkt en dat zorgt natuurlijk voor een bijzonder cachet. Al even charmant is Martin de IJsvogel, een wandeling van 1,7 km met speelse elementen voor kinderen rond natuureducatie De Wijers. Ga op pad met een gids en ontdek de verborgen parels van Domein Bovy. Een superleuke dag natuurbeleving met de vriendjes, de school of de jeugdbeweging!

Locatie: Galgeneinde 22, 3550 Heusden-Zolder
Gratis toegang en parking, ook voor bussen

Domein Bovy in Bolderberg: exploitatie door De Winning.

De Winning is een sociale onderneming die werkt aan een arbeidsmarkt waarop plaats is voor iedereen. Personen die niet (of niet meteen) aan de slag kunnen op de reguliere arbeidsmarkt, helpen wij hun arbeidskansen te ontdekken en ontwikkelen. Dat doen we via begeleiding, opleiding, werkervaring en bemiddeling, zodat een duurzame tewerkstelling mogelijk wordt. De Winning beschikt hiervoor enerzijds over een eigen werkvloer. Bij zijn activiteiten en dienstverlening spitst De Winning zich toe op de domeinen: natuur- en groenbeheer, biologische land- en tuinbouw, voeding en distributie en duurzame horeca. Werken onder het paritair comité horeca geeft ons de mogelijkheid om flexi jobbers en studenten in te schakelen.

Over KarWij

Onder de merknaam KarWij brengt De Winning al haar diensten en producten onder die te maken hebben met voeding. KarWij is een bijzonder merk in de voedingssector.

Over Bistro Bovy de totaal vernieuwde horecazaak

Bistro Bovy is een cvba, een coöperatieve onderneming met sociaal oogmerk. Bistro Bovy staat voor lekker, puur en eerlijk eten. Wij geloven in korte keten, in lokale en kleinschalige productie, in authentieke en eerlijke producten en in weten wat je eet. Bistro Bovy is niet alleen eerlijk eten maar ook een middel om nog veel meer te realiseren dan enkel lekker en gezond eten.

De vernieuwde speeltuin

De vernieuwers van het domein hebben er voor gezorgd dat de kinderen kunnen gebruik maken van een totaal vernieuwde infrastructuur op dezelfde plaats, kort bij het pleinterras zodat ouders hun kinderen in het oog kunnen houden.

Er waait een goede nieuwe frisse wind over domein Bovy.

Voor Limburgs Landschap starten er 3 wandelingen vanaf het Domein Bovy en op de pagina over het natuurgebied Bolderberg kan je ook nog een wandelkaart downloaden met extra info over het gebied. De link: https://limburgs-landschap.be/bolderberg/ 

domein Bovy

domein Bovy

domein Bovy

domein Bovy

domein Bovy

domein Bovy