Domein Bovy

Domein Bovy behoorde van de 12de tot en met de 18de eeuw toe aan de abdij van Averbode. In de 19de eeuw kwam het domein in handen van Jozef Bovy, voormalig gouverneur van Limburg, die aan het domein zijn naam schonk. 

Domein Bovy is een 34 ha. groot park met vijvers, bossen en weiden.
Via de bewegwijzerde wandelingen breng je een bezoekje aan de dierenweide, imkerij en ontmoet je ook de Cosmogolem.
Het vlonderpad loodst je over en langs de verschillende vijvers. Martin de IJsvogel neemt je kinderen mee op verkenningstocht met leuke opdrachtjes en voor de allerkleinsten is er het kleuterpad.

Nabij de ingang aan de vierkantshoeve vind je een speeltuintje.. 

Locatie: Galgeneinde 22, 3550 Heusden-Zolder
Gratis toegang en parking, ook voor bussen

Domein Bovy in Bolderberg: exploitatie door De Winning.

De Winning is een sociale onderneming die werkt aan een arbeidsmarkt waarop plaats is voor iedereen. Personen die niet (of niet meteen) aan de slag kunnen op de reguliere arbeidsmarkt, helpen wij hun arbeidskansen te ontdekken en ontwikkelen. Dat doen we via begeleiding, opleiding, werkervaring en bemiddeling, zodat een duurzame tewerkstelling mogelijk wordt. De Winning beschikt hiervoor enerzijds over een eigen werkvloer. Bij zijn activiteiten en dienstverlening spitst De Winning zich toe op de domeinen: natuur- en groenbeheer, biologische land- en tuinbouw, voeding en distributie en duurzame horeca. Werken onder het paritair comité horeca geeft ons de mogelijkheid om flexi jobbers en studenten in te schakelen.

Over KarWij

Onder de merknaam KarWij brengt De Winning al haar diensten en producten onder die te maken hebben met voeding. KarWij is een bijzonder merk in de voedingssector.

Over Bistro Bovy de totaal vernieuwde horecazaak

Bistro Bovy is een cvba, een coöperatieve onderneming met sociaal oogmerk. Bistro Bovy staat voor lekker, puur en eerlijk eten. Wij geloven in korte keten, in lokale en kleinschalige productie, in authentieke en eerlijke producten en in weten wat je eet. Bistro Bovy is niet alleen eerlijk eten maar ook een middel om nog veel meer te realiseren dan enkel lekker en gezond eten.

De vernieuwde speeltuin

De vernieuwers van het domein hebben er voor gezorgd dat de kinderen kunnen gebruik maken van een totaal vernieuwde infrastructuur op dezelfde plaats, kort bij het pleinterras zodat ouders hun kinderen in het oog kunnen houden.

Er waait een goede nieuwe frisse wind over domein Bovy.

Voor Limburgs Landschap starten er 3 wandelingen vanaf het Domein Bovy en op de pagina over het natuurgebied Bolderberg kan je ook nog een wandelkaart downloaden met extra info over het gebied. De link: https://limburgs-landschap.be/bolderberg/ 

domein Bovy

domein Bovy

domein Bovy

domein Bovy

domein Bovy

domein Bovy