Dorpsraad Bolderberg op zoek naar vrijwillige ontwerpers nieuw logo...

Dorpsraad Bolderberg op zoek naar vrijwillige ontwerpers nieuw logo...

Na bijna 42 jaar hebben we nog steeds een krachtig logo, maar door de vernieuwing van de dorpsraad (nieuwe voorzitter en nieuwe jongere en vrouwelijke raadsleden) zijn we ook toe aan een nieuw logo bij navraag dorpsraad van 02-12-2019 .

Ben jij een creatieveling? Doe dan mee aan de wedstrijd die de dorpsraad van Bolderberg momenteel uitschrijft. Wij als dorpsraad zijn op zoek naar een nieuw en moderner logo.

Wat kunnen items zijn die in het logo verwerkt zitten?

  • mensen die samen zitten
  • De gemeentelijk kleuren
  • Dorpsgerelateerde onderwerp(en) Kluis, Bovy, Circuit,…
  • Gerelateerd aan het logo van Bolderberg en BHV ? zie website.
  • Of een totaal nieuw logo-ontwerp

Het logo moet simpel zijn en max 4 kleurig. Het huidig logo is te vinden op de website www.bolderberg.be 

De logo’s kunnen binnen gestuurd worden op dorpsraad@bolderberg.be en mag in pdf, jpeg, psd, png formaat zijn.

Graag een ontwerpvoorstel tegen UITERLIJK 28 FEBRUARI 2020.

De winnaar krijgt …. verrassing, en natuurlijk eeuwige roem in Bolderberg.

Back to Basics Cyclocross een groot succes

Back to Basics Cyclocross een groot succes

Om voor de eerste keer een cyclocross voor de jeugd te organiseren binnen het domein van Circuit Zolder op enkele dagen, was dit toch wel een knap staaltje organisatie. Er waren volgens Eddy Ponet (foto) zomaar eventjes 347 deelnemers voor deze “Back to Basics Cyclocross” in Zolder wedstrijd. Deze jonge deelnemers komen natuurlijk niet alleen en hebben al snel hun ouders en dikwijls grootouders en andere familie mee. Ook waren er vele inwoners van Heusden-Zolder onder aanvoering van de burgemeester Mario Borremans aanwezig. We mogen dan ook stellen dat er ruim 1000 personen aanwezig waren. Dit zorgde ervoor dat dat de organisators waaronder Marc Wauters als cycling manager binnen Circuit Zolder en Eddy Ponet van Cycling Vlaanderen en de Vlaamse Wielerschool Limburg, na afloop gelukkige mensen waren.

VCK Bolderberg 73 uitslagen 25-01-2020

VCK Bolderberg 73 uitslagen 25-01-2020

2de provinciaal jongens U13 R-A2 = vck Bolderberg - Stalvoc Beverlo B => 0 - 4
2de provinciaal meisjes U13 R-C2 = vck Bolderberg - dames Volley Hasselt => 4 - 0

 

Bolderberg: uitbreiding zone 50 van kracht

Dorpskern Bolderberg wordt grote zone 50

Mijn oproep naar onze mede-inwoners: respecteer dit ten volle zodat we een veilig dorp hebben waarbij onze schoolgaande fietsende jeugd op een veilige manier ter bestemming geraakt.

Tot voor kort waren er in Bolderberg verschillende snelheidsbeperkingen. Een analyse van onze mobiliteitscel en lokale politie wees uit dat er nood was aan meer duidelijkheid. Gezien de dichte bebouwing, het aanliggende fietspad en de problemen bij het oversteken van de Zandstraat voor fietsers komende uit de Irislaan en De Slogen, werd de bestaande zone 50 uitgebreid met de Zandstraat tussen de Sint-Jobstraat en Begonialaan. De dorpskern van Bolderberg wordt dus één grote zone 50.

Na overleg besloot ook het Agentschap Wegen en Verkeer om de snelheid in de Sint-Jobstraat tussen de Zandstraat en de Heidestraat/Kabienstraat te verlagen naar 50 km/u. Het oversteken aan het Broederspad of het bezoeken van de aanwezige handelaars wordt hiermee een stuk veiliger.

Bolderberg: uitbreiding zone 50 van kracht
Participatieraad Bolderberg van start: rond probleem Irislaan/Zandstraat/Wolverik en veiligheid schoolfietsers.

Participatieraad Bolderberg van start: rond probleem Irislaan/Zandstraat/Wolverik en veiligheid schoolfietsers.

Samen zoeken naar oplossingen

Om het sluipverkeer in de bloemenwijk aan te pakken, werd afgelopen zomer een proefopstelling ingericht op het kruispunt van de Irislaan en de Heidestraat. In een volgende fase nodigden wij de buurtbewoners uit voor een participatietraject, om zo tot een gedragen eindoplossing te komen.

Het traject wordt georganiseerd volgens het LaMA-concept, wat staat voor Laboratoria Mobiele Alternatieven. Het is een uitgewerkte methode waarbij inwoners in co-creatie op een actieve en constructieve manier concrete oplossingen bedenken. In dit participatietraject zoeken we een oplossing voor de volgende uitdagingen:

  • Hoe maken we van de hele bloemenwijk een aangename en rustige woonwijk zonder sluipverkeer?
  • Hoe creëren we veilige en kindvriendelijke fietsverbindingen tussen de school, sportclub, jeugdbeweging en de verschillende woonkernen in Bolderberg?

Maar liefst 75 buurtbewoners stelden zichzelf kandidaat om rond de tafel te zitten en samen tot een gedragen oplossing te komen. Na de eerste werksessie van donderdag 23 januari komt er een vervolg op dinsdag 11 februari. Wij zijn alvast benieuwd naar de voorstellen, zodat we van Bolderberg een verkeersveilige en leefbare buurt maken.

Voorzitter en secretaris dorpsraad waren aanwezig en zagen dat het goed was.

Klein teater Bolderberg: jubeleumstuk 50 jaar bestaan "Med of zonder" subliem

Klein teater Bolderberg: jubeleumstuk 50 jaar bestaan "Med of zonder" subliem

In 1970 startte men met een bonte avond en een kort toneelstukje, en dat smaakte naar nog.... Pastoor Ooms zaliger riep de dorpelingen vanop zijn preekstoel op om mee te werken aan de oprichting van een toneelgroep. En de trein was vertrokken. Het klein teater Bolderberg gezelschap was geboren. Lees er alles over in het programmaboekje dat op de tafels ligt tijdens deze voorstelling. De resem acteurs, regisseurs (icoon Willy Gilis), decorbouwers, schminksters Annie en Rosa die dit al 50 jaar doen. boterhamverzorgsters, naaisters, souffleusses, secretaris sinds lang Roger en zovelen anderen. BRAVO VOOR JULLIE WERK EN INSPANNINGEN. 

Bij enkele Bolderbergse trippels heeft ondergetekende er gisteravond weer fijn van mogen genieten, vele mensen van ons mooi dorp ontmoet, zalig toch.

Dit stuk "Med of zonder" was top of the bill. Waauw goed gebracht met volle overgave. En een speciale vermelding voor de decorbouwers. Wat was dit mooi zeg.

6 Volle zalen, ongeveer 1000 mensen, zegt meer dan genoeg denk ik welke appreciatie de Boldergenaren hebben voor "KLEIN TEATER BOLDERBERG"...

Als je op "lees verder" klikt zie je een aantal sfeerfoto 's tijdens de voorstelling.

Vrije Basisschool Bolderberg: 2de, 4de, en 6de leerjaar maken muziek....

De leerlingen van het tweede, vierde en zesde leerjaar van de Vrije Basisschool Bolderberg volgden een workshop Boomwhackers. 

Boomwhackers zijn felgekleurde, lichte, plastic buizen.  Elke kleur en lengte heeft een andere toonhoogte.

Er is geen muzikale voorkennis nodig om tot mooie, ritmische en melodische stukken te komen.

De kinderen zijn weer een superleuke ervaring rijker.

Klik op "lees verder" voor meerdere foto 's.

 

Vrije Basisschool Bolderberg: 2de, 4de, en 6de leerjaar maken muziek....
Brasserie Savarin: Weekmenu van 21/01 tem 24/01

Brasserie Savarin: Weekmenu van 21/01 tem 24/01

  • Dagsoep
  • 1/2 Kip sla frietjes
  • Koffie of dessert

€ 14,50 per persoon zonder drank

De inschrijvingen voor het toneel lopen als een trein: UITVERKOCHT

Het toneelstuk van 2020 heet "Med of Zonder". ALLE INKOMKAARTEN ZIJN WEG !

In de notariswoning van Alain Benoit wordt alles voorbereid voor de komst van de familie Declerq uit Zuid-Afrika.  Hun zoon Jean-Philippe zou wel eens een geschikte partij kunnen zijn voor hun dochter Sofie.

Sofie zelf ziet dit allemaal niet zo zitten en bedenkt samen met hun dienstknecht een plannetje om alles in het water te doen vallen.  Maar dat is buiten de vindingrijkheid gerekend van haar ouders.  Zij zoeken en vinden een oplossing.  Of het lukt of niet zal nog moeten blijken.

 

De inschrijvingen voor het toneel lopen als een trein: UITVERKOCHT
OPROEP!; nominatie "FIETSER VAN DE WEEK"

OPROEP!; nominatie "FIETSER VAN DE WEEK"

Onderstaande vraag ontvangen van Paul Coolen, eminent fietser uit onze gemeente en voorzitter fietsersbond H-Z, met volgende vraag:

Zoals jullie wel al gezien hebben nomineren wij al een jaar lang elke week een fietser.

Voor 2020 zoeken wij opnieuw kandidaten. Het gaat over personen die regelmatig de fiets nemen voor boodschappen, bezoekjes of vergaderingen. Als je iemand uit jouw buurt kent dan mag je mij het mailadres doorgeven (zet onze redactie in cc: redactie@bolderberg.be ) zodat ik dit verder kan afhandelen. Ook (bestuurs)leden van de Dorpsraad komen natuurlijk in aanmerking. Wij belonen dan deze “Fietser van de week” alsook de aangever met 2 unieke fietsplaatjes van de Fietsersbond. Onderaan tekst en uitleg.

Natuurlijk is het de bedoeling om het functioneel fietsen in HZ te promoten om zo voor de kortere afstanden het drukke autoverkeer geleidelijk aan te vervangen door fietsen: goed voor de veiligheid, de gezondheid en het milieu,

Bedankt!  

Paul Coolen

Voorzitter Fietsersbond Heusden-Zolder

www.fietsenvanHtotZ.be 

www.facebook.com/fietsenvanhtotz 

Heuvelstraat 82, 3550 Heusden-Zolder

011/57.23.43   0477/35.36.14

heusden-zolder@fietsersbond.be 

VZW toerisme: borrelwandeling naar de Kluis weer groot succes

Traditie getrouw is er ieder jaar de borrelwandeling richting De Kluis.

Heel veel volk vandaag om mee te wandelen. Het weer was uitstekend, niet te koud, een zonnetje dat wat voor verwarming zorgde en zo maakt het dat je veel volk op de been krijgt. Vertrekken doen zoals steeds aan het VVV kantoor gelegen in de Vrunstraat van Bolderberg.
Daar heb je de mogelijkheid om mee te wandelen in verschillende afstanden. Ook met een gids die op speciale plaatsen halt houdt om even terug te gaan in de geschiedenis. De trekpleister is toch wel boven op de Kluis waar je een mooi uitzicht hebt op het kasteel van de familie De Bellefroid.

Ook ieder jaar zijn de dranktentjes er. Je wordt bediend met koffie, Glühwein, jenevertjes en ook overheerlijke soep. Het was een drukte van jewelste en er werd stevig nog veel getoost op het nieuwe jaar. De borrelwandeling is en blijft een topper en volgend jaar zijn we weer van de partij.

 

VZW toerisme: borrelwandeling naar de Kluis weer groot succes