BIN Bolderberg

BIN Bolderberg

Even opfrissen; we gaan richting winter, de dagen worden korter, het is later licht en vroeger donker... en je merkt en leest dat het dievengespuis weer op pad is. Wees alert met het goed afsluiten van alles wat open gaat aan uw huis en belangrijk wanneer je jou huis verlaat; doe dit zo onopvallend mogelijk. Wil zeggen 's avonds bv laat altijd wat licht aan zodat men denkt dat je thuis bent. En... Wanneer je op reis vertrekt meldt dit niet via sociale media's, want dieven lezen mee... Wanneer je terug thuis bent kan je nog altijd verslag uitbrengen van je mooie vacantie of reis.

In Bolderberg en aangrenzende dorpen of kernen zijn er BIN-groepen waar je verdachte zaken kunt melden zodat de aangeslotenen dit meteen weten. Wat te doen en hoe kan je aansluiten ? Ga op deze website even naar https://www.bolderberg.be/nl/dorp/bin-bolderberg daar vindt je de uitleg wat BIN is en hoe je kan aansluiten.

 

KWB Bolderberg organiseert in 2019 onder andere.....

Dinsdag 29 januari 2019 van 20:00 - 23:00u, Witte zaal Bolderberg; Kluisstraat 1

KWB degustatie gedistilleerde dranken. Na de vorige succesvolle whiskey tastings gaan we deze keer iets ruimer. Er zullen een zestal gedistilleerde dranken met bijbehorende uitleg gedegusteerd worden.
Een unieke jenever, een speciale armagnac, uiteraard ook ne whiskey, maar inderdaad, ook niets gewoons, een speciaal gebrouwen gin, … Drankjes proeven die door hun uniekheid slechts in zeer beperkte oplage gebrouwen zijn.
We starten om 20u00.
Deelname in de onkosten voor deze hele uniek geselecteerde dranken bedraagt 25 euro voor leden en 30 euro voor niet leden.
inschrijven gebeurt via dit formulier https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeeUp5fHyTFU3IBFDDC68dcO9rVZKVn1nQQ9Tjy5BXWo9Oehw/viewform?fbclid=IwAR0QzUISGTQMxgx9wk6qdLTaQ-bi973c47hhJQapBiWn4CQrIlw7KKNktMw én overschrijving op KWB rekening BE91 7845 5022 7876
Aantal deelnemers is beperkt. Wie eerst komt, eerst maalt.

Vrijdag 1 maart 2019 van 18.30 - 22.30u, Witte zaal Bolderberg; Kluisstraat 1

KWB kookworkshop. Na de geslaagde vorige edities breien we een vervolg aan deze workshops. KWB leden organiseren voor andere KWB leden. Opnieuw in kleine groepjes ofwel voor- of hoofdgerecht of dessert bereiden. Nadien alles smakelijk opeten natuurlijk, met een bijbehorend drankje. 't moet immers allemaal niet zo ingewikkeld te zijn om lekker en gezellig te zijn.
Beperkt aantal plaatsen.

https://www.facebook.com/events/2170087019908277/ 

Zaterdag 30 maart 2019 van 12.30 - 18.30u, brouwerij Duvel Moortgat, Breendonk-Dorp 66, 2870 Puurs.

KWB brouwerijbezoek Duvel Moortgat. Brouwerijbezoek met degustatie bij Duvel. Heen- en terugrit met de bus. Voor de geïnteresseerden gaan we nadien ook nog onze trots, Belgische kost, biefstuk friet mét uiteraard ne Duvel binnensteken in een Bolderbergse horecazaak.

https://www.facebook.com/events/2162614530721901/ 

KWB Bolderberg organiseert in 2019 onder andere.....
Gezinsbond organiseert in 2019 onder andere.....

Gezinsbond organiseert in 2019 onder andere.....

Zon 3 maart - 9.30u tot 13.00u - Witte Zaal Bolderberg, Kluisstraat 1

Handelsbeurs waarbij 2de hands waardevolle spullen vlot aan de man-vrouw gebracht worden. Wie verkoopt er graag zijn baby, kinderspulletjes en speelgoed? Er zijn nog enkele tafels vrij ! Inschrijven kan bolderberg.gezinsbond@gmail.com of via ons online formulier(tickets bestellen) te vinden op de facebookpagina gezinsbond Bolderberg. https://docs.google.com/forms/d/13rXS1KyFxWlRuKvIHALrdBY2Y_fduoJZc0BZshDdCQs/viewform?fbclid=IwAR2h38Z4qkDbG2cxm05p7uiqngooSdqBNb2zXHx_nxQkjx8gOV00MESkfE4&edit_requested=true 

Woe 6 maart - 14.00u tot 16.30u - Witte Zaal Bolderberg, Kluisstraat 1

Kinderkoken in de funbox, waarbij het klaarmaken van lekkere, gemakkelijke en gezonde lunchpakketten getoond wordt. We nodigen graag alle kinderen tussen 6 en 12 jaar uit voor een gezellige kook-, proef- en speelnamiddag. Samen met Birgit Gilis gaan we op zoek naar lekkere, gemakkelijke en gezonde lunchpakketten.

Wie: alle kinderen van de lagere school
Wanneer: Wo 6 maart van 14u tot 16u30
Prijs: 5 euro (leden), 8 euro (niet-leden)
meer info : bolderberg.gezinsbond@gmail.com. Inschrijven kan via ons online formulier (tickets bestellen), te vinden op de facebookpagina gezindsbond Bolderberg. https://docs.google.com/forms/d/1lYs7owIB1kFb329CoPiPQftAuiEzUQLFSjKj0Vm411U/viewform?fbclid=IwAR1RdxYk5ZS3AfXtBwUVjUrflPqZ7x1lbMP_tnrO-UwCVD6P649S-cfSEGA&edit_requested=true 

 

 

VCK Bolderberg: mossel-eetdag zondag 17 februari 2019

Aan iedereen van Bolderberg en omstreken: zondag 17 februari 2019 tussen 12.00 en 14.00 uur en 17.00 en 20.00 uur kan je deze fijne gemotiveerde sportclub volleybal volop steunen door massaal te gaan mosselen eten of andere lekkernijen met een goed pintje of wijntje.

in bijlage (klik lees verder) zit een lijstje dat je even uitprint, aanduid wat je wil eten, en je binnenbrengt bij een trainer of bestuurslid. Lukt dit niet scan jou bestelling even in of mail gewoon het naar vckeventsteam@gmail.com. De betaling doe je dan op de dag zelf bij aankomst.

Steun deze bestuursleden die zich belangeloos inzetten voor jou kinderen of kleinkinderen.

VCK Bolderberg: mossel-eetdag zondag 17 februari 2019
Bolderberg, nostalgie: we schrijven 1984, onze zusters....

Bolderberg, nostalgie: we schrijven 1984, onze zusters....

We schrijven 1984.

Bolderberg viert zijn zusters die toen vijftig jaar geleden, in 1934, naar de kempen afzakten. De bevolking stond niet te juichen, zij dachten dat het bedelzusters waren die op hun geld afkwamen. Gelukkig waren het onderwijsmensen die hier de meisjesschool hebben uitgebouwd. 

In 1984 was er nog een mooie groep in het klooster. We herkennen zuster Alberta, Pia, Relindes, Damiana en Francesca.

Intussen is zuster Relindes enige overblijvende, 93 jaar, en verblijvend in het kloostergebouw voor dienst toerisme. Zij en haar entourage hebben de beslissing genomen om haar toevlucht en verzorging te laten vinden in het woonzorgcentra Bocasa.

Dat is een erg verstandige beslissing. Zij is de laatste jaren in het klooster op een uitstekende manier opgevangen door leden van de parochie. Die mensen verdienen daar onze hoogste waardering voor, want dat was een echte opoffering.!

In bocasa treft zij ook meerdere bekenden en zal ze zich zeker thuis voelen. Wij wensen de zuster het allerbeste en nog vele jaren toe.

Bolderberg BHV: organiseert 2de bierhappening op 9 maart 2019

Na het succes van dit jaar organiseert BHV, met Louis Hauquier en Benny Smeets als bezielers, een 2de bierhappening met voornamelijk Limburgse bieren ditmaal in het voorjaar van 2019. Namelijk op zaterdag 9 maart tussen 13 en 22.00 uur.

Notuur in uw agenda voor een lekkere bierproefnamiddag met voor de liefhebbers ook lekkere hapjes.

 

Bolderberg BHV: organiseert 2de bierhappening op 9 maart 2019
Winterborrelwandeling naar de Kluis van Bolderberg: zon 20 januari begin 14.00 uur

Winterborrelwandeling naar de Kluis van Bolderberg: zon 20 januari begin 14.00 uur

Naar jaarlijkse traditie organiseert de vzw Toerisme Heusden-Zolder op 20 januari 2019, de dag dat in Bolderberg de Sint-Antoniuskermis wordt gevierd, voor de 30ste keer een Winterborrelwandeling naar de Kluis van Bolderberg.

Een mooie wandeling die je bovenop de berg beloont met een prachtig panorama op de vijvers en het kasteel van Terlaemen. Dit kasteel ligt in een 142 ha groot gebied waarvan 50 ha vijvers. De overige 92 ha omvatten dennen- en loofbossen en prachtige stukken heide. Niet voor niets is dit unieke verzicht een sterrenplekje van Heusden-Zolder.

Als de wandeling dat tikkeltje meer mag hebben, trek dan door naar de Kluis van O.L.-Vrouw van Loreto. De Kluis is de stille getuige van een zeer vrome geschiedenis die start in 1673. Je kan er genieten van de rust met aangepaste muziek. In de stilte van de kluis trakteert Kluisbewoner Jonas de bezoeker met veelzijdige klassieke zang gebracht door sopraan Helena Schoeters ( http://www.helenaschoeters.be/).

Warm je buiten op met overheerlijke streekdranken die de vzw Toerisme tussen 13 en 16 uur te koop aanbiedt. Glühwein, Koolputterke, Gagelborrel, warme soep, choco en hotdog zullen het innerlijke van de mens helpen versterken: gezelligheid troef!

De wandeling start om 14 uur aan het infokantoor Toerisme, Vrunstraat, 6. Er kan vrij naar de Kluis gewandeld worden of onder begeleiding via een korte of een langere route.

Nagenieten doe je in de gezellige horeca waar Bolderberg rijk aan is. Of kan de kermis aan de kerk je ook bekoren?

En laat de auto en BOB maar thuis. Bolderberg is immers ook vlot bereikbaar met De Lijn (51).

Organisatie: vzw Toerisme Heusden-Zolder, www.vzw-toerisme-heusden-zolder.be

Info: Bert Rodiers: 011 53 85 59 of 0498 79 31 55 of bert.sr.rodiers@gmail.com

 

Klein teater Bolderberg brengt: Mijn vrouw heet Maurice ( update)

En we gaan weer kunnen lachen, zeker weten, op zijn Bolderbergs ! Deze opvoering brengt men 6 maal in de Witte zaal in de Kluisstraat. Reserveer op tijd ! Want er worden reeds massaal boekingen gedaan....

Korte inhoud :

Dit komisch stuk gaat over een koppel Mark en Marion die al enkele jaren naast elkaar doorleven. 

Marion is eigenares van een succesvolle kunstgalerij en Mark doet zich voor al een succesvolle aannemer en bouwpromotor.
Omdat Marion al enige tijd vermoed dat haar man er een vriendin op na houdt zet ze hem voor de keuze of werkelijk veranderen of uit elkaar.

Mark doet zijn uiterste best om alles in goede banen te leiden.  Hierbij krijgt hij obstakels te verwerken die hij niet meteen verwacht had.  Daarnaast krijgt hij ook hulp uit geheel onverwachte hoek.  Een vriendschap voor het leven of tocht niet….

Zal hij er ooit uitgeraken en Marion weten te overtuigen van zijn goede bedoelingen ?  

Verder willen we u graag meedelen dat we ook een eigen website hebben opgebouwd waar de tickets online kunnen worden gereserveerd.

Link website : https://kleinteaterbolderberg.be/tickets/

Onze facebook pagina : https://www.facebook.com/kleinteater/

Datums:

Zaterdag 19 januari 2019 om 20.00 uur.

Zondag 20 januari 2019 om 15.00 uur.

Vrijdag 25 januari 2019 om 20.00 uur.

Zaterdag 26 januari 2019 om 20.00 uur.

Vrijdag 1 februari 2019 om 20.00 uur.

Zaterdag 2 februari 2019 om 20.00 uur.

Het zijn genummerde plaatsen en kinderen onder de 12 jaar hebben gratis inkom. De kaarten zijn vanaf 1 december verkrijgbaar in voorverkoop aan € 8 pp en aan de kasse € 10. Je kan kaarten bestellen via Roger Philtjens via het nummer 011/25 09 19 of mailen naar klein.teaterbolderberg@gmail.com.

Klein teater Bolderberg brengt: Mijn vrouw heet Maurice ( update)
Bolderberg 1973; kennen jullie deze nog ?

Bolderberg 1973; kennen jullie deze nog ?

Hierbij een foto van de Veteranen 1973, ontstaan 1969.
Amateurs in hart en nieren.Soms waren er 30 shotters voor een partijtje voetbal. Graag een balletje trappen? Op zondagvoormiddag kan je terecht op het B-plein van Bolderberg. Er is altijd plaats voor U, een matchke tussen vrienden.. Had jij na nieuwjaar niet beloofd eens wat meer te gaan aan bewegen ??

Domein Bovy; circus Ronaldo in maart op Bovy met "Fidelis fortibus"

Cultuurcentrum Muze organiseert op donderdag 14 Maart van 20.15u tot 21.35u, vrijdag 15 maart van 20.15u tot 21.35u en zaterdag 16 maart van 20.15u tot 21.35u op het domein in een echte circustent een speciaal circusprogramma.

In juni 2015 ging Circus Ronaldo met ‘Fidelis Fortibus’ in première. Een eigenzinnige solo gemaakt en gespeeld door Danny Ronaldo. Het publiek betreedt een circustent waar alle artiesten overleden zijn. Enkel de clown is overgebleven en hij weigert te vertrekken. Hij heeft iedereen begraven rond een cirkel van verkleurd zaagsel. De graven zijn herkenbaar. Daar ligt de koorddanseres met haar ballerina’s, versierd met verwelkte rozen. Daar ligt de witte clown, met zijn trompet, elke dag opgeblonken, aan het kruis. Daar ligt de directeur, waarbij hij nog steeds angstig in een grote boog om het graf heen loopt… ‘Fidelis Fortibus’ gaat niet specifiek over alleen zijn, maar een heel klein beetje over eenzaamheid. De voorstelling gaat ook vooral over trouw en meer specifiek eeuwige trouw. Trouw aan familie, aan een geliefde. Trouw ook aan het werk van je voorouders. Trouw aan je meerdere, je vaderland. Trouw ook aan je onuitgesproken beloften. En over de grens tussen trouw en waanzin.

Een ‘tour de force’ van Danny Ronaldo, die alleen in de piste staat...

Domein Bovy; circus Ronaldo in maart op Bovy met "Fidelis fortibus"
Restaurant Prêt-à-goûter: Bistrotmenu voor deze week

Restaurant Prêt-à-goûter: Bistrotmenu voor deze week

Wekelijks zetten de horecamensen van Bolderberg hun beste beentje voor.

Voor deze week heeft onze chef het volgende lekkere menu in petto.

€39 pp zonder drank

  • Vissoep met rouille en croutons
  • Coque au vin
  • Tarte Tatin met vanille-ijs

En natuurlijk de zondagse Steakdag aan €25 pp zonder drank:

verse Steak tartaar of bavette van Holsteinrund met zelfgesneden frietjes à volonté en huisgemaakte mayonaise.

Met smakelijke groeten,

aLma

Le Bistrot du Prêt-à-Goûter  |  Sint-Jobstraat 83  |  B-3550 Bolderberg 

Tel: 011/20.16.80  | Email: info@pretagouter.be  |  www.pretagouter.be  |  Like us on FB