Dorpsraad Bolderberg op zoek naar vrijwillige ontwerpers nieuw logo...

Dorpsraad Bolderberg op zoek naar vrijwillige ontwerpers nieuw logo...

Na bijna 42 jaar hebben we nog steeds een krachtig logo, maar door de vernieuwing van de dorpsraad (nieuwe voorzitter en nieuwe jongere en vrouwelijke raadsleden) zijn we ook toe aan een nieuw logo bij navraag dorpsraad van 02-12-2019 .

Ben jij een creatieveling? Doe dan mee aan de wedstrijd die de dorpsraad van Bolderberg momenteel uitschrijft. Wij als dorpsraad zijn op zoek naar een nieuw en moderner logo.

Wat kunnen items zijn die in het logo verwerkt zitten?

 • mensen die samen zitten
 • De gemeentelijk kleuren
 • Dorpsgerelateerde onderwerp(en) Kluis, Bovy, Circuit,…
 • Gerelateerd aan het logo van Bolderberg en BHV ? zie website.
 • Of een totaal nieuw logo-ontwerp

Het logo moet simpel zijn en max 4 kleurig. Het huidig logo is te vinden op de website www.bolderberg.be 

De logo’s kunnen binnen gestuurd worden op dorpsraad@bolderberg.be en mag in pdf, jpeg, psd, png formaat zijn.

Graag een ontwerpvoorstel tegen UITERLIJK 28 FEBRUARI 2020.

De winnaar krijgt …. verrassing, en natuurlijk eeuwige roem in Bolderberg.

De kracht van de BIN, Buurt Informatie Netwerk

De kracht van de BIN, Buurt Informatie Netwerk

Elk jaar opnieuw gebeuren er meer diefstallen tijdens de donkere dagen terwijl de bewoners:

 • Nog niet thuis zijn van het werk
 • Een avondje uit zijn met vrienden
 • Genieten van een deugddoende vakantie

Zou het dan ook niet fijn zijn moesten je naaste buren een oogje mee in het zeil houden op je huis (thuis)? Zodat het ook een thuis kan blijven na je werk, avondje uit of na die deugddoende vakantie. Binnen Bolderberg kan je hiervoor terecht in de WhatsApp groep BIN Bolderberg. 

Hoe het werkt? Simpel, je ziet iets verdachts in uw buurt. Meld dit aan de politie via 101 of 112 en nadien plaats je een berichtje in de WhatsApp groep. Onmiddellijk zien alle aangesloten leden van Bolderberg, momenteel dik over de 200, dit bericht en zijn op de hoogte dat er een verdachte persoon of wagen zich in Bolderberg bevindt. Buren of andere dorpsgenoten die relevante informatie hebben over dit bericht kunnen dit ook plaatsen in de groep. Het is NIET de bedoeling om duimpjes of andere nutteloze informatie te plaatsen. Dit zou de groep ongeloofwaardig laten overkomen bij de politie. Hierover later meer. Het zorgde in het verleden ook dat er inwoners/buren zich verwijderen uit de groep omdat zij te veel NUTTELOOS gealarmeerd worden dat er iets mis zou zijn. 

De korpsoverste en de wijkagent zien ook elke melding. Zij doen navraag de volgende werkdag en volgen niet alleen deze berichten op, maar ook de acties van de politie na het telefoontje. Zo zijn er onlangs drie jonge Nederlanders opgepakt na een telefoontje uit de BIN-groep van Wijveheide Zonhoven (HBvL van 6/12/2019). 

Wil jij ook lid worden van deze BIN-groep? Doe dan een mailtje naar bin@bolderberg.be met de vermelding van je volledig naam, adres en gsm-nummer. Deze gegevens worden enkel gebruikt i.v.m. de BIN-groep en worden niet aan derden bezorgt. Wij plaatsen je dan zo snel mogelijk in de groep.

Meer info over- en adressen van deze en andere BIN-groepen van Heusden-Zolder kan je terugvinden op de website van Bolderberg onder de tab “Dorp” en “bin-bolderberg” of via deze link https://www.bolderberg.be/nl/dorp/bin-bolderberg

Eerste winterhappening in Taverne Sint Job

Eerste winterhappening in Taverne Sint Job

De inwoners van Bolderberg en omstreken zijn het ondertussen gewoon dat er een kerstmarkt/winterhappening doorgaat op het pleintje Castello in Bolderberg. Maar, BHV, Bolderbergse HandelaarsVereninging, organiseert dit niet meer. Daarom organiseert Taverne Sint Job zelf een Winterhappening in het klein met heerlijke hapjes en feestelijke drank. De inkom is ook hier gratis.

Brasserie Savarin: Weekmenu van 03/12 tem 06/12

Brasserie Savarin: Weekmenu van 03/12 tem 06/12

 • Dagsoep
 • Snitsel champignonsaus frietjes
 • Koffie of dessert

€ 13,50 per persoon zonder drank

Bolderberg volksraadpleging van maandag 2 december 20.00u

Bolderberg volksraadpleging van maandag 2 december 20.00u

Maandagavond, om 19.30u stonden de 1sten al klaar aan de vergaderzaal van de witte zaal, vastberaden zijn/haar mening te zeggen. Toen de voorzitter deze volksraadpleging opende met een welkomstwoord zat deze ruimte tjokvol met inwoners (een 50-tal) die wel of niet misnoegd of een probleem hadden.

Twee probleempunten werden er aangesneden, namelijk gewijzigde verkeerssituatie kruispunt Irislaan/Heidestraat en de eikenbomen in de Reeënlaan en aangrenzende straten.

 1. gewijzigde verkeerssituatie kruispunt Irislaan/Heidestraat & Wolverik & Zandstraat

Diegene die het woord voerden waren vooral de tegenstanders van deze wijziging. Hebben enkele dagen geleden een zelf gevoerde enquête met resultaten en mogelijke oplossingen naar de gemeente en dorpsraad gestuurd. Enkele sprekers betwisten en twijfelen sterk aan de tellingen hoeveelheid wagens die gemeten zijn rijdend door de Irislaan. Voorzitter vermeld dat tijdens de evaluatie deze metingcijfers zullen getoond worden. Merendeel der aanwezigen vinden het absurd dat men verplicht wordt om rond te rijden via de Zandstraat om iemand te kunnen bereiken die achter de blokkade woont. Bewoners bloemenwijk gebruiken de Wolverik om bv de Schotelstraat te kunnen bereiken, Terwijl de Wolverik misnoegd is door dit toegenomen verkeer.

Men vestigt stevig de aandacht dat er alternatieve oplossingen zijn zonder de blokkade, en het doorrijden der Irislaan te ontmoedigen. Secretaris dorpsraad noteert de op- of aanmerkingen die nadien te vinden zijn in het verslag dorpsraad en aan de gemeente overhandigd worden.

Doordat de Zandstraat frequenter dient te worden gebruikt gebeuren er in de spitsuren opstoppingen/wachttijden van enkele minuten aansluiting St Jobstraat. Woordvoerder van het straatcomité vestigt ook de aandacht op het hardrijden in de Zandstraat vanaf de St Jobstraat. Vraagt een zone-50 invoering in een bepaalde cirkelomgeving vanaf het centrum. bv tot aan de aansluiting De Slogen/Zandstraat. Ook vindt men het fietspad levensgevaarlijk, zeker wanneer kinderen richting school moeten. Overhandigd een apart gevoerde enquête in de Zandstraat met mogelijke oplossingen.

Uitdrukkelijke vraag om een totaaloplossing die de problemen overdekt.

Voorzitter meldt dat er een evaluatie gepland is op donderdag 23 januari om 19.00u in de witte zaal.

Mededeling gemeente: om het sluipverkeer in de Bloemenwijk aan te pakken, werd begin juli een tijdelijke proefopstelling geplaatst op het kruispunt van de Irislaan en de Heidestraat. Na een periode van een zestal maanden is het tijd voor een evaluatie. 

Op donderdag 23 januari om 19 uur nodigt het gemeentebestuur de buurtbewoners uit voor een evaluatiemoment in de Witte Zaal in Bolderberg. We maken van de gelegenheid gebruik om diezelfde avond een participatietraject op te starten, waarbij we buurtbewoners actief laten meedenken naar oplossingen voor de verkeerssituatie in de Zandstraat.

Inwoners van de Bloemenwijk, de Zandstraat en omgeving ontvangen binnenkort een uitnodiging met meer praktische informatie.

 1. Eikenbomen in de Reeënlaan en aangrenzende straten

Voorzitter vermeld antwoord Schepen Gül i.v.m. deze problematiek, zie website bolderberg.be https://www.bolderberg.be/nl/post/699/bolderberg-eiken-bomen-ree-nlaan#.XeYclM2zYS0.link 

Er wordt sterk opgemerkt en benadrukt dat deze volwassen eiken bij een aantal woningen voor veel overlast zorgen. De afgevallen eikels en bladeren veroorzaken verstopte afvoergoten en klokputten waarbij het regenwater niet kan afgevoerd. Een aantal mensen zijn al een latere leeftijd benaderd en zijn niet of moeilijk in staat om dit tijdens een bepaalde periode zelf op te ruimen. Specifieke vraag om de wonende mensen te verwittigen wanneer gemeentearbeiders een opruimbeurt komen houden, zodat bewoners vooraf hun eigen eigendom kunnen ontruimen tot waar de arbeidskrachten dit meenemen. Een stevige snoeibeurt is zeker wenselijk.

Ook wordt een beklag gemaakt van afgevallen takken en vooral eikels die uit de 10 m hoge bomen op de auto's vallen. 1 persoon maakte melding dat zijn auto hierdoor beschadigingen heeft. Hij vraagt wie dat gaat vergoeden?

Onduidelijkheid of deze eikenbomen in de 3-meterzone horen bij de eigenaar of bevoegde instanties.

Voorzitter zal dit overmaken aan schepen Gül.

Basisschool Bolderberg: ma 2 december en sinterklaas bezoekt de brave kinderen van onze school...

Basisschool Bolderberg: ma 2 december en sinterklaas bezoekt de brave kinderen van onze school...

Deze maandagochtend omstreeks 8.30u staat de grote poort wijd open.. men verwacht bezoek van Sinterklaas. De kinderen en directrice Annette kijken toch een beetje zenuwachtig naar de brede inrijpoort.. En ja hoor, iets voor 9.00u komen er 2 wagens van het rescueteam met zwaailichten de koer opgedraaid. De kinderen staan al mooi opgesteld, en wie stapt uit 1 der wagens ? Jazeker, de sint en enkele pieten. De kinderen zingen en verwelkomen de sint op een geweldige manier, de 6de jaars hebben een mooi sintlied met danspasjes ten beste gegeven.

Maar de sint is een beetje zenuwachtig omdat 1 van zijn pieten, cadeautjespiet notabene, de boot heeft gemist vanuit Spanje en blijkbaar is hij op eigen kracht richting Bolderberg aan 't komen. als dat maar goed afloopt zie de kinderen denken... Gaat hij wel op tijd komen met de pakjes van onze schoolkinderen... ? En ja hoor, plots komt hij met de fiets beladen met een berg pakjes de speelplaats opgedraaid en zijn de kinderen blij natuurlijk. Einde goed alles goed.

Daarna begint de sint zijn klasronde om de pakjes uit te delen. En deze middag worden alle kinderen in de witte zaal getrakteerd op lekkere frietjes met hamburger met liefde klaargemaakt door een aantal vrijwilligers.

 

Zolder cycling club

Vanaf 2020 zullen er twee algemene kampioenen zijn, een bij de -40 jarigen en een bij de +40 jarigen. Zo zal de strijd eerlijk verlopen! De tweede wedstrijd zal verreden worden op een zondag, zo kunnen ook onze helden, de fietsenmakers, deelnemen aan een wedstrijd. Een apart klassement zal voor hen worden opgemaakt, cool, nee?

OVER DE ZOLDER CYCLING CUP
Wil jij ook weten hoe het voelt om met de armen in de lucht de legendarische laatste rechte lijn te overschrijden?

Wanneer ? zaterdag 9 mei 2020 om 12.00u, zondag 28 juni 2020 om 12.00u, zaterdag 26 september 2020 om 12.00u

€5000 PRIJZEN
FORMAT
Er worden op iedere wedstrijddag 2 wedstrijden gereden : 1 wedstrijd voor renners van 40 jaar en jonger en 1 wedstrijd voor renners boven de 40 jaar. Per wedstrijd wordt er 60 kim gereden, oftewel 15 ronden.

De wedstrijd voor renners van 40 jaar en jonger wordt voor het klassement nog eens opgesplitst voor renners onder de 30 (20-T’s) en voor renners tussen de 31 en de 40 jaar oud (30-T’s).

De wedstrijd voor de 40+ wordt voor het klassement opgesplitst in renners tussen de 41 en de 50 (40-T’s) en boven de 50 (50-T’s).

klik op "lees verder" voor verdere info

Zolder cycling club
Wandeling van de maand november 2019: de blauwe wandeling

Wandeling van de maand november 2019: de blauwe wandeling

Vanop het Boudewijnplein gaan we de Kapelstraat in en 100 meter verderop links omhoog naar de St. Janskapel. Rechts van de kapel het padje naar beneden en via de St. Jansstraat naar de Merelstraat. Na 50 m links de Zandbergstraat het padje volgen en een 10- tal meters voor de Champert rechts het bospad inslaan.
Een paar honderd meter verder naar rechts een open vlakte, de Halbeek over en dan naar links het pad volgen. Opgelet daar: niet links de dreef inslaan, maar het kleine paadje rechts ‘zie rood-wit lintje'.

In Heusden blijven!

We kruisen de Kiezelvoort en Beringerheide en gaan aan de splitsing links waar ook een paaltje staat met de rode driehoek. Het pad volgen tot de volgende rode driehoek. De pijl wijst naar links (Beringen), maar wij gaan naar rechts en blijven op Heusdens grondgebied. De spoorweg oversteken - wij zijn geen spoorlopers! - tot aan de weide en dan rechts volgen. Uiteindelijk kom je aan het einde van de Merelstraat en die volg je tot net over de spoorweg. Rechtsaf en dan direct na de elektriciteitspaal en het bord van het fietsroutenetwerk links het bospad nemen.

En dan weer terug

Enkele honderden meters verder naar links afslaan, tot aan de Halbeek, en dan naar einde van de Garenstraat. De Merelstraat oversteken en zo de Garenstraat blijven volgen en via de Corbiestraat kom je terug op het vertrekpunt, het Boudewijnplein.

Wil je ook meehelpen bij het controleren van bestaande wandelroutes, in of buiten Heusden-zolder, of bij het uitstippelen van nieuwe trajecten, geef een seintje aan de coördinator 'wandelingen' bij Regionaal Landschap Lage Kempen  (011 78 52 59).

klik op "lees verder" voor een mooie fotoreportage bij de wandeling.

VCK Bolderberg volleybal weekend uitslagen 30 nov en 1 dec 2019

4de provinciaal dames = Fit vcb Ham - vck Bolderberg => 1 - 3 (zie de foto VCK)
2de provincial jongens U17 = vck Bolderberg  - Fit vcb Ham => 3 - 2
U15 meisjes vck Bolderberg - Tessenderlo => 4 - 0
U13 meisjes vck Bolderberg - Tessenderlo =>  => 2 - 3

VCK Bolderberg volleybal weekend uitslagen 30 nov en 1 dec 2019
Reünie oud volleyballers jaren 1980-1985...nostalgie

Reünie oud volleyballers jaren 1980-1985...nostalgie

Vrijdagavond 29 november 19.00u, na 35 à 40 jaar, is de toenmalige herenploeg van VCK Bolderberg opnieuw bij elkaar gekomen in Brasserie Savarin. Een aantal spelers die in Bolderberg wonen kennen elkaar natuurlijk, maar er waren ook enkele uitgezworvenen die lichtjes veranderd waren... Wat zij uiteraard ook van de anderen dachten. Ook de partners waren erbij, en al snel werd bij een aperitief en hapje de ene anekdote na de andere bovengehaald. Spijtig dat onze toenmalige voorzitter, Marcel Gijbels, wegens ziekte niet kon aanwezig zijn wat hij uiteraard graag zou gedaan hebben.

Op de bovenste foto zie je de ploeg in 1984, en daaronder de tafel van gisteravond met dezelfde spelers maar iets ouder en veranderd....

Benny en zijn keuken en bediening hadden hun beste beentje, lekker gekookt en goede wijn en service, voorgezet waarna de decibels en verhalen in volume toenamen naargelang de avond vorderde.

Ik mag wel zeggen dat iedereen zich ferm geamuseerd heeft, het leuk vond elkaar nog eens te zien en bij te praten. Enkelen konden wegens omstandigheden niet aanwezig zijn, maar niet getreurd, hier wordt nog een vervolg aan gebreeën....

Even een kanttekening; 2 van onze vrienden, Ronny Smeets (op foto boven 2de links) en Dirk Joris ( op foto onder 2de rechts), zijn intussen jammerlijk overleden en werden gisteravond toch gemist. Hebben dit van ergens toch gevolgd.....Zij blijven in onze gedachten.

De organisators Ronny Lemmens & Ludo Steemans.

Heb jij al een rookmelder in huis? zeker doen voor eind 2019....

Is helemaal niet moeilijk hoor. Na aankoop wijst de handleiding een eenvoudige snelle plaatsing aan. ZEKER DOEN !

Woningbranden maken elk jaar tientallen slachtoffers. Meestal is het niet het vuur, maar de rook die slachtoffers maakt. Rook werkt verstikkend en verspreidt zich razendsnel. Vanaf 1 januari 2020 verplicht de Vlaamse overheid rookmelders in elke (huur)woning.

Alle woningen, appartementen, studio’s en kamerwoningen moeten minstens één toestel op iedere verdieping hebben.

Een reglementaire rookmelder heeft een CE-markering, voldoet aan de norm NBN EN14604 en beschikt over een testknop. Maak het jezelf gemakkelijk en kies voor een rookmelder met een niet-vervangbare batterij, die 10 jaar meegaat. Ga vandaag nog naar de doe-het-zelf zaak of surf naar een webshop en haal je rookmelders in huis.

Heb je al rookmelders hangen in je woning of heb je ze net opgehangen? Registreer ze dan voor eind 2019 op www.hangrookmelders.be  en maak kans op een Beats headphone of een Spotify Premium maandabonnement.

Heb jij al een rookmelder in huis? zeker doen voor eind 2019....