Domein Bovy: reuzenzoektocht zondag 21 juli 2019

Domein Bovy: reuzenzoektocht zondag 21 juli 2019

De gemeente Heusden-Zolder organiseert in samenwerking met de afdeling Limburg van Reuzen in Vlaanderen vzw een reuzenzoektocht op Domein Bovy. Het event vindt plaats op zondag 21 juli van 11 uur tot 16 uur.

Deze draagt de naam REUZEnBOVY. Het betreft een zoektocht. De actieve reuzen van Heusden-Zolder zullen opgesteld worden nabij het binnenhof van Domein Bovy.

De reuzen worden over een groot deel van het domein verspreid. De kindvriendelijke zoektocht zelf wordt door reuzengilden van Heusden-Zolder uitgewerkt, zodat kinderen meer leren over reuzen en hun geschiedenis.

Verder worden de volgende reuzen verwacht: Putheks Leyn Weckx, Tijl UIlenspiegel, Berb en Piersus van Hasselt, Bet, Zjang en Hendrik van Wassenaar uit Gruitrode, Sjotte Jef uit Maasmechelen, Emma & Leo van Kotem, Pancraas van Waasmont, Mie Vrancke uit Maasmechelen. De hoofden van Jef Slam & Trees Turf (Heusden), Jef Bessem & Mie Breem (Zolder).

Meer info bij dienst toerisme.

Infokantoor toerisme
Vrunstraat 6, 3550 Heusden-Zolder

+32 (0) 11 80 80 88
toerisme@heusden-zolder.be 

openingstijden zie website H-Z http://toerisme.heusden-zolder.be/contact/default.aspx?id=4299 

BHV: Bolderberg live zaterdag 24 augustus 2019 komt naderbij... update 19-07-2019

Zaterdag 24 augustus is het weer zover ! Bij schitterend zomerweer zetten 11 plaatselijke horecazaken hun beste troeven weer in met spetterende muziek, lekkere drank en spijzen !

De deelnemers en starturen zie je hiernaast op de affiche. Ook dit jaar is er een gratis busdienst tussen de horecazaken. Het traject zie je als je klikt op "lees verder".

Een nieuwigheid dit jaar is een namiddag activiteit waar de wielerclub TTHZ een dorpskoers organiseert in de straten van Bolderberg. 

Save the date:

om 14.30u wielerwedstrijd niet licentiehouders

om 17.00u wielerwedstrijd inwoners Bolderberg = Dorpelingen Koerse!

Een laagdrempelig evenement voor sportieve inwoners van Heusden-Zolder ! 

De Bolderberg Dorpelingen Koerse! biedt een unieke kans om eens te proeven van een koerske in eigen dorp. Ook leden van verenigingen uit Heusden-Zolder zijn welkom !

Eén absolute voorwaarde: de deelnemer verklaart op erewoord geen officiële rennersvergunning bij een koersbond te hebben :-)

Er worden 2 wedstrijden gereden. Vooraf om 14.30u voor de leeftijdscategorie tot 40 jaar en aansluitend een wedstrijd voor de leeftijdscategorie +40 jaar waarbij het klassement van deze wedstrijd nog eens wordt opgesplitst in jonger en ouder dan 50 jaar.

De Bolderberg Koerse is een organisatie van TTHZ Cycling team in samenwerking met BHV (Bolderbergse Handelaars Vereniging). De winnaar kroont zich tot kampioen van Bolderberg !!

Inschrijvingsgeld

  • Indviduele deelnemers (inwoners Heusden-Zolder): € 10
  • Deelnemers van clubs uit Heusden-Zolder krijgen gratis startrecht indien hun club een forfait van € 40 betaalt.
     

Parcours: 10 ronden of 38 km (zonder de pitshelling)

https://www.tthz-cycling-team.be/evenement/save-date-24082019-bolderberg-dorpelingen-koerse 

klik op "lees verder" daar zie je een plan met het parcours.

Ook de organisatie "ronde tafel van Zolder" wil graag zijn karretje aanhangen en een liefdadigheidsevenement organiseren.

De opbrengst zou naar een, nog te kiezen, lokaal goed doel gaan. Gezien tal van onze leden (en oud-leden) woonachtig zijn in Bolderberg en gezien het uiteraard makkelijker is ons project aan een groter evenement te koppelen, rees al snel het idee te bekijken of ons event met Bolderberg Live gecombineerd kan worden.

BHV: Bolderberg live zaterdag 24 augustus 2019 komt naderbij... update 19-07-2019
Bolderberg: Limburgse wandelaars wandelen vandaag bolderberg-Lummen en terug

Bolderberg: Limburgse wandelaars wandelen vandaag bolderberg-Lummen en terug

Je hebt er ongetwijfeld al van gehoord van de Limburgse wandelaars... Symphatiek groepje wandelaars, intussen vrienden die iedere woensdag namiddag vanaf 14.00u "ergens" in Limburg een mooie wandeling tussen 9 en 12 km door de natuur en bossen doen, winter en zomer. 7 koppels zijn zowat de vaste kern, maar geïnteresseerden mogen uiteraard aansluiten. Totaal geen verplichtingen, iedereen neemt deel zoals het hem of haar uitkomt...En de wandeling wordt altijd gezellig ergens in de buurt wandeling of Bolderberg afgesloten met z'n allen voor enkele lekkere dranken en knabbels. Ook weer zonder enige verplichting.

Ondanks de groep eergisteren reeds een 10-tal km gewandeld heeft trekken ze er vandaag op uit voor een grote finale, namelijk wandelen vanaf Bovy naar de Winning in Lummen, een 16 km, en daar aangekomen wordt gezellig samen geluchst. Enkele mensen die de complete wandeling niet doen worden per auto tot daar gebracht en doen de terugwandeling van 9 km mee. Terug naar Bovy na 9 km waar de leuke dag afgesloten wordt op het terras.

Grote bezieler is Francis Holsteyns en Jenny die elke wandeling vooraf ingewandeld heeft en ge-gps't...

Bolderberg: inbraak krantenwinkel shopping

In de nacht van maandag op dinsdag hebben inbrekers ca 25.000 sigaretten gestolen in de plaatselijke krantenwinkel lectuurshop L & G aan de voorkant shopping.

Via een gat in de muur, gemaakt langs de gangzijde toegang appartementen, verschaften dit krapuul zich een toegang tot de winkel. De eigenaar kon de inbrekers op heterdaad betrappen die onmiddelijk wegvluchten richting toeristische dient, maar slaagden er toch in voor meer dan € 7.500 mee te gritsen.  Ook het naastliggend kapsalon heeft deze inbrekers op bezoek gehad.

De politie heeft de nodige vaststellingen komen doen en we hopen dat deze bende snel geklist wordt en hard gestraft.

Bolderberg: inbraak krantenwinkel shopping
K.Bolderberg FC: start nieuw voetbalseizoen 2019-2020

K.Bolderberg FC: start nieuw voetbalseizoen 2019-2020

Nu Zaterdag 20 juli zal voetbalclub K.BOLDERBERG FC het nieuwe voetbalseizoen op gang trappen. 

Om 10u op het plein langs het Broederspad (bij tennisterreinen) onder leiding van trainer Bart Schapmans. In de namiddag volgt er nog een trainingssessie.

Donderdag 25 juli om 19u zal de 1ste oefenmatch, plein kluisstraat 25, plaatsvinden tegen Zonhoven United (1ste prov).

Supporters op post !

Brasserie Savarin: Weekmenu van 16/07 tem 19/07

  • Dagsoep
  • Varkenshaasje pepersaus kroketjes
  • Koffie of dessert

€ 13,50 per persoon zonder drank

Brasserie Savarin: Weekmenu van 16/07 tem 19/07
Truckstop Viversel viert 10-jarig bestaan

Truckstop Viversel viert 10-jarig bestaan

De voorbije vrijdag en zaterdag in de namiddag was het feest bij Truckstop in Viversel. Zij vierden er hun 10-jarig bestaan. Dit ging gepaard met allerlei festiviteiten, en daarbij werd 't Weyerke in Zolder niet vergeten.

Zaterdag mocht Stijn van Festeyn bekend maken dat de Limburgse Truckers samen met Truckstop 1700 euro schonken aan ’t Weyerke. Goed gedaan Limburgse truckers ! Merci !

Er waren allerlei goede optredens, veel ambiance en om 18u zorgden De Romeo’s dat de hal ontplofte. Er werd gedanst en gezongen dat het een lieve lust was....

Guy's dorpscafé: topattractie "mama's jasje" op Bolderberg live 24 augustus

BOLDERBERG LIVE ZATERDAG  24  AUGUSTUS

Programma:

14u: springkasteel

20u: MAMA’S JASJE met begeleiding THE HAPPY DAYS

21u: THE HAPPY DAY

GUY’S DORPSCAFE – Vrunstraat – SPORTHAL – Bolderberg

 

Guy's dorpscafé: topattractie "mama's jasje" op Bolderberg live 24 augustus
Oud Bolderberg: De oude rijksweg in 1952 nu St. Jobstraat

Oud Bolderberg: De oude rijksweg in 1952 nu St. Jobstraat

Bolderberg 1952, toen nog een echt rustig kempisch dorp (zonder verkeersproblemen.)

Een statige rij zomereiken uit 1902 zoomde de rijksweg naar Zolder af. Maurice Beliën, toenmalig directeur circuit, " als ik van Parijs of Madrid kom, tussen de bomen zeg ik steeds " ik ben thuis "

In 1969 moesten ze weg voor de verbreding ter gelegenheid van het WK Wielrennen In Bolderberg, en begon een nieuwe tijd te tikken...

 

Brug van Stokrooie: update 12-07-2019

Brug van Stokrooie: update 12-07-2019

UPDATE 12 juli 2019

En we kunnen weer naar Stokrooie en Hasselt rijden, en terug natuurlijk, maar gebruiken tijdelijk nog de oude brug tot de nieuwe volledig geschilderd is waarmee men nu bezig is. Zal nog een 14-tal dagen duren.

  • Sloop bestaande brug: 15 augustus 2019 (streefdatum)

Domein Bovy: Boeken en (vinyl)platenmarkt vrijdag 9 augustus

Vrijdag 12 augustus kan je van 12 tot 17.30 uur komen snuffelen tussen liefdesromans waar je heerlijk van kan wegdromen, thrillers, reisverhalen, kinderboeken…Naast boeken vind je er ook vinylplaten (LP's en singles), strips, prentkaarten, gravures ...

Ben je door je boekencollectie heen? Wil je graag je platencollectie aanvullen? Of heb je gewoon zin in een gezellige middag? Kom kopen of verkopen tijdens de boeken en vinylbeurs op Domein Bovy.

De gemeente Heusden-Zolder en De Winning (uitbaters van Bistro Bovy) slaan de handen in elkaar voor dit leuk initiatief in de zomermaanden.

Standhouder worden?

Zowel professionele handelaars als particulieren kunnen deelnemen. De kostprijs om deel te nemen is €10 per stand.

Voor meer informatie kan je een mail sturen naar:
boekenmarktbovy@dewinning.be 

Domein Bovy: Boeken en (vinyl)platenmarkt vrijdag 9 augustus