Bolderberg: scouts vieren 40 jarig bestaan

40 jaar scouts Bolderberg

In 1979 startte een jeugdbeweging in Bolderberg. Scouts Trappers Bolderberg zag het daglicht.

Nu 40 jaar later is onze scoutswerking nog steeds zeer actief en tellen we een kleine 200 leden. We willen natuurlijk deze bijzondere mijlpaal niet zomaar aan ons laten voorbijgaan. 

Daarom feest Scouts Bolderberg op zaterdag 28 september 2019 !

Er zijn activiteiten voorzien voor jong en oud. De leiding heeft een groot groepsspel voorzien voor hun leden. Als het spel rond 18 uur gespeeld is volgt er een waar  Paella-festijn om de hongerige maagjes te vullen. Hier is iedereen welkom : kinderen , ouders , grootouders , vrienden en sympathisanten.

Het wordt een gezellig samenzijn met onder andere een kampvuur, muzikale omlijsting en randanimatie. s’ Avonds wordt deze fantastische dag afgesloten met een groot dansfeest “# FEEST”  in de feesttent. Dus trek jullie dansschoenen maar aan !

Iedereen is van harte welkom.

Je kan tickets voor een portie paella en/of toegang tot de feesttent verkrijgen op de site www.40jaarscouts.be 

Bolderberg: scouts vieren 40 jarig bestaan
Snelheidscontroles veilig schoolverkeer in Heusden-Zolder: update 20-09

Snelheidscontroles veilig schoolverkeer in Heusden-Zolder: update 20-09

Update vrijdag 20-09-2019: info politie H-Z

Afgelopen vrijdag was de laatste dag van de 3 weken ‘Veilig schoolverkeer’.  We gingen nog eens op pad met de flitswagen in de zone 30, in de directe omgeving van de Daltonschool in Zolder.  We hielden een oogje in het zeil tussen 14u55 en 15u51.

In totaal controleerden wij 337 voertuigen op hun snelheid.  164 bestuurders reden te snel wat neerkomt op ruim 48% .  Van deze overtreders reden goed 80 bestuurders tussen de 41 en  46 km/u, wat opnieuw neerkomt op 48%.  Ook hier werd helaas 1 bestuurder betrapt met een snelheid tussen 67 en 70 km/u waardoor hij in aanmerking komt voor een intrekking rijbewijs.

Moraal van het verhaal, wij, jullie, velen, rijden veeeel te hard wanneer kinderen naar en van de school gebracht worden, parkeren fout en zijn zeer gehaast omdat..... DOE HIER IETS AAN ! ELKE DAG IN NAAM VAN ALLE KINDEREN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

's Morgens bij het wegbrengen van de kinderen en 's avonds of 's middags bij het ophalen van de kinderen iets meer tijd nemen....

klik op "lees verder"

K.Bolderberg FC: HENIS 2 - BOLDERBERG 2

K.Bolderberg FC: HENIS 2 - BOLDERBERG 2

Henis is een ploeg waar je liever niet heengaat. Een grote krachtige ploeg, erg kopbalsterk met een topspits., en bovendien geen parking. Het liep ook zo ! De eerste helft werden we gewoonweg overspeeld, een zwakke partij van onze kant en met twee thuisdoelpunten tot logisch gevolg.

Niet zo na de herneming. Kenneth bracht de aansluitngstreffer, Mike effende de bordjes 2-2.

Meerdere open, echt niet te missen kansen, brachten BFC in winstpositie, maar het lukte juist niet. Toch tevreden met een drawn, het was niet onze beste match.

Als koploper is BFC zeker een vaste waarde in tweede, met volgende week de topper tegen nummer 2, Paal-Tervant.

Op de foto : De twee doelschutters

Domein Bovy: foodtruckfestival chefs on wheels op zat en zon 21 en 22 september 2019: update 22-09-2019

Domein Bovy: foodtruckfestival chefs on wheels op zat en zon 21 en 22 september 2019: update 22-09-2019

Update 22-09-2019

Gisternamiddag naar Bovy gewandeld en daar aangekomen direct ondergedompeld in een fantastische en gemoedelijke leuke sfeer van een zonovergoten exotisch land... 21 foodtrucks bieden uit een internationaal aanbod lekker eten en drinken aan, dat je rustig kan nuttigen ergens liggend, zittend, hangend of staand op het binnenplein. De neus wordt constant geprikkeld door de geurige aroma's die over de evennementenweide hangen.

ik zou zeggen; vanaf 12.00 uur wees zeker aanwezig, de moeite waard...

Ook de kinderspeeltuin vol met spelende kleuters op de vaste speeltuigen en bijgeplaatste springkastelen, en het terras van de Bistro doet harmonisch mee met dit festival. Zalig om weer een gelukkig en goed functionerend Bovy te zien....

enkele sfeerfoto's, druk op "lees verder".

Ludo Steemans

redactie & voorzitter dorpsraad.

ps. Voor 2020 komen de trucks in het laatste weekend van september, 26 & 27, samenvallend met de dag van de Wijers.

Afbraak brug stokrooie op 21-09-2019

Afbraak brug stokrooie op 21-09-2019

Zoals aangekondigd werd gisteravond vanaf 22.00 uur begonnen met de afbraak van de oude brug naast de nieuwe brug in Stokrooie. Weer een stukje geschiedenis weg. De machtige machines van Baldewijns stonden klaar en er werd korte metten mee gemaakt. de boor- en knabbelaars deden hun werk en de brokstukken vielen in onderliggende pontons. Voor de die-hards was er zelfs koffie en koeken naar het schijnt... Er was zelfs vuurwerk..

Klik op "lees verder" en je ziet wat sfeerfoto's.

Omwille van de afbraak van de brug, de brugpijlers en landhoofden zijn de jaagpaden op beide oevers onderbroken tot 18 oktober 2019 en is er een omleiding. 

Basisschool Bolderberg: start nieuw project "first lego league" door de 6de jaars

Met grote trots meldt schoolhoofd Annette Palmers het meedoen aan een grootse teamwedstrijd rond lego, creativiteit, technologie en vooral teamwork met de 6de jaars van onze school. Op de foto zie je juf Elien Steukers met haar team die met de voorbereidingen gestart zijn in het leegstaande klooster naast dienst toerisme. Handige harry's van de school hebben een speciale tafel gebouwd om de projectopbouw te realiseren.

Wij van de redactie gaan dit project wekelijks opvolgen met intervieuws, foto's en video's.

Juffrouw Elien Steukers vertelt: samen met 10 leerlingen van het zesde leerjaar gaan we deelnemen aan de First Lego League wedstrijd.

Aangezien dit nieuw is voor onze school en we onze leerlingen toch wel optimaal willen begeleiden, volgen we zelf gedurende 9 weken, 8 bijscholingssessies. Ik spreek over ‘we’ aangezien ik mag rekenen op de steun van juf Annelies Renders en meester Bart Swinnen.

Creativiteit, technologie en teamwork staan centraal binnen dit project. Het team wordt dan ook beoordeeld op de volgende elementen: onderzoek, robotica en core values (vriendschap, samenwerking en sportiviteit). De eerste uitdaging die we aangaan is de regiofinale eind november. Daar kunnen de teams een felbegeerde plaats veroveren in de Beneluxfinale. De allerbeste teams kunnen zelfs naar de Europese finale of de wereldfinale in Amerika gaan.

Wat is het nu concreet?

Onze steden en dorpen hebben vandaag de dag te maken met grote problemen zoals transport, bereikbaarheid en natuurrampen. We gaan aan de slag met een zelfgekozen probleem en het is de bedoeling dat wij hier een oplossing voor gaan bedenken. Zo creatief mogelijk natuurlijk!  We gaan ons dan moeten verdiepen in de problematiek en eventueel experts uitnodigen die ons hierin kunnen bijstaan. Eén van deze experten is een papa van één der leerling-deelnemer. Dit hele onderzoek moeten we eind november dan voorstellen aan de jury.

Een ander onderdeel is het ontwerpen, bouwen en programmeren van een robot. Tijdens de finale moeten we zoveel mogelijk punten proberen te sprokkelen door met onze robot missies correct uit te voeren. We gaan dus nog vele uren doorbrengen samen met onze robot om hier goed in te worden.

Teamnaam: RobotCreations

Coach 1: Elien Steukers

Ondersteunende coaches: Annelies Renders & Bart Swinnen

Je kan via deze website http://www.techniekpromotie.be/ de totale opzet nalezen.

 

Basisschool Bolderberg: start nieuw project "first lego league" door de 6de jaars
Basisschool Bolderberg: grootouderdag krijgt een nieuwe invulling...

Basisschool Bolderberg: grootouderdag krijgt een nieuwe invulling...

Zoals ieder jaar gebruikelijk is, organiseert de school een grootouderdag(en) gespreid over donderdag 24 en vrijdag 25 oktober weet schoolhoofd Annette Palmers ons te vertellen. De kinderen krijgen tijdig meer details mee vanwege hun respectievelijke juffrouw of meester. Wat is er anders ? Wel zoals we allen weten werden er vroeger veel volksspelen en volkssporten gehanteerd. Deze interactie tussen de kinderen en grootouders wil men graag via deze volksspelen actief laten beleven. Via onze gemeentelijke uitleendienst volksspelen zijn de nodige attributen gereserveerd.

Beste grootouders en kinderen, zet jullie beste beentje voor en vooral, geniet ervan... 

Basisschool Bolderberg: meedoen met de warmste week

En zoals ieder jaar heeft studio Brussel de warmste week op gang geschoten, en worden er massa 's evenementen en acties georganiseerd. Zo doet onze school natuurlijk ook mee met een originele vorm van sponsoring; namelijk lezen....

Op afgesproken tijd wordt door iedereen, letterlijk iedereen, van klein naar groot inbegrepen de leerkrachten zelfs schoolhoofd Annette gelezen dat de stukken er af vliegen.. en hoor je in deze momenten op school niets....

Kinderen of leerkrachten sponsoren 10 eurocent per boek dat straks integraal naar de warmste week gaat...

Weer een mooi project. proficiat !

Basisschool Bolderberg: meedoen met de warmste week
Basisschool Bolderberg; fietsexamen komen er aan

Basisschool Bolderberg; fietsexamen komen er aan

En zoals ieder jaar komen de fietsexamen er aan in de maand september.

In onze basisschool maakt men zich klaar voor het fietsexamen. Volgende dinsdag wordt er geoefend na de eerste speeltijd onder het spiedend oog van onze wijkagent en juffrouw Jenny op de speelplaats.

4 Oktober volgt het examen. Elke leerling legde individueel een parcours af in het echte verkeer waarbij fietsvaardigheden als afslaan, op een rotonde rijden en een hindernis voorbij rijden, worden beoordeeld. Een aantal vrijwilligers begeleiden de kinderen en verkeer zodat alles veilig kan verlopen.

Basisschool Bolderberg: nieuwe mooie turnuitrusting

Wanneer juf Jenny met de kids richting de sporthal of een sportmanifestatie trok, zoals weer volgende week op De Veen in Heusden, zag zij andere scholen die herkenbaar waren met een bepaalde tenue. Dus werd dit even intern overlegd en actie genomen, en zie op de foto hoe mooi en chique onze Bolderbergse kinderen er in de toekomst gaan bijlopen... Links de voorzijde, rechts de achterzijde.

Zeer geslaagd, om trots op te zijn...

Basisschool Bolderberg:  nieuwe mooie turnuitrusting
Theeceremonie in 't Bolderke

Theeceremonie in 't Bolderke

In Restaurant 't Bolderke voelen ze zich geinspireerd door de TOP theemeester Ann Vansteenkiste. Zij heten je dan ook op woensdag 18 december 2019 om 18u van harte welkom om te komen genieten van een Chinese theeceremonie.

De kostprijs is € 30 per persoon. Opgelet want de plaatsen zijn beperkt. Snel zijn is de boodschap.

Reserveren kan telefonisch op 011/91 15 34, of via email op krismarchal@hotmail.com of eventueel ook via de Facebook pagina  van t Bolderke zelf. https://www.facebook.com/Restaurant-t-Bolderke-721563904615042/