Hoe zit het met de horeca? Bistro Bovy

Hoe zit het met de horeca? Bistro Bovy

Bistro Bovy plant haar terras te openen op vrijdag 12-6. Zij zullen de eerste twee weken alleen op vrijdag, zaterdag en zondag open zijn in een try-out van zelfbediening (vanuit verschillende plaatsen).

Zij gaan hun personeel veilig laten opstarten om hun klanten op een veilige manier weer te laten genieten van een drankje en een ijsje op het terras.

De keuken en de verbruikzaal zullen voorlopig nog gesloten blijven. 

Laten we hopen dat weldra het terras weer zal bruisen zoals vroeger.

Delen via de sociale media mag.

Hoe zit het met de horeca? De Baseline

De Baseline - is de cafetaria van de tennisclub – gaat vanaf maandag terug open. Op weekdagen ma-di-wo-do en vrijdag is het cafetaria open van 18u tot 24u.

Op zaterdag is de cafetaria gesloten en op zondag is ze open van 9 tot 14 uur.

Het is niet nodig om te reserveren. Misschien moet je wel wachten aan de inkomdeur tot je een tafel toegewezen krijgt. Na het verlaten van de zaak zal elke tafel ontsmet worden voor de volgende klant.

Bestellen aan de toog mag niet en de keuken blijft voorlopig gesloten.

Delen op sociale media mag.

Hoe zit het met de horeca? De Baseline
Finale van de Belcar kalender 2020 tijdens 24-uren

Finale van de Belcar kalender 2020 tijdens 24-uren

Belcar Endurance Championship is blij dat het toch een volledig raceseizoen kan aanbieden. De nieuwe kalender houdt in dat er zes races verreden zullen worden. Vijf van deze races worden verreden op de thuisbasis in Zolder, en één buitenlandse race in Assen.

Voor het eerst in de geschiedenis zal de grote finale van het Belcar Endurance Championship tijdens de 24 uur van Zolder zijn. Het wordt een speciale wintereditie op 7 en 8 november 2020.

Datum Circuit Event
* 7-8-9 augustus Zolder Zolder Superprix (125')
4-5-6 september Assen (125' of 180')
2-3-4 oktober Zolder American Festival NASCAR (180')
* 16-17-18 oktober Zolder

DTM - Zaterdag (120')

DTM - Zondag (120')

5-7-8 Novenber Zolder 24 Hours of Zolder

* Geen toeschouwers toegelaten

Coronacrisis: Start van fase 3 van het afbouwplan vanaf 8 juni (info BE-Alert)

Bericht van de Eerste Minister, Sophie Wilmès

Dit betekent een radicale verandering in de aanpak ten opzichte van de regels die tot nu van kracht waren. Van nu af aan is vrijheid immers de regel en wat niet mag de uitzondering. 

De activiteiten die verboden blijven, zullen dat zijn omdat ze ofwel een te nauw contact tussen mensen of massabijeenkomsten met zich meebrengen, ofwel omdat er nog geen protocollen - d.w.z. specifieke regels voor een sector – konden worden bepaald. 

Deze nieuwe aanpak moet op twee niveaus worden begrepen. Ten eerste, het individuele gedrag (hoe moet ik me gedragen in het licht van mijn herwonnen vrijheid? ) en ten tweede, het reglementair kader dat van toepassing is op een georganiseerde activiteit (welke protocollen moeten professionals toepassen om een activiteit te organiseren?)

Meer informatie lees je hier: https://crisiscentrum.be/nl/news/start-van-fase-3-van-het-afbouwplan-vanaf-8-juni

klik op "lees verder" voor de details.

Coronacrisis: Start van fase 3 van het afbouwplan vanaf 8 juni (info BE-Alert)
Activiteitenkalender van Circuit Zolder is aangepast.

Activiteitenkalender van Circuit Zolder is aangepast.

Circuit Zolder heeft de activiteitenkalender voor de komende maanden klaar. Daar is achter de schermen hard aan gewerkt. Er zijn letterlijk bergen verzet. Bijna al de grote events zullen plaatsvinden. De absolute toprace DTM, oorspronkelijk voorzien eind april, komt  nu zelfs 2 manches op Zolder rijden, twee weekends na elkaar. “De toekomst is verzekerd. Deze kalender is gezien de buitengewone omstandigheden een fantastische verwezenlijking,” aldus een verheugde general manager Sven Pribylla.

Het circuit heeft de voorbije jaren onder impuls van Sven Pribylla en zijn team de spreekwoordelijke tweede adem gevonden: het heeft zich op de kaart gezet als toeristische bestemming voor jong en oud, recreant, sporter of autosportliefhebber. Door de diversifiëring is het aanbod danig verbreed met meer doe-activiteiten voor fiets- , auto- en motorliefhebbers die zich kunnen uitleven tijdens trackdays. Ook is Circuit Zolder uitgegroeid tot een volwaardige B2B eventlocatie.

Kalender 2020 Circuit Zolder 
 
(onder voorbehoud van wijzigingen)
 
*Augustus 08-09                          Zolder Superprix
*Augustus 16                               Essec 12 Hours Cycling
*Augustus 22-23                          Zolder Fun Festival     

September 06                              BMW Fan Day
September 12-13                        FIA ETRC Belgian Truck Grand Prix 
September 19-20                         European Solar Challenge
September 26-27                         3 Nations Cup BMX
September 26                              Zolder Cycling Cup
 
Oktober 03-04                             American Festival NASCAR
*Oktober 9, 10-11                       DTM (Deutsche Tourenwagen-Masters)       
*Oktober 16, 17-18                     DTM (Deutsche Tourenwagen-Masters)

Oktober 31- November 01         UEC BMX European Cup Round 5 & 6
 
November 07-08                           24 Hours of Zolder
November 20-21                           1000 km of Zolder
 
December 26                                Telenet Superprestige veldrijden
 
*geen publiek toegelaten

Beste mensen, let op voor brandgevaar in de bossen...

Beste inwoners van Bolderberg of aangelanden, mogen we jullie ER ZEER OP ATTENT MAKEN DAT ER EEN GROOT BRANDGEVAAR IS met deze droogte in de bossen rondom ons. De bijgevoegde foto illustreert nogmaals dat hier ontverantwoordelijke mensen bezig geweest zijn. Dit is gisteren ontdekt door een juffrouw van onze school hier die met haar klas kinderen het speelbos introk dat gelegen is bij de kleine parking einde Kluisstraat voorbij de Soetewey.

Dit is onmiddelijk doorgegeven aan de bevoegde instanties. Moest er nu een brand ontstaan in de bossen dat kan dit grote gevolgen hebben.

Blijf op de paden en voorkom dat er brand kan ontstaan zoals peuken sigaretten weggooien, glas, of ABSOLUUT GEEN VUURKE STOOK HOUDEN!.

Ludo Steemans

Voorzitter dorpsraad Bolderberg

Beste mensen, let op voor brandgevaar in de bossen...
even dit: omleiding in Stokrooie naar Heusden-Zolder

even dit: omleiding in Stokrooie naar Heusden-Zolder

Het Agentschap Wegen en Verkeer renoveert dit voorjaar in Hasselt de fietspaden langs de Snapperstraat - Stokrooieweg (N729) vanaf het kruispunt met de zijstraten Snapperstraat (kant Tuilt) tot net voorbij het kruispunt met de Kanaalstraat (kant Stokrooie). In elke richting wordt zo ongeveer 1 km fietspad vernieuwd. De beton wordt vervangen door asfalt.

De aannemer zal deze werken in 4 dagen uitvoeren. Volgens de huidige planning start hij op dinsdag 2 juni en zijn de werken ten laatste vrijdag 5 juni 2020 in de loop van de namiddag klaar.

Lokale omleiding richting Stokrooie

Om de veiligheid van zowel de wegarbeiders als de weggebruikers te vrijwaren, zal het agentschap de Snapperstraat-Stokrooieweg afsluiten voor het gemotoriseerd verkeer richting Heusden-Zolder. Deze weggebruikers kunnen dan een omleiding volgen via Waterlozestraat, Zolderstraat, Stokrooiestraat, Thiewinkelstraat en Holrakkerstraat.

Voor fietsers zal deze omleiding in beide richtingen gelden. Wie met de wagen richting Hasselt wil, kan gewoon langs de werfzone blijven rijden.

Overdekte wielerpiste op circuit Zolder: update 31-05-2020

Update 31-05-2020

Wordt het financieel plan van de wielerpiste in Zolder goedgekeurd of niet? Daarover is nog geen duidelijkheid. “Voor het zomerreces scheppen we klaarheid”, belooft Vlaams minister Ben Weyts (N-VA).

Het Rekenhof heeft, als extern controleorgaan van de overheden in België, de aanpassing van de Vlaamse begroting 2020 onderzocht. In haar verslag staat een opmerkelijke paragraaf over de wielerpiste van Heusden-Zolder: “Het is onduidelijk of de aanwending van de 5 miljoen euro door Sport Vlaanderen voor de wielerpiste Heusden-Zolder (project van ongeveer 20 miljoen euro) moet worden geïnterpreteerd als een investeringssubsidie, dan wel een participatie/deelneming in het kapitaal of een converteerbare lening. Volgens de administratie betreft het een investeringsbijdrage met middelen uit het Financieringsfonds voor de Schuldafbouw en Eenmalige Investeringsuitgaven (FFEU).”

“Dat de wielerpiste is opgenomen in dit verslag betekent dat de financiering met een vergrootglas wordt bekeken”, zegt Vlaams parlementslid Ludwig Vandenhove (sp.a). “Ik heb altijd hetzelfde gezegd over de wielerpiste van Zolder. Een derde betaalt Vlaanderen, een derde betaalt de provincie Limburg via Limburg Sterk Merk en een derde betaalt de privésector. Ik stel nu vast dat het Rekenhof dezelfde twijfels heeft als ik over deze financiering. Waar is de een derde van de privésector? Diezelfde privésector, die altijd zaagt over de te hoge belastingen en het te hoge overheidstekort.”

Lotto

Begin februari raakte bekend dat het financieel plan van de wielerpiste moest worden herzien, omdat de subsidie van 2 miljoen euro van de Nationale Loterij onzeker is. Over de verdeling van de middelen van de Nationale Loterij beslist de federale ministerraad. “We weten op dit moment nog niet wanneer het voorstel naar de ministerraad zal gaan”, laat Jonas Veys, woordvoerder van bevoegd MR-minister Clarinval, weten.

Of er dan ook effectief middelen worden toegewezen aan de wielerpiste, is nog lang niet zeker. De vzw Sportcomplex Vlaanderen/Heusden-Zolder, die straks de piste zal uitbaten, heeft tot hiertoe 187.500 euro ontvangen, ook al heeft ze jaar na jaar 2 miljoen euro aangevraagd.

Duidelijkheid

Zolang de financiering niet rond is, kan de bouw van de velodroom niet starten. Om het gat te dichten, komt LSM met 1 miljoen extra over de brug, bovenop de voorziene 6 miljoen euro. “En met de gemeente Heusden-Zolder hebben we een alternatieve financiering opgezet om het cashflowprobleem op te lossen, zodat er voldoende middelen ter beschikking zijn tijdens de bouwfase”, liet Vlaams minister van Sport Ben Weyts midden februari weten. De Vlaamse overheid investeert zelf 6 miljoen euro in de bouw van de piste, en nog eens 2,2 miljoen euro in de exploitatie ervan.

Maar alles staat of valt met het akkoord van de btw-administratie over dit financieel plan. Dat advies werd begin maart verwacht. Maar het bleef de afgelopen weken opvallend stil. “Wij zullen voor het zomerreces van het Vlaams Parlement duidelijkheid scheppen, in samenspraak met de partners, zodra alles helemaal uitgeklaard is”, belooft minister Weyts.

Bron: HBVL

Overdekte wielerpiste op circuit Zolder: update 31-05-2020
Zal de datum voor DTM nogmaals wijzigen?

Zal de datum voor DTM nogmaals wijzigen?

DTM ontstond in de jaren 1960 en was dikwijls te gast in Zolder. Na enkele jaren van afwezigheid zijn ze terug van weggeweest. Dit is ongeveer het grootste event voor Zolder en is vergelijkbaar met de F1 voor Spa.

De DTM-manche die eerst voorzien was voor het weekend van 24 april verhuisde vanwege de Covid-19 naar 8 en 9 augustus. Dit zou dan een race zonder publiek worden, hetgeen geen optie lijkt te zijn. Het alternatief is het weekend van 11 oktober of van 25 oktober. Maar op beide datums zijn er ook wedstrijden in Spa-Francorchamps.

In het weekend van 11 oktober is dit Spa Hat-Trick en in het weekend van 25 oktober is er de 24 Hours of Spa.

Bouwpercelen Sterrenwacht: info

Bouwpercelen Sterrenwacht: info

Sinds deze week staan er 18 bijzondere bouwloten te koop op de Sterrenwacht, het hoogste puntje van Bolderberg.

Wij, redactie van Bolderberg.be, hadden een gesprek met Hans Roose, inwoner van Bolderberg, en deel uitmakend van het vastgoedkantoor Marc Swevers Immobiliën.

Wat houdt project Sterrenwacht juist in?

De verkaveling Sterrenwacht bevat 18 unieke en groene bouwloten. Deze variëren in oppervlakte van 14 tot 24 are. Elk lot is uniek. Het glooiende landschap zorgt ervoor dat architecturale meesterwerken mogelijk zijn. Vanwege de hoogte van de ‘berg’ heb je vanuit deze woningen fenomenale vergezichten. De twee nieuwe insteekwegen zijn doodlopend, dat maakt dat het hier bijzonder rustig wonen is. Het aangrenzende bos op de Galgenberg zorgt ervoor dat nieuwe eigenaars letterlijk het bos in hun achtertuin hebben.

Is het niet spijtig dat groen moet wijken voor bouwgronden?

Dat is een zeer terechte vraag. Het is echter geen bos of natuurgebied dat moet wijken. Deze zone is reeds sinds lange tijd voorzien als ‘woonpark’. Deze grond maakt deel uit van een in 1961 goedgekeurde verkaveling van 52 percelen op en rondom de berg waarvan bestaande woningen in Sterrenwacht deel uitmaken. In de vernieuwde verkavelingsvergunning van 2016 zijn uiteraard voorschriften voorzien om het karakter van dit groene woonparkgebied te behouden.

De verkaveling ligt nabij het Circuit, gaan mensen dit als een nadeel ervaren?

Rust en actie in harmonie! Wie bouwt op deze locatie, is uiteraard op de hoogte van de aanwezigheid van het Circuit van Zolder. Wie kortbij het circuit woont kan het alleen maar beamen, de hinder van het circuit is zeer beperkt. Ik praat uit ervaring. De evenementen zonder geluidsbeperking zijn gelimiteerd. Tijdens de trainingen op donderdag zijn het merendeel van de omwonenden aan het werk maar ‘s avonds na een drukke werkdag is het alweer rustig vertoeven in de tuinen van Sterrenwacht. Je hoort enkel het geluid van vogels en krakende dennenappels. Onze sportieve nieuwe dorpsgenoten nemen hun racefiets en gaan ’s avonds nog even de benen strekken op het nieuwe asfalt van het Circuit van Zolder. Handig toch, zo’n circuit in je achtertuin?!

Als we ons goed herinneren hebben deze gronden al eens te koop gestaan?

Dat is correct. In 2016 heeft men dit project gelanceerd in een vroeg stadium. Er was enorm veel interesse. Echter waren er nog geen wegeniswerken uitgevoerd en er was enige onduidelijkheid omtrent de exacte omvang van de percelen, de exacte ligging, etc. De ontwikkelaar heeft ervoor gekozen om de verkoop te staken en te herbeginnen nadat de wegeniswerken voltooid zijn. Vandaag zijn er dus twee nieuwe wegen in Bolderberg, Schapenpad en Herdershof. De percelen zijn gemakkelijk terug te vinden met duidelijke aanduiding ter plaatse. Neem je fiets en ga eens een kijkje nemen!

Mogen we snel nieuwe inwoners verwachten?

De verkoop is nog maar enkele dagen geleden gestart, de respons is echter enorm! Geïnteresseerde kandidaten geven me steeds dezelfde opmerking: deze gronden zijn uniek in Limburg! De combinatie van ruime percelen op een residentiële en groene ligging, in een gezellig dorp als Bolderberg, wekken interesse in zowel deze regio als buiten de provinciegrenzen. We verwachten spoedig een eerste verkoop en hoop samen met jullie onze nieuwe inwoners enthousiast te mogen verwelkomen in het mooie Bolderberg.

Meer informatie omtrent dit unieke verkavelingsproject kan je terugvinden op www.swevers.be of neem gerust contact met de vastgoedmakelaar uit ons dorp: Hans Roose - 0490 11 11 27 – hans.roose@swevers.be

klik op "lees verder" voor duidingsfoto 's en luchtfoto.