Klein teater Bolderberg presenteert: Ief Postino bezorgt Limburgse post naar Italië

Om een plaats te reserveren voor de voorstelling van Ief Postino op woensdag 20 april om 20 uur... Mail naar philtjensr@skynet.be . €5/per persoon.

Klein teater Bolderberg presenteert: Ief Postino bezorgt Limburgse post naar Italië
Donderdag wordt de nieuwe geluidsinstallatie getest op Circuit Zolder

Donderdag wordt de nieuwe geluidsinstallatie getest op Circuit Zolder

Aanstaande donderdag zal het nieuwe deel van de geluidsinstallatie in dienst gesteld worden tijdens de vergunde geluidsuren. Het betreft fase 3 van het dynamische systeem rond de pitlane zone en centrale paddocks, zo kan elke zone apart door de geluidsmanager worden aangepast losstaand van de gewone volume regeling van de commentatoren.

Om alles goed af te stemmen inclusief het bestaande deel, zal de installatie tijdelijk op maximum gezet moeten worden om vervolgens terug te dimmen tot een geprogrammeerd maximum volume. Het Circuit tracht deze programmatie duur tot een noodzakelijke minimum te beperken.

Ouderraad school Bolderberg organiseert 24 maart 2019 dauwwandeling

Ouderraad school Bolderberg organiseert 24 maart 2019 dauwwandeling

SAVE THE DATE! ZONDAG 24 MAART gaan we weer heerlijk 🏃‍♂️🏃‍♀️DAUWTRIPPEN.

Pippi Langkous is beroofd door de piraten. Help haar om de schatkist 💰opnieuw te vullen, kraak de code, ga op avontuur in de🌲🌲🌲bossen van Bolderberg. Maar let op voor de 👓🕶 struikrovers...

Geniet daarna van een uitgebreid ontbijtbuffet 🥝🥐🍞🥖🧀🥚🍳🥓🍫🍩☕️🍽 in Witte Villa Kakelbont!

Meer info volgt.

Klein Teater Bolderberg zoekt acteurs

Klein teater Bolderberg is op zoek naar nieuwe acteurs.

Diegene die graag in een "comedie" of een leuk blijspel meespeelt is zeker welkom. Je kan jou interesse kenbaar maken via mail naar ghislainhendrickx@gmail.com of philtjensr@skynet.be of ons mailadres nieuws@bolderberg.be. Of de telefoonnummers zoals op de flyer vermeld.

Er is ook een leuk You Tube filmpje beschikbaar, gemaakt in de Witte Zaal, om algemeen aan te geven wat we zoeken en wat men kan verwachten.

link :  https://www.youtube.com/watch?v=DvSnSPLI4LY&t=63s 

Klein Teater Bolderberg zoekt acteurs
Verkeersplan voor DTM moet herzien worden.

Verkeersplan voor DTM moet herzien worden.

Minder goed nieuws tijdens de meeting aangaande het verkeersplan, ondanks de al maanden goed lopende communicatie en afspraken kwam de dienst wegen en verkeer plots af met de melding dat de werken op de snelweg blijven doorgaan tijdens het DTM weekend.

Dit is verbazend gezien vanaf dag 1 door de gemeente, Politie Heusden-Zolder en Circuit duidelijk is aangegeven dat de afrit 27 prioritair is om zo een groot event als DTM in goede banen te kunnen leiden, de dag dat DTM aan het Circuit werd toegewezen waren zij als één van de eerste die op de hoogte werden gesteld. Tot nu was het duidelijk dat fase 1 werd opgestart en afgewerkt voor het DTM event en erna pas fase 2.

De Burgemeester, Circuit Zolder, politie en gemeentelijke verantwoordelijken zijn onmiddellijk in actie geschoten. Er waren wel enkele andere scenario’s preventief voorbereid.

Hopelijk kunnen we volgende week positief nieuws brengen over deze verkeersproblemen.

Domein Bovy: topattractie met circus Ronaldo ‘Fidelis Fortibus’ in première.

Een eigenzinnige solo gemaakt en gespeeld door Danny Ronaldo. Het publiek betreedt een circustent waar alle artiesten overleden zijn. Enkel de clown is overgebleven en hij weigert te vertrekken. Hij heeft iedereen begraven rond een cirkel van verkleurd zaagsel...

Donderdagavond ben ik persoonlijk gaan kijken, en het was absolute top. In zijn 1-tje begeesterde hij iedereen vanaf het moment dat je binnenkwam en hij op een italiaansachtige monkelende manier de mensen duidelijk maakte dat de voorstelling niet doorging, en sommigen al begonnen te twijfelen...

Alle ogen waren constant op de piste gericht waarbij hij grappige momenten afwisselde met momenten waarbij je even moest stilstaan...

Kortom, bravo voor deze programmatie en domein Bovy was eens te meer een mooie magische locatie voor dit spektakel.

Druk op "lees verder" en dan zie je sfeerfoto 's en een compilatiefilm van die avond.

Domein Bovy: topattractie met circus Ronaldo ‘Fidelis Fortibus’ in première.

Snelheidsduivels gevat in de Zandstraat

Vorige zaterdag deden de politiediensten van Heusden-Zolder een controle naar onverantwoord rijgedrag in onder andere de Zandstraat. In de Zandstraat is komende van Zonhoven vanaf de grens de maximum snelheid 70 km/u. Vanaf de verhoging aan De Slogen is de snelheid maar 50 km/u. 

Op het eerste deel waar er 70 km/u mag gereden worden, werden twee uitschieters gevat die respectievelijk 118 km/u en 127 km/u reden. Zij mogen de gevolgen hiervan dragen.

Snelheidsduivels gevat in de Zandstraat

Geniet van top DJ Bob Sinclar tijdens de DTM.

Het weekend van 17-19 mei staat al met stip aangeduid in de agenda’s van menig motorsportliefhebbers want DTM komt terug naar Circuit Zolder. Het hele weekend baadt het Circuit in een  ‘funfastic’ DTM-sfeer. DTM is zoveel meer dan enkel racen. De sfeer en beleving tijdens de DTM-days is eens zo belangrijk.

In de Fan Village kunnen fans loungen en ontspannen tussen de races, op het showpodium wordt gezorgd voor animatie, de piloten geven signeersessies en op zaterdag zakt niemand minder dan Bob Sinclar himself af naar Zolder. De Franse DJ en producer Bob Sinclar is gekend door zijn nummers  “Love Generation”, “World, Hold On (Children of the Sky)” en “Rock This Party (Everybody Dance Now)”, songs die allemaal hoog gescoord hebben in de hitlijsten.  In 2006 werd Bob Sinclar trouwens verkozen tot werelds beste DJ op de World Music Awards in Londen. En nu mogen we deze top DJ dus verwelkomen tijdens het DTM-weekend op Circuit Zolder. Sinclar zal ons die zaterdagavond na de laatste race, trakteren op stevige dansbeats. Fans die een DTM-ticket voor zaterdag of voor het weekend krijg je gratis toegang tot de Fan Village voor dit niet-te-missen feestje!

Geniet van top DJ Bob Sinclar tijdens de DTM.
ML Fashion: nieuw lente collectie weekend 22 & 23 maart

ML Fashion: nieuw lente collectie weekend 22 & 23 maart

22/23 maart is het lente weekend bij ML fashion.. kom genieten van 20% korting op de nieuwe collectie een hapje en drankje 🥂en misschien win je wel een waardebon van 100€ die zondag avond word verloot. 🥳
Tot binnenkort 🤗

Bolderberg: parking tegenover witte zaal: voetpad afgeschermd met paaltjes

Als je een voetpad aanlegt om de veiligheid van voetgangers en van de leerlingenrij te verbeteren, dien je natuurlijk te beletten dat auto's dat voetpad hinderen. Daarom deze paaltjes, met een aparte in- en uitgang. Er is wat vrees dat de vette grond door keren en draaien drassig wordt. We zien wel...

Bolderberg: parking tegenover witte zaal: voetpad afgeschermd met paaltjes
Bolderberg: parkingplein tussen st Job-La Passione

Bolderberg: parkingplein tussen st Job-La Passione

Na contact met de bevoegde dienst, kan ik je volgende info meegeven:

In september 2018 organiseerde de gemeente een infovergadering om de werken wat meer toe te lichten.  Omwille van slechte weersomstandigheden werd in het najaar 2018 enkel de betonnen pompput geplaatst.  De werken werden op 27 februari hervat.  Hiervan kregen de omwonenden onderstaand bericht:

Na de rioleringswerken zal de wegenis hersteld worden. De vermoedelijke duur van de werkzaamheden bedraagt 30 werkdagen (is 1,5 maand).  Tijdens de werkuren (van 6u30 t.e.m. 16u30) zal de parking echter niet toegankelijk/bereikbaar zijn omdat omwille van de beperkte ruimte de veiligheid niet kan gegarandeerd worden. Na de werkuren zal de parking gedeeltelijk bereikbaar zijn afhankelijk van waar de werkzaamheden zich op dat moment situeren.

Mogen wij u vragen om tijdens deze werken uw wagen buiten de werkzone te plaatsen en dit van ’s morgens 6.30 tot ’s avonds 16.30 uur. Op deze manier kunnen onze mensen op een vlotte manier hun werken uitvoeren. Voor verdere info kan u steeds terecht bij onze ploegbaas of bij onze werfleiding.

Rekening houdend met de paasvakantie en recente weersomstandigheden worden de werken tegen eind mei afgerond. Deze week is de aannemer bezig met de hoofdriolering, volgende week start hij met de huisaansluitingen. Ook de persleiding vanuit de pompput zal die periode aangelegd worden. Na de huisaansluitingen en de persleiding worden de klinkers teruggelegd.

Mochten er in de toekomst nog vragen zijn, dan kan je steeds bij de werfleiding of bij de balie Grondgebiedszaken (011 80 80 87) terecht.

Afgevaardigde voor de bewoners in de werfvergadering is Ronny Lemmens. Problemen, allemaal naar Ronny.