K.Bolderberg FC: jeugdhappening schot in de roos

K.Bolderberg FC: jeugdhappening schot in de roos

Zaterdag 11 mei Kluisstraat, grote bedrijvigheid rond de voetbalplein van K.Bolderberg FC... Ruim 300 jeugspelers melden zich aan om onder deskundige leiding naar lievelust te trainen en matchen te spelen. Een genot om naar te kijken.

De mensen, het bestuur en de vele helpers hebben de club op korte tijd goed georganiseerd en gestructureerd en floreert als nooit tevoren. Hier kan het beleid van onze gemeente toch niet naast kijken, en dit VOL ondersteunen om de jeugd zo kansen te geven aan sport te doen en zich uit te leven ipv computers of rondhangen op straten...

Klik op "lees verder" als je enkele sfeerfoto 's wil van de jeugdhappening

fietsende schoolkinderen: gemeente presenteert campagne voor gebruik  van de app Route2School

fietsende schoolkinderen: gemeente presenteert campagne voor gebruik van de app Route2School

Op de facebook-pagina van de gemeente Heusden-Zolder is er een video gepubliceerd als onderdeel van een campagne om zo veel mogelijk leerlingen/ouders te overtuigen om hun schoolroute in te geven via de app Route2School.

Check/Like/Deel zeker het bericht dat je terugvindt op: https://www.facebook.com/gemeenteheusdenzolder/ 

Hoe meer schoolkinderen hun route ingeven, hoe meer informatie we kunnen verzamelen om straks oplossingen uit te werken in schoolomgevingen en op de routes naar school.

Samen veilig naar school …dat willen we allemaal, toch? Via de mobiele app van Route2school kan je tot 9 juni alle knelpunten tijdens de rit van en naar school doorgeven. Doen! ;) #vanhtotz #route2school #scholenplan#veiligheid 

Bolderberg: nieuws hostellerie "De Kluis"

Bolderberg: nieuws hostellerie "De Kluis"

Het is al lang stil rond De kluis, maar via Luc Darcis van Dalbo Building volgende info:

Vanwege immobiliën ALTER IMMO hebben we vernomen dat er een geïnteresseerde was maar wel geen koper.

Toekomst gericht zullen we onder het bouwverlof willen beginnen met werken om het open te  kunnen doen als een interieur café.

Tenzij dat er ondertussen een serieuze geïnteresseerde opduikt natuurlijk.

note redactie: met pijn in het hart zien we al enkele jaren de kluis leeg staan en niet in gebruik. Dit is bijzonder jammer voor zo'n monument... Heeft voor menige Bolderbergenaar mooie herinneringen.

 

BoCasa op uitstap naar de stoomstroopfabriek

BoCasa op uitstap naar de stoomstroopfabriek

De bewoners van BoCasa werden vandaag hartelijk ontvangen in de splinternieuw museum te Borgloon.

Onze bewoners hebben genoten van de uitleg van de gids en de toplocatie. De fabriek is zeker en vast een bezoekje waard.

De laatste loodjes naar DTM

De laatste loodjes naar DTM

Circuit Zolder gaat nog een versnelling hoger in de voorbereidingen voor het DTM event, de klok tikt en met nog 9 dagen op de teller voordat alle DTM geweld binnenvalt worden er met man en macht lange dagen geklopt. Maar niets dat onmogelijk is, zeker niet met de hulp van goede partners die hard meehelpen om het domein in een echte F1 status om te toveren laat David Vanderbeeck ons weten. Toveren lijkt het wel bijna want op korte tijd is en zal er heel veel moeten gebeuren. lees verder

forellenvijver achteraan Vrunstraat: UPDATE 02-05-2019

UPDATE 02-05-2019

We hebben nog steeds geen vaste uitbater gevonden voor de kantine van De Verenigde Vissers in de vrunstraat. Kandidaten mogen zich nog steeds opgeven, zie gegevens hieronder.

Tot we iemand vinden hebben we enkele vrijwilligers bereid gevonden om alle dagen ‘s voormiddags te openen van 9.00 tot 13.00u. Vissers, fietsers en wandelaars kunnen dus weer terecht voor info , vergunningen en evt een lekkere kop koffie.

Voorzitter De Verenigde Vissers vzw

Men kan zich nog steeds kandidaat stellen, waarbij je contact opneemt met Marc telnr. 0495/87 94 99 of een mail stuurt naar m_vermeulen@telenet.ne 

Meer info over de club vind je http://www.vvhz.be/ 

Hij meldde tevens dat de cafétaria enkel zal geopend zijn tijdens de clubactiviteiten tussen 9.00 en 20.00 uur. Zie tabel druk "lees verder"

forellenvijver achteraan Vrunstraat: UPDATE 02-05-2019
K.Bolderberg FC: jeugdcoördinator Bram Vangeel neemt afscheid

K.Bolderberg FC: jeugdcoördinator Bram Vangeel neemt afscheid

We willen graag Bram Vangeel bedanken voor zijn inzet voor onze club als Speler, Jeugdtrainer en coördinator, Bram zet een stapje opzij omdat zijn zoontjes gaan een stapje hogerop zetten bij Torpedo Hasselt!

Bram en Leentje, bedankt voor de ontelbare uren die jullie in onze jeugdwerking hebben gestoken! We gaan onze uiterste best doen om een waardige opvolgers te vinden!

Circuit Zolder: Maurice Beliën zette het circuit op de races-wereldkaart.

Circuit Zolder: Maurice Beliën zette het circuit op de races-wereldkaart.

In 1960 werd een kleine omloop aangelegd door de gemeente in eigen beheer, maar de droom naar een autocircuit was geboren.

Daarvoor werd architect Maurice Beliën, latere directeur, aangeworven. Een doordrijver, intelligent, veel relaties, en gemotiveerde medewerkers. Een nieuwe omloop in 1963 was een eerste basisrealisatie. Hij stuwde het circuit naar ongekende hoogten !
Tien F1 koersen, telkens 60 tot 80 duizend toeschouwers, Grote Prijs Zolder 90 000, DTM 80 000, het WK Wielrennen met 115 000 ...enz, te veel om op te noemen.
Bolderberg volgde en groeide uit tot een toeristisch dorp met menige hotels en restaurants.

Circuit Zolder: ontstaan door 2 inwoners van Bolderberg

Het is u allen welbekend "Circuit Zolder of de Omloop van Terlamen" is een realisatie van wereldniveau.

Toch mogen twee inwoners van Bolderberg met recht en reden het ontstaan van dit fenomeen opeisen. Fiel Jaemers, voorzitter en Pier Sermeus, secretaris van AMC Motoclub Bolderberg organiseerden in Zolder centrum, letterlijk rond de kerk, snelheidswedstrijden voor moto's. Spectaculair, maar levensgevaarlijk tegen 140/uur op de kasseien, onmogelijk houdbaar. Het initiatief en de inzet van Bert Peeters, gemeentesecretaris, leidde tot de oprichting van de omloop op Terlamen, en zette Zolder en Bolderberg op de kaart.

Kleine mensen, grote daden.

Circuit Zolder: ontstaan door 2 inwoners van Bolderberg
Bolderberg: werken gestart aan de kerk van Bolderberg: UPDATE 06-05-2019

Bolderberg: werken gestart aan de kerk van Bolderberg: UPDATE 06-05-2019

UPDATE 06-05-2019

Zeer onlangs ontving de kerkraad de definitieve toezegging van de toelagen van Vlaamse Gemeenschap, wat betekende dat de procedure die in 2017 was opgestart kan worden verdergezet.

Deze gevelrenovatie betekent de afronding van de renovatiewerken van de kerk die in januari 2017 werden aangevangen met nieuwe vloer, vloerverwarming, vernieuwen elektrische installatie en plaatsen van een LED-verlichting.

Huidige werken omvatten het reinigen van de buitengevel, het uitslijpen van de voegen en opnieuw invoegen van de gevel, het vervangen van de beschadigde gevelstenen, het reinigen en beschermen van de natuursteenelementen in de gevel, het herstellen van de glas-in-lood ramen en daarbij nog het plaatsen van veiligheidsglas voor de glas-in-lood ramen.

En hoelang gaat dat allemaal duren ? Wel, volgens het bestek 60 werkdagen dat in gewone-mensen taal 3 maanden betekent. En omdat het zich in de bouw situeert, zal er nog wel wat bijkomen. Denk aan verlofdagen, verletdagen en regenverletdagen.

We gokken erop dat de stellingen rond de kerk tegen 31 augustus zullen verdwenen zijn en dat de kerk dan een nieuwe “jas” aan heeft waar ze zeker weer enkele decennia mee verder kan.

En intussen de vingers maar gekruist houden !