oproep beschadigde auto's ruitenwissers nacht 17-18 jan centrum Bolderberg

Via onze wijkagent Danny Poelmans, vernemen we hier op de redactie dat de veroorzaker(s) gekend zijn. Diegene die schade geleden hebben aan hun autoruitenwissers of andere wagenonderdelen, gelieve klacht gaan neer te leggen op het politiebureau te Heusden, Rectorstraat 2.

openingsuren:

maandag20 januari
7:30 - 19:00
dinsdag21 januari
7:30 - 17:30
woensdag22 januari
7:30 - 17:30
donderdag23 januari
7:30 - 19:00
vrijdag24 januari
7:30 - 17:30
zaterdag25 januari
9:00 - 15:00
zondag26 januari
Gesloten
oproep beschadigde auto's ruitenwissers nacht 17-18 jan centrum Bolderberg
Bolderbergse Bierhappening (organisatie BHV): 7 maart 2020 worden er weer een groot aantal bieren geproefd

Bolderbergse Bierhappening (organisatie BHV): 7 maart 2020 worden er weer een groot aantal bieren geproefd

Schrijf op in uw agenda; zaterdag 7 maart 2020 tussen 13.00 en 22.00u kan je een 45-tal zeer lekkere gekende en minder gekende bieren proeven in de Witte zaal, Kluisstraat 1 te Bolderberg.

Na het groot succes van vorig jaar is het de 3de maal dat dit evenement georganiseerd wordt. Onder impuls van Louis Hauquier (Bolderbergse trippel) en Benny Smeets (Savarin) en BHV wordt hier weer een perfecte organisatie neergezet. Tevens zijn er ook frisdranken en warme dranken te verkrijgen, en voor de hongerige magen zijn er de nodige sandwiches en snacks te verkrijgen.

Allen op post !

Auto controle enkel voor dames.

Auto controle enkel voor dames.

Op 8 maart 2020 zorgt ProMove op circuit Zolder voor een uitzonderlijk initiatief om de vrouwelijke bestuurders de nodige car controle te bezorgen om veilig te rijden in het verkeer onder begeleiding van ervaren instructeurs en dit voor een 75 euro. Hiermee willen zij zeker niet de vrouwen associëren met de domme blondjes. Neen, wel willen zij op een vrouwvriendelijke manier en met de nodige vrouwaantrekkelijke ingrediënten dit event aanvullen. Denk hierbij aan een leuke foto met jouw en je vriendinnen. Dit alles in samenwerking met Make-up van Blush and Blend en  pop-up winkel Les Soeurs.

Reserveren kan op Promove binnen Circuit Zolder via deze link.

Vrije Basisschool Bolderberg wint boekenprijs.

Vrije Basisschool Bolderberg wint boekenprijs.

Ria Timmermans van het VCOV kwam een doos vol boeken afgeven aan Annette Palmers als directrice en aan Sil van Hoey als vertegenwoordiger van de ouderraad. Dit omwille van het feit dat de kinderen zo veel lezen.

Enkele jaren geleden vonden directie en schoolraad dat het toch nuttig was om de kinderen het plezier voor het lezen bij te brengen. Die inspanningen werpen nu hun vruchten af. Want op die manier zien kinderen de woorden regelmatig terug komen en wat regelmatig terug komt, kennen ze ook beter. Hierdoor kunnen zij een dictee beter tot een goed einde brengen. Maar daarbuiten leren zij ook hetgeen wat zij lezen, door middel van hun eigen fantasie, om te zetten in ruimte en tijd. Dit zal hun ten goede komen bij het lezen van cursussen, gebruiksaanwijzingen en bijsluiters. De tijd die verschillende leerkrachten gestoken hebben in het op een plezierige manier lezen, loont nu. Want we zien regelmatig kinderen op alle mogelijke plaatsen een leeshoekje zoeken zitten om een boek te kunnen lezen. Hierdoor is de gsm in de vergeethoek.

Cyclocross, maar dan voor iedereen!

Cyclocross, maar dan voor iedereen!

Onder leiding van onze cycling manager Marc Wauters streven naar een sportieve jeugd in Heusden-Zolder en omstreken. Na het succes van de parcoursverkenning voor de Wereldbeker Cyclocross, ontstond het idee om voor de jeugd ook een cyclocross te organiseren. Dankzij de inzet van een gemotiveerd team kunnen op zondag 26 januari de jeugd verwelkomen op onze eerste Cyclocross wedstrijd voor jeugd op Circuit Zolder.

Graag nodigen wij jullie als naaste buren uit om deze primeur mee te maken en te komen klinken op het nieuwe jaar. We verwachten jullie op 26/01 tijdens de Cyclocross tussen 13.00u en 17.00u.

De inkom is gratis. Jullie ontvangen twee drankbonnen en een hapje op vertoon van de burenbrief in het gebouw van het voormalige Wheels café, gelegen aan de BMX piste. We raden jullie aan te voet of met de fiets te komen. Wie toch met de auto wenst te komen, zal op vertoon van deze brief gratis kunnen parkeren op paddock zone 5 (binnen het domein van Circuit Zolder).

Wat gebeurt er dit jaar op Circuit Zolder?

2020 wordt een jaar vol verandering. We gaan de uitdaging aan om dit voorjaar in 25 kalenderdagen de volledige piste te vernieuwen. We passen de curbs aan, we verbeteren de afwatering en waterinfiltratie, we leggen glasvezel, we vernieuwen het camerasysteem en breiden de veiligheidsuitloopstroken uit. Dit alles met de bedoeling om het volledige domein in perfecte staat te brengen. Gedurende deze werken sluiten we de piste zodat alles op tijd is voor de grootste race van het jaar, de DTM.

Toch liggen de activiteiten tijdens deze periode niet helemaal stil. Integendeel zelfs, we organiseren tijdens de werken twee manches van het Europees Kampioenschap BMX. We blijven uiteraard ook uitkijken naar de bouw van de Velodroom, grenzend aan ons Circuit. Hierin zal ons nieuw medical center zich vestigen, dat voldoet aan de huidige eisen van de internationale Auto- en Wielersportfederatie.

Niet alles zal veranderen in 2020. Zo behouden we de nauwe samenwerking met Regionaal Landschap Lage Kempen. Het vervolg van het 2B-Connect project is getekend waardoor de samenwerking voor de komend 10 jaar vaststaat. Onder hun vakkundige begeleiding blijven we onze inspanningen voor een duurzame aanpak verderzetten. Dit voorjaar start een volgende projectfase. Zowel de zone grenzend aan het kanaal als de zone na het binnenrijden van de tunnel worden dan onder handen genomen.

De meest recente dagkalender staat zoals steeds op onze site bij ‘Omgeving’ en ‘Buurt’ ( https://www.circuit-zolder.be/nl/dagelijkse-kalender).

Wat gebeurt er dit jaar op Circuit Zolder?

Kleuters inschrijven in de Vrije Basisschool van Bolderberg.

Annette Palmers directrice van de Vrije Basisschool van Bolderberg laat weten dat peutertjes van het geboortejaar 2018 kunneningeschreven worden. 

Kleuters inschrijven in de Vrije Basisschool van Bolderberg.
Nieuwe truck om toegang tot je rekening te krijgen.

Nieuwe truck om toegang tot je rekening te krijgen.

In Nederland is deze nieuwe vorm van oplichting al opgedoken, en de politie vreest dat de nieuwste trend onder oplichters ook naar ons land zou kunnen overwaaien.

"Als je iets verkoopt op het internet, kijk dan uit wanneer je een QR-code ontvangt nadat je je rekeningnummer aan je koper hebt meegedeeld. Dat is geen normale situatie, want om een betaling te ontvangen volstaan je naam en rekeningnummer", klinkt het bij de politie.

Veel geld kwijt

Dat betekent dat je veel geld kunt kwijtraken. "In dit geval verwijst de code in feite niet naar een betalingsbevestiging, maar naar een inlogportaal dat de fraudeur, in combinatie met het meegedeelde bankrekeningnummer, rechtstreeks toegang zal geven tot je zicht- en spaarrekeningen", waarschuwt commissaris Olivier Bogaert van de Federal Computer Crime Unit.

Regionale Landschappen bezoeken Domein Bovy

Regionale Landschappen bezoeken Domein Bovy

Vorige week vrijdag kwamen de coördinatoren van alle 16 Regionale Landschappen bijeen op domein Bovy. Schepen Marleen Hoydonckx en diensthoofd Martine Stelten vertelden tijdens een mooie wandeling over de samenwerking tussen de gemeente en het Regionaal Landschap Lage Kempen. Het Regionaal Landschap Lage Kempen zorgt er niet alleen voor dat het domein goed onderhouden wordt, maar investeert ook in het groene karakter van het park door projecten zoals het openmaken van een bosvijver voor de boomkikker of een nieuwe haag langs de speeltuin.

La Passione: Word jij keukenhulp of allrounder in een nieuw restaurant met (culinaire) ambities?

La Passione: Word jij keukenhulp of allrounder in een nieuw restaurant met (culinaire) ambities?

Met een nieuw restaurant en een nieuwe feestzaal zet La Passione Bolderberg op de kaart als dé plek waar je van het goede leven proeft. De troeven? Een eerlijke seizoensgebonden keuken met een culinaire toets, een ervaren wijnkenner, toffe (culinaire) events en privéfeesten met catering op maat.

Onze gasten pamperen we graag in een gemoedelijke en gezellige sfeer. Bij La Passione komen ze thuis.

We zoeken een keukenhulp en allrounder die willen meeschrijven aan ons verhaal.

Vacature keukenhulp

 • Nodige ervaring
 • Stressbestendig
 • Mise en place, koude kant & dessert
 • Proper werken
 • Weekendwerk is geen probleem
 • Leergierig
 • Teamspeler
 • Kennis Nederlandse taal
 • Vast, halftijds of flexi

Vacature allrounder

We zoeken een allrounder die tijdens de weekdagen overdag kan bijspringen in de keuken, bediening en de winkel

 • Nodige ervaring
 • stressbestendig
 • Openstaan voor nieuwe dingen
 • Teamspeler
 • Leergierig
 • Kennis Nederlandse taal

Wat bieden we je?

 • Een correcte verloning
 • Mooie en flexibele uren
 • Begeleiding