Circuit Zolder: burenbrief, info circuit

Circuit Zolder: burenbrief, info circuit

Beste buren,

Laten we om te beginnen onze bezorgdheid uitdrukken om jullie gezondheid en algemeen welzijn. We hopen van harte dat u van leed gespaard bleef. Ook in de bubbel van Circuit Zolder voelen we heel sterk de impact van de coronacrisis en hopen we, samen met u, dat de zwaarste hindernissen achter ons liggen.

Tijdens de eerste weken van verplichte sluiting hebben we geprobeerd de economische schade te beperken door de voorziene renovatiewerken op de piste eerder aan te vatten. We mogen tevreden zijn met het resultaat, dat bewijzen ook de talrijke positieve commentaren na individuele oefenritten. Maar dat het volledig stilleggen van de verhuur van ons circuit en vooral van de eventlocaties zwaar weegt op onze werking, daar moeten we geen tekening bij maken.

Ons mannetje staan

Zo vindt het vertrek van onze directeur Sven Pribylla in heel andere omstandigheden plaats. Dé openingsrace van het seizoen, de DTM, zou op de vernieuwde piste de bekroning van zijn carrière geweest zijn, zoals een vuurwerk na een lang feest. Die spectaculaire opener zou ook de bevestiging zijn geweest van de inzet van heel het personeel én een mooie wissel van de wacht, met uitzicht op een prima voorbereid seizoen met een breed aanbod over alle disciplines. Helaas besliste Covid-19 hier helemaal anders over. Het vuurwerk werd een brandhaard van onzekerheid met het personeel zo goed als volledig in tijdelijke werkloosheid. En terwijl alle circuits in Europa hun seizoen alsnog probeerden te redden, moesten we als Omloop in die moeilijke omstandigheden ons mannetje staan.

Op dit moment zijn er gelukkig opnieuw activiteiten op het domein, weliswaar onder strikte beperking zoals in het aantal deelnemers.

Maar zoals altijd zijn we blijven vechten voor het bestaan van het Circuit en is er hard gewerkt om een nieuwe kalender samen te stellen. Daarbij hebben we geprobeerd om alle series alsnog een plaats te geven en hebben we ons soepel opgesteld om in de markt te blijven voor de volgende jaren.

Nieuwe directeur Harry Steegmans

De aansturing van de toekomst is ondertussen verzekerd met de komst van Harry Steegmans als nieuwe algemeen directeur. Harry is geen onbekende van ons Circuit.  Als piloot heeft hij er met passie talloze rondjes gereden. Naast die band als racer heeft Harry ook de commerciële ervaring. We zijn ervan overtuigd dat Harry de juist persoon is om er met het hele team terug in te vliegen. En vliegen gaan we zeker doen met een goed gevuld najaar. Voor de sport maar uiteraard ook om met toonbare resultaten het jaar af te sluiten.

De nieuwe kalender (onder voorbehoud van wijzigingen)

De herschikte kalender vindt u hieronder terug. Of alles nu met of zonder publiek zal gereden worden, blijft ook voor ons grotendeels een vraagteken. We hopen alvast dat velen zullen meegenieten van de mooie events met voor de eerste maal een speciale wintereditie van het koningsnummer, ‘onze’ 24 Hours of Zolder. We nodigen jullie als buren graag uit om deze vernieuwde editie samen met ons te beleven.

Voor DTM hebben we vorig jaar gewerkt met een mobiliteitsplan met de bedoeling dit te kunnen uittesten bij een nog ruimer bezoekers aantal. Dat grotere bezoekersaantal zal op dit moment zo goed als zeker niet aan de orde zijn. De DTM-piloten rijden in de nieuwe kalender met een beperking van de nevenreeksen en evenmin animatie. We hopen stiekem dat we alsnog een beperkt aantal bezoekers mogen ontvangen. Dit wordt vervolgd.

Met veel sportieve buren groeten,

Het voltallige team Circuit Zolder

klik op "lees verder" en vind je de kalender on voorbehoud tot eind dit jaar, behoudens wijzigingen

Scouts Bolderberg: met in totaal 172 deelnemers op kamp in Peer.

De leiding van de Scouts Bolderberg is afgelopen donderdag 9 juli gestart met het inladen van de containers en zijn vertrokken maandag 13 juli op voorkamp in Peer. In totaal gaan de Scouts Bolderberg met 30 leiding op kamp. De oudste leden Jin (12 leden) en Givers (32 leden) vertrekken 16 juli aan het lokaal met de fiets richting het kampterrein. De Jonggivers vertrekken 18 juli en zijn met 27 leden, ook met de fiets.
De welpen en kapoenen vertrekken respectievelijk op 19 en 21 juli, maar zij spreken meteen af aan ons kampterrein. Ze zijn met 34 en 26.
Als laatste zijn er de kookouders zij zijn met 11 en komen ook vanaf de 16de op kamp.
Het kamp duurt voor de leden tot 26 juli. Het nakamp voor de leiding duurt nog tot de 29ste Juli.

meer foto 's klik op "lees verder".

Scouts Bolderberg: met in totaal 172 deelnemers op kamp in Peer.

Brasserie Savarin: Weekmenu van 14/07 tem 17/07

 • Dagsoep
 • Visvidee krieltjes
 • Koffie of dessert
€ 14,50 per persoon zonder drank
Brasserie Savarin: Weekmenu van 14/07 tem 17/07
K. Bolderberg FC: trapt nieuw seizoen 2020-2021 af

K. Bolderberg FC: trapt nieuw seizoen 2020-2021 af

Zaterdag 18 juli  omstreeks 10u30 aan het Broederspad gaan we het nieuwe voetbalseizoen 2020-2021 starten met een eerste training onder leiding van T1 Bart Schapmans, T2 Peter Swinnen en keeperstrainer Kurt Fourier..

We verwelkomen heel wat nieuwe spelers en we zijn zeer tevreden met de spelers die onze club trouw gebleven zijn en mee aan de gezonde ambitie van onze club willen werken..

Het bestuur van 🔴⚪️K.BOLDERBERG FC heet iedereen welkom.. Na de training worden er als teambuilding stokjes gebakken op de grill door onze masseur/kine Saenen..

opening seizoen 2020-2021

 

Apotheek Bolderberg: voortaan kan je online bestellingen doen.

Heb jij het gemak van online reservatie al ontdekt ? 📲💻

✅Probeer het nu en plaats uw bestelling via www.apotheekbolderberg.be 😉
✅Wij laten u weten van zodra uw bestelling voor u klaar staat ! ✅Uiteraard kunt u steeds rekenen op het advies dat u van ons gewoon bent.🍀

Lees ook meer op de facebook pagina https://www.facebook.com/Apotheek-Bolderberg-275340232526543

 

Apotheek Bolderberg: voortaan kan je online bestellingen doen.

Mondmaskers verplicht in winkels, winkelcentra 's, bioscopen, enz...

Donderdag 9 juli werd er bijeengekomen in aanwezigheid van de Groep van Experts die belast zijn met de Exitstrategie (GEES).

De experts hebben een nieuw verslag voorgelegd waarin zij aanbevelen om de verplichting tot het dragen van een mondmasker uit te breiden. Zij aligneren zich dus met het advies van de Hoge Gezondheidsraad, dat vanmorgen is uitgebracht. Op basis daarvan heeft het Overlegcomité beslist de verplichting tot het dragen van een mondmasker uit te breiden, waarmee het de nieuwe aanbevelingen van de GEES volgt.

Ter herinnering: het dragen van een mondmasker is nu al verplicht in een beperkt aantal situaties, zoals op het openbaar vervoer of bij het uitoefenen van een contactberoep (zoals dat van kapper).Vanaf nu zaterdag 11 juli is het dragen van een masker ook verplicht:
 • in winkels en winkelcentra;
 • in bioscopen, theater-, concert- en conferentiezalen, auditoria, gebedshuizen, musea en bibliotheken.

Deze lijst kan na verloop van tijd aangepast worden, afhankelijk van de epidemiologische situatie van ons land. Het dragen van een masker blijft altijd sterk aanbevolen in andere situaties.

Mensen die de verplichting tot het dragen van een mondmasker in de beschreven omstandigheden niet respecteren, riskeren een strafrechtelijke sanctie zoals voorzien in het Ministerieel Besluit. Het Ministerieel Besluit zal ook de mogelijke sluiting voorzien van zaken die de regels herhaaldelijk overtreden.

Ter herinnering : mondmaskers zijn nooit verplicht voor kinderen jonger dan twaalf. En er zijn bijzondere bepalingen voor mensen die om medische redenen geen masker kunnen dragen.

Een elektronische Nationale Veiligheidsraad zal de beslissingen van het Overlegcomité valideren.

De autoriteiten herinneren eraan en dringen erop aan dat het masker een aanvullende bescherming is die mensen niet vrijstelt van het toepassen van de zes "gouden regels", namelijk :

 • Pas hygiënemaatregelen toe, zoals het regelmatig wassen van de handen;
 • Stimuleer activiteiten in de buitenlucht;
 • Besteed speciale aandacht aan kwetsbare groepen;
 • Houd zoveel mogelijk een veiligheidsafstand van 1,5m aan;
 • Beperk uw contacten (15 personen per week);
 • Beperk de omvang van uw bijeenkomsten (15 personen).

Deze zes gouden regels blijven de eerste verdedigingslinie tegen het virus.

Mondmaskers verplicht in winkels, winkelcentra 's, bioscopen, enz...
Simon Dehairs wint wielerwedstrijd op Circuit Zolder.

Simon Dehairs wint wielerwedstrijd op Circuit Zolder.

Vandaag reden de elite met 167 deelnemers een wedstrijd als training op Circuit Zolder. Zij moesten 30 rondjes van 4 km afhaspelen op dit nieuwe asfalt. Niet simpel want dit nieuwe asfalt kleeft enorm hoorden we zeggen. De wedstrijd is echter nog maar juist bezig en de koers moet spijtig genoeg geneutraliseerd worden wegens een valpartij. Nadien werd het een spannende wedstrijd met regelmatig renners die hun kans waagden. Er waren ook enkele bekende namen tussen deze renners zoals Laurens Sweeck, Timo Kielich en Belgisch Kampioen weg – Elite zonder contract Jelle Manaerts. Na 2 u 41 min en 30 sec wist het nummer 99 Simon Dehairs een U 23 van GM recycling de wedstrijd te winnen voor Timothy Stevens Elite 2 (108) van Acrog – Tormans Balen en Jelle Manaerts Elite 2 (32) van de ploeg Hubo – Titan Cargo CT.

Aanstaande maandag zullen het de elite dames zijn die strijden voor de eer.

Harry Steegmans is de nieuwe directeur van Circuit Zolder

Harry Steegmans is de nieuwe directeur van Circuit Zolder

Deze Antwerpenaar heeft Limburgse roots in Diepenbeek en is 49 jaar. Hij zal Sven Prybilla vervangen. Harry is momenteel aan het bouwen in Herentals. Hij komt ook uit de bouw. Zijn vader had een bouwbedrijf. Later heeft hij zelf een bouwbedrijf gehad, dat hij in 2011 verkocht om algemeen directeur en directeur verkoop en marketing te zijn in verschillende bedrijven. Zijn laatste werkgever was Paesen-Van Pelt een zaak in bouwmaterialen.

Van bouwen en bouwmaterialen weet hij dus alles. Jacques Heynen als voorzitter van de raad van bestuur stelt zich de vraag. Hoe moet het circuit eruit zien in 2030 – 2035? Hiervoor is een strategisch comité opgericht met de Akense architect Hermann Tilke. Deze architect ontwerpt nieuwe F1-circuits, zoals in Vietnam. De aftandse gebouwen zullen dus op termijn verdwijnen en plaats maken voor nieuwe gebouwen die een totaalbeleving moeten aanbieden. Hoe dit zal zijn staat nog niet vast.

Harry Steegmans zal dus nog drukke tijden tegemoet gaan.

Brasserie Savarin: Weekmenu van 07/07 tem 10/07

Brasserie Savarin: Weekmenu van 07/07 tem 10/07

 • Dagsoep
 • Orloffgebraad kroketjes
 • Koffie of dessert

€ 14,50 per persoon zonder drank

Interieurcafé De Kluis heropent...

YES YES!
Wij zijn weer geopend! 🥳🤩

Zin in een goei djat koffie of liever iets fris? ☕️🥂
Kom genieten op ons heerlijk tuinterras. 🏡🏜

Tot snel!
Ken & Alex

Interieurcafé De Kluis heropent...