E314 werken tussen afritten Terlaemen en Zolder: update 10-07-2019 TERUG OPEN !

E314 werken tussen afritten Terlaemen en Zolder: update 10-07-2019 TERUG OPEN !

Update 10-07-2019

De oprit richting Genk/Nederland en de afrit Terlaemen circuit zijn weer open !

Wandelen in Heusden-Zolder: nieuwe rubriek van de wandelpeters-meters

Misschien eerst een inleidend woordje over het opzet van deze nieuwe rubriek 'Wandelen in Heusden-Zolder'.

We zijn met enkele wandelpeters-meters, die maandelijks wandelingen controleren (pijlen op paaltjes, omgevallen bomen, sluikstorting ...).

Is iemand geïnteresseerd om aan dit project mee te werken : schrijf dan naar meldingen@rllk.be of bel naar 011 785259.

In onze groene gemeente Heusden-Zolder zijn er zovele mooi plekjes om te vertoeven. 

In Berkenbos, Eversel, Bolderberg, de Mangelbeekvallei, ... zijn er uitgewerkte wandelingen te vinden.

Daarom zullen we vanaf juli maandelijks een wandeling voorstellen. 

Deze wandelingen worden regelmatig nagekeken door een wandelpeter-meter, dus verloren lopen is 'uit de boze'.

Iedere wandeling zal steeds mooi voorgesteld worden met tekst en foto's : De plaats van vertrek, de afstand, het te belopen parcours, ... 

Veel wandelplezier !!

vriendelijke groet, in naam van de wandelpeters-meters

Louis Hauquier

Vandaag trekken we met wandelpeter Eric Lemmens op pad langs de Groene Route. Dit is vooral een uitstekende keuze voor iemand met weinig tijd of voor wie lang wandelen niet meer zo goed lukt. De Groene Route start aan de ingang van domein Bovy is nog geen 4 km lang. Je doet er slechts 3 kwartier over. Onderweg zijn er voldoende banken om van het uitzicht en de natuur te genieten ... en dus de stress uit je lijf te krijgen. Trouwens, de pijl op het infobord wijst naar links om te starten, maar je kunt ook in de andere richting vertrekken. Dat geeft weer een heel andere wandeling. De groene route is een korte wandeling, maar leidt door een zeer gevarieerd landschap. De Kluis van Bolderberg ligt niet op het traject, wel de horecaversie ervan, mocht je een bod willen doen. 

Wandelen in Heusden-Zolder: nieuwe rubriek van de wandelpeters-meters
Wat hebben Viversel, Zelem en Grillmasters gemeen?

Wat hebben Viversel, Zelem en Grillmasters gemeen?

Het antwoord hierop is zeer simpel: Myriam en Peter wonen in Viversel op de grens met Bolderberg en zijn sinds vorig jaar de nieuwe eigenaars van het Sint-Jansbergklooster te Zelem. Dit prachtig gerestaureerde klooster met zijn kapel uit 1329 is zeer geliefd bij trouwlustigen.

Ook de crew van Grillmasters vond en vindt dit een prachtlocatie voor hun American BBQ wedstrijd. Zij hebben er verschillende afleveringen ingeblikt die te zien waren op TV. Op zaterdag 13 juli 2019 (18u30 - 00u30) zullen de winnaars van de Grillmasters terug keren naar het Sint-Jansbergklooster voor een heuse barbecue.

BBQ fans kunnen deze fantastische avond mee beleven in dit historisch kader en culinair verwend worden door de winnaars van Grillmasters?

Speciaal voor deze gelegenheid hebben ze een BBQ-menu ontworpen geïnspireerd op de VS, de bakermat van de BBQ. Na een warme ontvangst met een glaasje bubbels, kan U genieten van een uitgebreid eetfestijn in een betoverend kader! Ontdek en ervaar zelf waar de opnames plaats vonden.

Prijs? 70€ per persoon (incl dranken)
Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar info@sint-jansbergklooster.be/.

Oplossing Irislaan & Heidestraat: info gemeente: update 9 juli

Oplossing Irislaan & Heidestraat: info gemeente: update 9 juli

Update 9 juli: plaatsing systeemelementen vandaag.

Op deze moment worden betonblokelementen geplaatst zodanig dat het kruispunt Irislaan-Heidestraat anders ingericht wordt zoals hieronder omschreven en volgens de uitwerking mobiliteitscel gemeente H-Z. Voor de fietsers is er altijd een doorrij mogelijkheid. Deze oplossing wordt naar het einde 2019 door de dienst geëvalueerd in overleg met de buurt.

Bericht aan bewoners Bloemenwijk Bolderberg

Na een aantal meldingen over sluipverkeer en overdreven snelheid in de Irislaan en Heidestraat, heeft de gemeente objectieve metingen en tellingen uitgevoerd over een lange periode. Die bevestigden dat er inderdaad een oplossing nodig was, bovendien kwam dit nogmaals tot uiting in het project Route2School in het kader van het Scholenplan.

In overleg met verkeerskundigen en de lokale politie hebben we de situatie bestudeerd en kwamen we tot verschillende scenario’s, elk met hun voor- en nadelen. Op basis van verschillende argumenten hebben we gekozen voor een scenario waarbij het doorgaand autoverkeer in de Irislaan en de Heidestraat wordt geweerd, maar we het kruispunt niet volledig afsluiten, zodat een circulatie binnen de wijk nog steeds mogelijk blijft. Op die manier wordt de situatie effectief aangepakt, creëren we geen verschuivingen van het sluipverkeer naar omliggende straten en is de impact voor de wijk zelf relatief beperkt. Het gevolg is een veiligere en meer leefbare bloemenwijk met enkel nog plaatselijk autoverkeer.

Hierboven vind je een schematische voorstelling van de ingreep.

Eerst zullen we de nieuwe verkeerssituatie testen door middel van een proefopstelling. Deze zal geïnstalleerd worden in de loop van de week van 8 juli, zodat het klaar is als de brug naar Stokrooie terug open gaat. Op het einde van het jaar voorzien we een evaluatiemoment met de buurt en zullen we bijsturen indien nodig. Als de proefopstelling goed wordt bevonden, zullen we met onze diensten bekijken hoe we deze kunnen omzetten in een mooie en definitieve inrichting. Ook hier luisteren we graag naar de bewoners.

Alvast hartelijk dank voor jullie medewerking en verantwoord rijgedrag.

Samen maken we van de bloemenwijk een verkeersveilige en leefbare buurt.

Bolderberg: de oude molen, nu paddock, van Terlaemen

In 1934, foto van De oude molen van Terlaemen, nu paddock.

Een molen die ontzettend belangrijk was voor Bolderberg en Viversel, reeds van in de middeleeuwen. Is een watermolen, aan de Laembeek. Zonder molen, geen gemalen graan, dus geen eten.

Ligt in Viversel, maar de ingang op Bolderberg. Daarom moesten de kinderen in Bolderberg naar school. Ook voor het geld. De molenaar was welstellend en moest dus schoolgeld betalen aan het schoolhoofd.

Gènevieve Crahay maakte er een paddock van waar velen van ons hebben leren paardrijden.

 

Bolderberg: de oude molen, nu paddock, van Terlaemen
Circuit Zolder: Circuit-rondleidingen starten met 60 deelnemers

Circuit Zolder: Circuit-rondleidingen starten met 60 deelnemers

De VZW Toerisme Heusden-Zolder organiseert naar jaarlijkse traditie gedurende de zomermaanden juli en augustus elke donderdagnamiddag behalve op 25 juli en 15 augustus een begeleide rondleiding op het Circuit Zolder.

De wandeling begint vlak naast de BMX-piste. Na een kennismaking met deze piste begeven we ons richting paddock zone. Onderweg ontdek je dan het verhaal achter de Sacramentskapel gelegen binnen het circuit. Aangekomen in de paddock zone krijg je de kans om een kijkje te nemen achter de schermen. Je wordt rondgeleid in de controlekamer waar elke cm van het circuit zorgvuldig in de gaten wordt gehouden.

De trainingen op donderdagen maken het extra interessant. Na het bezoek aan de esplanade begeven we ons naar het museum. Hier kan je kennismaken met en genieten van een rijk gevuld verleden van deze mooie omloop en zijn rijke traditie Belangstellenden worden verwacht om 14.00 uur.

Deelname kan voor slechts 1 euro voor jongeren (-18j) en 3 euro voor volwassenen.

Groepen moeten wel vooraf reserveren via het infokantoor toerisme, Vrunstraat 6 Heusden-Zolder, tel. 011 80 80 88 toerisme@heusden-zolder.be  of via bert.sr.rodiers@gmail.com tel. 011 53 85 59 of 0498 79 31 55.

Hopelijk tot snel,

VZW Toerisme Heusden-Zolder www.vzw-toerisme-heusden-zolder.be Info@vzw-toerisme-heusden-zolder.be 

De eerste rondleiding was een schot in de roos. De rondleidingen op Circuit Zolder zijn voor dit seizoen ingezet met liefst 60 deelnemers. De gidsen Jos Bervoets en Michel Verdonck hadden de handen vol, er is in deze periode dan natuurlijk ook veel te vertellen over het circuit en zijn activiteiten. ‘Goed begonnen is half gewonnen,’ mag dan een oud cliché zijn, voor de vzw Toerisme Heusden-Zolder was dit alvast een torenhoge realiteit vandaag.

Residentie Bocasa is op zoek naar jobstudenten

Residentie Bocasa is op zoek naar jobstudenten

Residentie Bocasa is op zoek naar Jobstudenten om aan de slag te gaan binnen de residentie.

Als jobstudent kan je kennismaken met de praktijk en interessante werkervaring opdoen. Zij bieden een toffe vakantiejob aan volgens de verloning van de sector.

Heeft u interesse ? Kijk hiernaast op de affiche voor de gegevens waar je in contact kunt komen.

K.Bolderberg FC sluit seizoen schitterend af met de U6 jeugd.

K.Bolderberg FC sluit seizoen schitterend af met de U6 jeugd.

Afgelopen zaterdagmorgen om 10u werd er samengekomen bij speeltuin “Tarzan en Jane”  in Zolder, waarna de waterpret, springkastelen en andere leuke dingen kon beginnen. En de kids lieten het niet koud worden...en vlogen er meteen in. Ze amuseerden zich te pletter, zeker alles wat met water te maken had op deze warme dag.

Na het vele spelen kregen ze honger en dorst, en werden er voor de kids lekkere ijsjes geserveerd en koele dranken, en daarna een aangepaste BBQ.

Een mooie afsluiter van een mooi seizoen.. kids tevreden en ouders die hebben kunnen genieten!!! ⚽🔴⚪BOLDERBERG FC🔴⚪⚽..

Warme dagen: wat te doen?

Ook tijdens het weekend blijft het lekker warm. Onderschat de ☀️ niet, maar verzorg jezelf en anderen goed. Drink regelmatig lekker koel water, doe buiten geen grote inspanningen en blijf zo veel mogelijk uit de zon.

Het ozongehalte stijgt weer naar zijn limietengrens. Ga je toch buiten, goed insmeren met een hoge faktor. www.warmedagen.be 

Warme dagen: wat te doen?
UCI World Championships: 23 juli tot 27 juli

UCI World Championships: 23 juli tot 27 juli

Voor de tweede keer in slechts 4 jaar organiseren BMX Club Circuit Zolder en Circuit Zolder het grootste BMX-evenement ter wereld op onze Lotto BMX-baan. De beste BMX-coureurs ter wereld strijden om die ene zeer gewilde regenboogtrui.

Mis niets van de actie van 23 juli tot 27 juli 2019. Inside Circuit Zolder ligt één van de mooiste BMX-circuits ter wereld en de laatste jaren zijn er tal van topwielevenementen georganiseerd, zoals de UCI Road World Championships in 2002 en de UCI Cyclocross World Championships in 2002 en 2016. Maar ook tal van BMX-circuits wedstrijden zoals rondes van de Europa Cup en de UCI Wereldkampioenschappen in 2015. Onze Lotto BMX-baan is ook de thuisbasis van de grootste BMX-club in België.