Brasserie Savarin: breidt assortiment maaltijden uit tijdens deze coronatijden

Brasserie Savarin heeft het assortiment uitgebreid met maaltijden, neem zeker eens een kijkje op onze webshop door op "Nu boeken" te klikken van onze Facebookpagina of te surfen naar https://shop.brasseriesavarin.be/nl.

 

 

Brasserie Savarin: breidt assortiment maaltijden uit tijdens deze coronatijden
't Bolderke presenteert met vaderdag: de stoere Papa-box

't Bolderke presenteert met vaderdag: de stoere Papa-box

De liefde van de papa’s gaat door de mond. Verwen je (plus)papa, man of… komende VADERDAG (zondag 14 juni 2020) daarom op een heerlijk driegangenmenu. Wij geven alvast een smakelijke voorzet.

BESTELLEN van onze ‘STOERE PAPA-BOX’ kan telefonisch op 011/91 15 34 t.e.m. VRIJDAG 12 juni 2020.

         BETALEN kan PER OVERSCHRIJVING op volgend bankrekeningnummer: E04 3630 1810 9031 (met duidelijke vermelding van naam en STOERE PAPA - BOX)

         Onze ‘STOERE PAPA BOX’ kan je komen AFHALEN of je kan kiezen om deze DOOR ONS TE LATEN LEVEREN. (Leveringen gebeuren tussen 9u en 11u of 14u en 16u in een straal van 10km).

Smakelijk en Proost!

Domein Bovy: open lucht kinderspeeltuin weer te gebruiken onder voorwaarden

De versoepelingen blijven zich doorzetten in deze coronacrisis, daar de besmettingen dalen, minder mensen op intensive care terecht komen en er minder overlijdens zijn. Toch moeten we de regels en aanbevelingen blijven volhouden en doen zodat dit kleine monster definitief verdwijnt.

De veiligheidsraad heeft dan deze versoepeling beslist, betekent dat de open lucht kinderspeeltuinen onder voorwaarden weer open kunnen. Betekent:

  • Enkel voor kinderen toto en met 12 jaar.
  • maximum 20 kinderen in de speelzone.
  • Kinderen moeten vergezeld zijn van een begeleider die dan weer de afstandsregels respecteert.
  • Mits altijd voldoende afstand te hebben.

Geniet ervan zeker nu met dit mooie weer. De horeca is nog steeds gesloten.

Domein Bovy: open lucht kinderspeeltuin weer te gebruiken onder voorwaarden
De kapper op bezoek bij de schapen op Domein Bovy

De kapper op bezoek bij de schapen op Domein Bovy

Onlangs waren er mensen die zich zorgen maakten over de schapen die in de dierenweide op Domein Bovy staan. Via facebook werden er ongeruste vragen gesteld en al of niet fake nieuws verspreid. Navraag leerde ons toen dat de wol moet los zitten om geschoren te kunnen worden. Vandaag vond de schaapscheerder de tijd rijp hiervoor en heeft alle schapen van hun winterjas verlost. Het zullen dus kale schapen zijn die we nu kunnen bewonderen.

De verantwoordelijke voor de dieren doet via deze weg ook een oproep tot alle dierenliefhebbers om de dieren op Bovy NIET bij te voederen. Zij krijgen dagelijks hetgeen zij nodig hebben. Teveel brood en groenten kan de gezondheid van deze dieren schaden. Dit was enkele dagen geleden duidelijk te zien aan de ezel. Hopelijk zijn de bezoekers geen ezels en stoten zij zich geen twee keer aan het voederen.

't Bolderke en zijn keuken tijdens corona... UPDATE !

Update 26 mei 2020.

Voor onze afhaalgerechten zijn een aantal gerechten geupdated en uitgebreid 😊. Zo hebben we de suggesties ingepast en aanpassingen gedaan ifv. onze huidige en nieuwe klanten en brengen we terug een beter overzicht van ons verbeterd aanbodπŸ˜‰.

klik op "lees verder" voor de totale menu wat 't Bolderke in deze moeilijke tijden aanbiedt.

 

't Bolderke en zijn keuken tijdens corona... UPDATE !
BIEREN IN BOLDERBERG...

BIEREN IN BOLDERBERG...

Wist of weet je dat we in ons klein mooi kerkdorp Bolderberg 2 volwaardige lekkere bieren hebben, bedacht door 2 meester-brouwers uit dezelfde straat ? Aangevuld met eigen bieren van de Winning die in bistro Bovy op de tap staan zoals de 7 PK, 9 PK en nog enkele andere ?

Dus de Bolderbergse Tripel, de Zonderik Tripel Original Recipe, worden mooi aangevuld door de 7 PK, en ik heb ze alle 3 geproefd en gedronken, TOPBIEREN.

Even kort samengevat waar deze bieren voor staan...

Bolderbergse Tripel (Louis Hauquier)

Lang verwacht en veel besproken maar eindelijk is het zover de Bolderbergse Tripel is er .

Een blonde tripel van 8.5 vol% met zijn mooie wand klevende schuimkraag en een  aroma van mout, hop en een aangename fruitigheid. Die fruitigheid vinden we ook terug in de smaak alsook de mout en hop komen goed tot hun recht. Bij de afdronk ontplooid zich een aangename bitterheid die een beetje blijft hangen.

De Bolderbergse Tripel wordt gecommercialiseerd door Hotel-Brasserie Savarin in Bolderberg en is een recept van Louis Hauquier is tevens verkrijgbaar bij de Spar en de Delhaize in Bolderberg en bij de drankenhandel in de buurt. Foto rechts onder. Te drinken in de Savarin en bistro Bovy. Vanaf heden te bestellen via de website www.brasseriesavarin.be. Bolderbergse Tripel Bierbox € 15,00/box 4 flesjes 33cl en origineel glas in geschenkverpakking in samenwerking met G&G verpakkingen Bolderberg #kooplokaal #winkelhier.

Zonderik Tripel Original Recipe. (Luc Vanesch)

Zonderik Zondermeer. Terug in de Zonderikbeekvallei.
Zonderik Tripel Original Recipe is terug, gebrouwen volgens het origineel recept van 11 jaar geleden op ambachtelijke wijze met authentieke ingrediënten. Terug fier op ons bier. Columbus Beer & Liqour Company, een bierfirma uit Bolderberg (Limburg)
Zonderik: De waternaam Son treedt ook op in de Helchterense gehuchtnaam Sonnis, met reductie van het tweede lid uit Sonhees(16), resp. uit Sonuwehees: in het laatste geval ter aanduiding van een bebost gebied op de grens van Zonhoven, met name de Roosterbeekvallei; geografisch kan deze verklaring voldoen. De betekenis van Sonuwe is te omschrijven als: water- of moerasland aan de waterloop de Son. Son zou daarom wel eens de oudere naam voor Roosterbeekkunnen zijn. Deze hypothese wordt ondersteund door twee toponymische feiten: De samenstelling van de waternaam Son en raak ‘strook grond’ benoemt hooilanden aan de Son = Roosterbeek. Men vermeldt ook dat de Zonderikbeek in Stokrooie (Zolder) in de volksmond Roosterbeek wordt genoemd. In 1787 vermeld als Sonraks Beeke. De ontwikkeling van son-raak tot zonderik is normaal, met verdoffing van het tweede lid en -d-epentese.
Zonderik wordt, vandaag volgens het origineel en aangeleverd recept, gebrouwen door de BeerSelect voor Limburgse Bierfirma - Zonderik/Columbus. Zonderik Tripel bevat Komijn, Koriander, Karwij, Kandij, Honing en is gelagerd met medium toasted oak. Te vinden bij oa Marlou in Zonhoven, Spar & Delhaize Bolderberg beschikbaar en bij Dranken Bartels. En online te bestellen. https://streekproduct.streekmarkt.be/zonderik-bierbox/ foto links onder.

7 PK

Na een intens proces van vergaderen, ontwikkelen en degusteren kwam in 2013 7PK op de markt. Een blond, bitter en krachtig bier van hoge gisting, met nagisting op de fles dat het verhaal en de passie draagt van het project. Het bier is licht zoet, moutig en fruitig met een hoppige afdronk die lang nasmaakt. Het bier wordt gebrouwen met haver, dat zorgt voor een vol en zacht-romig mondgevoel. PK staat uiteraard voor paardenkracht en de zeven staat voor het alcoholpercentage dat aanwezig is in het bier. Het logo van het bier is, niet toevallig, een gouden Belgisch trekpaard. Van het vat in bistro Bovy. foto boven.

We nemen afscheid van Robert Quetin

Wij nemen afscheid van

De heer

Robert Quetin

Stichter en leadzanger van de “Solid Rock Band”.

“Meester Robert” van het 6e leerjaar Bolderberg.

Gewezen lid volleybalclub VCK Bolderberg 73.

Zolder op 8 april 1956                                            Zonhoven op 17 mei 2020

Hij leeft verder in de harten van:

Kelly Quetin en Geoffrey Meykens                         zijn kinderen Amber                                                           zijn kapoentje

Paul en Jeanne Quetin-Mommen                         zijn ouders

Marcel en Mariette Quetin-Govaert

Roger en Jeannine Quetin-Eerdekens

Pierre en Pilly Quetin-Alonso Willy en Sonja Quetin-Crals

zijn broers, schoonzussen, neven en nichten

Gezien de huidige richtlijnen rondom covid-19 zullen de uitvaartdienst en de crematie plaatsvinden in beperkte familiekring.

Begraf. Witters en Baers, Heusden-Zolder, 011/53.64.59

Online condoleren: www.begrafenissen-wittersenbaers.be 

We nemen afscheid van Robert Quetin
Mondmaskers: ons lokaal bestuur zorgt morgen woensdag 20-05 voor mondmaskers, ook in Bolderberg

Mondmaskers: ons lokaal bestuur zorgt morgen woensdag 20-05 voor mondmaskers, ook in Bolderberg

Beste Dorpsgenoten, met enkele mensen uit onze dorpsraad en met vele andere dorpsraden en verenigingen hebben we in de grote balzaal en zwarte zaal vandaag de geadresseerde zakjes met mondmaskers geschonken door onze gemeente per huisgezin (volwassenen en kinderen) klaargemaakt om morgen woensdag 20 mei vanaf 8.00u per woning af te leveren door diezelfde vrijwilligers. De procedure is: we leggen dit plastiek zakje (zie foto) voor de voordeur, bellen aan en gaan op minstens 1,5m staan wanneer je opendoet. Ben je niet thuis, geen probleem, dan wordt dit zakje in de brievenbus gedaan. Tevens zit er een infoblaadje bij hoe je dit kan en mag gebruiken. Het mondmasker is voorzien van een H-Z logo.

Druk op "lees verder" voor sfeerfoto 's.

Ludo Steemans voorzitter dorpsraad.

 

TC Bolderberg: Dubbelen

Gisteren lieten we jullie weten dat dubbels volgens de richtlijnen van Tennis Vlaanderen nog niet toegelaten waren:
 

Tennis Vlaanderen maakt hieruit op dat, mits naleving van de social distancing maatregelen, vanaf 18 mei:

  • Dubbelspel opnieuw toegelaten is, mits het doorgaat in georganiseerd verband door een club én met een meerderjarige toezichthouder of trainer. Houd hierbij steeds de 1,5m social distancing in acht, ook als dat wil zeggen dat een speler soms een bal moet durven laten gaan.


Intussen hebben we van enkelen van jullie vernomen dat andere clubs een andere interpretatie aan deze richtlijnen geven en hieruit begrijpen dat lid zijn van een club volstaat om te spreken over "georganiseerd verband".
Wij hebben besloten om ook deze denkwijze te volgen en dubbels te laten doorgaan op voorwaarde dat er minstens één meerderjarige bij is en dat er rekening gehouden wordt met de social distancing regels.

We wensen jullie veel tennisplezier!
#staysafe

TC Bolderberg: Dubbelen
Kapsalon Castello op "het pleintje"

Kapsalon Castello op "het pleintje"

Wij mogen eindelijk terug beginnen .πŸ™ Kapsalon "Castello" is er klaar voor 😁

Voor reservaties gebruik deze link www.kapsalon-castello.be of telefonisch via 011 25 13.