Vrije Basisschool Bolderberg presenteert schoolfeest in Hollywood style.

Vrije Basisschool Bolderberg presenteert schoolfeest in Hollywood style.

16/05/2024
Vrije Basisschool Bolderberg presenteert schoolfeest in Hollywood style.
 
Wanneer? Het schoolfeest zal dit jaar doorgaan op Zondag 02 Juni van 13u00.
 
Waar? Kluisstraat 15 Bolderberg
 
Wat? Optredens per klas, ijsjes, hamburgers, taarten, coctailbar, vlaamse kermis, springkastelen en nog zoveel meer....
 
 
 
Dit jaar geen keramiekmarkt op Bovy

Dit jaar geen keramiekmarkt op Bovy

13/05/2024

Er komt dit jaar geen keramiekmarkt op Domein Bovy. Ieder jaar zakken in het Pinksterweekend duizenden bezoekers af naar Bovy om de bijna 30 standhouders te bezoeken. Dit jaar zou dat normaal voor de 25ste keer zijn, maar de jubileumeditie zal voor later zijn. De reden van de afgelasting is het samenvallen van de werkzaamheden voor de herinrichting van Bovy en de komst van de nieuwe horecauitbaters die pas over enkele weken van start gaan. De organisatie wil op een later tijdstip met de uitbaters overleggen in de hoop volgend jaar de keramiektraditie te kunnen voortzetten. (foto Ann Jordens)

The Prullband is nog steeds populair

The Prullband is nog steeds populair

06/05/2024

In De Val in Viversel had dit weekend ValFestiVal 2024 plaats met onder meer The Prullband. De feesttent zat afgeladen vol, 't was dan ook al een tijd geleden dat The Prullband was opgetreden. De band - zowat 20 jaar geleden opgericht - bestaat tegenwordig uit Stijn Raymakers (lead guitar), Geert Clauwers (rhythmguitar), Daan Palmers (bass guitar), André (meester) Roosen (backing vocals), Gert Vanhees (drums en vocals) en Filip Vanhees (keyboards en vocals). Zo wat anderhalf uur lang deden ze de fans uit de bol gaan met een repertoire van onder meer CCR, The Eagles, Neill Young, en U2. (foto's Robrecht Froyman)

MEER FOTO'S 

Eerste communie uit Bolderberg in de Kerk van Boekt

Eerste communie uit Bolderberg in de Kerk van Boekt

05/05/2024

Een hele drukte deze morgen aan de Heilig Hartkerk in Boekt want de eerste communicanten deden vandaag hun communie en vele waren er toch wat zenuwachtig voor. Allemaal zo mooi in hun communiekleren. De ouders zo fier op hun kindjes, dus het beloofd een prachtig dag te worden.

E.H. Ghislain Agognon was de voorganger

Brigitte Vandenbosch was de parochieassistente

Catechisten van dienst waren Sara en Brigitte

In de school was er Annette, Ilse en Ielke die de kinderen bijstonden

De communicanten uit Bolderberg zijn:

Florence, Virginie, Alixe,Stella,Cruz, Benoît, Chloé, Emmelien, Finn, Jade, Julie, Leonora, Julie, Pauline, Mathis, Lukas, Anders, Victorine, Selena, Féline

PROFICIAT aan allen

Dank aan Niels Panis voor de mooie foto

Ferm Bolderberg nodigt nieuwsgierige vrouwen uit voor een mini-cruise!

Ferm Bolderberg nodigt nieuwsgierige vrouwen uit voor een mini-cruise!

02/05/2024

Mini-cruise met BBQ

Zaterdag 25 mei 12u-18u Scheepvaartkaai 5D Hasselt

Vrouwenvereniging Ferm Bolderberg nodigt je uit op een mini-cruise op het Albertkanaal met de Limburgia!

Aangenaam gezelschap nieuwe mensen nieuwe dingen - fijne activiteiten

Samen lekker eten en drinken. (aperitief, BBQ, dessert, dranken)

57 euro op BE52 7845 2051 9709 van Ferm Bolderberg - Inschrijven tot 7 mei

Meer info?

Mail fermbolderberg@gmail.com of 0472 237092 (Rita De Boeck)

Vaar jij ook met ons mee?

Overlijdensbericht van Hendrickx Ghislain

Overlijdensbericht van Hendrickx Ghislain

30/04/2024

Ghislain de man van juffrouw Greet en de schoonzoon van Roger Philtjens heeft de ongelijke verloren strijd. Hij was de IT-motor en communicatiespecialist van de Bolderbergse toneelgroep Klein Teater Bolderberg. Wij wensen de familie en vrienden veel sterkte bij dit verlies.

De werken op domein Bovy gaan goed vooruit

De werken op domein Bovy gaan goed vooruit

29/04/2024

Goed nieuws vanop het domein Bovy! De werken gaan vooruit πŸ’ͺ. Nog even en je wandelt er over de nieuwe en verbeterde paden terwijl je geniet van de prachtige natuur. En die leeft er, dat zien we op de webcams van De Wijers πŸ‘‰https://www.dewijers.be/webcams

Meer info over de herinrichting van domein Bovy als eerste toegangspoort tot De Wijers lees je op onze website πŸ‘‡ https://www.vlm.be/nl/projecten/Paginas/Onthaal-en-Beleving-fase-1.aspx

Ongeval in de St. Jobstraat auto komt in contact met een motor

Ongeval in de St. Jobstraat auto komt in contact met een motor

28/04/2024

In de late namiddag werd de St. Jobstraat vanaf het rond punt tot aan de Kluis in 2 richtingen afgesloten voor verkeer en dit voor ongeveer een uur door een ongeluk dat er gebeurde tussen een auto en een moto. De mug en ambulance was snel ter plaatse en gaf de man de eerste zorgen. De politie zorgde ervoor dat alles goed verliep en opende dan de straat terug na alles was opgeruimd. 

Eerste toegangspoort De Wijers bijna klaar: vanaf 1 juni weer horeca op domein Bovy

Eerste toegangspoort De Wijers bijna klaar: vanaf 1 juni weer horeca op domein Bovy

27/04/2024

DOORPRIKT: We kunnen eindelijk klinken op Bovy

 

Toegegeven, als het over de horeca op domein Bovy ging, hebben we in deze column de voorbije 15 jaar geregeld onze pen in vitriool gedoopt. Wat je met de openvolging van fiasco's zult doen, is dat je je afspeelt op het belangrijkste toeristisch-recreatieve domein van onze gemeente. Een pleiade aan fantasieën, schimmige figuren, goede menende ondernemers zonder plan of financiële ruggengraat stapelden de verwaarlozing, contractbreuken en faillissementen op. Het gemeentebestuur vertoont zich daarbij als verdeler over de verschillende wetgevers heen ook niet van zijn krachtige krachtige kant, laat staan ​​dat het blijk gaf van een strategische visie. 

 

Maar na in het verleden vaak de vinger op de wonde te hebben gelegd, moeten we vandaag zelfs consequent zijn en voor het eerst in enkele decennia ons geloven in een bruisende en duurzame horeca op Bovy durven uitspreken. Wees gerust, we hebben geen aandelen in de uitbating, maar wel wat redenen waarom we overtuigng kunnen stoelen.

 

Vooreerst komt de horeca in handen van twee ondernemers van wie de ene een enorme ervaring in de sector kan voorleggen met heel wat succesvolle concepten, en de andere een jeugdig enthousiasme en creativiteit aanbrengt. Beiden staan te trappelen van ongeduld om te starten, maar zullen tegelijk niet over één nacht ijs gaan. Daarvoor hebben ze wekenlang gesprekken gevoerd met de gemeente om de afspraken op punt te krijgen. Ze gaan ook planmatig tewerk, wetende dat leveringen en personeel in de horeca niet met een vingerknip worden geregeld. Ze willen een aanbod serveren dat perfect in de geest van Bovy past. Daarnaast kijken ze verder dan hun horeca op zich en denken op termijn aan evenementen die het geheel nog kunnen versterken. En belangrijk, voor dat laatste willen ze eerst voeling krijgen met de omgeving en de bezoekers. De nakende opening valt dan ook nog samen met de afwerking van de toegang en voorkant van Bovy én de verdere uitbouw als poort tot De Wijers, wat de aantrekkelijkheid van het domein alleen maar zal vergroten.

 

De som van dat alles zal er voor zorgen dat er terug meer en meer volk naar Bovy afzakt, een gegeven waar ook de andere horecazaken in Bolderberg ruimschoots hun voordeel zullen mee doen. Een win-win dus. Nu de zon nog zodat de terrasmeubelen en de glazen kunnen opgeblonken worden.

(Dirk Reynders, Internetgazet Heusden-Zolder)

Help Bijen voortbestaan.

Help Bijen voortbestaan.

22/04/2024

Heb je in je tuin een plekje vrij? Zaai is een mengsel van zaden voor de bijen. Deze bijenmengsels kun je vinden in alle tuincentra.

De Aziatische hoornaar is een nieuwe invasieve uitheemse soort in Vlaanderen. Ze zijn carnivoren die onze honingbijen en wilde bestuivers openen. Hierdoor komt niet alleen de biodiversiteit in gedrang, maar zelfs onze voedselproductie. De hoornaar uitroeien is helaas niet meer mogelijk. We moeten de overlast zo laag mogelijk proberen te houden. De gemeente Heusden-Zolder roept zijn inwoners op om hun steentje bij te dragen in de strijd tegen de Aziatische hoornaars. Dat doet ze door ruim 200 lokvallen te verdelen over onze inwoners, om zo de koninginnen van de Aziatische hoornaar te vangen.

Wil jij helpen? Meld je dan voor dinsdag 7 mei aan via  milieu@heusden-zolder.be  met vermelding van je naam en telefoonnummer. Alle aanvragen worden chronologisch verwerkt en afhankelijk van het aantal aanvragen, waardoor de kandidaten één of meerdere lokvallen krijgen. Bij het afhalen krijg je de nodige uitleg en afspraken mee van onze collega's.

Buiten de val krijg je ook lokstof mee. Deze kan je gemakkelijk zelf maken. Een goed klassiek recept lokmiddel bestaat uit 1/3 (goedkope) witte wijn, 1/3 blond bier, 1/3 suiker(stroop). 
Met de suiker lokken we insecten, de alcohol lusten bijen niet en wespen wel.