Eerste toegangspoort De Wijers bijna klaar: vanaf 1 juni weer horeca op domein Bovy

Eerste toegangspoort De Wijers bijna klaar: vanaf 1 juni weer horeca op domein Bovy

27/04/2024

DOORPRIKT: We kunnen eindelijk klinken op Bovy

 

Toegegeven, als het over de horeca op domein Bovy ging, hebben we in deze column de voorbije 15 jaar geregeld onze pen in vitriool gedoopt. Wat je met de openvolging van fiasco's zult doen, is dat je je afspeelt op het belangrijkste toeristisch-recreatieve domein van onze gemeente. Een pleiade aan fantasieën, schimmige figuren, goede menende ondernemers zonder plan of financiële ruggengraat stapelden de verwaarlozing, contractbreuken en faillissementen op. Het gemeentebestuur vertoont zich daarbij als verdeler over de verschillende wetgevers heen ook niet van zijn krachtige krachtige kant, laat staan ​​dat het blijk gaf van een strategische visie. 

 

Maar na in het verleden vaak de vinger op de wonde te hebben gelegd, moeten we vandaag zelfs consequent zijn en voor het eerst in enkele decennia ons geloven in een bruisende en duurzame horeca op Bovy durven uitspreken. Wees gerust, we hebben geen aandelen in de uitbating, maar wel wat redenen waarom we overtuigng kunnen stoelen.

 

Vooreerst komt de horeca in handen van twee ondernemers van wie de ene een enorme ervaring in de sector kan voorleggen met heel wat succesvolle concepten, en de andere een jeugdig enthousiasme en creativiteit aanbrengt. Beiden staan te trappelen van ongeduld om te starten, maar zullen tegelijk niet over één nacht ijs gaan. Daarvoor hebben ze wekenlang gesprekken gevoerd met de gemeente om de afspraken op punt te krijgen. Ze gaan ook planmatig tewerk, wetende dat leveringen en personeel in de horeca niet met een vingerknip worden geregeld. Ze willen een aanbod serveren dat perfect in de geest van Bovy past. Daarnaast kijken ze verder dan hun horeca op zich en denken op termijn aan evenementen die het geheel nog kunnen versterken. En belangrijk, voor dat laatste willen ze eerst voeling krijgen met de omgeving en de bezoekers. De nakende opening valt dan ook nog samen met de afwerking van de toegang en voorkant van Bovy én de verdere uitbouw als poort tot De Wijers, wat de aantrekkelijkheid van het domein alleen maar zal vergroten.

 

De som van dat alles zal er voor zorgen dat er terug meer en meer volk naar Bovy afzakt, een gegeven waar ook de andere horecazaken in Bolderberg ruimschoots hun voordeel zullen mee doen. Een win-win dus. Nu de zon nog zodat de terrasmeubelen en de glazen kunnen opgeblonken worden.

(Dirk Reynders, Internetgazet Heusden-Zolder)

Informatie: heusden-zolder.eu