Circuit Zolder: nieuwe aanplantingen MCZ-zone

Circuit Zolder: nieuwe aanplantingen MCZ-zone

05/12/2018

Landschapsherstel op Circuit Zolder zit in zijn volgende stap.

In samenwerking en onder coördinatie van Regionaal landschap in het kader van 2B connect en interreg Vlaanderen heeft het project een uitbreiding gekregen nl. bovenop de fase 5 die eerdaags zal opstarten in de zone links van de piste tussen Sacramentshelling en Villeneuve zijn deze week de werken aangevat (foto’s in bijlage) voor de groenaanplanting binnen de nieuwe MCZ-zone gelegen tussen de Wheels en de Sacramentsberg. De oude medewerkers camping aan het Herderspad zal verdwijnen om plaats te maken voor de toekomstige Velodroom.

Bedoeling is deze nieuwe zone mooi in te kleden en onder te verdelen door een inheemse groenaanplanting, zo zullen er een 20-tal mooie bomen geplant worden die al hoogte hebben en in de volgende dagen meer dan 1.628 plantgoed. De verlichting, wegenis en bekabeling voor de stroomkasten zijn al door Heeren en EL-systems uitgevoerd zodat de aanplanting niet meer gestoord zal worden in hun groei.

Morgen vatten gelijklopend de werken aan om de zone tussen Kerkstraat en Zwembad te herbeplanten om ook hier een mooie groenbuffer te krijgen tussen de weg en de ligweide van het zwembad en dit in samenspraak met de VZW Zwembad, tevens planten we in samenspraak met onze buur Rudi Quintens een dichte buffer aan t.o.v. de poort Sterrenwacht/Regenbooglaan om zo voor de omwonende vooral het zicht op het industrieterrein af te zwakken.

Meer uitleg over 2BE connect kan je vinden in volgend filmpje waar ook wij als Circuit sterk in naar voorkomen.

https://vimeo.com/300716626

 

Info circuit zolder