Francis Holsteyns heeft vandaag afscheid moeten nemen van zijn dierbare reddingshond Dayco...

Francis Holsteyns heeft vandaag afscheid moeten nemen van zijn dierbare reddingshond Dayco...

13/05/2019

Dayco, 1 van de 2 reddingshonden die bij en door Francis opgeleid werden tot reddingshonden, heeft hij vandaag moeten laten inslapen wegens een agressieve gezwelkanker die vorig jaar vastgesteld werd. Hier is veel moed en karakter voor nodig.

Samen hebben zij de Limburgse reddingshonden op de kaart gezet en zijn menige keren ingezet bij zoekacties allerlei om mensen te redden. Ladders oplopen, in het water en door vuur springen, in gevaarlijke ruïnes zoeken, niets hield hen tegen. Dit weten weinig mensen in Bolderberg..

Volgende tekst is een eerbetoon van Francis aan zijn dierbare vriend:

Door jouw, mijn beste vriend, heb ik de Limburgse Reddingshonden opgericht met al snel twee richtingen namelijk het vlakterevieren waar mensen gezocht worden die vermist zijn. Maar ook de afdeling therapiehonden. Waar we gestart zijn op ’t Weyerke in Zolder en waar ondertussen nog enkele locaties bij gekomen zijn.
Wij hebben samen op allerlei locaties getraind zoals op en onder de Dosche toren, in de grotten van Kanne, op en onder het vliegveld in Deurne en in de vliegtuigen. In de loco’s in Antwerpen Noord, in een zeeschip. Je kon je mannetje staan in gebouwen, bos, veld en op puin.
Samen hebben we ook verschillende keren gezocht naar mensen die vermist zijn.
Vorig jaar moesten we je laten opereren van een gezwel op je schouder. De uitslag was dat je een agressieve kanker had en je nog een levensverwachting had van enkele maanden. Je hebt het niet alleen uitgehouden tot nu. Je hebt nog met veel inzet en plezier mee getraind tot 3 weken geleden.
Dayco donderdag zou je 11 jaar worden. Maar ik kan je dit niet aandoen om je tot dan te laten afzien. Daarom beste vriend laat ik je met een gebroken hart inslapen. Ik blijf ook in deze moeilijke momenten aan je zijde, zoals jij je hele leven aan mijn zijde stond en me verstond zonder woorden.
Ik zal je natte snuit missen die me kwam opbeuren in moeilijke momenten en je typische blik als je drinken of eten wilde of wanneer je naar buiten wilde. Wij verstonden elkaar met een blik. Je ogen waren voor mij een open boek. Maar jij verstond mij nog beter.
Vaarwel Boyke mijn dikke vriend.

De foto hiermaast is een demo op onze school, en als je klikt op "lees verder" zie je meer prachtige foto's.

info Francis Holsteyns