Basisschool Bolderberg: ma 2 december en sinterklaas bezoekt de brave kinderen van onze school...

Basisschool Bolderberg: ma 2 december en sinterklaas bezoekt de brave kinderen van onze school...

02/12/2019

Deze maandagochtend omstreeks 8.30u staat de grote poort wijd open.. men verwacht bezoek van Sinterklaas. De kinderen en directrice Annette kijken toch een beetje zenuwachtig naar de brede inrijpoort.. En ja hoor, iets voor 9.00u komen er 2 wagens van het rescueteam met zwaailichten de koer opgedraaid. De kinderen staan al mooi opgesteld, en wie stapt uit 1 der wagens ? Jazeker, de sint en enkele pieten. De kinderen zingen en verwelkomen de sint op een geweldige manier, de 6de jaars hebben een mooi sintlied met danspasjes ten beste gegeven.

Maar de sint is een beetje zenuwachtig omdat 1 van zijn pieten, cadeautjespiet notabene, de boot heeft gemist vanuit Spanje en blijkbaar is hij op eigen kracht richting Bolderberg aan 't komen. als dat maar goed afloopt zie de kinderen denken... Gaat hij wel op tijd komen met de pakjes van onze schoolkinderen... ? En ja hoor, plots komt hij met de fiets beladen met een berg pakjes de speelplaats opgedraaid en zijn de kinderen blij natuurlijk. Einde goed alles goed.

Daarna begint de sint zijn klasronde om de pakjes uit te delen. En deze middag worden alle kinderen in de witte zaal getrakteerd op lekkere frietjes met hamburger met liefde klaargemaakt door een aantal vrijwilligers.

 

de redactie

LS