Voorbereidende werken Circuit Zolder zijn volop opgestart

Voorbereidende werken Circuit Zolder zijn volop opgestart

28/01/2020

Na een geslaagde eerste seizoen opener met de Back to basic Cyclocross is deze hele week, op donderdag na, voorzien om de werken ter voorbereiding van het spannende 2020 seizoen aan te vatten.

  • Zo zijn we met ons eigen team volop bezig met het verwijderen van de oude leuning aan de vaste tribune langs de start en finish zone, deze was voor de brandweer niet meer hoog genoeg en ontbrak na ruim 60jaar bestaan ook aan een voldoende stabiliteit. Ze zal vervangen worden door een volledige nieuwe hogere leuning waarop terug reclame panelen zullen voorzien worden.
  • Gelijktijdig verstevigen we ons WIFI netwerk en vervangen verder de laatste veiligheidslampen door LED.
  • Onze huisaannemer EL systems heeft samen met zijn Zonhovense collega Vaes Rudi de graaf- en installatie werken aangevat voor het plaatsen van glasvezelbekabeling rond het volledige Circuit, dit tbv de installatie van een nieuw camera systeem en in later uitbreiding een automatisch veiligheidswaarschuwingssysteem systeem. Een onderneming die veel aandacht vraagt op een domein waar in de loop der jaren heel wat bekabeling geplaatst en verplaatst werd.
  • In de achterliggende paddock zones wordt gelijktijdig de volledige stroomvoorziening vernieuwd om zo te voldoen aan de nieuwste normen en klaar te zijn voor alle events. Deze werken werden over het volledige domein in een meerjarenplan uitgevoerd en zitten hiermee in hun laatste fase.

voor foto 's klik op "lees verder".

info David Vanderbeek circuit Zolder.