BIN wordt WBP

BIN wordt WBP

07/02/2020

In overleg met de preventieambtenaar en de korpsoverste van Heusden-Zolder is beslist om de naam BIN wat staat voor Buurt Informatie Netwerken niet meer te gebruiken. Want de naam BIN is gebruikt door de “Algemene Directie Veiligheid & Preventie” van Binnenlandse zaken. Dit systeem gebruiken wij in Heusden-Zolder niet. Om te zorgen dat er in de toekomst geen meningsverschillen ontstaan gaan we binnen Heusden-Zolder de naam BIN wijzigen in WBP hetgeen de afkorting is van WhatsApp Buurt Preventie. Hetgeen ook logischer is vermits we gebruik maken van WhatsApp als applicatie om per dorp een groep op te richten, die de buurt en de politie informeert. Op die manier kan er preventief gezorgd worden dat de buurt veiliger is. ook het logo is aangepast zoals jullie kunnen zien.

Whatsapp buurtpreventie wordt gebruikt volgens de SAAR methode

  • Signaleer – Alarmeer (101) – App – Registreer
  • Bel eerst de 101 en meld je waarneming.
  • Plaats nadien je waarneming in de betrokken Whatsapp groep.
  • Hou de melding kort en krachtig in één bericht. Verspreid geen onjuiste informatie en geef altijd aan dat 101 is gebeld om een regen aan meldingen te vermijden.
  • Reageer niet op waarnemingen als je geen extra waarneming/informatie hebt die nuttig is.

 

Voor het uitwisselen van gedachten en meningen kan je terecht op de facebookgroep “Buurtpreventie regio Heusden-Zolder”. Ook om van gedachten te wisselen over de veiligheid binnen HZ kan je terecht in de facebookgroep https://www.facebook.com/groups/binhz/ als je lid bent van een WBP groep van Heusden-Zolder.

Meer informatie en contacten zijn te vinden op https://www.bolderberg.be/nl/dorp/wbp-bolderberg of https://www.heusden-zolder.be/product/639/whatsapp-buurtpreventie.