Kluster: elkaar helpen zonder zwartwerk

Kluster: elkaar helpen zonder zwartwerk

19/02/2020

Aangebracht door Lieselotte Roose uit Bolderberg.

Iedereen heeft wel eens kleine klusjes die blijven liggen, omdat vakmannen er geen tijd voor kunnen maken. Werkjes in de tuin, ramen wassen, een lekkende kraan herstellen, een naaiwerkje, … De kans is groot dat er iemand om de hoek woont, die het wél kan. Maar hoe vind je die persoon?

Kluster brengt particulieren in contact met elkaar, met een handige app. Zij die op zoek zijn naar hulp én zij die hulp willen bieden. Het platform beperkt zich niet enkel tot de typische klusjes. Met 15 categorieën wil het ook vraag en aanbod verbinden in diensten als honden uitlaten, taarten bakken voor feesten, make-up voor een trouwfeest, transport, nagelverzorging, animatie voor op evenementen, bijles of huiswerkbegeleiding, …

Het is compleet legaal, via het systeem van de deeleconomie. Dit laat mensen toe om tot € 6.340/jaar onbelast bij te verdienen, zolang de klus geboekt en betaald wordt via een erkend platform, zoals Kluster. Er is geen speciaal statuut nodig: of je nu student, werkloos, werknemer, zelfstandige of gepensioneerd bent: iedereen mag bijklussen.

Tenslotte zorgt het platform voor een verzekering: zo hoeft niemand zich zorgen te maken als de klusser van de ladder tuimelt of een dure vaas breekt in huis.

Meer info? Surf naar https://www.kluster.work of download meteen de gratis app “Kluster” op je smartphone!

info Lieselotte Roosen