Hotel-Brasserie De pits breidt uit

Hotel-Brasserie De pits breidt uit

12/09/2019

Hotel De Pits, dat uitkijkt over het circuit van Zolder, gaat uitbreiden. Uitbater Lodgegroep heeft een bouwvergunning aangevraagd om naast het bestaande hotelgebouw aan de Sterrenwacht een nieuwbouw te plaatsen met 23 kamers en een grote feestzaal of vergaderzaal. “De vraag naar extra kamers is heel groot”, zegt Dieter Peeters van De Pits.

Met de eigen uitbreiding anticipeert De Pits op de uitbreidingsplannen van het circuit. Naast de bestaande evenementen zullen daar in de toekomst ook meer bezoekers zijn voor de geplande wielerpost. “Nu al is de vraag naar kamers tijdens grote evenementen veel groter dan het aanbod”, aldus Peeters. “En dat zal alleen maar toenemen. Vandaar dat we onze uitbreidingsplannen nu concrete vorm willen geven. Bovendien hebben we ook steeds meer interesse vanuit de zakenwereld. Ook daar willen we op inspelen.”

De uitbreiding zou gebeuren op een terrein naast het hotel. Daar zijn 23 kamers gepland, waarvan twaalf op de gelijkvloerse verdieping. De overige elf kamers komen op de eerste verdieping, terwijl de grote vergaderzaal op de verdieping daarboven is gepland. Die vergaderzaal kan ook dienstdoen als feestzaal.

Een grote troef van het hotel is het uitzicht op het circuit. Daar wordt in de plannen dankbaar gebruik van gemaakt, want zowat de helft van de kamers kijkt uit op het circuit.

info HBVL